07-03-2017, 20:35
Salutari colegi espressomani.
Am avut sansa sa vizitez Kenya si evident ca nu am ratat o vizita la o plantatie de cafea.
Ferma vizitata de noi se numeste Fairview Estate, se intinde pe 80 de hectare si se afla la o altitudine de 1750m in regiunea Kiambu. Soiul principal cultivat este Sl 28 dar si cativa arbusti de Ruiru 11 destul de apreciati de cei de acolo. Spun ca si acest soi da rezultate bune in ceasca daca e ingrijit corespunzator. Produc 2,4 tone pe hectar cu 40% culeasa in decembrie si 60% aprilie-mai. Au 0,2% pierderi cauzate de plante bolnave.
Cafeaua produsa aici are toate certifcatele posibile si din nefericire isi vinde productia in proportie de 60% catre Starbucsi, 20% catre contractori privati iar cafeaua de grad 4 ramane pentru piata locala.
Ferma a facut pionierat in turismul cafelei pentru Kenya si astfel am beneficiat de un ghid incredibil de bine informat care ne-a fascinat pe intreg parcursul vizitei.
Arbustii de cafea au radacinile si trunchiul de aproape 100 de ani din, cel mai probabil, soiul burbon. Acum cresc SL 28 care sunt bine ingrijiti. Cand ating 2 m sunt taiati in totalitate cate 2 din 3 arbusti, cel lasat in urma actionand ca un protector pentru cei taiati. Cand vlastarii ating varsta de 3 ani se inverseaza rolurile.
Am facut si o degustare unde am aflat ca prajirea light dureaza 10 minute, cea medium 15 minute si in final un dark roast 20 de minute, indiferent de cafea. In ceasca rezultate echivalente.
Am urcat cateva poze aici:
http://bubucalu.imgur.com/
Am avut sansa sa vizitez Kenya si evident ca nu am ratat o vizita la o plantatie de cafea.
Ferma vizitata de noi se numeste Fairview Estate, se intinde pe 80 de hectare si se afla la o altitudine de 1750m in regiunea Kiambu. Soiul principal cultivat este Sl 28 dar si cativa arbusti de Ruiru 11 destul de apreciati de cei de acolo. Spun ca si acest soi da rezultate bune in ceasca daca e ingrijit corespunzator. Produc 2,4 tone pe hectar cu 40% culeasa in decembrie si 60% aprilie-mai. Au 0,2% pierderi cauzate de plante bolnave.
Cafeaua produsa aici are toate certifcatele posibile si din nefericire isi vinde productia in proportie de 60% catre Starbucsi, 20% catre contractori privati iar cafeaua de grad 4 ramane pentru piata locala.
Ferma a facut pionierat in turismul cafelei pentru Kenya si astfel am beneficiat de un ghid incredibil de bine informat care ne-a fascinat pe intreg parcursul vizitei.
Arbustii de cafea au radacinile si trunchiul de aproape 100 de ani din, cel mai probabil, soiul burbon. Acum cresc SL 28 care sunt bine ingrijiti. Cand ating 2 m sunt taiati in totalitate cate 2 din 3 arbusti, cel lasat in urma actionand ca un protector pentru cei taiati. Cand vlastarii ating varsta de 3 ani se inverseaza rolurile.
Am facut si o degustare unde am aflat ca prajirea light dureaza 10 minute, cea medium 15 minute si in final un dark roast 20 de minute, indiferent de cafea. In ceasca rezultate echivalente.
Am urcat cateva poze aici:
http://bubucalu.imgur.com/
La Pavoni, Mazzer