• Bun venit pe forumul Espressoman
Hello There, Guest! Login Register


Nou posesor de Gaggia Classic

#1
[Image: 428e951e994ef587f2b6278792ac8af1.jpg]
A ajuns si classicul meu si am l-am incercat pentru prima data. Rezultat sub asteptari, dar vontinuam pana la bingo. Ce am constatat este faptul ca nu are accesoriul pentru asa zisa crema perfecta in pachet, desi pe cutia cu accesoriile asa arata. In schimb am descoperit ca am o sita nepresurizata de la Viva pe care intentionez sa o folosesc dimineata sa vad ce iese. Multumeac tuturor pentru ajutor
Gaggia Classic, Tamper Motta, Milk Jug 0,35ml, rasnita Iberital Challange, teava abur Silvia V1, sita nepresurizata, cantar Dimond 0-200 gr, to be continued
 
Reply
#2
pai chestia aia neagra de pe teava de abur e asa-zisul
Gaggia Classic, Lelit PL043MM, Ridgeless VST 18g, Hario Mini
 
Reply
#3
(19-10-2014, 20:56)diabloviciu Wrote: Rezultat sub asteptari, dar continuam pana la bingo.

Cu sita presurizata nici o sansa, necesita o granulatie mult prea mare a cafelei macinate, destul de departe de cele optime pentru o extractie cremoasa.
Treci la sita nepresurizata ca-ti pierzi timpul. Aici prin grade de macinare diferite vei ajunge la "bingo-ul" tipului de cafea ce o folosesti acum.
Raul, consumator zilnic de cafea (si de vin rosu!)
Gaggia Classic, Home Vario Mahlkonig, tamper Concept-Art, Filtru Bezzera nepresurizat pt 2 cesti, 14g, 58mm
 
Reply
#4
2 pasi spre o cafea buna sper

[Image: f9e857f191f5766de9eb5fbbbfbbdb1b.jpg]

[Image: 889ac34b037a7d4147d549392d227d9c.jpg]

Maine primesc si sita nepresurizata, dar daca cineva face comanda la VST sa tina cont si de mine
Gaggia Classic, Tamper Motta, Milk Jug 0,35ml, rasnita Iberital Challange, teava abur Silvia V1, sita nepresurizata, cantar Dimond 0-200 gr, to be continued
 
Reply
#5
Nu are data prajirii inscriptionata? Sa pui si o poza cu boabele (mai clara daca se poate) caci Semiramis prajea cam tare unele sortimente cand a pus pe forum cineva niste poze. Nu vom face analiza pe boabe Smile dar eram curios daca mai pastreaza acel stil pe care il numea francez cu boabe foarte inchise.
Expobar Brewtus IV, Mahlkonig Vario K30, rasnita manuala Kinu M47, VST 18g, Tamper Concept Art dinamometric, Tidaka Tamper Cube 
 
Reply
#6
Nu are data prajirii pe ea. Am probat tamperul de mai sus dar desi este de 58 este cam cu 1.5 mm mai mic ca si cel de plastic din pachet, problema mare?
Gaggia Classic, Tamper Motta, Milk Jug 0,35ml, rasnita Iberital Challange, teava abur Silvia V1, sita nepresurizata, cantar Dimond 0-200 gr, to be continued
 
Reply
#7
1. Sa ceri explicatii apropo de data prajirii. Sunt unii prajitori care nu o trec, dar daca ii intrebi iti spun. Sunt curios cum e la ei..

2. Cam da... E bine sa intre fix, o dimensiune pe subler de 58-58.3 fiind ideala. Eu am avut tamper Bezzera de 58 generic, dar tot asa cu spatiu gol intre sita si tamper, ceea ce ma facea sa revin cu mai multe apasari ca sa cuprind tot, poate cu forte inegale. Apoi am comandat de la mag-pro si mi-a venit tot asa, cu 1-2mm mai mic, ceea ce m-a facut sa-l returnez. Concept Art-ul de 58mm vine la fix pe sita VST si e mult mai ok, dar mai sunt si altele potrivite... Cere magazinului in cauza sa puna sublerul pe el si sa iti livreze un tamper asa cum ai dorit, de 58-58.3. Nu imi dau seama de unde l-ai luat...
Expobar Brewtus IV, Mahlkonig Vario K30, rasnita manuala Kinu M47, VST 18g, Tamper Concept Art dinamometric, Tidaka Tamper Cube 
 
Reply
#8
L-am tot de.la.Semiramis si scria mare pe cutie 58 mm dar este clar mai mic. O sa ma duc maine sa-l schimb
Gaggia Classic, Tamper Motta, Milk Jug 0,35ml, rasnita Iberital Challange, teava abur Silvia V1, sita nepresurizata, cantar Dimond 0-200 gr, to be continued
 
Reply
#9
Am masurat tamperul cu un metru, are 53 se pare ca doar cutia este de 58 Smile
Gaggia Classic, Tamper Motta, Milk Jug 0,35ml, rasnita Iberital Challange, teava abur Silvia V1, sita nepresurizata, cantar Dimond 0-200 gr, to be continued
 
Reply
#10
Sa ceri returnarea banilor si sa-l comanzi via reduceri forum. Eu nu as mai cumpara nimic altceva de acolo.
Raul, consumator zilnic de cafea (si de vin rosu!)
Gaggia Classic, Home Vario Mahlkonig, tamper Concept-Art, Filtru Bezzera nepresurizat pt 2 cesti, 14g, 58mm
 
Reply
#11
Intr-adevar data prajirii la ei de obicei nu se trece, dar prajesc cam la fiecare 3 zile (dupa cum imi zicea).
La prajire inca mai pastreaza acel stil francez, asa ca am trecut si eu la prajitul de acasa (pana cand temperatura de afara nu coboara sub 10 grade Smile ).
Gaggia Classic + PF Bottomless + OPV Bezzera + VST RDGL 15g + Teava Silvia V3 + PID Espressuino + Pressure Sensor + Volumetric Sensor + Teava Preincalzire + Manometer + Mazzer Major Doserless Mod + Hario Mini Mill stepless + Tamper inox 58mm + DIY Fluid Bed Roaster + PID Roastuino
 
Reply
#12
Csabitec poate ne vedem si noi la o cafea, sa mai invat si eu cate ceva despre Gaggia
Gaggia Classic, Tamper Motta, Milk Jug 0,35ml, rasnita Iberital Challange, teava abur Silvia V1, sita nepresurizata, cantar Dimond 0-200 gr, to be continued
 
Reply
#13
Intai ia o rasnita, cafea de calitate, exerseaza cu diverse gramaje pana iti iese ceea ce trebuie, apoi fa-i o cinste lui Csabi ca sa iti tuneze espressorul Smile
Expobar Brewtus IV, Mahlkonig Vario K30, rasnita manuala Kinu M47, VST 18g, Tamper Concept Art dinamometric, Tidaka Tamper Cube 
 
Reply
#14
O sa iausi rasnita,dar toate la timpul lor. Momentan ma lupt cu sita si cu tamperul(care azi l-am returnat) si nu am gasit altul la pret ok
Gaggia Classic, Tamper Motta, Milk Jug 0,35ml, rasnita Iberital Challange, teava abur Silvia V1, sita nepresurizata, cantar Dimond 0-200 gr, to be continued
 
Reply
#15
(21-10-2014, 21:37)diabloviciu Wrote: Csabitec poate ne vedem si noi la o cafea, sa mai invat si eu cate ceva despre Gaggia

Poate, dar stau cam prost cu timpul liber.

Ca si tamper pt. firma, am ales si eu varianta de pe ebay.
Diamentru fix 58mm (sita care o am de la Nickso e de 58.6, nu stiu ce marca), 58.3 ar fi ideal, dar la 60 de lei cu transport inclus e perfect (ajunge in 2-3 sapt.).
Gaggia Classic + PF Bottomless + OPV Bezzera + VST RDGL 15g + Teava Silvia V3 + PID Espressuino + Pressure Sensor + Volumetric Sensor + Teava Preincalzire + Manometer + Mazzer Major Doserless Mod + Hario Mini Mill stepless + Tamper inox 58mm + DIY Fluid Bed Roaster + PID Roastuino
 
Reply
#16
Am comandat tamper, milk jug de 0.35 si pahar de masurare. Urmatoarea pe lista este rasnita. Astept sugestii. Ma gandeam la San Marco de pe bursa
Gaggia Classic, Tamper Motta, Milk Jug 0,35ml, rasnita Iberital Challange, teava abur Silvia V1, sita nepresurizata, cantar Dimond 0-200 gr, to be continued
 
Reply
#17
Cu cat citesc mai mult despre rasnite, cu atat devin mai nehotarat. Nici nu stiu ce sa-mi iau, e bine da parca nu e bine.sa fie diversitate. Mai am 50 gr de cafea macinata de csabitec dupa care Sad
Gaggia Classic, Tamper Motta, Milk Jug 0,35ml, rasnita Iberital Challange, teava abur Silvia V1, sita nepresurizata, cantar Dimond 0-200 gr, to be continued
 
Reply
#18
Pai depinde de buget. Daca are balta peste, oricand una electrica entry level dar ok in espresso (gen Ascaso / Lelit sau ceva SH pe acel buget) fata de o manuala. Daca nu e peste in balta, atunci o manuala va rezolva toate problemele de care te plangi. Bineinteles, cu ingredientul magic - rabdarea! E nevoie sa strici ceva cafea pana te obisnuiesti cu rasnita si sa nu ai asteptari din primele shot-uri.
Expobar Brewtus IV, Mahlkonig Vario K30, rasnita manuala Kinu M47, VST 18g, Tamper Concept Art dinamometric, Tidaka Tamper Cube 
 
Reply
#19
Are balta peste, e drept ca nu morun da ceva carasei tot gasim Smile
Gaggia Classic, Tamper Motta, Milk Jug 0,35ml, rasnita Iberital Challange, teava abur Silvia V1, sita nepresurizata, cantar Dimond 0-200 gr, to be continued
 
Reply
#20
DAca ai anumite variante la care esti nehotarat, posteaza intr-un topic deja existent din aria Sfaturi la Achizitie sau creeaza acolo un topic nou.
Expobar Brewtus IV, Mahlkonig Vario K30, rasnita manuala Kinu M47, VST 18g, Tamper Concept Art dinamometric, Tidaka Tamper Cube 
 
Reply
#21
Pe site-ul Semiramis este o poza cu o cafea prajita.

Chiar asa arata boabele luate de tine?
Expobar Brewtus IV, Mahlkonig Vario K30, rasnita manuala Kinu M47, VST 18g, Tamper Concept Art dinamometric, Tidaka Tamper Cube 
 
Reply
#22
(24-10-2014, 21:51)diabloviciu Wrote: Are balta peste, e drept ca nu morun da ceva carasei tot gasim Smile

Atunci vezi de ai plasa suficient de mare pentru un vario.
Raul, consumator zilnic de cafea (si de vin rosu!)
Gaggia Classic, Home Vario Mahlkonig, tamper Concept-Art, Filtru Bezzera nepresurizat pt 2 cesti, 14g, 58mm
 
Reply
#23
Aproximativ la fel Liviu. De data asta am luat macinata dar next time iau boabe si fac poze. Mi-am comandat o rasnita de la Semiramis stepless ceva marca italiana care are si timer si reglaj
Gaggia Classic, Tamper Motta, Milk Jug 0,35ml, rasnita Iberital Challange, teava abur Silvia V1, sita nepresurizata, cantar Dimond 0-200 gr, to be continued
 
Reply
#24
Iar te grabesti, ca si la tehnica de espresso. Pana acum, furnizorul respectiv ti-a servit o cafea cam arsa si un tamper mai mic decat trebuie. Nu zic ca nu e de incredere, dar ai o piata de scule noi, ai una de SH, ai un forum national si altele internationale...analizeaza si apoi cumpara ce ti se potriveste, nu te arunca la prima propunere a cuiva care pana acum nu pot spune ca ti-a servit mai nimic in domeniul asta...
Expobar Brewtus IV, Mahlkonig Vario K30, rasnita manuala Kinu M47, VST 18g, Tamper Concept Art dinamometric, Tidaka Tamper Cube 
 
Reply
#25
Ca sa fiu rautacios de ce nu-i intrebi pe cei de la Semiramis cum tre' sa faci expressoul daca tot iei scule la "sfatul" lor???Huh
Raul, consumator zilnic de cafea (si de vin rosu!)
Gaggia Classic, Home Vario Mahlkonig, tamper Concept-Art, Filtru Bezzera nepresurizat pt 2 cesti, 14g, 58mm
 
Reply
#26
Amarok, nu e vorba de asta, evorba ca uneori eu am pitici si daca am pitici trebuie sa-mi rezolv problema pe loc. Ca sa sintetizez "Capul face capul trage" it's that simple
Referitor la cafea, am vorbit cu patronul sa-mi prajasca 1 kg pe alta metoda. Daca tot asa iese o sa-mi indrept atentia spre prajitoriile din tara
Gaggia Classic, Tamper Motta, Milk Jug 0,35ml, rasnita Iberital Challange, teava abur Silvia V1, sita nepresurizata, cantar Dimond 0-200 gr, to be continued
 
Reply
#27
(26-10-2014, 09:57)diabloviciu Wrote: Amarok, nu e vorba de asta, evorba ca uneori eu am pitici si daca am pitici trebuie sa-mi rezolv problema pe loc. Ca sa sintetizez "Capul face capul trage" it's that simple
Referitor la cafea, am vorbit cu patronul sa-mi prajasca 1 kg pe alta metoda. Daca tot asa iese o sa-mi indrept atentia spre prajitoriile din tara

Vad ca rapid ai rezolvat problema cu rasnita Smile (ma gandeam, ca nu m-ai sunat ieri).
Ne zici ce rasnita ti-ai comandat?
Gaggia Classic + PF Bottomless + OPV Bezzera + VST RDGL 15g + Teava Silvia V3 + PID Espressuino + Pressure Sensor + Volumetric Sensor + Teava Preincalzire + Manometer + Mazzer Major Doserless Mod + Hario Mini Mill stepless + Tamper inox 58mm + DIY Fluid Bed Roaster + PID Roastuino
 
Reply
#28
As zice da nu stiu inca arata ca un lelit dar nu e lelit, are timer la macinat si teglaj. E ceva marca italiana, are si el una in bar ca acolo am vazut si am cumparat.
Gaggia Classic, Tamper Motta, Milk Jug 0,35ml, rasnita Iberital Challange, teava abur Silvia V1, sita nepresurizata, cantar Dimond 0-200 gr, to be continued
 
Reply
#29
Sa revii cu modelul sau macar cu o poza a exteriorului si a interiorului.
Expobar Brewtus IV, Mahlkonig Vario K30, rasnita manuala Kinu M47, VST 18g, Tamper Concept Art dinamometric, Tidaka Tamper Cube 
 
Reply
#30
(26-10-2014, 12:02)csabitec Wrote:
(26-10-2014, 09:57)diabloviciu Wrote: Amarok, nu e vorba de asta, evorba ca uneori eu am pitici si daca am pitici trebuie sa-mi rezolv problema pe loc. Ca sa sintetizez "Capul face capul trage" it's that simple
Referitor la cafea, am vorbit cu patronul sa-mi prajasca 1 kg pe alta metoda. Daca tot asa iese o sa-mi indrept atentia spre prajitoriile din tara

Vad ca rapid ai rezolvat problema cu rasnita Smile (ma gandeam, ca nu m-ai sunat ieri).
Ne zici ce rasnita ti-ai comandat?
Am zis sa nu te deranjez si sambata. Mai bine te -as fi deranjat Sad
Gaggia Classic, Tamper Motta, Milk Jug 0,35ml, rasnita Iberital Challange, teava abur Silvia V1, sita nepresurizata, cantar Dimond 0-200 gr, to be continued
 
Reply
  


Forum Jump:


Browsing: 1 Guest(s)