• Bun venit pe forumul Espressoman
Hello There, Guest! Login Register


Miros neplacut espressor DeLonghi Privileg Esperienza

#1
Dupa o experienta foarte placuta in vacanta de iarna cu un espressor DeLonghi ESAM4000 am decis sa-mi iau pentru acasa ceva asemanator si sa inlocuiesc un Silvercrest manual de care am fost multumit timp de 1 an si jumatate de utilizare. Am gasit SH acelasi model (DeLonghi ESAM4000b), vanzatorul spunea ca l-a cumparat nou de un an si jumatate folosit acasa cateva cafele zilnic, mi-a facut proba, l-am luat, functioneaza excelent. Am luat espressorul manual Silvercrest la birou, unde suntem 8-9 insi mari amatori de cafea, din pacate utilizarea e greoaie si am decis sa luam unul automat. Am gasit tot SH un model asemanator: DeLonghi Privileg Esperienza (de fapt un DeLonghi ESAM3200), vanzatorul nefiind din Bucuresti, l-am primit prin curier, fara proba. Estetic pare mai vechi si mai prost intretinut, face o cafea cu un gust si miros urat, puternic, parca de mucegai, parca ceva gust de plastic sau cauciuc ars. I-am facut o curatate exterioara cu detergent lichid si apa din abundenta, inclusiv am spalat bine piesa interioara centrala cu cele 2 urechi rosii. I-am facut si o spalare interioara (programul de decalcifiere) cu un litru de apa in care am dizolvat 3 pliculete de cate 8 grame sare de lamaie. Procedeul a ajutat prea putin, totusi mirosul neplacut este inca prezent si pronuntat.
Nu am nici o experienta in servisarea acestor aparate as dori sa invat daca ma poate ajuta cineva cu sfaturi cum sa scap de acest miros si gust neplacut (care se simte si in abur, pare a junge in apa in procesul de incalzire).
Am mai constatat o diferenta intre cele doua espressoare. Folosesc aceeasi cafea boabe si acasa si la serviciu, totusi turtitele din zat au un aspect diferit in cutia de colectare: acasa sunt tari, intregi, mai deschise la culoare. Cele de birou sunt mai moi, negre, sparte in bucati. Am incercat cu cel de la birou diferite marimi de rasnire (initial era pe cel mai fin), rezultatul este asemanator, turtitele sunt moi, umede si sfarmate iar cafeaua oricum nu se poate consuma datorita mirosului neplacut dar aparent nu prezinta spuma la fel de abundenta ca acasa.
Va multumesc pentru sfaturi!
 
Reply
#2
Bun venit,

Prea multe sfaturi pe lnie de automate nu vei gasi pe acest forum caci nu prea ne complicam cu espressoare inferioare. Dar cel mai probabail e varza pe interior si trebuie desfacut si curatat piesa cu piesa. Am avut si eu o chinezarie Ufesa, care la un moment dat a ramas in paragina pe undeva si cand am incercat sa-l resuscitez exact acest gust si miros predominau. L-am desfacut bucati si am gasit un boiler atat de negru de imputit incat m-am infiorat ce am putut sa beau.

Deci nu mai bea toate bacteriile si scursurile unui automat vai de capul lui caci te imbolnavesti. Aparatul trebuie curatat la un service, total, piesa cu piesa. E psobil sa dai vrei 100E dar automatele se arunca la gunoi la un oment dat, asa cum mi-asu spus servicemani de renume, caci reparatia costa cat nu face robotelul.
Expobar Brewtus IV, Mahlkonig Vario K30, rasnita manuala Kinu M47, VST 18g, Tamper Concept Art dinamometric, Tidaka Tamper Cube 
 
Reply
  


Forum Jump:


Browsing: 1 Guest(s)