Hello There, Guest! Login Register


Noul Proiect al nostru, rasnita manuala "Che" ( Kinu )

(02-05-2016, 01:14)Lyvyoo Wrote: @Tito - cu ghilimele sau nu, "viclean" este o consideratie cel putin deplasata in situatia data. Totul s-a desfasurat la vedere, criticile si aprecierile aduse de-a lungul timpului au fost publice, cine a dorit a putut lua rasnita acasa sa se joace cu ea (si tu o poti cere daca ai o solutie ieftina de transport pana in Italia) si nu vad cine a mai facut asta in Romania vreodata cu un produs din aceasta categorie.  Pretul il poate privi oricine in orice fel, banii sunt la fiecare in buzuar. Dar dam lejer de 10 ori mai mult decat costul de fabricatie pe Hario, nu ne-a interesat la cumparare ca rasnita scumputa din semnatura (ta) are componente facute in China (doi mari producatori diferiti au confirmat asta) ne uitam apreciativ la Baratza Sette care costa 40E sa o fabrici dar dam lejer 350E, iar un model pentru care s-a investit atata timp, buget si pasiune de catre o echipa ce a mai facut multe milioane de rasnite pana acum, poate fi desconsiderat doar pentru faptul ca au fabrica in Reghin si nu in Verona, cu probabil nici macar dublu profit la vanzare fata de investitiile facute in Che. Asta e o atitudine gen "la voi acolo in Romaniaaa de unde am plecat... ".  Daca esti fan radudani asa cum spuneai atunci urmareste-i postarile de pe acest topic si observa critica (dura de multe ori cu Che) intemeiata  pe argumente, link-uri comparative, poze de detaliu, principii fizice, convingeri tehnce personale, solutii. Asta ajuta si impulsioneaza cu adevarat un proiect, nu referiri la moralitatea producatorului sau la posibila saracie tehnica si intelectuala din tara de origine. Mesia nu sunt rasnitele astea, ca altfel costau dublu / triplu.

Pentru mine ca si forumist este o onoare sa am in comunitate unul dintre cei mai mari producatori mondiali de rasnite manuale,  iar implicarea comunitatii in tot ceea ce au proiectat si reproiectat pana acum legat de Che, o amprenta personala a fabrici dincolo de brand-urile cunoscute pt care lucreaza de zeci de ani, este de asemenea o contributie facuta in primul rand din pasiune. Fata de acest pret oferit forumului, ca o reducere generala pentru ajutorul dat, reducere pe care o vom vedea ca diferenta atunci cand rasnita va intra in magazinele din Ro sau din afara,  eu sunt total de acord sa se mai fi oferit inca X0% discount daca se pornea un beta testing oficial dupa reguli stbilite. Acum nu a fost un beta testing organizat, ci o plimbare a rasnitei pe la cine a dorit, fara vreo obligatie de review sau raport catre fabrica.

Pentru modelele viitoare, beta testing recompensat ar putea insemna selectarea a 5-6 doritori, care sa aiba si obligatii si drepturi, stabilite de comun acord. Adica: o perioada de o luna de facut espresso din minim 2kg de cafea (sponsorizata eventual); la 7 zlle transmiti fabricii un raport confidential pe capitole de observatie plus unul final; poze de detaliu cu ce nue ok; in perioada de test faci si o comparatie blind cu rasnita pe care o ai deja acasa; la final videoconferinta generala cu testerii si producatorul; publici pe forum impresii doar la final, cand proiectul este definitivat. La capitolul drepturi: 50-70% reducere la achizitionarea rasnitei de serie, preemtiune pentru viitoare beta teste. Totul, doar ca un exemplu scris spontan... Suna altfel, zic, de ambele parti.

Fata de Lido E asteptam de la viitorii posesori comparatii si motive pentru care sa dai niste sute de lei in plus. Cutitele mai mari cu 1mm sau cu 10mm, sunt ultimul lucru, caci diferenta aia de rotor  inseamna in termeni de costuri de fabricatie un mizilic. M-as uita la ce costuri genereaza precizia constructiei, materilalele folosite etc. Deocamdata nu cunosc decat un user pe acest forum care a avut pe mana si Lido E si Che 47 si s-a pronuntat in favoarea Che, cu un double check la razvan.yumme ca sa-i confirme ca si el a constatat acelasi lucru. Timpul si preferintele celor care le poseda ne vor clarifica mai multe, pe topicuri comparative.

@Renato - jena de campionat, jena de fabrici si uzine, jena de la pavoni fara sa-i fi pus macar un tamper de inox, lumineaza-ne si zi-ne si noua, eventual scrie la fabrica sa le spui pasul tau.

Eu zic ca e important sa nu uitam de unde s-a plecat si unde am ajuns.

Citat din primul post al lui @Che:
"Am citit pe forum articole despre unele rasnite manuale, cum ar fi HG ONE, dar mai sunt si alte rasnite foarte bune din aceiasi linie -OE PHAROS sau  VERSALAB M3 si m-am gandit sa va spun si despre proiectele noastre, fiindca vrem in viitorul apropiat sa scoatem pe piata produse in nume propriu si unul dintre ele va fi rasnita manuala Che din aceiasi linie cu cele sus mentionate."

Incetul cu incetul promisiunile originale s-au redus si din tot hype-ul original s-a ajuns la ce se vede. Un produs solid dar nici pe departe inovator.
Lumea a sperat ca macar pretul va fi mai bun comparat cu produsele existente pe piata. Nici macar asta nu s-a pastrat, pretul final al rasnitei de 47 fiind mai mare decat cel al Lido E (cel mai apropiat concurent) cand compari preturile finale, Lido 3 find 210 Euro livrat din UK. Lido E e acelasi pret in general dar la magazinul la care m-am uita nu aveau E.
Da, de pe forum Kinu se ia cu reducere dar aia e alta mancare de peste.

Cu parere de rau, @Lyvyoo, dar nu pot sa fiu de acord cu multe din cele scrise de tine. Che nu a scos produsul asta de dragul forumului si implicarea forumului s-a facut intrucat a fost beneficiara fabricii.
Cat despre productia in Romania, din nou, se face in Romania pentru ca e profitabil pentru firma. La fel cum e pentru Bosch, cum a fost pentru Nokia, etc. E caz de mandrie nationala? Pentru mine nu. Daca produsul avea macar nume romanesc, sau zicea Romania prin ceva, poate. Daca era ceva inovativ, si era promovat cu mandrie ca produs romanesc, clar da.

Iar legat de preturile de productie VS pretul de vanzare, atata vreme cat nu ai/dai numerele reale pe care sa le comparam, fara suparare dar tot ceea ce ai afirmat legat de asta sunt doar vorbe.

Inteleg de unde vine @Tito cu acel Mesia. S-a creat o multime de hype pe aceast tread, hype care in final nu s-a materializat si a lasat pe unii desumflati si pe altii cu gust amar.
 
Eu am testat aceasta rasnita, inseamna ca sunt beta tester.
Am facut acest lucru deoarece am dorit eu sa-l fac si nu ca m-a rugat cineva sau ca mi-a propus vreun folos pentru asta.
Nu am avut niciun fel de asteptari, nu mi-a solicitat nimeni vreun anume parcurs pentru modul in care voi folosi rasnita, un șir de etape dupa care sa imi formez o opinie, iar faptul ca am scris cateva randuri despre experienta mea cu aceasta rasnita a fost o optiune personala.

Desi nu sunt fan rasnite manuale, zilele acestea, cat am fost plecat, am simtit nevoia unui chit de voiaj cu care sa imi pot prepara un cappucinno decent pe unde călătoresc.
Rasnita va fi una Che, pentru crema o presa Chillio, cafea boabe proaspat prajite acasa si ii voi întreba pe colegii de forum ce ustensila pentru extractia unui shot corect de cafea ar fi mai potrivita.

Legat de pretul rasnitei nu pot decat sa apreciez ca discountul aplicat este unul care, se pare, pleaca de la pretul de fabrica si nu de la o grila a vreunui distribuitor sau magazin.
Marimea acestuia ar putea face obiectul unei comparatii umar la umar cu cel al competitorilor direcți, intr-un tabel cu caracteristici tehnice, parametri, performante, finisaje, materiale samd, in urma carora sa rezulte, clar, similitudinile , noutățile si diferentele dintre rasnite, daca acestea exista. In final, piata ar putea sa aprecieze daca pretul cerut este unul corect sau nu si daca achizitia, unui model sau al altuia, va avea un caracrer emoțional sau unul rational.

Felicit, in continuare, colectivul Che pentru gama de rasnite dedicate diferitelor metode de extractie a cafelei, pentru faptul ca a lasat la liberă circulatie, pentru membrii forumului, un numar de exemplare pe care orice curios sau pasionat le-a putut incerca, fara a avea vreo obligație care sa rezulte din asta dar si pentru faptul ca, inainte de a le gasi pe rafturile magazinelor, rasnitele pot fi deja comandate de catre forumisti.
 BUGSTER; Honne S; EK43S; Buckeye BC2; Kinu M47; Cafflano
 (Ex: LM-GS3/AV; PL41TEM; Expobar-DB; VBM-2B; Hottop-2k+; Flair; MK-Vario; MK-K30; Macap M4D; Kinu M68)
 
 
 
Mai, mai, dar tare grijulii sunteți ca capra ce Paște (!!!) pe meleaguri ardelene. Piața e cea care va decide dacă un produs e vandabil sau nu.
Nu știu procesul de fabricație al acestei rasnite. Dar eu sunt un mic producător de lămpi cu leduri. Nu de puține ori am avut reproșul cum de am preturile asa de mari comparativ cu dedeman, de exemplu. Faptul că le explicam respectivilor ca noi asamblam totul manual nu îi impresiona prea tare. Dar se mai întâmplă ca unii sa știe ce implică asta și apoi sa nu mai facă comparații doar de preț.
Raul, consumator zilnic de cafea (si de vin rosu!)
Gaggia Classic, Home Vario Mahlkonig, tamper Concept-Art, Filtru Bezzera nepresurizat pt 2 cesti, 14g, 58mm
 
Quote:Asta e o atitudine gen "la voi acolo in Romaniaaa de unde am plecat... ".
Daaaaa...uite ca sa nu mai ' zgarii" sensibilitatea nimanui ...mi-am schimbat locatia. As putea spune ca sunt obisnuit cu atitudinea asta gen " Da' ce ,oi , vii tu acu' sa ne spui cum se face in alte parti ???? ". Dar pt faptul ca nu am uitat de unde am plecat dar am avut norocul ,sau ghinionul , sa cunosc si alte realitati si nu doar din postura de turist ,vizitator..vad lume care traieste intr-o realitate " mai normala " decat in RO si am un termen de comparatie.
 
Quote:
Pentru mine ca si forumist este o onoare sa am in comunitate unul dintre cei mai mari producatori mondiali de rasnite manuale ....
Dar despre cine este vorba?????? De fabrica aia de la Reghin care nu-si da numele ?? Care produce pt mari marci dar pe care nu le nomineaza pt confidentialitate??? Pe mine atitudinea asta : " Shhhhtttt..vorbiti incet,ca e un " barosan" care , in incognito ,  ne face noua un favor ,asa ca vorbiti incet , nu puneti intrebari DAR  platiti " ...ma face sa rad . Deci eu pe incredere ,ca cica vinde de  milioane....trebuie sa cumpar???? Bravoooo....in cazul asta s-a descoperit paradisul comerciantilor: clienti care platesc si nu pun intrebari. Chiar ii si poti insulta..cum citeam acum cateva zile de un comerciant prajitor ca-si injura clientul ca i-a reprosat o extractie eronata . De ce nu putem sti ce alte produse fac, sa putem citi recenzii despre alte rasnite care le produc ...sa putem valuta singuri daca sunt buni sau nu ? In plus de ce nu se updateaza inceputul topicului cu preturile reale si cele care se propun comunitatii ? Asa , ca se poata face o comparatie de preturi cu alte realitati ? Problema mea e totala lipsa de transparenta.
Quote:Daca esti fan radudani asa cum spuneai atunci urmareste-i postarile de pe acest topic si observa critica (dura de multe ori cu Che) intemeiata  pe argumente, link-uri comparative, poze de detaliu, principii fizice, convingeri tehnce personale, solutii.
Eu sunt fanul lui radudani ,cum am devenit si fan G.Serban si fan RaduCarutasu. Asta e modul meu "pitoresc " de a-mi arata gratitudinea si a le multumi pt ceea ce am invatat ( si sper sa mai invat ) de la ei . Dar asta nu inseamna ca sun "sclavul " parerilor lor.
 
Cu toate astea, prețurile sunt afișate aici, iar produsul se poate returna dacă ți se pare că nu e ce trebuie.

În fond, e alegerea ta dacă vrei să cumperi ceva sau nu. De ce e nevoie să dramatizăm?

Sunt oameni care au folosit versiunile de test. O parte din ei au postat aici detalii legate de construcție și calitatea măcinăturii. De asemenea, au fost efectuate teste împreună cu oameni pricepuți (la SCAE și la Yume; dacă am ratat pe altcineva, îmi cer scuze).

Ideea mea este că există informații legate de râșniță, plus faptul că o poți returna în 30 de zile (că așa spune legea).

De unde atâta dramă?

Ți se pare scumpă / proastă / urâtă? E simplu: nu o cumperi.

Ți se pare mișto, dar când o primești, realizezi că nu e ce pare în poze? E la fel de simplu: o returnezi.

Nu este nici frumos, nici constructiv, fața de fabricant,să spunem că uite, cuțitele sunt ț euro, iar carcasa 3 euro 50, iar el ne jupoaie de vii. Nu cunoaștem costurile lui de proiectare, testare, construcție, logistică, marketing / vânzări, etc. Plus că ne încadrăm la ce am scris mai sus: nu o cumperi.

La fel, mi se pare cel puțin nepotrivit să îmi spui mie că sunt fraierit / cumpăr ceva orbește, atâta timp cât, din punctul meu de vedere, am toate datele de care am nevoie. Practic îmi spui că eu sunt idiot, pentru că ție ți se pare [blablabla], în privința unui lucru pe care eu l-aș cumpăra.

Evident că sunt binevenite părerile, dar ar trebui să rămânem la obiect. Discuțiile de genul "la vecina era mai ieftin", nu își prea au rostul, atâta timp cât poți bine-mersi să cumperi de la vecina. Probabil că fabricantul își cunoaște vecinele și și-a făcut niște calcule referitoare la preț. Este ceva ce îl privește în totalitate.

Deci, de unde atâta dramă? Smile
Dalla Corte Mina + Kit 58mm | M68, M47, Titan, Traveler, Simplicity, Phoenix | Bravo Tools | Europiccola + radiator
 
Da, nici eu nu inteleg de unde atata discutie, gen beta-testerii ar fi trebuit sa primeasca discount mai mare, etc., atata timp cat nu beta-testerii sunt cei care reclama acest lucru. Daca era asa, atunci da, as fi considerat un lucru legitim.

E ca si cum ai spune ca eu nu am primit discount mai mare si ca eu am fost fraierit...oare nu as putea sa reclam eu insumi lucrurile astea, daca asa ar fi?

Rog de asemenea sa nu uitam un lucru, si anume ca avem conditii, perspective si motivatii diferite. Eu sunt adeptul dialogului constructiv si al contrazicerii civilizate, accept cu mare drag alte pareri. Nu consider deloc deranjanta interventia cuiva doar pentru ca are o parere diferita. De altfel e binevenita, pentru ca stiu ca in felul asta exista varianta sa realizez ceva ce mi-a scapat.

Insa, cred ca e o mare diferenta intre a solicita intr-o maniera politicoasa informatiile care iti lipsesc si varianta in care "cataloghezi"/judeci un asemenea proiect in felul cum ai facut-o. Daca nu te satisfac raspunsurile primite, daca din punctul tau de vedere nu face sens pentru situatia ta, in primul rand nu cumperi, in al doilea rand postezi opinia ta, din punctul tau de vedere. Dar nu cred ca e fair sa facem speculatii, sa acuzam producatorul ca e viclean, ca i-a inselat pe altii (cand nu esti unul dintre ei), ca e un proiect ratat.
La Marzocco GS/3 AV, Mahlkonig E65S, Kinu M47
 
(30-04-2016, 21:14)bogy Wrote: Verificati e-mail-urile!
Am tot verificat, dar nimic in Inbox. Noroc ca m-am uitat acum in Spam si acolo era mesajul de confirmare primit in 30.04.
 
thread-ul acesta, lasa vedere - de-alungul a multa "cerneala" cursa - prin mici sau mari "crapaturi", in interiorul unei lumi, cea a oamenilor alcatuitori ai aceste "comunitati";
si nu cred ca solutia este lustruirea interfetei sau acoperirea crapaturilor, mai ales ca nimeni nu pare preocupat de asta - vrand nevrand, este lumea in care traim, lume pe care ne-am facut-o nu numai noi, ci si altii...
si hotarat, nu este o lume recent normala! si este si propria-mi viziune, nu numai a lui Tito sau altii...

 dar sa incerc o revenire in topic: am testat si eu ambele rasnite - oarecum dezinteresat, pentru ca nu-mi doresc si nu cred ca - sper cel putin ca nu - am sa introduc in rutina proprie vreo rasnita manuala!

 revin astfel, cu observatiile principale, valabile in continuare:

 - mecanismul de reglaj macinatura este propriu rasnitelor manuale de bucatarie, folosind miscarea pe ax a cutitului mobil printr-un filet de 10-12 mm diam; nu este propriu rasnitelor capabile espresso si cu cutite mari, la care variatia de distanta intre cutite se realizeaza cu un reglaj mult mai fin, pe circumferinta blocului cutitului fix, mult mai mare in diametru; asigurarea stabilitatii reglajului pe ax se face mult mai greu si ramane ca o caracteristica de confirmat in exploatare;
- la rasnita cu reglaj pe axul de rotatie, cutitul mobil are joc, contra unui arc destul de slab, intre pozitia zero - de atingere cutite - si pozitia de reglaj; distanta intre cutite se asigura prin forta arcului si cea a boabelor care se zdrobesc intre cutite;

sigur, e vorba de rasnite manuale, cu viteze mici de rotatie, unde problemele de vibratie ale cutitului mobil sunt posibil nesemnificative practic;
dar si stabilitatea reglajului fin si riscul vibratiei axiale a cutitului mobil sunt reale, IMO, in cazul angrenarii cu un motor electric; varianta care mie mi se pare cu atat mai nepotrivita la acest model;

 ar mai fi de spus ceva - tot parere personala - despre precizia in executie: da, folosirea masiva a metalului, ar trebui sa fie un plus remarcabil in marketingul rasnitei; si nu vad nimic rau in asta; uzinarea de precizie este de asemenea o caracteristica reala remarcabila; dar miimile sau sutimile vor contribui doar la expresia cat mai nealterata a capabilitatilor mecanismului! care e OEM: Etzinger vs. Italmill...

am toata convingerea ca fabrica din Reghin ar putea sa scoata o rasnita manuala capabila espresso, cu impact pe piata; dar ma delimitez de orice actiune de entuziasm colectiv pentru... propasirea neamului [Image: smile.gif]

si cred ca toti cei care au avut ceva de spus, chiar critic, despre derularea acestui proiect folosind mediul forumului, au facut-o pentru ca le pasa... si de ceilalti; daca acest forum e o comunitate, atunci interesele unuia dintre membrii, pot afecta - in bine sau rau - interesele altor membrii; s.a.m.d.

 poate merita mentionat, ca punct de vedere personal, ca orice testare - cum s-a spus - a rezultatelor in ceasca, trebuie privita cu rezerve; cu mari rezerve!
adica, e o informatie sa zicem cu valoare sociala, nu stiintifica; si nu e deloc destul nici daca masor EY cu un refractometru etc.
sigur, toate au valoare, sunt pasi necesari, dar nu pot duce la o concluzie; iar superoptimista, ea ar fi doar in defavoarea fabricantului, care nu va avea un cor aprobator la intalnirea cu piata!
de fapt - si s-a mai spus asta - mi se parea corect sa se fi epuizat deja aceasta faza de intalnire cu piata, concomitent, sau inainte de deschiderea vanzarii promotionale pentru forum!

compararea rezultatelor in ceasca a mai multor modele de rasnite cere in primul rand cafea scumpa, de calitate, echipament profesional pentru extractie, un numar de oameni cu competenta si calitati in degustare si un numar foarte mare de extractii de test, subordonate unei metodologii cat mai imune la eroare...deci costa, fiind in afara razei de atingere a majoritatii celor care au fost beta testeri acum...

in legatura cu aprecierea rezultatelor in ceasca, ar mai fi de mentionat ca aplic cele de mai sus in primul rand in cazul meu: folosesc de regula cafele mediocre, in blenduri; caz in care - considerand si limitele mele fiziologice in puterea de rezolutie gusturi - o rasnita acceptabila espresso nu se deosebeste de o rasnita de varf;
nu merg mai departe cu generalizarile, dar pentru mine, asta e singura explicatie ce o aplic si in cazul similitudinii rezultatelor la rasnita in teste si la un Compak F10 sau E10 OD!
imi pare rau ca n-am citit nimic despre teste similare intre rasnita in teste si un K30, sau EK43 [Image: smile.gif]
________________________________________________________________________________________
Strega_mod(esp32)/ MaraX_mod(esp32)/ Sette_270/ Macap_m7/ prajitor_fluid_bed_diy_(4Kg/luna)
 
Eu unul vreau sa multumesc tuturor membrilor pentru parerile lor, atat pro cat si contra. Am citit cu placere continutul acestui thread, am analizat si am luat decizia singur, in functie de ce consider ca am eu nevoie. 

Ca o concluzie, am inteles ca aceasta rasnita nu este pentru toata lumea, insa este destinata unora dintre noi.

Probabil celor ca mine, care vor ceva peste Porlex, nu vor sa caute pe ebay un Dienes vechi, nu vor o rasnita electrica mare, cu retentie, care ocupa mai mult decat expressorul, cu vechime de peste 10 ani. Unul din lucrurile care m-a convins a fost folosirea metalului, deoarece nu agreez componente din sticla.

Astept cu nerabdare sosirea exemplarului pentru a avea sansa sa impartasesc extractiile reusite/nereusite cu ceilalti membrii ai forumului. Smile
Expobar Brewtus IV, Honne Home, Cafflano Kompresso, Kinu M47,  Hario V60 Drip Scale
 
Rasnitele probate ce faceti cu ele?
Doar un Poemia nepresurizat cu tamper CNC s'un Porlex Mini
 
S-au întors la fabrică, rămân în vitrina de prototipuri
#Lelit Bianca V3 Black #EK43S + SSP & Titus carrier #Honne Slim #Kinu Titan
 
 
Până la urmă a fi beta tester implica și un mare avantaj. Știi înaintea celorlalți dacă începi sa strângi bani sau nu.
Raul, consumator zilnic de cafea (si de vin rosu!)
Gaggia Classic, Home Vario Mahlkonig, tamper Concept-Art, Filtru Bezzera nepresurizat pt 2 cesti, 14g, 58mm
 
Tito, ai ineles gresit - pe parcursul acestui proiect nu s-a pus problema pe forum sa nu se aduca si critici si laude, dupa sufletul fiecaruia, mai ales ca, asa cum repeta si Radu Carutasu, plimbarea rasnitelor pe la forumisti nu a presupus vreo obligatie de review. Si tocmai de aceea ti l-am dat ca exemplu pe radudani, ca fiind poate cel mai critic (constructiv) user la adresa rasnitelor, caci opiniile sale personale nu au avut niciodata in componenta atingeri la adresa moralitatii fabricantului sau asupra tarii de provenienta. Chiar daca poate nu ma crezi, fara sa ma exteriorizez, eu chiar am apreciat parcursul tau pe forum in asa scurt timp. Insa cu cele doua puncte subliniate, viclenia si Romania care nu ar fi in stare chipurile sa scoata o rasnita peste ce au altii, ai dat pur si simplu cu bata in balta.

Referitor la usoara stare nervoasa fata de protejarea portofoliului fabricii de pana acum, problema este izvorata din contractele de drept international care interzic asta. Intr-adevar, nu au talent la a compune romane pe aici, fiind o adevarata uzina, cu scule si tehnicieni, nu o entitate centrata pe vanzari retail si imagine, si poate de aici o alura de mister exagerat, care pe tine spre exemplu te-a iritat. Poate nu esti singurul, dar asta e situatia. Pana acum au produs mereu idei pentru altii, acesta fiind primul proiect personal, iar contractele internationale de pe urma carora isi duc existenta zeci de oameni angajati, interzic sa te "lauzi" publicului cu marcile respective. Asta nu trebuie sa fie motiv de "luat la rost" caci e o chestiune juridica si transparenta este imposibila. Dar strict legat de proiect, daca nici macar o rasnita plimbata inainte de lansare prin mana majoritatii doritorilor nu inseamna transparenta, atunci ce ar insemna un proiect de rasnita facut transparent?!

Numele, adresa si datele fiscale oricum le va avea toata lumea pe actele de achizitie, deci nu se pune problema de secret permanent. Doar ca oamenii nu au vrut sa defileze cu numele lor, in virtutea contractelor amintite. Simplu.

Despre prajitori, ai opinia mea in topicul "Feedback prajitori", unde chiar am incurajat critica civilizata a oricaror cafele, fara a avea frica de interventia comerciantului. Primul post de aici va fi updatat, este o idee buna. 

@coffesnob  - din cate stiu ca ar exista ca si prototipuri, inspre concurenta pentru rasnite cel putin cat Pharos si Versalab se va merge, cu o data imprecisa de finalizare, dar ce s-a scris initial se va pune in practica pentru ca prototipurile vad ca se tot slefuiesc... Trebuia sa aiba totul un inceput solid si o categorie de pret accesibila majoritatii. Sunt de acord ca fabrica nu a avut oameni de comunicare care sa stea mereu la palavre cu noi, si ca mereu ne-am hranit cu speranta unor modele  extraterestre la pret de chilipir. Si nu e neaparat falsa impresia pentru ca din cate stiu, proiectul acesta a fost centrat mereu pe gasirea solutiei maxim calitative sau performante raportat la un pret final accesibil multor oameni. Asta a fost de fapt (si este) marea provoare, caci prototipuri tip OZN pot face si maine.

Pretul asa cum este acum efectiv, eu il vad cu cel putin 250 lei sub Lido E, la usa, in Romania, basca cei 10 ani de garantie la fel de efectivi. Am un prieten in Romania, cu garantie in UK la Lido, care a renuntat intre timp la a mai vorbi cu peretii. Poate pt ca suntem romani, iar alti cetateni europeni or fi tratati altfel. Iar motive tehnce insirate de cineva ca ar merita acest efort suplimentar spre Lido, inca nu am vazut. De fapt e mare pacat ca rasnita de 38mm cu sistem de contrapiulita nu a stat in teste, caci eu unul nu vad chiar asa multe motive sa sari spre cea de 47 (desi diferente de specificatii si de constructie exista). Deci as extrapola diferentele de pret fata de alte modele internationale, pornind de la aceasta limita de jos de 500 de lei.

Productia in Romania nu se face neaparat pentru ca e mai profitabil decat la sediul lor (mai mic) din Germania ci pentru ca aici se afla fabrica de zeci de ani  si facilitatile importante de productie si altfel nu s-ar putea. Mi-as fi dorit si eu steagul Romaniei tatuat pe rasnita dar dovezi concrete arata ca mai intai trebuie sa-ti justifici identitatea nationala si apoi sa explici calitatile tehnice ale unui produs.  Ca si exactitate a cifrelor date, nu pot sa ofer info suplimentare dar se pot cere probabil in mod personal pe PM, fabricii. Deja simt de multe ori ca ma ia gura pe dinainte in aceasta speta, insa si curozitatea colegilor de suferinta e mare [Image: smile.gif]    
Quote:Coffeesnob wrote:
Cu parere de rau, @Lyvyoo, dar nu pot sa fiu de acord cu multe din cele scrise de tine      

E genul de fraza care ma unge efectiv la suflet, aducandu-mi aminte de Ion Ratiu! Asta inseamna forum!
#Lelit Bianca V3 Black #EK43S + SSP & Titus carrier #Honne Slim #Kinu Titan
 
 
(03-05-2016, 01:00)amarok Wrote: Până la urmă a fi beta tester implica și un mare avantaj. Știi înaintea celorlalți dacă începi sa strângi bani sau nu.
Partial adevarat - poate ai fi interesat doar daca ai sti ca problemele de care te-ai lovit in testare au fost rezolvate inainte de lansarea in productie a variantei comerciale.

Eu personal sint tentat de o Che/un Kinu - mi-a placut feeling-ul solid al metalului, mi-a placut mult silentiozitatea macinarii (puteam sa continuam discutia in timp ce macinam cafeaua, nu trebuia sa impun cite 20 secunde de pauza), retentia insignifianta; dar inca ezit...
  • S-a comentat despre oring-uri, care faceau din ajustarea macinaturii o operatie mult mai complicata decit era cazul (si cu o stabilitate in timp mai nesigura) - din pozele puse de Liviu (le putem considera "oficiale"? ca altceva nu avem) inteleg ca varianta de 37 are contrapiulita, iar cea de 47 a ramas tot cu oring-uri - corect?
  • in schimb varianta de 47 are hex pentru surubelnita electrica, cea de 37 nu (una calda, alta rece - acum pe care s-o aleg?)
  • pretul ("de lista", la poarta fabricii) - personal mi se pare destul de mare (nu discut aici despre care este pretul de productie, ci doar despre pretul asa cum este perceput de cumparator, ca balans intre ceea ce i se ofera si ceea ce plateste, incadrat in contextul oferit de restul competitorilor de pe piata mondiala). Este vorba totusi despre un produs nou, practic necunoscut pe piata, care trebuie sa convinga un numar mult mai mare de persoane decit cititorii acestui forum (care constituie un public ceva mai specializat, early-adopters), nu doar prin performante tehnice/abstracte, ca ofera ceva mai bun decit alternativele deja verificate. Este buna garantia de 10 ani - desi as prefera sa stiu din start toate detaliile, si sa nu iau in considerare varianta returnarii pentru ca am avut prea putine informatii ca sa stiu daca este ce asteptam, sau a apelarii la garantie. Multumim si pentru discountul oferit pentru forum (multumim @Che, multumim @Liviu :-D ); sint sigur ca vinzarea facuta aici/acum va fi nesemnificativa fata de piata pe care o tinteste producatorul (si e mai mult un favor, sau cel mult un prim test de piata). Dar daca piata nu va accepta aceste modele, cel putin nu la preturile de lista "la poarta fabricii" proiectate, ce se va intimpla atunci cu acest proiect? Va fi abandonat? (si cum se vor onora in acest caz garantiile?) Va fi vindut la un pret mai mic (lasind un gust amar primilor cumparatori, acei "early adopters")? Vor fi scoase noi combinatii de caracteristici/capabilitati (cele vechi fiind retrase de pe piata), la preturi ajustate? Cum zice Liviu mai sus, am avut si eu impresia (din modul cum s-au derulat evenimentele) ca este un proiect care a aparut doar pentru ca cineva cu putere de decizie din fabrica de aici l-a dorit si l-a sustinut - dar atunci are nevoie de mai mult decit doar capabilitati tehnice, are nevoie de o comunitate sa-l sustina si sa-l confirme, sa-l ajute sa ajunga la stadiul de piata de masa, sa nu ramina doar un vis frumos, care poate va fi realizat cindva, dar de altii.
Lelit PL043MM/Kinu M47 + Gaggia Classic
 
salut tuturor!
azi am primit un email de la fabrica cum ca produsele sunt gata de livrare si asteapta curierul la ora 16.
maine va ajunge rasnita la noi!
[Image: ar.gif] [Image: ar.gif] [Image: ar.gif] [Image: ar.gif] [Image: ar.gif]
astept cu nerabdare coletul!!!
Ascaso Steel Uno Prof PID v3 - 9 bari • Mahlkonig Vario v3 • Kinu - Die Muhle M47 • sita IMS competition B70 2TC H24 E • tamper dinamometric Motta 58mm • latiera inox 350ml.
 
Si eu am primit mail de la Cargus, maine ajunge
La Marzocco GS/3 AV, Mahlkonig E65S, Kinu M47
 
Buna ziua,
Va multumim pentru comenzile d-stra.
Vreau sa va anunt ca primele comenzi au fost livrate azi 05.05.2016. Veti primi in curand mesaje cu numarul de expeditie (AVB).

Kinu- Model M47- stoc epuizat.
Coletul contine : instructiuni de utilizare, certificat de garantie, certificat de conformitate, factura, rasnita premontata, manivela, un set de inele O-ring(rezerva), o bagheta din aluminiu pentru demontarea elementelor. Kinu- Model M47 este construita pe principiul conului Morse, toate piesele componete sunt impanate , dupa desfiletarea completa a piulitei de reglaj si scoaterea axului din rulmenti puteti demonta rasnita in totalitate lovind usor piesele cu ajutorul baghetei din aluminiu si un ciocan usor.
Ordinea de demontare este :
1. Scoateti manivela din piulita de reglaj.
2. Desfiletati comlet piulita de reglaj.
3. Scoateti axul impreuna cu cutitul conic interior.
4. Asezati rasnita pe masa in plan vertical si loviti usor cu bagheta din aluminiu cutitul exterior ( inelul de macinare), va puteti ajuta de un ciocan usor (100-200 grame).
5. Loviti usor cu bagheta din aluminiu suportul pentru rulment (boltul).

Asamblarea se face in mod invers cu urmatoarele precizari:

1. Se intoarce rasnita asezand-o cu palnia in jos.
2. Se introduce prin presare usoara (manual) suportul rulment ( boltul) cu rulmentul la vedere , fara a lovi cu bagheta sau alt obiect.
3. Se monteaza cutitul exterior si se impaneaza cu ajutorul baghetei si un ciocan usor (100-200 grame) lovind usor inelul pe contur.
4. se monteaza axul si cutitul conic interior.
5. Se monteaza saiba indicator pe ghidajul axului.
6. Se infileteaza piulita de reglaj la finetea de macinare dorita.
7. Se monteaza manivela.
Lungimea manivelei este reglabila si se poate ajusta desfiletand piulita de blocare.

In continuare se pot face precomenzi pentru Kinu- Model M47.

Kinu-Model M38- stoc limitat.
Coletul contine : instructiuni de utilizare, certificat de garantie, certificat de conformitate, factura, rasnita premontata, manivela, un set compus din inel O-ring si garnitura (rezerva).

Ordinea de demontare este :
1. Desfiletati contrapiulita si scoateti garnitura de protectie.
2. Scoateti manivela .
2. Desfiletati comlet piulita de reglaj.
3. Scoateti axul impreuna cu cutitul conic interior.

Asamblarea se face in mod invers.

Pentru orice intrebare sau detalii privind rasnitele livrate va rog sa ne contactati la numerele de telefon din prospectul rasnitei sau prin PM aici in forum.
 
N-ar strica sa faceti cate un filmulet cu demontarea/asamblarea celor doua modele.
Descrierea de mai sus este destul de clara, dar pentru unii din noi ar fi un mod de a preveni eventualele erori.
Lelit PL41TEM, Kinu M47
 
(05-05-2016, 16:14)cibserg Wrote: N-ar strica sa faceti cate un filmulet cu demontarea/asamblarea celor doua modele.
Descrierea de mai sus este destul de clara, dar pentru unii din noi ar fi un mod de a preveni eventualele erori.

Este o idee buna, o sa filmam montarea si demontarea rasnitelor si prin amabilitatea administratorului sper ca v-a ajunge cat de curand pe forum.
 
Puteti uploada pe youtube si va fi gasit foarte usor de catre utilizatori.
La Marzocco GB5, La Marzocco Vulcano, Eureka Mythos, La Marzocco GS3, La Spaziale Mini Vivaldi II
 
 
E perfect, si eu voiam sa rog acelasi lucru
La Marzocco GS/3 AV, Mahlkonig E65S, Kinu M47
 
Super, astept filmele pe dropbox.

Am deschis pe aria de rasnite doua topicuri separate pentru impresii in utilizarea M38 si M47 - http://www.espressoman.ro/forum/Forum-Rasnite Aici vor ramane discutiile generale despre proiectele propuse.
#Lelit Bianca V3 Black #EK43S + SSP & Titus carrier #Honne Slim #Kinu Titan
 
 
(27-03-2016, 01:06)Lyvyoo Wrote: Cutitele de pe Panama nu apartin in niciun caz unei fabrici cu experienta in cutite (pe surse) :Smile

(27-03-2016, 18:56)tristian Wrote: Cutie de carton neinscriptionata, fara logo, nu e o problema la un prim lot. Problema  ar fi daca nu imbunatatesc putin designul sa fie cat de cat atractiv (ce am precizat mai sus nu sunt modificari neaparat scumpe si nu afecteza functionarea. Un maner COMPLET diferit, un alt recipient ptr cafea, un logo nu cred ca sunt capat de tara dar schimba vizual produsul). Prototiputile aratau excelent vizual  ..produsul final este deficitar.

Pur si simplu nu are ce cauta ca si concurenta pentru rasnite gen Comandante care arata asa https://pbs.twimg.com/media/BFsIw6nCIAEOXlU.jpg
Panama http://www.amazon.com/gp/product/B004YIB..._bw_g79_i2
Helor 101 care arata asa http://helor.com/products/1?variant=9379620355

Zassenhaus Panama e fabricata la noi in Romania Wink
 
(06-04-2016, 15:48)Che Wrote: Kinu Kahawa,
vreau sa va anunt ca se apropie ziua in care vom trimite primele "Kinu" viitorilor utilizatori. Lyvyoo a anuntat acum ceva timp ca in aproximativ 10 zile vom trimite primul lot si asa ar fi fost daca intre timp nu primeam rasnitele Che  testate de unii useri. Am examinat unele detalii ale acestor rasnite si am hotarat in ultim moment sa facem unele schimbari.
Va arat o poza cu manerul manivelei asa cum ne-a parvenit de la testeri:

Nu stim cum a ajuns sa arate asa, dar cu siguranta nu ne dorim ca o rasnita produsa de noi sa arate asa dupa 3 luni de utilizare si am hotarat sa facem manerul manivelei din plastic. Pentru asta a trebuit sa proiectam matritele de injectat plastic si sa testam manerul, care arata asa:
   

iar in interior are axul care lurealza pe doi rulmenti :


Alt detaliu la care am lucrat este paharul colector. Am tinut cont de parerile voastre si am hotarat sa renuntam la paharele din plasitc:


si sa  facem un pahar de aluminiu cu finisaj prin procedeul de eloxare. Va arat mai jos cateva poze cu paharul colector inainte si dupa eloxare. Piesa eloxata este doar mostra de culoare nu si forma definitiva a paharului :

   

Urmeaza ca in urmatoarele zile sa finalizam toate detaliile si asamblarea definitiva a rasnitei "Kinu", ma scuzati de pleonasm  Wink , si in scurt timp sa anuntam data lansarii pe piata.

O zi buna in continuare....
Asa a sosit la mine mânerul. Ma gândesc dacă nu și cel din aluminiu a plecat asa de la fabrica. [Image: 57f82281d871523da9efaf3dd2912b40.jpg]
Nici baita de care s- a spus nu prea a fost pe gustul nostru.
[Image: c82a688192075525b3d820156346ffaa.jpg]
Izzo Alex Duetto III|La Pavoni Pro|Cafflano® Kompresso|Aero Press|Honne|Anfim Lusso|Kinu M47|MYY47 Aerolite|Sözen Değirmen|Aillio R1 Bullet|.
 
Sunt curios cum este ambalata.
 HX,F6.
 
E bine ambalata. Are cutia ei , inscriptionata si plina de hartii ca la pantofi, si cu totul bagata in alta cutie de carton.
Izzo Alex Duetto III|La Pavoni Pro|Cafflano® Kompresso|Aero Press|Honne|Anfim Lusso|Kinu M47|MYY47 Aerolite|Sözen Değirmen|Aillio R1 Bullet|.
 
Am intrebat deoarece par a fi urme de la surubul care tine manerul.
 HX,F6.
 
La mine a venit foarte ok (M47) din punct de vedere cosmetic. Cuțitele au niște imperfecțiuni, dar sincer nu știu dacă așa sunt toate sau dacă e un defect la mine. Unele "lame" sunt ciobite / corodate. Nu știu cât sau dacă influențează rezultatul final.

Am făcut un Aeropress cu ea, dar doar așa s-o scot din cutie. Nu sunt un cunoscător, iar metoda nu e foarte exactă. A ieșit bun. Parfumat și cu ceva aciditate. Deloc amar.

Îmi place paharul colector. Nu a rămas cafea lipită de pereți și arată bine. Iese un pic greu, având o-ring, dar probabil mă obișnuiesc în timp cu mișcarea.

Diseară o pun la treabă Smile
Dalla Corte Mina + Kit 58mm | M68, M47, Titan, Traveler, Simplicity, Phoenix | Bravo Tools | Europiccola + radiator
 
Mi-a ajuns astazi comanda cu M47-ele, am observat si eu aceleasi imperfectiuni doar pe o parte din cutitul conic.
In rest rasnita este solida, bratul de macinare mi se pare ca intra destul de fortat la cel de-al doilea oring, dar probabil ca este mai bine asa, iar in timp se va mai "slabi".
De maine incep teste comparative Smile
Expobar Brewtus IV, Sette 270w, Kinu M47, tamper dinamometric Concept Art 58,5 mm
 
Nu este ciobit cutitul, vedeti postul #528 cu poza respectiva  [Image: wink.gif]
Expobar Brewtus IV, HONNE, Kinu M-47, pitcher + tamper Motta + tamper dinamometric Concept-Art, site VST + IMS
In trecut: Gaggia Pure, Lelit PL41 TEM, Lelit PL 043MM
 
  


Forum Jump:


Browsing: 1 Guest(s)