• Bun venit pe forumul Espressoman
Hello There, Guest! Login Register


Nou model de tamper

#1
http://www.thecoffeecompass.com/mahlgut-...ck-tamper/

Păreri?
 
Reply
#2
Arata promitator dar, asa cum comenta cineva si acolo, e cam greu sa ai incredere intr-o companie care in clipul de prezentare lovesc cu portfiltrul de masa...In rest, ideea mi se pare cel putin ingenioasa, daca e si functionala vom vedea.
Vario K30|VBM Domobar Super PID|Sita dus IMS|Site IMS 14g&17g
|Aeropress|Kinu M47|Brewista&ConceptArt scales|ibric alama
 
Reply
#3
Inca o variabila in plus: daca schimbi cafeaua, schimbi rasnirea trebuie sa schimbi si nivelul tamperului. DIn punctul meu de vedere nu mi se pare o solutie.
NU e mare lucru sa inveti sa tampezi corect... Mai greu cu presiunea exercitata asupra cafelei, care de asemenea poate fi rezolvata printr-un tamper dinamometric.
Isomac Venus + PID Auber // Eureka Mignon // Tamper Motta Bubinga // Tamper dinamometric L-Beans // Site La Marzocco-7g, Bezzera-14g si VST-15g // Latiera Espro Toroid
 
Reply
#4
Mi s-a parut o solutie mai ok pentru fete care nu au prea mare putere in degete ca sa apese pe tamper
Vario K30|VBM Domobar Super PID|Sita dus IMS|Site IMS 14g&17g
|Aeropress|Kinu M47|Brewista&ConceptArt scales|ibric alama
 
Reply
#5
ce am vazut zilele trecute pe net este o chestie pt distribuirea uniforma a cafelei in pf, se numeste OCD. parca pare mai utila decat tamperul mai sus prezentat... cu toate ca mie personal mi se pare marketing care incet incet invadeaza si aceasta nisa


Attached Files Thumbnail(s)
   
LaSpaziale S9 EK, Quamar Q13E, Porlex Mini...
 
Reply
#6
marketing-ul a invadat demult aceasta nisa si toti sunt intr-o masura mai mare sau mai mica victime Smile
cine stie de unde au mai ,,luat'' si ideea asta cei de la mahlgut cunoscuti pentru stilul lor ,,inspirational'' in care lucreaza Smile
aveau si un tamper reglabil pe inaltime prin insurubare intr-o perioada
 // i-steel-1 , m7k-c83-r |T| cellini-evo-2 \\

                                                 
 
Reply
#7
Buna Dobro,
Toata nebunia asta cu tamperele a pornit cumva de la un tip simpatic care a stat pe capul lui Maxwell Colonna, campionul national al UK la WBC si locul 5 mondial si l-a convins sa foloseasca tamperul creat de el : poti vedea despre ce vorbesc daca dai la minutul 3:30 in acest film : Colonna 2015

Asa a aparut Clockwork espresso care incearca de aproape un an sa lanseze pe piata tamperul PUSH.

In tot acest timp campionul mondial Sasa Sestic nu a stat pe ganduri si a lansat pe piata tamperul din poza atasata de tine, denumit Ona Coffee Distribution (cum spuneai si tu OCD) : 


 
Reply
#8
mersi de info... nu stiam multe despre acest tamper, doar asa ce am prins din unele articole

referitor la tamperul PUSH, primul lucru care imi sare in ochi e faptul ca de fiecare data faci o tampare dreapta avand in vedere ca acel umar se va sprijini tot timpul in gulerul sitei

ma gandesc ca are ceva reglaj pe inaltime pt ca daca ai pune cafea mai putina si ai tampa, teoretic nu se va compacta pucul de cafea corect...
LaSpaziale S9 EK, Quamar Q13E, Porlex Mini...
 
Reply
#9
asa era si al lui mahlgut....cu buza de sprijin si reglaj pe inaltime pt diferite site/incarcaturi
acuma depinde care a fost primul....nu as miza pe mahlgut Big Grin
 // i-steel-1 , m7k-c83-r |T| cellini-evo-2 \\

                                                 
 
Reply
#10
Cel mai bun tamper este cel dinamometric , scapi de o grija , pur si simplu apesi pe el si esti sigur ca ai 14kgf.Scoti o variabila din sistem , lucru de dorit dealtfel !
Vibiemme Domobar Super 2B PID , Eric Termometru , Mahlkonig K30 Vario , Tamper dinamometric Macap CPM 2, 57.5mm (14kg forta)  , Hottop kn 8828p 2k , filtru BWT bestcare s , BWT bestmax SOFT | Coffee & Vending , Brewista Smart Scale 
 
Reply
#11
Forta de tampare ar trebui sa fie ultima grija, toti cei de la varf spun asta.
LaSpaziale S1 Vivaldi II, Mazzer Mini E Type A, IMS Competition Shower Screen & Filters, Naked PF, Cantar Brewista, Tamper by dobro_c, Sotie aproape exasperata
 
Reply
#12
era un articol pe Barista Hustle despre tampare. si spunea Matt Perger ca de la o anumita foarta de tampare in sus, gen 15-17kgf in sus nu mai are importanta forta deorece apa oricum nu mai are posibilitatea sa strice pucul si nici cafeaua nu este compresibila, deci...

da, ok, daca tampezi cu 8kgf sau 10 kgf sansele sunt foarte mari sa ai chanelling si la sfarsitul extractiei pucul sa fie fleasca, dar eu personal nu consider tamparea o variabila, atata timp cat ea e facuta corect, dreapta, etc. la fel si timpul

mai important este, cred eu, rata de extractie sa fie corecta si da, toate aceste variabile merg mana in mana
LaSpaziale S9 EK, Quamar Q13E, Porlex Mini...
 
Reply
#13
Tamperul Push/Clockworks pare inspirat de aici: Londinium Tamper, care de o vreme buna vind varianta II
Good coffee forever! LM GS/3 AV, Elektra Micro Casa Leva, MK ProM E
 
Reply
#14
(02-02-2016, 21:01)dobro_c Wrote: ce am vazut zilele trecute pe net este o chestie pt distribuirea uniforma a cafelei in pf, se numeste OCD. parca pare mai utila decat tamperul mai sus prezentat... cu toate ca mie personal mi se pare marketing care incet incet invadeaza si aceasta nisa

OCD pare interesant si poate fi util - nu mai trebuie sa ditribui digital(cu degetul Big Grin ) macinatura in portafiltru.

Cat despre tamper, personal prefer tamperul classic/simplu: simti pucul. Cel dinamometric iti mascheaza placerea.
Bezzera BZ10, Ascaso I1-steel, V60, Porlex mini, M47, Eureka Olympus 75
 
Reply
#15
asta cu "mascatul placerii" suna interesant... :Smile deci cine sau ce mascheaza placerea?
LaSpaziale S9 EK, Quamar Q13E, Porlex Mini...
 
Reply
#16
(04-02-2016, 11:10)dobro_c Wrote: asta cu "mascatul placerii" suna interesant... :Smile deci cine sau ce mascheaza placerea?

Big Grin  Big Grin - simti cum se compacteaza frumos macinatura si iese un puc super Tongue

Daca folosesc dinamometricul, miscarea de compactare(a pucului) parca se rupe.
Bezzera BZ10, Ascaso I1-steel, V60, Porlex mini, M47, Eureka Olympus 75
 
Reply
#17
Cumva amestecati lucrurile.
OCD-ul doar distribuie "muntele" de cafea pe cand PUSH-ul doar compacteaza.
Da, poate exista si o anumita compactare cu OCD (daca este setat si pt asa ceva), dar nu este gandit a fi folosit in detrimentul unui tamper, fie el si 'normal'.
PUSH-ul (ca de altfel si OCD-ul) este interesant doar pentru acasa. Cand ai timp sa "bibilesti" o extractie. Timpul pierdut pentru preparare mie mi s-a parut mult prea mare pentur a fi acceptabil intr-o cafenea cu rulaj mare.
La Spaziale 3000 (2 grupuri) | Mazzer Mestre (Super Jolly) | naked PF | 53mm steel/wood tamper | Aerobie Aeropress | Mahlkönig Vario | Bodum Frenchpress | Hario V60 dripper| Kalita kettle 0,7l | Tiamo K01 dripper | Butlers Moka 1 cup | Incalzitor apa Electrolux | etc...
 
Reply
  


Forum Jump:


Browsing: 1 Guest(s)