• Cafeaua, jumatate din motivul pentru care ma trezesc dimineata!
Hello There, Guest! Login Register


Mica incursiune in Kenya

#1
Salutari colegi espressomani.
Am avut sansa sa vizitez Kenya si evident ca nu am ratat o vizita la o plantatie de cafea.
Ferma vizitata de noi se numeste Fairview Estate, se intinde pe 80 de hectare si se afla la o altitudine de 1750m in regiunea Kiambu. Soiul principal cultivat este Sl 28 dar si cativa arbusti de Ruiru 11 destul de apreciati de cei de acolo. Spun ca si acest soi da rezultate bune in ceasca daca e ingrijit corespunzator. Produc 2,4 tone pe hectar cu 40% culeasa in decembrie si 60% aprilie-mai. Au 0,2% pierderi cauzate de plante bolnave.
Cafeaua produsa aici are toate certifcatele posibile si din nefericire isi vinde productia in proportie de 60% catre Starbucsi, 20% catre contractori privati iar cafeaua de grad 4 ramane pentru piata locala.
Ferma a facut pionierat in turismul cafelei pentru Kenya si astfel am beneficiat de un ghid incredibil de bine informat care ne-a fascinat pe intreg parcursul vizitei.
Arbustii de cafea au radacinile si trunchiul de aproape 100 de ani din, cel mai probabil, soiul burbon. Acum cresc SL 28 care sunt bine ingrijiti. Cand ating 2 m sunt taiati in totalitate cate 2 din 3 arbusti, cel lasat in urma actionand ca un protector pentru cei taiati. Cand vlastarii ating varsta de 3 ani se inverseaza rolurile.
Am facut si o degustare unde am aflat ca prajirea light dureaza 10 minute, cea medium 15 minute si in final un dark roast 20 de minute, indiferent de cafea. In ceasca rezultate echivalente.
Am urcat cateva poze aici:
http://bubucalu.imgur.com/
La Pavoni, Kinu m38
 
Reply
#2
superb! mesi de info si poze!
La Scala Butterfly HX; Mazzer Mini Timer || Chisinau, RM
 
Reply
#3
Si prajirea starbucks... tripla actiune, pentru tripla satisfactie Big Grin
 
Reply
#4
Felicitări, mulțumesc pentru poze!
Izzo Alex Duetto III|La Pavoni Pro|Brikka|Aero Press|Honne|Anfim Lusso|Kinu M47|[size=small]MYY47 Aerolite|[/size]Aillio R1 Bullet|.
 
Reply
#5
I-am preparat un v60, i-am povestit cate ceva despre pasiunea mea si am ramas amic cu un tanar antreprenor kenyan pe nume Victor. Cat timp am fost acolo s-a luptat pentru a gasi cafea verde pentru mine, de la fermieri care nu primesc subventii de la stat si asfel au libertatea sa-si vanda produsul liberi, fara constrangeri. Cu multa dificultate mi-a gasit niste cafea uscata in cireasa, ideala pentru material didactic, imposibil de prajit in stadiul in care se afla.
Imi trimite regulat poze de la fermele pe care le viziteaza in cautarea cafelei si impulsionat de Lyvyoo, m-am gandit sa impartasec cu voi unele dintre acestea.
Asteptam cu nerabdare sezonul recoltei care e luna viitoare.
Regiunea Makueni:
http://imgur.com/a/iq9Yo
La Pavoni, Kinu m38
 
Reply
#6
Minunate poze, multumim!
Quamar T48 AUT | Rancilio Silvia V3 Pro | Rancilio Rocky Doserless | Reg Barber Tall C-Flat stainless steel | VST, IMS baskets & screen shower | BODUM® Chambord 12 cup | BODUM® Kenya 3 cup |
 
 
Reply
#7
Like share boost  [Image: rolleyes.gif]
Expobar Brewtus IV, Mahlkonig Vario K30, rasnita manuala Kinu M47, VST 18g, Tamper Concept Art dinamometric, Tidaka Tamper Cube 
 
Reply
  


Forum Jump:


Browsing: 1 Guest(s)