• Bun venit pe forumul Espressoman
Hello There, Guest! Login Register


Noul meu set-up!

#1
Buna ziua la toata lumea!

Ma numesc Bogdan si povestea mea, vis-a-vis de espressoare, incepe cam acum 2 ani cand din dorinta de a bea o cafea buna am ales sa cumpar un espressor automat Philips Saeco Intuita HD8750/19. La vremea respectiva am dat pe el 1700Ron. Tot atunci am descoperit si forumul espressoman(pe care-l urmaresc din acel moment). Cu toate ca citisem recomandarile forumului pentru alegerea unui espressor am hotarat sa aleg varianta mai “comoda”.
Am folosit multe cafele gata ambalate, preponderent Lavazza, apoi la recomandarile voastre am trecut pe cafea proaspat prajita(Sarkis)

Asta a fost primul pas. Apoi a inceput sa-mi incolteasca in minte gandul de a achizitiona un espressor si rasnita separate. Si m-am pus pe citit, si facut socoteli(pus bani la saltea, cate un pic, cate un pic).

Intr-un final m-am hotarat la setup-ul Espressor Bezzera UNICA PID MN + Râşniţă Bezzera BB005 TM, ca atare am vorbit cu Liviu pe privat cerandu-i sfatul.
Bineinteles ca sfatul lui Liviu a fost HX sau DB cu Vario, sau pentru inceput Lelit PL41TEM cu Vario.

Iar m-am pus pe citit studiind acum variantele propuse de Liviu. DB iesea din discutie din start(prea scump pt. mine), deci ramanea HX si Lelit.
Am renuntat si la HX deoareca ma speriat procedura de decalcifiere cam complicata(si eram si la limita bugetului). Deci ramanea in discutie Lelit-ul. Acum parca vroiam ceva mai mult decat Lelit PL41TEM, si astfel am ajuns la PL41PlusT PID. Tot citind pe forum despre acest espressor si diverse comparatii am ajuns la Ascaso Steel UNO Professional PID care era tot pe la banii aia.

Acum sa studiez rasnita. Cand am vazut(chiar si aici pe forum) ca sunt destule probleme cu ea(si din punctual meu de vedere costa si o caruta de bani), m-am hotarat: Bezzera UNICA PID MN + Râşniţă Bezzera BB005 TM.
Ieri mi-au sosit toate jucariile(+Termometru Motta pentru latieră, Latieră profesională Motta Europa 75 cl, Knock box, Tamper dinamometric).

Intre timp nu am stat chiar degeaba. Mi-am cumparat un filtru pentru apa Ultrafiltrare AWUF6 pe care l-am si instalat, un borcan de sticla cu garnitura de cauciuc pentru cafea boabe, cronometru digital, pahar test espresso de 60ml, o sita VST de 18g.
Am halit vreo 300g cafea pana mi-a iesit ceva cat de cat, acum lucrez la "acordul fin".

As pune si poze dar nu ma prind cum!
Bezzera UNICA PID MN + Râşniţă Bezzera BB005 TM, Tamper dinamometric, sita VST 18g
 
Reply
#2
Raspuns nou:
Jos in pagina ai un buton langa "Atasament nou" cu optiunea choose file.
Click pe el!
Iti deschide o fereastra de alegere a fisierului, alegi, click, click, etc.
Dupa ce s-a inchis fereastra pe pagina forumului pe aceeasi linie cu "Atasament nou" ai un buton in dreapta "Adauga atasament"
Click pe el!
Daca ai o marime acceptata la poze muti soarecu' pe butonul "Posteaza raspuns"
Si
Click pe el!
Over and out. Big Grin


Attached Files Thumbnail(s)
   
Raul, consumator zilnic de cafea (si de vin rosu!)
Gaggia Classic, Home Vario Mahlkonig, tamper Concept-Art, Filtru Bezzera nepresurizat pt 2 cesti, 14g, 58mm
 
Reply
#3
Bun venit si speram sa ai experiente frumoase cu noul setup.

Eu zic ca te-ai speriat degeaba de HX, mai ales ca te-ai dotat cu instrumente pentru obtinerea cremei de lapte. Sa ai timpi de asteptare / revenire pe un aparat de 2000 de lei, e un compromis acceptabil, dar pe la 4000 din punctul meu de vedere nu, mai ales cand HX-ul e la acelasi pret. Pe multi aspiranti la HX ii mai "sperie" flush-urile eventual, nu decalcifierea. Cand ai grup E61, oricum trebuie sa fii mai atent cu apa folosita caci la o calcifiere mai puternica, exista riscul ca sarea de lamaie sa adune cu ea din boiler si fragmente de calcar ce se pot intepeni prin piesele lui E61 si atunci cred ca va fi mai mult de munca la service. Deci recomandarea mea ar fi sa o faci tot la service, o data la cativa ani, in functie de duritate. Sau mai sunt pe forum useri care te pot ajuta mai ieftin decat un service (vezi nikso). Si apropo, dupa ce montezi filtrul, sa faci un test de duritate si unul de pH neaparat ca sa stii unde te situezi cu acesti parametri. O duritate mai mare de 3-4 grade germane calcifiaza espressorul, iar un pH mai mic de 6.5 il corodeaza.

Shot-uri reusite si te asteptam cu impresii!
Expobar Brewtus IV, Mahlkonig Vario K30, rasnita manuala Kinu M47, VST 18g, Tamper Concept Art dinamometric, Tidaka Tamper Cube 
 
Reply
#4
Bezzera Unica,.....+ restul


Attached Files Thumbnail(s)
                       
Bezzera UNICA PID MN + Râşniţă Bezzera BB005 TM, Tamper dinamometric, sita VST 18g
 
Reply
#5
(01-11-2014, 15:40)bogdan373 Wrote: Bezzera Unica,.....+ restul

Frumos.. Vad ca ai si aspiratorul pregatit Smile. La cat mai multe shot-uri de la excelent in sus! Sa ne spui ce cafea folosesti si cum iti ies shot-urile.
La Scala Butterfly, OE Pharos, Gino Rossi RR45, AeroPress, V60, prajitor tip corretto
 
Reply
#6
Felicitari pentru aparate, ai investit ceva bani. Si eu as vrea sa schimb expresorul, initial ma gandeam la Gaggia Clasic, insa cred ca trebuie sa urc ceva mai sus.

Asteptam poze si cu shot-uri.
Gaggia Classic & Rancilio Silvia steamer, Hario Mini Mill, tamper Motta, Electric Grinder TBD!
 
Reply
  


Forum Jump:


Browsing: 1 Guest(s)