• Cafeaua, jumatate din motivul pentru care ma trezesc dimineata!
Hello There, Guest! Login Register


Moony Coffee Room - Bucuresti

#1
Inauguram aceasta sectiune cu prima cafenea in care am intrat dupa ce m-am hotarat ca aceste locatii chiar trebuie sa aiba un loc dedicat pe forum. Vor urma alte si alte locuri frumoase, dar va incurajez si pe voi sa faceti propria recenzie.

Moony Coffee Room, desi era deschisa in prima parte a lui 2016, n-a fost pe radarul meu pentru ca traficul infernal de pe Stefan cel Mare nu ma relaxa suficient cat sa privesc chill pe geam la ce se mai intampla in jur Smile De fapt, amplasarea  (Iancu de Hunedoara 54B) o recomanda ca si cafenea de proximitate pentru corporatistii care lucreaza in zona, fiind cateva cladiri de birouri foarte mari, la doi pasi. Dar e ok si pentru intalniri de zi, caci terasa e mare si racoroasa, se gasesc si gustari,  iar fix in zona aia nu prea stiu sa mai fie alta cafenea de nivel mare, decat spre Dorobanti sau spre Romana.  Cat e cald afara, se fumeaza doar la ultimile mese de pe terasa, asezate in afara peretilor retractabili. Eu nu sunt fumator, iar in interior nu am sesizat iz de tutun, ceea ce ma bucura. Dar in vizita mea am fost insotit de un fumator convins (managerul Kinu in vizita la Bucuresti), care s-a bucurat Smile 

[Image: bvqRDgo.jpg][Image: XSqHQC7.jpg]

Arhitectul si-a facut bine treaba, inserand elemente traditionale in liniile minimaliste, drepte, ale cadrului general in care este asezata:

[Image: 48TKyFI.jpg][Image: gBL1z2X.jpg]

[Image: ddnUNEB.jpg]

In bar avem un SanRemo Verona cu doua grupuri, o rasnita K30 si inca una de brew (cred ca este o NS Grinta).  

[Image: cjJOhld.jpg]

Cafeaua vine de doua ori pe luna de la Five Elephant Germania si cel putin pe espresso mi s-a parut punctul forte, o Brazilia Serra Do Cigano foarte aromata, pe care la niciun blind test nu as desemna-o ca Brazilia. Extrasa la 92 de grade, nu se simtea deloc bitter-ul, sesizand usor o aciditate fina de fruct dulceag necopt complet. Chiar buna. Pentru acasa nu se poate lua.

[Image: OUWeN0Q.jpg]


Extractia impecabila, crema suficienta pentru un medium roast:

[Image: kWS9OfC.jpg][Image: plcW2LB.jpg]

Pentru V60 si pentru multitudinea de coldbrew-uri (din care nu am apucat sa beau), se foloseste o Kenya Kamwangi AA, cu urmatoarea eticheta:

[Image: IMby2Gh.jpg]

 
Preturile le vedeti in partea de sus, si se incadreaza in linia zonei (7-9 lei espresso), cold brew 14 (250ml) etc. 

[Image: 5AZPBsq.jpg]

Si cum noul val al berii artizanale a patruns si in cafenelele de specialitate, doua tipuri de Ground Zero sunt la loc de cinste. Dupa un espresso s-au lipit la fix Smile 

[Image: Qf2Gk03.jpg]

Ownerii Moony (prin Maria) au dorit sa se si implice in comunicarea cu forumistii, asumandu-si deschis si laudele pentru frumoasa locatie dar si criticile in cazul in care un espressoman raporteaza anumite nemultumiri dupa vizita in cafenea. Uite, eu am deja o "nemultumire" Smile ca nu am incercat cold brew-urile si nici n-am intrebat exact cu ce sunt (apa plata / apa tonica etc.).  

Sper ca aceasta sectiune sa se dezvolte si sa contribuim cu totii la formarea unei baze de date relavante despre cafenelele de specialitate din tara.
Expobar Brewtus IV, Mahlkonig Vario K30, rasnita manuala Kinu M47, VST 18g, Tamper Concept Art dinamometric, Tidaka Tamper Cube 
 
Reply
#2
Prima intrebare: de ce Five Elephant si nu ceva local?
 
Reply
#3

De ce nu se poate lua si acasa?
Expobar Brewtus IV + ECM V-Titan 64, V60+Kinu M47
 
Reply
#4
posibil venind stocul odata la 2 saptamani, pot ramane fara boabe la un moment inoportun Smile
La Scala Butterfly HX; Mazzer Mini Timer || Chisinau, RM
 
Reply
#5
In poza cu preturile in stanga vedem o punga de cafea de la P.J Smile
AEROPRESS & kinu m47
 
Reply
#6
Mai completeaza cand raman fara
Expobar Brewtus IV + ECM V-Titan 64, V60+Kinu M47
 
Reply
#7
Ca voi nu aveți în dulap si poze cu fosta iubita... Smile E un gest frumos
Expobar Brewtus IV, Mahlkonig Vario K30, rasnita manuala Kinu M47, VST 18g, Tamper Concept Art dinamometric, Tidaka Tamper Cube 
 
Reply
#8
Bună tuturor,

Liviu, mulțumim pentru vizită și review-ul tău Smile Te așteptăm să deguști și din coldbrew-urile noastre. Dragi espressomani, vă propun totuși să nu îl credeți pe cuvânt și să ne treceți personal pragul. Promit o cafea bună și o atmosferă de excepție.

Deși vechimea Moony nu este de ordinul anilor, încă de la început poziționarea a fost una clară: Moony este o cafenea care oferă clienților ei o cafea de specialitate și un cadru desăvârșit în care să o savureze. Fiecare produs, fiecare element  a fost ales cu atenție. Design-ul cafenelei, de altfel premiat și de care suntem cu toții mândri, a fost creat de arhitectul Cristian Corvin. Între clădirile îmbrăcate in cărămida roșie ale fostei Tipografii Cartea Românească, actualmente Metropolis Center, Moony se infiltrează ca o oaza direct din inima junglei urbane in cea a junglei africane sau sud-americane, acolo unde își au originile primele plantații de cafea din lume. Interiorul cafenelei îmbina elemente moderne cu simboluri din țările cu tradiție in cultivarea și consumarea cafelei de specialitate. Trademark-ul amenajării interioare sunt traforurile din lemn decupate după motive etnice și porțelanul alb din care s-au modelat manual lămpile cu trimitere spre cafeneaua vieneza, reperul european pentru începuturile cafelei 100% arabica.

Fie că ești în căutarea unui loc pentru a stabili o întâlnire sau vrei să iei o pauză și să te delectezi cu o cafea bună, te invităm la Moony Coffee Room. Dacă vrei să mănânci ceva consistent sau ai poftă de un desert, într-un loc cu terasa, tot la Moony te așteptăm. E loc pentru toți, de la oameni de business, la pofticioși și curioși. De la biciciliști la iubitori de animale, căci suntem și bike&pet friendly  Smile

Dat fiind faptul că e vară și e căldură mare, mon cher, ne-am permis să facem câteva artificii și să introducem în meniu și ceva mai special: Affogato (shot dublu de turnat peste 2 cupe de înghețată de vanilie) și Snickers Ice Cream Frappe (shot dublu de espresso turnat peste crema de lapte frotata peste care se adaugă gheața și înghețată Snickers și sos caramel). Bineînțeles, pentru cei  care minunățiile acestea nu sunt de ajuns, avem atât bere artizanală, două tipuri de Ground Zero, cât și fița de Frizz Kola, o cola bio pentru cei care n-au cunoscut-o încă. Dacă ai înghițit în sec, e semn că e musai să vii la Moony  Wink

Să mai spun? Ok, îți mai las câteva motive pentru care să ne treci pragul. Unul ar fi coldbrew-urile pe care Liviu nu a apucat să le deguste. Pentru cold brew-ul perfect folosim kitul Barista Brewista Cold Pro Kit, infuzand la rece, pentru 12 ore, cafeaua de la Five Elephant origine Embu North, ferma Gakundu, Kenya -Kamviu AA Filter. Fie ca o vei încerca in varianta de cold brew tonic sau ca atare, cu gheata și fructe, nu poți rămâne indiferent.

Espressowoman, dacă ești aici, nicio grijă, nu te-am uitat! Avem ceva perfect pentru tine, numai bun de savurat alături de cafea. E vară, știu, dar ce faci când inspirația pare să nu mai vină, iar deadline-ul se apropie? Simplu! O impulsionezi cu ceva dulce, evident. Și cum prietenul la nevoie se cunoaște, la Moony ai de unde alege, de la eclere și brioșe până la cheese cake și tort de biscuiți.

Vă las mai jos câteva fotografii cu produsele cu care vă invit să vă întâlniți de luni până vineri începând cu ora 08:00 până la 18:00, pe Iancu de Hunedoara, 54B:

[Image: 78lIJGX.jpg][Image: 05z2Mou.jpg][Image: r0ZmwnG.jpg][Image: 3Q085SW.jpg][Image: nwIsg43.jpg][Image: TqRL3Hm.jpg]

(21-07-2017, 18:48)eugenm Wrote: Prima intrebare: de ce Five Elephant si nu ceva local?

Hello, colaborarea cu Five Elephant a venit in urma vizitei mele la Berlin de la sfarsitul anului trecut. Am fost fascinata de coffee shopurile de acolo, de atmosfera si de cultura cafelei, toate imbinate cu rigurozitatea specific nemteasca. Am colaborat si voi continua sa colaborez cu microprajitorii din Romania, insa din dorinta de a experimenta si incerca cat mai multe variante & furnizori, Five Elephant sunt in aceasta perioada cei pe care i-am ales ca si furnizori, suntem foarte multumiti momentan de aceasta colaborare. Zi frumoasa, Maria

(21-07-2017, 19:08)vladdooo Wrote:
De ce nu se poate lua si acasa?
Buna, vom analiza in perioada urmatoare daca vanzarea de cafea pentru acasa poate constitui o optiune. Pentru ca ne dorim mentinerea unui nivel ridicat de calitate in prepararea cafelei, acest lucru pornind de la pungile de cafea pe care le vindem si pana la produsul finit din ceasca, trebuie sa ne asiguram ca putem estima corect stocurile, depozitarea si perioada maxima pana la care cafeaua isi mentine proprietatile intacte si nu in ultimul rand consultanta clientilor privind modul de preparare acasa. Zi faina, Maria
 
Reply
#9
To all the coffee lovers out there: vă lăsăm un articol pe care să îl savurați cât plecăm în vacanță. Începând cu 21 August vă invităm la Moony să degustați espresso-ul perfect, într-o atmosferă perfectă  <3
 
Zi de zi ne calibrăm echipamentele pentru a pregăti cea mai bună cafea pentru espressomanii care nu ne-au trecut pragul încă. Am fost „avertizați” cu privire la exigențele voastre în materie de cafea, așadar suntem în gardă Big Grin
Haideți să vă spun câteva cuvinte despre ce înseamnă pentru noi să pregătim un espresso. Nu orice fel de espresso, ci espresso-ul perfect.  
Pornim la drum cu un espressor Sanremo Verona RS, râșnița Mahlkonig K30 „Grind-on-Demand”, tamper Motta 58 cm, cafea de specialtate de la Five Elephant Serra do Cigano Brazil, două mâini dibace și evident, multă pasiune.
Pentru cei care ne-au întrebat de ce am ales cafeaua de la nemți, veți înțelege mai bine după ce veți servi prima cafea. Noi ne-am propus să aducem ceva diferit, unic în zona cafenelelor din Romania, iar baieții de la Five Elephant chiar ne-au impresionat prin loturile de cafea trimise spre testare, ce am ales fiind rezultatul unui cupping facut cu mai mulți barista și apropiați de-ai noștri cu gusturi fine.
În timp ce espressorul se încălzește la 93.5 °C, scoatem tar-ul portafiltrului pe un Hario VST 2000B, apoi râșnim 20g de cafea.
Pentru ca espresso-ul să fie perfect, trebuie să fie dens și cremos, nu încape discuție aici, o știți și voi, o știm și noi. Tampam cafeaua în portafiltru, astfel încât să fie presată și distribuita uniform pe suprafața sitei ridgeless VST de 20 cm.
Rămâne să fixăm portafiltrul în espressor, să dăm drumul extracției și să vedem cum se întâmplă magia, la o presiune constantă de 9 bari. Punem pe cântar două cești, scoatem tar-ul la 0, și oprim extracția undeva între 25 - 28 secunde. Espresso-ul de 35 ml is ready to be served!
Come and join us!  Smile
[Image: riBOECS.jpg]

[Image: n2tT4qi.jpg]

[Image: 2ZiTSof.jpg]
 
Reply
#10
WTF is 11pt?
Izzo Alex Duetto III|La Pavoni Pro|Brikka|Aero Press|Honne|Anfim Lusso|Kinu M47|[size=small]MYY47 Aerolite|[/size]Aillio R1 Bullet|.
 
Reply
#11
(04-08-2017, 12:16)baloozzy Wrote: WTF is 11pt?

Unde, unde?
 
Reply
#12
presupun(!) marimea fontului Smile
La Scala Butterfly HX; Mazzer Mini Timer || Chisinau, RM
 
Reply
#13
Espresso. Posibil să fie cea mai puțin înțeleasă băutură pe bază de cafea, dar și cel mai adesea pronunțată greșit.
Nu putem nega puterea de seducție a cafelei, mai ales dacă ne gândim că inventatorul espressorului, Luigi Bezzera nu-și dorea decât o cale de a obține această licoare fină cât mai repede. Asta l-a făcut ca în anul 1901, în Milano, să inventeze prima mașinărie care să producă o băutură pe bază de cafea rapid, cu accent pe rapid, și anume primul espressor. 

Tehnic vorbind, espresso este atât o băutură cât și o metodă de preparare. Apa aproape de punctul de fierbere este împinsă forțat peste cafeaua fin măcinată la o presiune de nouă bari, iar acesta este doar jumătate din secretul care stă în spatele unui espresso bun. Cealaltă jumătate a secretului este cafeaua.
Iar la Moony Coffee Room găsești un sortiment de cafea de specialitate conceput în exclusivitate pentru espressor, și anume Finca El Majahual, provenită din El Salvador și prăjită la cea mai cunoscută prăjitorie de cafea din Europa, Five Elephant din Berlin.

Povestea acestei cafele este una cât se poate de interesantă.
Încă din anul 1936 familia Murray Mezza cultiva cafea în valea Los Naranjos, în Sonsonate, El Salvador. De curând, strănepoții lui Don Rafael Meza-Ayau au preluat managementul câmpurilor de cafea, iar Five Elephant a început o colaborare pentru a răspândi și promova bunătatea acestui soi de cafea copt sub soarele sud american. Mai mult decât atât, prin intermediul acestui soi de cafea, proprietarii (sau cultivatorii ca să le spunem așa) s-au implicat în proiecte de îmbunătățire a vieții comunității locale și contribuie constant la îmbunătățirea sistemului medical, educațional și la consolidarea relațiilor dintre membrii comunității.

Așadar, când savurezi un espresso Finca El Majahual, savurezi o poveste. Povestea unei cafele perfecționată de-a lungul a generații întregi și care îmbunătățește viața unor oameni care din asta trăiesc. Probabil și de asta o fac atât de bine.

Și ca să vorbim și de experiența acestui soi de cafea din care obținem poate cel mai fin espresso, este cultivat în ferma al cărui nume îl poartă, Finca El Majahual, iar gustul are accente de măr uscat cu influențe de scorțișoară și grapefruit. Boabele de cafea au fost recoltate recent și prăjite, așa cum am mai spus, la prăjitoria Five Elephant, din Berlin. 

Însă, oricâte povești și laude i-am aduce, n-are niciun farmesc dacă nu mergeți să o încercați într-unul dintre cele mai cozy locuri din București, Moony Coffee Room, pe Bulevardul Iancul de Hunedoara, 54B.


[Image: ZVCdLck.jpg]
 
Reply
  


Forum Jump:


Browsing: 1 Guest(s)