Hello There, Guest! Login Register


Noul Proiect al nostru, rasnita manuala "Che" ( Kinu )

(24-09-2016, 13:36)Liviu.Mihu Wrote: http://www.home-barista.com/grinders/kin...ml#p492901

Deci, pana la urma care e varianta oficială? E românească sau germana? Sau depinde cine întreaba?
...

Mai mare umilinta mi-e greu sa imi inchipui ca ar putea exista... e timpul sa aflam cine/ce este de fapt Che...
Poate ca ar fi timpul ca sa se desparta apele... Che-ul care a creat Kinu ar fi cazul sa lase in urma jde milioanele de rasnite de sare si piper cu care a defilat pana acum, unele dintre ele etichetate drept de cafea nefacandu-i absolut de loc cinste, si sa incerce sa faca ceva pasi pe picioarele proprii, separat de niste parinti carora pare sa le fie rusine de ei...
 
Alt aspect neplăcut este că acest Graef GmbH seamănă, dar nu este totuna cu Gebr. Graef GmbH, care este un producător recunoscut de rasnite si aparate espresso. Actuala prezentare arată prost in forma și conținut. Oameni buni, nu vă înecați acum cand ati ajuns la mal!
 
(24-09-2016, 19:38)mirceat Wrote: Alt aspect neplăcut este că acest Graef GmbH seamănă, dar nu este totuna cu Gebr. Graef GmbH, care este un producător recunoscut de rasnite si aparate espresso. Actuala prezentare arată prost in forma și conținut. Oameni buni, nu vă înecați acum cand ati ajuns la mal!

GRAEF GmbH, este societatea germana care a creat in 1992 SC HUMI SRL in romania ca subsidiara a grupului. Ce vi se pare atat de ciudat?
Aici in romania am produs aparataj dentar apoi rasnite de sare si piper. Ce am gresit pana acum?
Da, numele societatii (GRAEF) seamana dar este o coincidenta. GRAEF este numele de familie al intemeietorului societatii mama din germania.

Atunci cand spun "noi" inseamna grupul de firme care are un singur administrator.
 
In ultima instanta ce importanta are nationalitatea, originea produsului.Il cumparam sau il apreciem pentru ce ne ofera, pentru calitati/defecte sau datorita originii, a nationalitatii producatorului?Cred ca se exagereaza usor cu acest subiect total lipsit de importanta, cu atat mai mult cu cat nu suntem actionari ci am avut doar beneficii de pe urma colaborarii cu acest producator.
Profitec Pro 700, K30 Vario, Kinu M47, diverse accesorii. 
 
Ce mi se pare mie ciudat? Nimic. Dar poate neetic da. Tind sa înlătur premiza ca varianta prezentată pe HB este adevarata si ca România si forumul au fost doar o masa de beta-testeri atât dpdv tehnic cât si de marketing. Si tind deocamdată sa cred ca varianta prezentată in zecile de pagini ale acestui forum este cea reala. Adică : administratorul inginer al subsidiarei romanești a dezvoltat un proiect ambițios asa cum a fost el prezentat. Si pentru asta felicitări. Dar... Chiar daca IP-ul aparține contractual firmei germane, promovarea de pe HB îmi pare înjositoare si ma face sa am zero încredere in tot ceea ce înseamnă relație cu clienții, comunicare, garanție, etc. Am înțeles de mult ca GmbH nu înseamnă si nu prezintă cu nimic mai multă încredere decât SRL. Si nu dau doi bani pe un GmbH care comunica asa in fata unui SRL care, daca are in spate oameni de încredere, m-ar face sa dau chiar doi bani in plus.
Nu cred ca ati gresit personal cu nimic. As dori doar sa stiu cu cine am de-a face, pentru ca, citind mesajul de pe HB, cu GmbH-ul categoric nu vreau sa am de-a face.
Bezzera Strega, Honne (stripped down)/Ceado E5P/Kinu M47, HUKY 500
 
(24-09-2016, 17:18)renatoa Wrote:
(24-09-2016, 13:17)mirceat Wrote: Asa renatoa, sa-i provocam imaginatia lui Che! [Image: smile.gif]
...

Pentru asta trebuie intai sa aflam care este statutul lui Che... este el cu adevarat producator de rasnite, sau un umil vasal al unei firme germane care isi aroga toata munca lor, fiindu-le rusine sa recunoasca actul de nastere al acestor rasnite...
Urât vorbit. Producători sunt, au explicat cum lucrează ei. Încearcă să ne dea alternative la ce e pe piață (parcă și tu vorbeai de căderea prețurilor pe bursă la Hario și Porlex sh) și asta le e răsplata. In romanian language: facerea de bine ...
Izzo Alex Duetto III|La Pavoni Pro|Cafflano® Kompresso|Aero Press|Honne|Anfim Lusso|Kinu M47|MYY47 Aerolite|Sözen Değirmen|Aillio R1 Bullet|.
 
Se pare ca nu ai citit comunicatul firmei mama din topicul de M68...
Sa te vad dupa aia cum iti mai pica in dimineata asta cafeaua...
 
(24-09-2016, 23:52)baloozzy Wrote: ........Încearcă să ne dea alternative la ce e pe piață..(..).. și asta le e răsplata. In romanian language: facerea de bine ...

In opinia mea, asemenea proiecte pornesc de la nevoile pieței si nu de la dorința de a ajuta pe cineva. Normal ca nevoile pornesc de la noi dorințe, necesitati, insuficiențe, goluri identificate pe piața sau chiar semnalate de aceasta, pe care cineva își propune sa la acopere, satisfacă.

Cu certitudine scopul final il reprezintă succesul noului proiect, măsurabil prin profitul pe care il generează vânzarile ulterioare si nu prin facerea de bine pe care sa o aplaude beneficiarii. Dacă proiectul face bine, aduce bani. Diplomele si laudele nu țin de foame !

Firma, care produce râșnițele in discuție aici, este o societate comercială, orientata spre piața de consum, spre profit si nu o fundatie caritabila, non-profit ce si-a propus sa ajute, prin livrarea unor modele noi de râșnite mai bune (oare/poate!), la prețuri sub ce exista pe piața .

Strategiile de produs sunt in sarcina exclusiva a producătorului. Acesta are libertatea de a proceda cum crede de cuviință, are responsabilitatea acțiunilor sale si își asuma toate riscurile in ceea ce privește reușită sau eșecul noului produs.
Dacă proiectul va merge își va recupera investițiile pe care le-a făcut pentru implementarea lui, dacă nu, va înregistra doar cheltuieli care, dacă se vor dovedi a fi prea mare, ar putea sa-i influențeze negativ întreaga sa evoluție. Aprecierile si mulțumirile nu vor tine loc de recuperare a cheltuielilor. Pierderea va fi doar a lui iar piața va merge înainte.
In celălat caz , in care proiectul va reuși, "gloria" va fi in totalitate a celui ce si-a asumat provocarea si va fi pe măsura eforturilor materiale si umane alocate. Piața se va bucura de un produs ce aduce noi satisfacții celor interesați.

Oare au fost alte așteptări in acest sens? Confused
Dacă nu, totul pare a fi in regula. Smile
Dacă da, dezamăgirile pot fi destul de mari . Huh

Părerea mea ! Blush
 BUGSTER; Honne S; EK43S; Buckeye BC2; Kinu M47; Cafflano
 (Ex: LM-GS3/AV; PL41TEM; Expobar-DB; VBM-2B; Hottop-2k+; Flair; MK-Vario; MK-K30; Macap M4D; Kinu M68)
 
 
 
una din problemele mele cu postarile astea, e ca incerc sa spun foarte mult din ceea ce vreau, si prea putini - preocupati mai mult sa-si zica propria parere - mai au timp si bunavointa sa parcurga volumul postarii mele - nu ca valoare de adevar, ci ca informatie de dezbatut!
 ultimele postari aici au luat-o mai departe de topic - si mi se pare normal asta, pentru ca un asemenea topic e prea steril, e o forma de, cum i se spune "cofee porn", ca si pucologia, retentiologia si alte "stiinte" colaterale in lumea aceasta de multimi Mandelbrot, a cafelei...
 revenind cat de cat in topic, iata 2 idei (marcate de mine in text), firesti, normale, asa cum mi se par discutiile de pe home-barista:
"I think the issue is far from being resolved as to what constitutes suitable alignment.
Alignment did not stem from a scientific sense of curiosity ...It was empirical rather than theoretical. I just think you should get what you pay for. The vendor in this case made a point of showing alignment ... Very nice - but to me such a film means they are going after a high end market ... So price becomes such that sloppiness would be a disappointment.
The proof of the pudding is in the eating. The first brave should buying the EG1 and the monolith are proving if those designs deserve the price tag. ( (1) And not by listening for rubbing or using feeler gauges - but flavor and EY measurements). Same here.
(2) As for fines distribution - that whole area reads like puckology. It is like the brewing tables - old knowhow that isn't very clear if and what is the relevance to flavor and even body. As a science it is missing a theory so that the abundant measurements of particle sizes can be correlated to something. So I don't know what to make of it (and I have yet to read a convincing argument for what it means).
"
 
(25-09-2016, 09:11)RaduCarutasu Wrote: Cu certitudine scopul final il reprezintă succesul noului proiect, măsurabil prin profitul pe care il generează vânzarile ulterioare si nu prin facerea de bine pe care sa o aplaude beneficiarii. Dacă proiectul face bine, aduce bani. Diplomele si laudele nu tin de foame !
Firma, care produce râsnitele in discutie aici, este o societate comercială, orientata spre piata de consum, spre profit si nu o fundatie caritabila, non-profit ce si-a propus sa ajute, prin livrarea unor modele noi de râsnite mai bune (oare/poate!), la preturi sub ce exista pe piata .
... Oare au fost alte asteptări in acest sens?
... Dacă da, dezamăgirile pot fi destul de mari

mi se pare cat se poate de corect!
orice afacere e o aventura in care te angajezi (presupun, nu ma prea pricep la afaceri...) dar doze (mai mari) de ratiune si de competenta pe specialitatea respectiva, daca sunt cat de cat vizibile si desigur, credibile, ajuta mult la cucerirea unei multimi de cumparatori avizati; cum ar trebui sa fie entuziastii prepararii espresso-ului acasa; competenta covarsitoare in fabricarea rasnitelor pentru condimente si pentru alte utilizari acasa, nu e suficienta in a te angaja sa fabrici rasnite capabile espresso; insasi aceasta capabilitate nu a fost definita de la inceput, si asociata ca scop al proiectului;
forumul - in medie - nu a oferit decat un cadru aprobator, laudativ - bazat pe recomandari si vorbe, de altfel mult folosit in lumea a 3-a: tehnica si precizie germana, in brand romanesc...bla, bla...
imediat vezi tricolorul fluturand si pieptul se umfla ca de... Thanksgiving [Image: smile.gif]

am spus-o de multe ori: critica produsului "testat" (si eu am participat la teste; cam copilaresti, zic eu - nici o metoda stiintifica de evaluare!), asa cum a fost ea, ca feeling al "maselor" de utilizatori, trebuia sa fie considerata in detaliu si solutionata, sau explicata; jocul axial al cutitului rotitor, pe arc, trebuia totusi apreciat in conditii de zdrobire boabe si in limitele plajei de performante propuse; consecintele sunt evident neglijabile in multe cazuri, dar exista ca fenomen; sau nu, dar daca se afirma asta, trebuie demonstrat fizic; etc.


fata in fata, afirmatia firmei Graef GmbH despre... Romanian Kinu - compania fiica, producatoare de instrumente dentare si rasnite de condimente... in Europa de est, Rusia si tarile invecinate... etc.
si atmosfera incalzita de patriotism a membrilor interesati din forum... (cateva fragmente din postarile de demaraj proiect - i-as zice 'faza de vorbe'); nu ma refer si la destula discrepanta intre spuse, promise si facute:

#14 post by bobbee » 
    CoffeeBar wrote:
    Was the manufacturer( factory ) from Romania? Thank you

I've asked the same kind of question and this is their answer:
"To understand the formation / born of the Kinugrinders :
We are a company from germany...Graef GmbH - Edelstahldesign / stainless steel design.
The company have made design's for every famous brandmarks in the world....for spice mills and coffee grinders...
Why a lot of people know about and misunderstand,, Romanian Kinu '' is because we have start the selling of the Kinu's at first in East Europe in Romania about Russia & neighbor country's by our partner - ,,daughter company'' where have made firstly the prototype's. The company in romania is a producer of Dental instrument's and spice mills."

 
Quote:...Daca scoateti un Versalab romanesc, puteti sa ma puneti pe lista de asteptare. ...
Quote:Din ce vorbe am mai schimbat cu dl. inginer de la fabrica, se pare ca in Romania va lua nastere unul dintre cele mai indraznete proiecte de rasnite manuale din lume, mai ales daca tinem cont si de pret. Pe masura ce toate datele vor fi publice, inclusiv pretul, o sa fim invidiati ca natiune si de Orphan Espresso [Image: smile.gif]
Quote:... Să ne mai pomenească străinii si de bine , că de rău .....
Quote:... Am in plan sa comand un Hg-One dar daca Che vine cu aceleasi caracteristici, sau foarte aproape, prefer sa sustin o firma romaneasca
(17-06-2015, 13:48)Lyvyoo Wrote: ... Ceea ce a pornit pe acest topic este probabil primul proiect romanesc destinat entuziastilor cafegii, facut de la 0, in fabrica proprie, de catre oameni experimentati si pasionati. ...
Quote:Absolut fara cuvinte! Romania se pregateste sa cucereasca mapamondul  [Image: smile.gif] ...
Quote:Sunt atat de bucuros ca romanii pot face lucruri atat de frumoase si bune! Felicitari! ...
Quote:... ca idee, fabrica are niste milioane bune de rasnite vandute pana in ziua de azi, deci au experienta destula in vanzari de astfel de produse. Si ceilalti useri care au interactionat cu patronatul romano-german...
- tot acest proiect inseamna lucrul la cea mai performanta rasnita manuala din lume la ora actuala ...
- in conditiile in care Romania nu inseamna nimic in lume in materie de si cafea si espresso, primul astfel de proiect dezvoltat de la 0 nu poate aduce decat bucurie in inima unui espressoman roman. A, ca mai trec o luna sau doua in plus pana la lansare, e o nimica toata in comparatie cu cei 2015 ani trecuti in care nu s-a facut nimic...
- faptul ca au intervenit pe forum sa isi prezinte proiectul este si o oportunitate pentru fabrica de a mai afla dorintele pasionatilor dar si o onoare pentru noi ca si comunitate ca vom cunoaste si analiza modelele indeaproape, primii, si vom avea si un pret preferential fata de restul Europei si lumii  ...
Quote:...daca tot e 100% romaneasca treaba nu se poate si numele sa fie la fel ? ... 
Quote:... Ce pot să vă spun este că aceste râsnite vor influenta piata mondială a râsnitelor manuale si nu numai...
... râsnitele Che pun în umbră produsele excelente ale OE grinders.
... având în vedere aliniamentul impecabil (pus pe ceasul comparator) al prototipului Che 83 mm testat, îmi este greu să cred că rezultatele sunt mai bune în cazul HG one.
...cred că asistăm la un moment important, care va avea un impact semnificativ în piata râsnitelor de cafea.
Quote:...  Produse de calitate germana facute in Romania. De acum si sub brand romanesc. Sper eu. ...
Quote:Cu mare admiratie si bucurie am citit acest topic! Sunt mandru ca sunt conational cu astfel de oameni...
Quote:... Asa ca daca esti in cautare de manuala pe afara si iti permiti ce gasesti acolo sigur iti vei permite si cea romaneasca care poate mai are si un discount pentru forum.
Quote:Producatorul a fost pana in Lichtenstein la o intalnire cu mr. Etzinger, un geniu al cutitelor, cu o linie de fabricatie fenomenala din ce am inteles. Cu aceasta ocazie s-a batit in cuie colaborarea, cel putin pentru Che-uri, deci din punct de vedere al cutitelor avem o certitudine pt viitor...
    
fara suparare, dar de aceea am dat in off-topic citatul acela in limba de lemn...
________________________________________________________________________________________
Strega_mod(esp32)/ MaraX_mod(esp32)/ Sette_270/ Macap_m7/ prajitor_fluid_bed_diy_(4Kg/luna)
 
@radudani: trecând peste conținutul tehnic al postărilor tale, nu ma pot abține sa nu remarc răbdare cu care aduni citatele care sa iti completeze/argumenteze posturile.
Legat de rasnita(râșnițele) astea: sunt perfect deacord, gustul si ergonomia sunt tot ceea ce contează...pentru mine cel puțin. Si m47 este f satisfăcătoare din ambele pdv (mi se pare f ușor de reglat pentru un gust bun si consistentă)...din nou pentru mine cel puțin. Pe partea comerciala, din nou, este evident ceea ce a punctat si Radu C. Este un business, nu o asociație de binefacere. Dar ca si business, au ales o metoda ușor nestandard de promovare si lansare, adică implicarea forumului. Iar asta creeaza niste așteptări/pretenții legate de modul de comunicare. Insist, legate de modul de comunicare, nu de pret. Pe mine doar asta ma deranjează, "dualitatea" discursului între Espressoman si HB.
Bezzera Strega, Honne (stripped down)/Ceado E5P/Kinu M47, HUKY 500
 
(25-09-2016, 15:39)Liviu.Mihu Wrote: ...sunt perfect deacord, gustul si ergonomia sunt tot ceea ce contează...pentru mine cel puțin. Si m47 este f satisfăcătoare din ambele pdv (mi se pare f ușor de reglat pentru un gust bun si consistentă)...din nou pentru mine cel puțin.
Pe partea comerciala, din nou, este evident ceea ce a punctat si Radu C. Este un business, nu o asociație de binefacere.
Dar ca si business, au ales o metoda ușor nestandard de promovare si lansare, adică implicarea forumului. Iar asta creeaza niste așteptări/pretenții legate de modul de comunicare. ... nu de pret. Pe mine doar asta ma deranjează, "dualitatea" discursului între Espressoman si HB.

stim toti, unii ne-am nascut cu asta, ca informatia e omniprezenta in ziua de azi!
ca sunt destui cu mentalitate de paparazzi care publica tot si toate, din toate unghiurile si pozitiile...
dar informatia supraabundenta nu mai inseamna putere, doar confuzie (Epitaph...)  doar poate, stapanirea informatiei...

de fapt, ce vreau sa spun: un forum, chiar un browser necuratat, un stick sau o tableta sunt pline de informatii care ne definesc in timp;
deci toata povestea asta cu lansarea 'prin forum' a rasnitelor Kinu e - zic eu - foarte bine documentata (e ceea ce am incercat sa ilustrez in precedentul post, dintr-un singur punct de vedere), dar sigur, fiecare o intelge in felul lui;
mai mult, ca persoana neimplicata in achizitia de rasnite Kinu, modul defectuos de lucru a firmei, in zona PR - timing defectuos, lipsa de deschidere (in business nu exista sinceritate, ca notiune nativa), lipsa de consecventa - mi-au fost evidente de mult timp si-am zis mereu cate ceva; 
so, what?  toate au ramas scrise intr-un hau imens, o gaura neagra a unei abundente de informatii incoerente si incongruente de pe net...

metoda aceasta de business, cu "implicarea forumului pentru promovare si lansare", de care vorbesti, imi aminteste de o aceeasi nedumerire de-a mea: ce castiga forumul din toata treaba asta? impresia ce mi-a lasat-o toata perioada asta de promovare si lansare de peste un an si jumatate a fost de actiune de evanghelizare sub umbrela, cu folosirea masiva a produselor de tamaiere [Image: smile.gif]

si asa cum am spus de multe ori in ultimul timp: atentie, nu doresc sa se inteleaga ca am ceva impotriva rasnitelor Kinu ca realizare tehnica!

imi place sa cred insa ca sunt colegi cu care impartasesc o parere asemanatoare:
rasnitele Kinu apar ca pret/performanta foarte bune pe piata! care piata, nu stiu...
beneficiaza de o executie mecanica foarte buna si de un pret - probabil - competitiv, si cum spune Liviu.Mihu, f satisfacatoare in gust si in ergonomie!

dar ca si conceptie nu au nimic revolutionar! mai mult, folosesc cutite aftermarket - alese si ele pret/performanta, deci macinatura nu are dece sa fie mai buna - si nu cred ca asta inseamna acelasi lucru pentru toti - decat a altor rasnite care folosesc cutitele respective si sunt aliniate in interiorul unor tolerante necesare!

competenta impune o anume exigenta, asa ca, daca stiu ce inseamna un espresso bun pentru mine, pot sa ierarhizez alte bauturi espresso facute de altii, functie de criteriile mele...
generalizand, exista criterii de calitate in forum, majoritar acceptate si manifestate (macar uneori...) printr-o anume exigenta profesionala, care sustine, o anume competenta a forumului;
asociind - sunt cam idealist - competenta cu demnitatea, ajungem la ce doream eu sa spun:
fabricantul rasnitelor Kinu (GRAEF GmbH ?) este cel care a fost onorat de un sprijin neconditionat si generos, din partea forumului espressoman.ro! si este o obligatie morala sa recunoasca asta! nu sa se ascunda dupa o ciorba din europa de est...
________________________________________________________________________________________
Strega_mod(esp32)/ MaraX_mod(esp32)/ Sette_270/ Macap_m7/ prajitor_fluid_bed_diy_(4Kg/luna)
 
(24-09-2016, 22:02)Che Wrote: GRAEF GmbH, este societatea germana care a creat in 1992 SC HUMI SRL in romania ca subsidiara a grupului. Ce vi se pare atat de ciudat?
Pe mine ca si potențial cumpărător m-a derutat folosirea numelui Graef si a expresiei "powered by GRAEF GmbH - Germany". M-am gândit imediat la cunoscutele produse Graef, rasnite si aparate espresso, asa cum s-au gandit si unii din membrii forumului Kaffee-Netz. Confuzia va fi și mai mare pe piata internațională, greu sa prindă deosebirea dintre cele 2 firme Graef. Se creează impresia că rasnitele Kinu profită de renumele internațional al produselor lui Gebr. Graef. Nu știu să explic situația aceasta in termeni comerciali, dar mie îmi da senzația că sunt înșelat in așteptările mele despre rasnita Kinu. Probabil că nu mai aveți ce face in problema de mai sus, dar macar publicati o prezentare profesionala in locul acelei prezentari confuze in limba engleză,
 
(25-09-2016, 22:46)mirceat Wrote:
(24-09-2016, 22:02)Che Wrote: GRAEF GmbH, este societatea germana care a creat in 1992 SC HUMI SRL in romania ca subsidiara a grupului. Ce vi se pare atat de ciudat?
Pe mine ca si potențial cumpărător m-a derutat folosirea numelui Graef si a expresiei "powered by GRAEF GmbH - Germany". M-am gândit imediat la cunoscutele produse Graef, rasnite si aparate espresso, asa cum s-au gandit si unii din membrii forumului Kaffee-Netz. Confuzia va fi și mai mare pe piata internațională, greu sa prindă deosebirea dintre cele 2 firme Graef. Se creează impresia că rasnitele Kinu profită de renumele internațional al produselor lui Gebr. Graef. Nu știu să explic situația aceasta in termeni comerciali, dar mie îmi da senzația că sunt înșelat in așteptările mele despre rasnita Kinu. Probabil că nu mai aveți ce face in problema de mai sus, dar macar publicati o prezentare profesionala in locul acelei prezentari confuze in limba engleză,

Cred ca faceti o mare confuzie, noi niciodata nicaieri nu am publicat numele GRAEF, din acest motiv rasnitele noastre se numesc KINU. Acel post a fost copiat dinstr-un mesaj privat , acolo noi am explicat unui utilizator de KINU istoricul existentei noastre, iar utilizatorul a postat aceasta informatie. Nu puteti judeca un raspuns al nostru nestiind intrebarea pentru care s-a dat raspunsul. Toate rasnitele vandute in afara romaniei sunt facturate de GRAEF GmbH, deci pe factura vanzatorul este GRAEF GmbH . Dupa parerea multora dintre voi ar trebui sa inchidem societatea, sa renuntam la istoricul sociatatii si sa deschidem o alta cu alt nume ca sa nu cumva sa profitam de numele unei alte societati. Repet inca odata: - pe nici un produs de al nostru nu scrie "GRAEF" . Multi straini vizioneaza filmuletele pe youtube cu montarea si demontarea rasnitei unde pe eticheta apare HUMI, este justificat din partea lor sa ceara explicatii.
Cat despre acuzatia de exploatare a membrilor acestui forum, mi se par total nefondata. Noi tratam clientii nostri la fel indiferent de nationalitate. Nu cred ca poate sa se planga cineva pe departamentul nostru de relatii cu clientii sau de service.
 
(26-09-2016, 09:01)Che Wrote: ...Cat despre acuzatia de exploatare a membrilor acestui forum, mi se par total nefondata. Noi tratam clientii nostri la fel indiferent de nationalitate. Nu cred ca poate sa se planga cineva pe departamentul nostru de relatii cu clientii sau de service.

Nu de nationalitate ne plangeam, ci de noi vs. restul lumii Wink
Se pare ca nu sunteti constient ca aceasta rasnita este rezultatul unui efort colectiv...
As fi curios cum ar fi aratat si performat rasnita dv. daca espresomann nu exista...
Stiu... ati fi intrebat pe softpedia Smile
De curiozitate, ce fel de cafea se bea la Humi SRL ? Smile
 
(26-09-2016, 09:25)renatoa Wrote:
(26-09-2016, 09:01)Che Wrote: ...Cat despre acuzatia de exploatare a membrilor acestui forum, mi se par total nefondata. Noi tratam clientii nostri la fel indiferent de nationalitate. Nu cred ca poate sa se planga cineva pe departamentul nostru de relatii cu clientii sau de service.

Nu de nationalitate ne plangeam, ci de noi vs. restul lumii Wink
Se pare ca nu sunteti constient ca aceasta rasnita este rezultatul unui efort colectiv...
As fi curios cum ar fi aratat si performat rasnita dv. daca espresomann nu exista...
Stiu... ati fi intrebat pe softpedia Smile
De curiozitate, ce fel de cafea se bea la Humi SRL ? Smile

Va rog sa recititi postul " #342 din 06.01.2016. Noul Proiect al nostru, rasnita manuala "Che" ( Kinu ) ".....

Doresc sa anunt pe aceasta cale ca voi suspenda, pentru un timp, activitatea mea pe forumul espressoman. Voi raspunde doar la mesajele private.

O zi buna in continuare...
 
Adica acesta...

http://www.espressoman.ro/forum/Thread-N...2#pid34372
 
Renatoa nici cei de la ANAF nu pun atatea intrebari ca tine. Esti unul din cei care au testat M47 inainte ca ea sa fie lansata. Ai fost contactat si rugat de vreun membru al Graef/ Humi pentu asta sau ai facut lucrul acesta din pura curiozitate si placere? Sa nu uitam ca membrii forumului beneficiaza de o reducere si ceed ca asa isi arata producatorul recunostiinta. Rasnita mea a fost vanduta de Humi srl nu de Graef iar daca ei doresc sa vanda in Europa prin Graef nu vad de ce m-ar interesa pe mine sau pe tine. Nu ma intereseaza ce produse au scos in trecut si pentru cine. Nu ma intereseaza daca au facut rasnite pentru condimente sau cafea in schimb ma intereseaza ca produsul cumparat de mine sa-mi satisfaca cerintele si nevoile. Acest topic nu se numeste cancan la adresa producatorului ci este topicul despre Kinu M68 si cred ca toata lumea se asteapta sa citeasca informatii si pareri despre acest produs. Daca sunt membrii ai forumului care au infoieli si intrebari despre producator si istoricul acetuia eu ii rog sa o faca in privat si nu pe acest topic.
Izzo Alex Duetto 3,La Pavoni Europicola, Bentwood v63, Nuova Simonelli MDJ+SSP, Felicita Arc
 
Dar ce e atat de rau ca intreaba? Nu asa merg lucrurile? Unii oameni intreaba ceea ce ii intereseaza. La intrebarile astea vin sau nu raspunsuri. Alti oameni filtreaza aceste raspunsuri prin prisma interesului si impactului lor si eventual pun alte intrebari. Daca nu ii intereseaza intrebarea, atunci ignora si raspunsul. Pe parcurs ne facem fiecare cate o parere personala, prin filtrul nevoilor, intereselor, valorilor propri, si in functie de aceasta parere actionam.
Bezzera Strega, Honne (stripped down)/Ceado E5P/Kinu M47, HUKY 500
 
ANAF? Unde vezi ca ridic probleme de ordin financiar sau legal? Confused

Intrebarile sunt relevante pentru a lamuri balanta intre latura manufacturiera si cea... espresomana, a producatorului.
Sunt de acord ca poate nu e locul cel mai potrivit aici, dar aici a fost plasata citarea initiala a postarii din HB.
Nici o problema sa se mute toate postarile rezultate din acel declic in topicul general Che.

Pentru mine spune multe... pentru ca sunt trecut deja printr-o experienta cu o firma chinezeasca intre anii 2010 si 2013, care au fost consiliati de la zero de catre o echipa de 12 consultanti vestici.
Electronisti si manufacturieri medii, fara prea multe sclipiri, nu necesitau prea multe explicatii unde au gresit si cum sa corecteze, isi dadeau seama singuri, nu aveau ego-uri de creatori, doar ca produsul final era doar o marfa pentru ei, nu exista nici o afinitate, cum era pentru cei din echipa de consultanta. Ar fi putut-o coti in ziua urmatoare catre productie de celulare sau cuptoare cu microunde fara sa insemne nimic pentru ei, decat alta sarcina de servici...
In schimb pentru noi o decizie de schimbare de viziune luata in primavara lui 2013 a fost suficienta sa intrerupem contractul in bloc, acordul a fost unanim, chiar daca eram raspanditi in toata lumea. Noua viziune a firmei pur si simplu nu mai ducea produsul in directia in care consideram noi ca ar fi reprezentat o schimbare radicala a pietei.
 
(26-09-2016, 12:20)renatoa Wrote: . Noua viziune a firmei pur si simplu nu mai ducea produsul in directia in care consideram noi ca ar fi reprezentat o schimbare radicala a pietei.

Si asa, dpmdv, schimbarea radicala de care s-a tot vorbit s-a dovedit a fi mai mult una de forma, decat una de fond.
Aceleasi cutite se regasesc si pe alte rasnite, precizia despre care se face multa vorbire este realizata, deocamdata, pentru prototipuri si nu stim, inca, cum va arata productia de serie.
Forma sferica poate fi numita revolutionara pentru o rasnita, la fel si modul in care se roteste manivela.
Dar asta sa fie cam toata revolutia? [Image: huh.gif]

PS.
Sincer, mie imi placea mai mult varianta initiala, cilindrica, din otel, fata de cea actuala, sferica, din aluminiu.
 BUGSTER; Honne S; EK43S; Buckeye BC2; Kinu M47; Cafflano
 (Ex: LM-GS3/AV; PL41TEM; Expobar-DB; VBM-2B; Hottop-2k+; Flair; MK-Vario; MK-K30; Macap M4D; Kinu M68)
 
 
 
topicul acesta e in general despre rasnitele producatorului de la Reghin si din 5.04.2015 s-au strans 19 pagini, o mica istorie, cum incercam sa zic eu; daca producatorul s-a retras din topic (!) fara sa-si exprime vreo recunostinta ( Smile ) inseamna ca si eu sunt gata de o ... perfuzie, cum spunea cineva, sau macar, imi permit sa reintru in topic scurt, desi am promis ca ma retrag...

(26-09-2016, 10:33)Cosmin Wrote: ...membrii forumului beneficiaza de o reducere si ceed ca asa isi arata producatorul recunostiinta.

producatorul s-a retras in PM, sau MP, trebuie sa ramana cineva responsabil cu exprimarea recunostintei, nu?

(26-09-2016, 10:33)Cosmin Wrote: ...Acest topic nu se numeste cancan la adresa producatorului ci este topicul despre Kinu M68 si cred ca toata lumea se asteapta sa citeasca informatii si pareri despre acest produs.

nu, nu este despre M68, ci este topicul general; si cum spuneam in alt topic, tot despre Kinu, era un castig pentru toti cei participanti la discutie sa existe un singur topic despre rasnitele Kinu!

(26-09-2016, 10:33)Cosmin Wrote: Daca sunt membrii ai forumului care au infoieli si intrebari despre producator si istoricul acetuia eu ii rog sa o faca in privat si nu pe acest topic.

da, cum spuneam mai sus, nici nu mai pot ajunge sa comunice altfel cu producatorul decat in privat...
dar sa-ti rogi colegii sa taca, in numele unui comerciant interesat sa-si vanda produsele, in alt subforum decat 'bursa', mi se pare un abuz!
daca nu cumva esti moderator si exprimi o opinie administrativa...
________________________________________________________________________________________
Strega_mod(esp32)/ MaraX_mod(esp32)/ Sette_270/ Macap_m7/ prajitor_fluid_bed_diy_(4Kg/luna)
 
Mi se pare ca discutia este legata in mare parte de o problema de comunicare, de fapt de o comunicare. Si aparent, mai multi dintre noi consideram ca tocmai partea de comunicare este deficitara la producatorul rasnitelor Kinu. Si raspunsul oferit (retragerea de pe forum in PM) nu face decat sa imi confirme acest lucru. Despre pret si despre cat de revolutionar este produsul... Nu mi se pare nimic revolutionar sa dai 2500 de lei ca sa dai la o manivela (nici macar 700 ca sa dai la o manivela mai mica in cazul M47, de care totusi sunt incantat). Dar nici nu am asemenea asteptari. Ma astept doar sa fie un produs cinstit si tind sa cred ca este. Prin cinstit ma refer la un raport pret calitate care pare corect fata de unde este piata in momentul asta. Si imi pare rau, dar nu pot sa trec cu vederea peste "comunicarile" de genul asta.
Bezzera Strega, Honne (stripped down)/Ceado E5P/Kinu M47, HUKY 500
 
Nu cred ca se va retrage nimeni, nici Radudani, nici Che nici autosuspendatul renatoa  Smile Multe lucruri s-au spus la suparare pe acest forum si nu numai.

Comunicarea este o arta in zilele noastre, consumatorul din 2016 fiind mult mai exigent (in special publicul educat), deja companiile mici si mijlocii nemaiputand face fata singure cu un om de PR la birou si angajand agentii. De unde si aceste cifre ametitoare pentru Romania.  In plus, implicarea in discutii cot la cot cu forumistii diverselor tari este mult mai "riscanta" dpdv comunicational decat prezenta cu un spot video pe Pro TV.

Dar, cum toata discutia a pornit de la un mesaj privat nu de la un comunicat oficial, sunt sigur ca fabrica va formula o pozitie oficiala, atat aici cat si pe alte forumuri.  Eu stiu demult ca aceste modele si alte prototipuri ce au stat in picioare sunt rodul colaborarii cu o firma germana pe materiale, design, proiectare si nu numai, dar nu am eu caderea in acest caz sa formulez raspunsuri de acest gen. Chiar ma intrebam intr-o discutie cu un espressoman, faptul ca Mk1 si Mk2 de la nemtii de la Comandante au fost produse in Romania, este o inselare a asteptarilor fanilor respectivei rasnite care o cred nemteasca sau dovada unei excelente in comunicare din partea  brand-ului? Deci comunicarea asta bat-o vina, e lucru mare. Imi doresc sa trecem peste aceste aspecte care nu ne fac cafeaua mai buna sau mai slaba, sa avem un raspuns oficial si sa mergem mai departe, sa inceapa testele pe M68, sa iasa M38 low cost, sa vina review-urile de pe forumurile de afara, sa vina testele de distributie a marimii partculelor si sa discutam pe rezultate.
#Lelit Bianca V3 Black #EK43S + SSP & Titus carrier #Honne Slim #Kinu Titan
 
 
(26-09-2016, 16:14)Lyvyoo Wrote: ... sa mergem mai departe, sa inceapa testele pe M68, sa iasa M38 low cost, sa vina review-urile de pe forumurile de afara, sa vina testele de distributie a marimii partculelor si sa discutam pe rezultate.

da, si sa mai vedem ce rasnite mai apar in lume, ce mai folosesc si ce lauda oamenii pe-afara, ce se va intampla in exploatare cu Sette 270; ce pot sa-si cumpere cei ce fac mai mult de un shot pe zi si/sau n-au aplicatie spre exercitiul fizic [Image: smile.gif]

si apropo de limitele exercitiului fizic - in durata exercitiu si in varsta operator - pana la urma, in ciuda popularitatii sale, tot curentul acesta cu... culturismul practicat pe rasnitele manuale are o arie limitata de raspandire...

apare 'versalabu'... romanesc?
"las' sa vina ploaie, vant, mi-a trimis o raza cerul eu de ea ascult" (poezie 'interzisa' de la gradinita...)
vreau sa spun ca, pentru mine sunt suficiente rasnitele electrice capabile espresso la 550-690 euro;
fara a mai socoti amintitul mai sus Sette;

p.s.
ai dreptate Lyvyoo, multumesc, nu ma retrag;
dac-o fi cazul, pot sa mai tac......
________________________________________________________________________________________
Strega_mod(esp32)/ MaraX_mod(esp32)/ Sette_270/ Macap_m7/ prajitor_fluid_bed_diy_(4Kg/luna)
 
(26-09-2016, 09:38)Che Wrote:
(26-09-2016, 09:25)renatoa Wrote:
(26-09-2016, 09:01)Che Wrote: ...Cat despre acuzatia de exploatare a membrilor acestui forum, mi se par total nefondata. Noi tratam clientii nostri la fel indiferent de nationalitate. Nu cred ca poate sa se planga cineva pe departamentul nostru de relatii cu clientii sau de service.

Nu de nationalitate ne plangeam, ci de noi vs. restul lumii [Image: wink.gif]
Se pare ca nu sunteti constient ca aceasta rasnita este rezultatul unui efort colectiv...
As fi curios cum ar fi aratat si performat rasnita dv. daca espresomann nu exista...
Stiu... ati fi intrebat pe softpedia [Image: smile.gif]
De curiozitate, ce fel de cafea se bea la Humi SRL ? [Image: smile.gif]

Va rog sa recititi postul " #342 din 06.01.2016. Noul Proiect al nostru, rasnita manuala "Che" ( Kinu ) ".....

Doresc sa anunt pe aceasta cale ca voi suspenda, pentru un timp, activitatea mea pe forumul espressoman. Voi raspunde doar la mesajele private.

O zi buna in continuare...

Buna ziua,
Am verificat aseara pe site dar este "under construction" si v-am trimis e-mail.
Lelit PL41TEM \ Kinu M47 \ Ascaso I-steel i1 \ Gene Cafe CBR 101 \ L-Beans tamper holder
 
Dan, ai primit raspuns la e-mail? Trimisesem si eu citeva intrebari (nimic complicat, M47, despre minerul de lemn/plastic, despre compatibilitatea cu surubelnita electrica) prin PM (aici pe forum); am verificat, a fost citit dupa citeva zile, dar de atunci nici un raspuns (si au trecut 9 zile...) - cred ca s-au inchis canalele de comunicare spre forum, piata prea mica/deja saturata.
Lelit PL043MM/Kinu M47 + Gaggia Classic
 
Ce-i drept la PM nici la mine n-au raspuns.Dar, am facut comanda de un M47 si am fost contactat in citeva ore, am platit frumusel si o astept in saptamina 44/45.
Asa ,deci, cind vrei sa cumperi rasnita, comunicarea este destul de operativa Smile))
CREM ONE Profiler; Compak E8; Sculptor 078S; Kinu M47; VST18-20gr.
Ex: LELIT PL62S(kit profilare CS), Mazzer SJ
 
La PM-uri raspunde inginerul Ruslan, userul Che, care a fost o perioada in concediu din ce auzisem. La aplicatiile de discount raspunde cineva din management-ul fabricii. NU se pune problema inchiderii canalelor de comunicare cu forumul, si sunt sigur ca Che va reveni cu detalii mai multe despre ce se mai intampla cu diversele modele.
#Lelit Bianca V3 Black #EK43S + SSP & Titus carrier #Honne Slim #Kinu Titan
 
 
Pana la urma modelul M47 actual vine cu maner din lemn sau din plastic? Am uitat sa intreb asta.
Vario K30|VBM Domobar Super PID|Sita dus IMS|Site IMS 14g&17g
|Aeropress|Kinu M47|Brewista&ConceptArt scales|ibrik Soy C4G
 
Plastic
Expobar Brewtus IV, HONNE, Kinu M-47, pitcher + tamper Motta + tamper dinamometric Concept-Art, site VST + IMS
In trecut: Gaggia Pure, Lelit PL41 TEM, Lelit PL 043MM
 
  


Forum Jump:


Browsing: 1 Guest(s)