• Bun venit pe forumul Espressoman
Hello There, Guest! Login Register


Noua prajitorie in Iasi

#1
Ma uit de la geamul meu, si vad ca peste strada a aparut un magazin micut (inca are geamurile acoperite cu hartii) .Deasupra are o firma Prajitoria de Cafea.  Nu este deschis inca dar vad miscare inauntru . Maine direct in ea ma infing. Apropo ,pentru cei interesati , este in Dacia la Bicaz chiar in statia de autobus . Stie cineva ceva despre prajitorie ? 
 
Reply
#2
(17-01-2015, 21:19)cbo73 Wrote: Ma uit de la geamul meu, si vad ca peste strada a aparut un magazin micut (inca are geamurile acoperite cu hartii) .Deasupra are o firma Prajitoria de Cafea.  Nu este deschis inca dar vad miscare inauntru . Maine direct in ea ma infing. Apropo ,pentru cei interesati , este in Dacia la Bicaz chiar in statia de autobus . Stie cineva ceva despre prajitorie ? 
[Image: 4fb1a8265175c9fd480435909482b258.jpg]
 
Reply
#3
Daca mai afli detalii sa mai postezi aici te rog Smile Sunt si eu curios

Alte optiuni prin Iasi mai sunt? Sau doar comenzi online?
 
Reply
#4
Maine vad ce au .Am sa le spun sa intre si ei pe forum sa se prezinte singuri.
 
Reply
#5
Sa fie cumva https://ro-ro.facebook.com/TIMECAFEIASI - "21 Ianuarie la 10:48 - Noua locatie Time Cafe - bulevardul Dacia nr.37"? Alte detalii aici: https://ro-ro.facebook.com/TIMECAFEIASI/posts/320105044856900.

Sunt curios daca e OK cafeaua la TIME CAFE si daca e proaspat prajita; m-am saturat de magazinele din IASI care iti raspund  "am primit-o saptamana aceasta, deci e proaspata", dar de fapt cafeaua are cel putin 3-4 saptamani de cand a fost prajita. Sad

Deci, niste "review-uri" despre TIME CAFE ar fi binevenite, zic eu. Smile

Stima!
Hario Skerton + OE kit, coffee dust sieve, V60, IKEA UPPHETTA & ANRIK presses, Zelmer CK1004 kettle, 3-stage water filter, fine screen bronze filter, double-wall glasses, pre-heater, scale, timer, AX9201 thermometer.
 
Reply
#6
Imi aminteam eu ca citisem ceva despre ei, dar nu mai gaseam unde. Uite ca am gasit iarasi, era un comment al lui Liviu la un articol aici pe site: http://www.espressoman.ro/care-este-cea-mai-buna-cafea/

Commentul cu pricina e asta:

"A mai aparut pe forum un italian, Aldo, care prajea pe undeva prin Iasi, am uitat adresa, insa s-a suparat pe noi pentru ca i-am spus despre cafea ca e prajita prea puternic."

Nu reusesc insa sa gasesc si threadul unde discutau cu Aldo despre cafea, dar daca de atunci si pana acum nu s-a schimbat nimic, probabil inca vinde carbuni Sad
 
Reply
#7
E posibil sa fi sters thread-ul, asa cum cerea Aldo. Si daca este tot el, cafeaua e de fapt bumboane agricole, ca s-a reprofilat.
Izzo Alex Duetto III|La Pavoni Pro|Brikka|Aero Press|Anfim Lusso|Kinu M47F|Aillio R1 Bullet|.
 
Reply
#8
Am luat de la ei Peru Cafe, prajita medium, e ok cafeaua. Da, sunt cei de la Time Cafe, care au magazin si pe Str.Vasile Alecsandri.
Philips Saeco Poemia, tamper motta 53mm + rasnita manuala veche, reconditionata
 
Reply
#9
N-are Iasiul noroc Sad Nici Timisoara, nici...nici...nici...
Expobar Brewtus IV, Mahlkonig Vario K30, rasnita manuala Kinu M47, VST 18g, Tamper Concept Art dinamometric, Tidaka Tamper Cube 
 
Reply
#10
Nu tine de noroc, ci tine de piata. Daca nu-s suficienti clienti interesati nimeni nu-i suficient de nebun sa deschida o prajitorie. Aici poate ar avea sanse o prajitorie / cafenea care sa-si respecte clientii si sa le serveasca o cafea proaspat prajita si sa faca si un business din vanzare. Dar aici "cafenele" gasesti in mall unde chiriile exorbitante indeamna patronii la compromisuri nu neaparat la calitate.
Raul, consumator zilnic de cafea (si de vin rosu!)
Gaggia Classic, Home Vario Mahlkonig, tamper Concept-Art, Filtru Bezzera nepresurizat pt 2 cesti, 14g, 58mm
 
Reply
#11
Sunt totusi orase mari,cele mai mari,Iasul are peste 300000 de locuitori bine,Timisoara pe aproape dar cu un "profil vestic"sa-i zicem asa, mai pronuntat.Nu trebuie pierdute din vedere si aspectele astea.Cred ca daca cineva ar deschide o cafenea serioasa,nu neaparat intr-un mall,unde aspectul cosumului este mai "grosier"ca sa nu fortez nota si sa spun"vulgar",ci intr-o zona mai aproape de centru sau mai reprezentativa istoric si cultural,asta avand in vedere si traditia (exista atat in Iasi cat si in Timisoara astfel de locuri),ar putea in timp sa initieze si apoi destul de repede sa dezvolte o piata locala.Pasii asa ii vad eu,o cafenea cu stil ,cu personalitate si apoi prajitoria.Aceste orase au acest "clou"al vremii,al istoriei,au si "numarul critic"de la care sa porneasca,adica au acele avantaje ce lipsesc atat de "dureros"in orasele mici,desi vad ca sunt si exceptii fericite(Targoviste inteleg ca este unul dintre ele-sincer bravo!).Ar ma fi un aspect ,apropierea de metropola!Mai pot interveni si alti factori subiectivi,sa zicem "nebunia"sau pasiunea cuiva de a incerca,si de a reusi in pofida oricaror calcule.Se mai intampla si minuni din astea.Imi aduc aminte de un entuziast care acum vreo 14 ani a bagat bani intr-un sport din nefericire prea putin sustinut in scumpa si nepretuita noastra patriae(unde -citez din manualul de latina anul 1975-"multe silvae sunt",dar si prea multe bate uscate)si care desi nu era un om al locului, a obtinut ce si-a dorit intr-o atmosfera extraordinara(sa pui un intreg oras in miscare nu e putin lucru),la obtinerea titlului un sfert din populatie alerga inebunita de fericire pe artera ce face intrarea in urbe.Ce sa mai zic de sali care erau pline ,la fiece meci ,mai ales cele internatioanle, punandu-mi serios problema daca structura de rezistenta face fata vuietului permanent.Bineinteles ca s-a ales praful,idiotii (nu intamplator nu mai folosesc ghilimelele)care s-au perindat ,lasand sala in paragina si organizand diverse "targuri "de slapi si alte marfuri de talcioc si bineinteles meciuri intre grupuri de tigani ce joaca fotbal printe picurii de ploaie din ce in ce mai desi.Dar ,ca sa ma intorc la citate"Patria nostra est terra pulchra. In silvis multæ bestiæ et multæ aquilæ sunt.."Mizez deci si pe "nebunie"
Expobar Brewtus IV, Mahlkonig Vario,tamper Lelit 58 mm,sita VST 18 grame,pahare test espresso Concept-Art, ,sita blind,latiera 350 ml Concept-Art.
 
Reply
#12
Iasi are două cafenele "3rd wave" cu proaspăt prăjită , The begining (cumpăra de la Hot Spot) si Jassyro (de la Origo).
Expobar Brewtus IV, Mahlkonig Vario K30, rasnita manuala Kinu M47, VST 18g, Tamper Concept Art dinamometric, Tidaka Tamper Cube 
 
Reply
#13
Buna seara,
In primul rand doresc sa va salut pe toti iubitorii de cafea sau..espressomani!
Doresc sa ma alatur acestui "club" pentru a interactiona, pentru a dezbate probleme si pentru a dezvolta impreuna cu voi aceasta pasiune pentru cafea!
Doresc de asemenea sa am un drept la replica si sa fac anumite precizari in legatura cu ce s-a mai spus pe acest forum: Draga "Drix", nu reusesc sa inteleg de unde s-a ajuns la concluzia ca la Time Cafe se gaseste cafea prajita prea puternic. Din cateva poze poate neclare?
1. Darkangel a precizat: "Am luat de la ei Peru Cafe, prajita medium, e ok cafeaua. Da, sunt cei de la Time Cafe, care au magazin si pe Str.Vasile Alecsandri".
2. Toata cafeaua este prajita medium (MEDIUM ROAST) - temperatura intre 210 grade Celsius si 220 grade Celsius (intre sfarsitul primului "crack" si inainte de inceputul celui de-al doilea "crack"). Se mai numeste Regular Roast, American Roast, City Roast sau Breakfast Roast.
3. Clientii ne roaga sa o prajim mai tare, insa nu am facut asta pana acum intrucat noi consideram ca am strica gustul cafelei.
4. Chiar daca ar fi prajita mai tare, este totusi o chestiune legata de gusturi. "De gustibus non est disputandum". Unii clienti prefera o cafea "light roast" dimineata (implicit mai multa cofeina) si una "dark roast" seara (mai putina cofeina).
In alta ordine de idei, dovezile ca nu avem "carbuni" se pot gasi la fata locului, unde va asteptam oricand.
O seara placuta!
Cu stima,
Octavian-George Luchian & Aldo Pezzilli
Administratori Time Cafe Iasi
 
Reply
#14
(24-01-2015, 14:11)darkangel Wrote: Am luat de la ei Peru Cafe, prajita medium, e ok cafeaua. Da, sunt cei de la Time Cafe, care au magazin si pe Str.Vasile Alecsandri.

Intrucat Papa-Jacques n-a mai livrat saptamanile astea cafea boabe la Leonidas Iasi, de unde ma aprovizionam regulat, am fost si eu azi pe la Time-Cafe Iasi, nu direct la prajitorie (unde au mai multe sortimente) ci la magazinul din centru de pe Vasile Alecsandri. Am luat de la ei Peru si Kenya AA si am "testat" ochiometric cat si cu papilele gustative mai multe sortimente de-acolo (am mestecat la propriu boabele) si confirm ca este prajita uniform, nu este neagra sau cu uleiuri, deci nu este nicidecum arsa; aroma bogata, gustul corect...totul pare in parametri. Ii las oricum pe profesionisti sa analizeze "ochiometric" boabele, din foto atasate.
   
Kenya AA

   
Peru

Se prajeste functie de cerere (cateva kg/sortiment) si nu in cantitati industriale, deci teoretic cafeaua nu are timp sa se "invecheasca" in rafturi. Pe ambalajul final este inscrisa data prajirii (in cazul meu Peru 15-Dec., Kenya 28-Nov.), iar oamenii de la magazin sunt foarte amabili si serviabili.

Prima impresie: pe baza celor spuse mai sus, recomand Time-Cafe, oamenii chiar par de treaba si sunt "customer-oriented". Chiar sunt curios ce experiente recente au avut si alti cafegii ieseni cu aceata prajitorie.
A 2-a impresie va fi maine dimineata, in ceasca (Kenya AA), iar a 3-a impresie va fi tot maine, dar la amiaza (Peru). Sunt optimist ca totul va fi bine, mai ales ca imi doresc foarte mult sa avem o prajitorie decenta in Iasi.

P.S.: Time-Cafe a scos un sortiment de cafea impreuna cu Leonard Caffe, chiar am vazut o punga expusa la raft. Detalii aici: https://www.facebook.com/TIMECAFEIASI/po...3611184709; poate il incerc data viitoare.
Hario Skerton + OE kit, coffee dust sieve, V60, IKEA UPPHETTA & ANRIK presses, Zelmer CK1004 kettle, 3-stage water filter, fine screen bronze filter, double-wall glasses, pre-heater, scale, timer, AX9201 thermometer.
 
Reply
#15
Kenya AA -  prajita de 4 sapt. la Time-Cafe Iasi, drip coffee, apa robinet filtrata in 3 stadii, temperatura intre 92-94C, filtru Hario V2, ustensile preincalzite:
- 1) Macinatura efectuata la Hario Skerton a decurs bine, poate chiar prea bine...in sensul ca a mers rasnita mai usor decat eram eu obisnuit. Poate din cauza ca avea deja peste 3 saptamani de cand a fost prajita si a acumulat putina umezeala (just my 2 cents). Din 26.1gr. boabe au mai ramas dupa rasnire si cernere prin sita fina fix 19.6gr., deci s-a pierdut 25% din cantitatea de cafea initiala (eram obisnuit cu o pierdere de doar 20%, dar cred ca e OK si 25%).
- 2) Aroma din ceasca a fost cea la care ma asteptam, nu foarte intensa, dar corecta.
- 3) Gustul...cam dificil de explicat, este gustul care trebuie pt. Kenya AA, dar simt si o usoara amareala care parca nu este omogena cu tot lichidul din ceasca, de parca 10% din boabe ar avea complet alt gust decat restul.

Oricum, aroma si gustul sunt cele stiute de mine pt. Kenya AA, boabele sunt mari, frumoase si nearse. Intrucat cafeaua nu era prajita in ultimele 2 saptamani intensitatea aromei si gustului au avut putin de suferit (intentionat am luat cafea putin mai veche sa vad cat de bine este pastrata).

Per ansamblu, cred ca pot oferi nota 8.75 pt. Kenya AA, 28.11.2015 (aproape 4 sapt. de la prajire).
Hario Skerton + OE kit, coffee dust sieve, V60, IKEA UPPHETTA & ANRIK presses, Zelmer CK1004 kettle, 3-stage water filter, fine screen bronze filter, double-wall glasses, pre-heater, scale, timer, AX9201 thermometer.
 
Reply
#16
Sunt deja la a 2-a tura cu Peru de la Time-Cafe. Pare decenta, are aroma buna, gustul stiut de mine...poate intensitatea aromei din ceasca putea fi ceva mai puternica, dar per ansamblu totul e in grafic. Cred ca pot acorda nota 9.

Tare as vrea sa aud si pareri ale espressomanilor ieseni cu Espressor, referitor la cafeaua celor de la Time-Cafe, in special la aroma din ceasca si cantitate spuma, intrucat eu nu am testat decat drip & french-press.

Sarbatori fericite,
Raul.

P.S.: Stie cineva daca se degradeaza mai rapid cafeaua depozitata in borcan fata de cea depozitata in punga speciala cu supapa pt. CO2? Traiesc cu senzatia ca la borcan se umezeste foarte rapid cafeaua, dar mi-ar placea sa aud o parere avizata, eventual cineva care a avut ocazia sa compare concret asta. Multumesc anticipat!
Hario Skerton + OE kit, coffee dust sieve, V60, IKEA UPPHETTA & ANRIK presses, Zelmer CK1004 kettle, 3-stage water filter, fine screen bronze filter, double-wall glasses, pre-heater, scale, timer, AX9201 thermometer.
 
Reply
#17
eu abia am pornit pe drumul espresso-ului si nu cred ca descrierile mele sunt prea relevante, dar vin cu cateva pareri despre time cafe:
(este singura cafea proaspat prajita pe care am incercat-o pana acum deci nu am termeni de comparatie si voi compara doar sortimentele intre ele)
Am incercat:
Peru - prajita de 4 zile - foarte buna, cu hario a mea pe care n-am facut-o inca stepless curge un pic cam repede (si cu o treapta mai jos e prea fin) - crema medie, aroma complexa, aciditate medie-scazuta. e preferata tuturor in acest moment
Brazila - prajita de 3 zile - crema mai subtire decat la peru, aciditate scazuta, gust bunicel dar nu avea nimic special
Ethiopia - prajita de 6 zile - crema cea mai groasa dintre toate (se potriveste perfect cu treapta 4 a rasnitei mele, deci probabil asta e unul dintre motive) - gust puternic, nu foarte complex - aciditate aproape zero. E pe locul 2 dupa Peru
Kenya - prajita de 2 zile - crema medie, aciditate ridicata, aroma nu prea imi place (aici intervine subiectivitatea, kenya nu e pe gustul meu se pare, atat la aroma cat si din cauza aciditatii)
Gaggia pure , Macap MC4 
 
Reply
#18
am revenit asupra kenyei dupa inca 2 zile, si-a schimbat complet gustul, a luat locul 1 in topul preferintelor mele
Gaggia pure , Macap MC4 
 
Reply
#19
Buna ziua,
Ne bucuram sa vedem feedback-uri pozitive din partea clientilor nostri!
Este foarte important sa ne spuneti parerile voastre, intrucat doar in acest fel vom reusi sa ajungem la cafeaua ideala pentru fiecare dintre voi. De aceea, nu ezitati sa ne spuneti parerile!
Parerea noastra este ca ceea ce ne diferentiaza fata de altii este prajirea artizanala a cafelei, in cantitati mici, fapt ce poate duce la personalizarea in functie de cerintele fiecarui client. De asemenea, avem in plan diversificarea tipurilor de cafea, pentru a fi unici nu doar in Iasi, ci si in Romania! (Am luat deja legatura cu un fermier din Malawi, insa asteptam urmatoarea recolta, deoarece stocurile sunt deja epuizate - dorim sa aducem in Iasi, direct din Malawi, sortimentul Malawi Geisha-).
Suntem mandri de faptul ca suntem pionieri in domeniul prajirii cafelei in Iasi, iar pentru acest lucru am hotarat sa acordam tuturor membrilor forumului Espressoman.ro 10 % reducere la toate sortimentele de cafea! (in cadrul magazinelor din Str. Vasile Alecsandri, nr. 9 - 50 m mai sus de Starea Civila - si B-dul Dacia, nr. 37 - statia de autobuz Bicaz, langa Friscot -). Trebuie doar sa precizati ca sunteti membru Espressoman.
O zi cat mai frumoasa!
Octavian-George Luchian
Administrator Time Cafe Iasi
P.S. : Avem 2 noi tipuri de cafea, Brazilia Yellow Bourbon si Panama Estrellas.

 
Reply
#20
He he, multumim si apreciem Big Grin . Chiar azi am luat 500g de Brazilia Yellow Bourbon. Luni revin cu o parere!
Lelit PL41E^i*Steel 1^Lelit PL100
 
Reply
#21
Ok,bravo.Un site ceva,date despre oferta voastra ne-ati putea da?
Expobar Brewtus IV, Mahlkonig Vario,tamper Lelit 58 mm,sita VST 18 grame,pahare test espresso Concept-Art, ,sita blind,latiera 350 ml Concept-Art.
 
Reply
#22
(11-02-2016, 15:16)Momentan lucram la site. Cand il vom termina, vom anunta. Vom reveni pe forum cu o lista cu preturi speciale.  organon Wrote: Ok,bravo.Un site ceva,date despre oferta voastra ne-ati putea da?
 
Reply
#23
Panama am încercat eu și mi s-a părut foarte bună, locul 2 până acum după Kenya.
Gaggia pure , Macap MC4 
 
Reply
#24
Brazilia Yellow Bourbon - pentru cei care prefera o cafea cu aciditate spre 0. Se simte foarte putin pe varful limbii, dar fin si in cerul gurii deloc. Foarte gustoasa.
Lelit PL41E^i*Steel 1^Lelit PL100
 
Reply
#25
[Image: image009.gif]
Izzo Alex Duetto III|La Pavoni Pro|Brikka|Aero Press|Anfim Lusso|Kinu M47F|Aillio R1 Bullet|.
 
Reply
#26
Limba noastra-i o comoara...
Expobar Brewtus IV, Mahlkonig Vario K30, rasnita manuala Kinu M47, VST 18g, Tamper Concept Art dinamometric, Tidaka Tamper Cube 
 
Reply
#27
În adâncuri înfundată Tongue
Izzo Alex Duetto III|La Pavoni Pro|Brikka|Aero Press|Anfim Lusso|Kinu M47F|Aillio R1 Bullet|.
 
Reply
#28
Nu contest harta gusturilor dupa Morton Jellinek. E generala, dar nu particular valabila. Eu am descris ce am simtit, poate nu-i corect din punctul de vedere al unui degustator profesionist. Limba nostra-i o comoara, doar in versuri, cand vine vorba despre senzatii si perceptii ale gustului suntem cam diferiti. Despre acru iti dau dreptate, cat despre...

..."Acidity
Acidity is the bright, dry sensation that enlivens the taste of coffee. Without acidity coffee is dull and lifeless. Acidity is not a sour sensation, which is a taste defect, nor should it be excessively drying or astringent, though it sometimes is. At best it is a sweetly tart vibrancy that lifts the coffee and pleasurably stretches its range and dimension. Acidity can be delicate and crisp, lush and rich, powerfully tart but sweet, or backgrounded but vibrant, to cite only a few positive ways to characterize it. The darker a coffee is roasted, the less overt acidity it will display."
http://www.coffeereview.com/interpret-coffee/
http://equalexchange.coop/sites/default/files/import/pdfs/media/news/Roast_MayJun12_WellRoundedPalate.pdf
Lelit PL41E^i*Steel 1^Lelit PL100
 
Reply
#29
(15-02-2016, 14:03)baloozzy Wrote: [Image: image009.gif]

o contest eu, aceasta harta a limbii a aparut dupa o traducere proasta a unui articol german. Papilele gustative sunt distribuite uniform pe toata suprafata limbii
Gaggia pure , Macap MC4 
 
Reply
#30
Nu sunt distribuite uniform, nici forma lor anatomică nu e identică.
Quamar Q13 E, Bezzera Strega
Bodum Bistro French Press, Hario (concediu si la munca)
 
Reply
  


Forum Jump:


Browsing: 1 Guest(s)