Welcome Back Log In Create Account

Noul Proiect al nostru, rasnita manuala "Che" ( Kinu )

Quote:Nu ti-ai dat seama ca acestea sunt exemplare prototip ? Chiar crezi ca vor iesi la vanzare asa cum au fost prezentate aici ?
Pai iti citez din postul in care a fost prezentata pe pagina 21. La mine  vaianta finala =vaianta finala.
Quote:Am primit varianta finala, ce va iesi pana la urma pe doua dimensiuni de cutite, 38 si 47mm.

Cutie de carton neinscriptionata, fara logo, nu e o problema la un prim lot. Problema  ar fi daca nu imbunatatesc putin designul sa fie cat de cat atractiv (ce am precizat mai sus nu sunt modificari neaparat scumpe si nu afecteza functionarea. Un maner COMPLET diferit, un alt recipient ptr cafea, un logo nu cred ca sunt capat de tara dar schimba vizual produsul). Prototiputile aratau excelent vizual  ..produsul final este deficitar.

Pur si simplu nu are ce cauta ca si concurenta pentru rasnite gen Comandante care arata asa https://pbs.twimg.com/media/BFsIw6nCIAEOXlU.jpg
Panama http://www.amazon.com/gp/product/B004YIB..._bw_g79_i2
Helor 101 care arata asa http://helor.com/products/1?variant=9379620355

Prima lectie de marketing am primit-o de la profesoara de romana care a spus "degeaba scrii bine, daca scrii cu picioarele n-o citeasca nimeni si tot nota mica o sa iei ".  Nu poti sa scoti un produs sub standard estetic (chiar daca foarte bun) si sa te astepti sa mearga bine .
Gaggia Clasic / La Pavoni ZIP / Melitta Aroma Roast

Pe noi pe forum ne intereseaza ce poate face ca rasnita. Altfel aveam toti saeco&co... Sunt mai aratoase si mai simplu de folosit, nu? [emoji12]
Bezzera Aria, PL41TEM, G-IotaVS, Eureka Mignon Specialita, M47 Phoenix, ibric, AeroPress, Kompresso... and V60/Hario Buono

Si pe mine ma intereseaza mai ales functionalitatea dar merg pe ideea ca producatorul nu vrea sa vanda doar pe forum, din cate am inteles e vorba de un producator serios care vrea sa obtina un "hit". In conditiile acestea eu nu vad forumul decat ca un beta test si nimic mai mult.

Cea mai buna atitudine cred ca e sinceritatea. Parerea mea e ca la capitorul aspect momentan rasnita  e deficitara (iar capitolul aspect e al naibi de relevant cand vine vorba de corelarea cu capitoul vanzare -daia au toti saeco and co). Nu prea exista produs de succes fara design.

Va reamintesc cum arata prototipul initial https://www.youtube.com/watch?v=GO8Sa1GL2lc sau o a doua versiune https://www.youtube.com/watch?v=-6GwuNa7c_w (ambele sunt produse extrem de comerciale, "varianta finala " nu este) . Eu aici ma opresc , sper sa fi fost utile comentariile.

Partea de design poate fi refacuta oricand, fara mari probleme.
E ca si cum ai avea un motor fantastic; exteriorul poti sa-l modifici oricand. Daca te uiti la industria auto, motoarele duc mai multe generatii de caroserii.
Bezzera Aria, PL41TEM, G-IotaVS, Eureka Mignon Specialita, M47 Phoenix, ibric, AeroPress, Kompresso... and V60/Hario Buono

Absolut, tot la industria auto o sa vezi ca unele modele (cu acelas motor) se vand si altele nu, aspectul vinde. Daca versiunea finala se refera strict la partea functionala urmand ca designul sa fie retusat atunci abia astept sa vad primele teste . La aspect totusi manerul initial arata foarte ok,  stoperul de inox ca aici http://i1254.photobucket.com/albums/hh60...4d0anq.jpg da continuitate corpului rasnitei, daca se poate si un recipient de sticla sau ceva cu filet la care sa punem noi recipient e perfect (daca nu, asta este..nu-i bai) un logo bine facut stantat laser sau cnc iar e de apreciat (sunt chestii mici care fac diferenta).

Un logo nu prea necesita teste... mai importanta era functionarea.
Publicul tinta in cazul acesteii rasnite este mai interesat de calitatea macinaturii, zic eu.

Pentru cei interesati de design sau viteza, sunt rasnite cu "elice" la 50 lei, numa' bune.  :)

Daca te uiti in urma la ultima postare a lui Liviu, o sa vezi ca va fi si o varianta cu maner cum vrem noi, ca cel initial :)

Si pentru mine unul prioritara e calitatea macinaturii acum. Ca vor scoate peste x luni varianta cu nu-stiu-ce design, lemn etc. pentru mine unul nu mai are importanta si nu voi mai astepta pentru asta.

Sigur, pentru succesul comercial conteaza, dar sa fim realisti, este o imbracaminte care e si normal sa apara ulterior realizarii tehnice.
La Marzocco GS/3 AV, Mahlkonig E65S, Kinu M47

Photo 
Eu am presupus ca e un loc de discutie pozitiv din care pot trage concluzii utile pentru producator (critica cand e cazul o vad ca pe ceva util). Pacat ca din graba, nerabdare etc se foloseste principiu romanesc clasic ""merge si asa"".

Fara compromiterea functionalitati in vre-un fel eu zic ca "varianta finala" ar trebui sa fie putin mai apropiata de asa ceva .[attachment=3742] Daca prin varianta finala era vorba doar de functionalitate atunci imi cer scuze am inteles eu gresit.

Pentru cei care se plimba mult, un recipient de sticla este obligatoriu...  :D

IMO, la robustetea ei, consider sticla fiind o alegere gresita. Mai repede il faceam sa poata si folosit la tampare.
Izzo Alex Duetto III|La Pavoni Pro|Cafflano® Kompresso|Aero Press|Honne|Anfim Lusso|Kinu M47|MYY47 Aerolite|Sözen Değirmen|Aillio R1 Bullet|.

Quote:Pentru cei care se plimba mult, un recipient de sticla este obligatoriu...  Big Grin
Nu cred ca sticla de dimensiunile respective ar fi vreodata o problema la transport si fiind vorba de filet poate fi oricand inlocuita (diy) chiar si dupa ce rasnita a iesit din productie. Bonus se rezolva si problemele electrostatice.

E un produs de aprox 1 kg, nu are o tona. Dimensiunile sunt ca cele ale unui parfum , nu stiu cati din voi ati spart asa ceva, eu in 31 de ani nu am reusit performanta respectiva.
Acum la fiecare solutie sunt avantaje si dezavantaje. Ideea e ca poti imbina aspectul cu functionalitatea destul de usor.

Chiar ma gandeam ca daca plec in concediu si se sparge recipientul ca e timpul sa alerg prin magazine sa caut inlocuitor... :D La asta ma refeream. Plus ca de exemplu la Skerton este plastic+sticla. Eu m-as feri sa combin metal cu sticla la o solutie mobila.
Cat despre probleme electrostatice... la Porlex nu e deranjanta probema asta.

Nici ei nu as opta pt sticlă, în ciuda unui posibil plusvde design. Si am exemplele practice ale testelor - fii'mea de doi ani si ceva, mi-a dat de două ori recipientul pe jos (gresie) în diverse circumstanțe. Orice borcan era spart de la primul impact cu podeaua, cum am mai pățit. Fără să mai spun c a si mie mi-a căzut recipientul din mână, grăbindu-mă dimineața.

Designul va rămâne forever o chestiune deschisă, dar bolul de sticla nu cred.

Tristian, poti sa-ti exprimi liber părerile, de asta e forum, iar dacă cineva te contrazice, la fel, nu e nicio problema, fiecare suntem diferiți. Din critica constructiva se învata, se dezbate, se inspiră...
#Lelit Bianca V3 Black #EK43S + SSP & Titus carrier #Honne Slim #Kinu Titan #Barbro Tamper

Poate fi inox, poate fi lemn, poate fi pastic sau sticla (fiecare cu avantaje sau dezavantaje). Personal as prefera o prindere cu un filet comun ptr a putea adapta usor ce-mi place.

Ati zis foarte bine, pe forum nu se uita mai nimeni la partea de design, la raft s-ar putea sa faca diferenta intre cumpar si e produs de succes (cu modele ulterioare de care beneficeaza si cei de pe forum ) sau fail economic . Degeaba e un produs o capodopera a functionalitati daca nu este viabil economic (nu se va produce).

Ps: ptr mine nu ar fi vorba de o solutie mobila ci una ptr home use permanent, beau cam 2 cani de late pe zi (nu simt nevoia neaparata de o rasnita electrica, una manuala buna e suficenta).

Sunt produse relativ de nisa, asa ca economia si marketingul  clasice nu li se pot aplica.
300 USD pentru un OE Pharos ti se pare rezonabil pentru un om de rand??? :P
Si uite ca e coada la ele...

nu sticla, ci POLICARBONAT!
LM GS/3 AV, Elektra Micro Casa Leva, MK ProM E, Lagom P-64 SSP HU, Kinu Classic M47

Cand zici categorie de nisa presupun ca te referi la bautorii de cafea  (1-2 cesti pe zi) care vor sa-si rasneasca proaspat cafeaua. Progresia a avut loc in ordinea acesta Pharos (concept functional) Lido 1 (progres estetic si ergonomic) Lido 2-3 (progres estetic -succes comercial) nu invers http://a.fastcompany.net/multisite_files...coffee.jpg
http://www.fastcompany.com/3027426/a-goo...-of-coffee

Asta s-a intamplat intr-o afacere  condusa de sot si sotie care nu si-a permis sa scoata un produs ca Lido 2-3  din prima . Aici nu este cazul. Personal refuz sa inteleg atitudinea lui merge si asa dar hai mai repede cand se poate bine- frumos si destul de repede din prima.

Cat despre sticla vs plastic vs inox etc cred ca e mai putin important (cat timp isi indeplineste functia si arata ok ) . Ps: review la lido 2 https://www.youtube.com/watch?v=tc_1zH9jgto la partea despre recipient zice "it's glass , it's nice that is not plastic. Eu folosesc un hario mini la care am schimbat recipientul de policarbonat ptr ca eram satul de cafea ramasa in el (am putut sa fac asta doar din cauza faptului ca prinderea era cu filet) as aprecia aceasi optiune si la Che indiferent din ce material hotarasc sa faca recipientul.

Observ ca nu m-a contrazis nimeni cu privinta la faptul ca produsul e estetic deficitar (practic motivul meu de critica) in schimb discutia s-a dus in directia, lasa ca merge si urat (bun sa fie) si sticla vs alte materiale.

Atunci inchipuie-ti ca dpdv al contactului fabrica - posibil client prosumer (nu si produs final, care este alt nivel),  suntem in stadiul Lido1. Si inchipuie-ti o fabrica si un inventator cu insutit mai multe resurse tehnice decat familia (respectabila de altfel) al d-lui cu barba, imi scapa numele acum. Viitorul nu suna bine in Romania ci Hifi  ::)
#Lelit Bianca V3 Black #EK43S + SSP & Titus carrier #Honne Slim #Kinu Titan #Barbro Tamper

Cand spun de nisa ma refer la faptul ca sunt in general foarte putini cei care stiu ce inseamna o cafea proaspat prajita. Si mai putini care inteleg ce rol are o rasnita. Si mai putini care sunt suficient de excentrici ca sa dea atatia bani pe o rasnita manuala. Am destui colegi care au inteles ce inseamna cafeaua proaspat prajita, dar prefera sa o cumpere direct macinata, nu vor sa investeasca nci macar intr-o rasnita manuala... Iar altii au din cele cu "elice".
Nu se incadreaza la necesitati, mai degraba la excentricitati.

Tocmai asta am zis este in zona lido 1, probabil momentul ptr un beta test public cu o baza restransa. Ca intr-un final sa fie lansat intr-o varianta comerciala (lido 2) . Ptr ca 3 vinde dupa indelungi consultari cu utilizatorii finali (luni-ani de feedback).

Ps: cu nisa te contrazic , da un search pe amazon hand grinder (o sa vezi ca vorbim de ditamai nisa) daca se obtine un raport foarte bun performanta/ pret/ design cred ca poate fi exploatata foarte bine.

Aratam ca este relativ putina lume care sesizeaza si cauta performanta.
Gandeste-te ca utilizatorii de pe acest forum pot reprezenta un 10-30% din romanii care inteleg ce "pret" are rasnita si ce inseamna performanta uneia, nu doar in termeni de putere sau capacitate de macinare.
Si nu stiu daca avem printre noi 5 useri care detin rasnite manuale de calibru asemanator OE.

(27-03-2016, 01:06)Lyvyoo Wrote: @trl - cu o sita de strecurat ceaiul te referi?  Am Che-ul dar n-am sita ::)
Am atasat foto cum arata sita; este fina...cam ca cea de ceai. O vad in toate magazinele atunci cand intru, deci nu se poate rata. Are diamentrul cam de 17 cm.

Multumesc!
Gaggia Classic E24 (9 bar + PID), De'Longhi Magnifica Plus, Hario V60, Eureka Mignon Silenzio mk2, Hario Skerton + OE kit, IKEA ANRIK & UPPHETTA (ex. Gaggia Classic II RI9403/11).

10-30 % dintre romanii care inteleg importante rasnitei sunt pe acest forum ???? ?. Banuiesc esti poreclit "OPTIMIST MAN "☺. Oricum..complimenti pt esagerare !!

Nu inteleg sensul exagerarii. Sunt prea putini? Sunt mai multi?

(28-03-2016, 00:53)Lyvyoo Wrote: ...Viitorul nu suna bine in Romania ci Hifi  ::)

Trecutul ne arata ca niciodata in RO, bastinasul nu a profitat de faptul ca a venit unul din afara ca sa produca aici.
Petrolul, textilele in lohn, masinile, toate le luam mai ieftin din afara desi avem productie in tara.
De ce sa asteptam sa iasa Che, eu vreau sa iau acum ceva, orice, produs la Reghin, la pret de munca romaneasca, pot ?

Quote:...De ce sa asteptam sa iasa Che, eu vreau sa iau acum ceva, orice, produs la Reghin, la pret de munca romaneasca, pot ?

Uite ..poti sa-ti iei o vioara ::)http://www.hora.ro/ro/contact_hora_reghin.html

:)
Doar un Poemia nepresurizat cu tamper CNC s'un Porlex Mini

(28-03-2016, 08:50)Mihai L Wrote: Nu inteleg sensul exagerarii. Sunt prea putini? Sunt prea multi ?

Scuze , Mihai ! Ai tu dreptate. Mea culpa Angel . Am inteles eu gresit .

Asta este pt faina. Am vazut la Auchan.
La Marzocco GB5, La Marzocco Vulcano, Eureka Mythos, La Marzocco GS3, La Spaziale Mini Vivaldi II

Forum Jump:

Browsing: 2 Guest(s)