25-11-2013, 00:57
Ultima intalnire a forumistilor m-a convins ca ceea ce obtin eu in ceasca, acasa, poate fi imbunatatit. Am baut acolo o cafea care mi-a placut foarte tare. Malawi. De la Contego Coffee. A doua zi am comandat la Stefan Iordache cafeaua, dar, dezamagire totala. Nu am regasit nici pe departe gustul care ma impresionase cu 2-3 zile mai devreme.
La vre-o cateva zile dupa asta am avut ocazia sa schimb rasnita. Mahlkonig Vario. Nu am stat mult pe ganduri, m-am scormonit prin buzunare si am schimbat rasnita. S-a simtit o schimbare in bine dar tot dezamagit am ramas. Asa ca m-am hotarat sa modific si espressorul. Aveam de la colegul de forum, kum, espressorul lui defect, Taurus, din care am recuperat boilerul. Un boiler mic de vre-o 150-200ml, pe care l-am pus intre pompa si boilerul Lelit-ului. Partea buna a fost ca nu am avut nevoie decat de ceva scule. Toate mufele, furtunasele si filetele s-au potrivit perfect.
Acum temperatura scade maxim 2 grade la extractia unui espresso dublu.
Gustul s-a mai imbunatatit un pic dar tot nu am ajuns la ce cautam. Dar ma apropii cu pasi mici...
La vre-o cateva zile dupa asta am avut ocazia sa schimb rasnita. Mahlkonig Vario. Nu am stat mult pe ganduri, m-am scormonit prin buzunare si am schimbat rasnita. S-a simtit o schimbare in bine dar tot dezamagit am ramas. Asa ca m-am hotarat sa modific si espressorul. Aveam de la colegul de forum, kum, espressorul lui defect, Taurus, din care am recuperat boilerul. Un boiler mic de vre-o 150-200ml, pe care l-am pus intre pompa si boilerul Lelit-ului. Partea buna a fost ca nu am avut nevoie decat de ceva scule. Toate mufele, furtunasele si filetele s-au potrivit perfect.
Acum temperatura scade maxim 2 grade la extractia unui espresso dublu.
Gustul s-a mai imbunatatit un pic dar tot nu am ajuns la ce cautam. Dar ma apropii cu pasi mici...
Brewtus, Honne, Mazzer Major, Kinu M47 Classic