• Cafeaua, jumatate din motivul pentru care ma trezesc dimineata!
Hello There, Guest! Login Register


Modificare DeLonghi KG89

#1
Salutare,

Am achizitionat DeLonghi KG89 si am testat-o pe esspressorul meu DeLonghi EC 200 CD.B
La cea mai fina setare a rasnitei, curgerea mi se pare mult prea rapida (in 12 secunde scot 55 grame cafea la 13 grame macinatura). E ok asa?
Mentionez ca rasnita o voi folosi si pt a macina pt filtru.
DeLonghi EC 200.CD + DeLonghi KG89 modificat
 
Reply
#2
Nu e bine. Cred că-ți iese ciorba.
Vibiemme Domobar Levetta (Piccolo) + IMS Competition E61 200IM + IMS 17g B70 Competition + PID REX C100. Rasnita Mazzer Super Jolly. Tamper Etolia Competition 58,5 mm.
 
Reply
#3
(09-12-2016, 17:58)cyrusct82 Wrote: Nu e bine. Cred că-ți iese ciorba.

Am testat cu niste boabe de la Lidl, f ieftine. Dar am de la Manufaktura niste cafea f buna (zic eu) si scumpicica si nu vreau sa o stric. Asa ca daca nu reusesc sa rezolv faza cu esspresso, o sa o folosesc la filtru (care imi place de asemenea f mult) si in curand (sper) la aeropress. Dar totusi, un cappucino gustos, parca ar merge la suflet Smile
DeLonghi EC 200.CD + DeLonghi KG89 modificat
 
Reply
#4
Vezi ce face asta aici, instructiunile scrise par simple, dar clipul e lung Smile

https://www.youtube.com/watch?v=Rf43mq-xmm8
 
Reply
#5
(09-12-2016, 19:39)renatoa Wrote: Vezi ce face asta aici, instructiunile scrise par simple, dar clipul e lung [Image: smile.gif]

https://www.youtube.com/watch?v=Rf43mq-xmm8
Mersi, dar eram curios daca cineva de aici a modificat unu deja Smile Nu de alta... dar in video zicea ceva de genu ca ar putea exploda / crapa daca modifici prost. Plus ca ma intereseaza daca dupa modificare mai merge sa macin pt filtru / aeropres.

Am gasit si aceasta modificare:
http://geekandgrind.tumblr.com/post/1717...ee-grinder

In loc sa mute opritorul de la rotita, il rupe pur si simplu pentru a-i permite rasnirea f fina dar si f groasa (de la esspresso la cold brew). Dar asta anuleaza garantia. Solutia cu mutatul opritorului cred ca e mai safe cel putin pt urmatorii 2 ani (cat am garantie). Singura problema e ca nu stiu cat de mare poate macina (vara imi place sa fac cold brew).
DeLonghi EC 200.CD + DeLonghi KG89 modificat
 
Reply
#6
Daca il indepartezi de tot, atunci poti ajunge sa atingi cutitele, si intr-adevar se poate lasa cu buba mare...
 
Reply
#7
Am primut cadou o rasnita identica de la un prieten caruia i-am povestit ca m-a cuprins febra cafelei. Si tocmai ce voiam sa-i scriu lui Liviu sa iau o rasnita Kinu!! Am cautat pe net si am gasit modul de mai sus. Am modificat-o si intr-adevar macina mai fin. Din fabrica, pe setarea cea mai fina imi curgea supa din picurator. E mai bine acum dar inconsistent. In sensul ca uneori mai dau rateuri in ceasca. Sau poate are o perioada/sau dupa o anumita cantitate de cafea rasnita de break in. Pe aceeasi setare parca nu macina la fel de fiecare data. Am intors opritorul ala din plastic de doua ori inapoi (anti clock wise). Tipul greseste in video dar explicatiile din descriere sunt corecte. Tot ma gandesc la Kinu

Sent from my LG-D855 using Tapatalk
Gaggia Evolution, Kinu M47, IMS 58 mm, PF Naked,Tamper CNC 
 
Reply
#8
Nu e de comparat Kinu cu DeLonghi cum nu compari DB E61 cu espressor chinezesc cu thermoblock...
Expobar Brewtus IV, Mahlkonig Vario K30, rasnita manuala Kinu M47, VST 18g, Tamper Concept Art dinamometric, Tidaka Tamper Cube 
 
Reply
#9
(10-12-2016, 12:41)Lyvyoo Wrote: Nu e de comparat Kinu cu DeLonghi cum nu compari DB E61 cu espressor chinezesc cu thermoblock...

Clar nu e de comparat Kinu cu Delonghi. Nici nu incercam sa fac asta. Doar ca m-am ales cu asta si acu' na...merg asa si am sa trec la ceva mai bun mai peste ceva timp. Oricum m-ar incanta una manuala intrucat nu fac mai mult de 4-5 cafele pe zi.
Gaggia Evolution, Kinu M47, IMS 58 mm, PF Naked,Tamper CNC 
 
Reply
#10
Tocmai am facut modificarea si am terminat setarile.
Dupa ~4 esspresso stricate (cu boabe de la Lidl, deci nu va ingrijorati), am gasit macinatura perfecta (momentan) si folosind boabe de la Manufaktura (Guatemala + Costa Rica) am facut cel mai bun latte de pana acum si printre cele mai bune pe care le-am baut pana acum oriunde Smile

Acum ce m-a surprins a fost ca a curs mai corect (mai incet) la boabele cele scumpe fata de cele ieftine. Sa inteleg ca in functie de ce boabe pun, ar fi posibil uneori sa modific macinatura?

@StefanF: nu conteaza clockwise sau counter clockwise. Opritorul va sta deasupra la modificare kit ca invarti de 2 ori spre stanga sau de 2 ori spre dreapta Smile
DeLonghi EC 200.CD + DeLonghi KG89 modificat
 
Reply
#11
(10-12-2016, 17:29)culeaalex Wrote: Acum ce m-a surprins a fost ca a curs mai corect (mai incet) la boabele cele scumpe fata de cele ieftine. Sa inteleg ca in functie de ce boabe pun, ar fi posibil uneori sa modific macinatura?

Scuză-mă că-ți spun.
DAR TU CITEȘTI CEVA PE AICI PE FORUM?
Normal ca la fiecare cafea vei schimba setările. Chiar si la aceeasi cafea in functie de cat de prăjită e, o vei schimba(setarea)
Vibiemme Domobar Levetta (Piccolo) + IMS Competition E61 200IM + IMS 17g B70 Competition + PID REX C100. Rasnita Mazzer Super Jolly. Tamper Etolia Competition 58,5 mm.
 
Reply
#12
Cafeaua veche trebuie rasnita foarte fin pt espresso. Ca sa obtii espresso regulamentar din cafea veche ordinara iti trebuie scule performante.
Brasilia Gaggia DB; Quamar T80e
 
 
Reply
#13
Nu chiar, unul din motivele pentru care cea comerciala este prajita in exces este macinarea mai facila Wink
 
Reply
  


Forum Jump:


Browsing: 1 Guest(s)