Am achiziţionat şi eu blendul cumpărat de la Origo aici:
http://www.espressoman.ro/forum/Thread-A...0#pid60410
Primele impresii după patru extracţii:
1. cafea 16 g, temperatura 96 gr.C, curgere 55 ml în 25 sec. - gust uşor amărui, dar un aftertaste bun, cu aromele de nucă predominante.
2. cafea 16 g, temperatura 94 gr.C, curgere 60 ml în 25 sec. - gust uşor acid, aceleaşi arome în aftertaste. De remarcat că, după o aşezare în ceaşcă de circa 5 minute, aromele acide s-au redus f mult, iar espresso-ul a devenit excelent.
3. cafea 15 g, temperatura 92 gr.C, râşnire reglată mai fin, curgere 60 ml în 20 sec. - gust echilibrat, aciditate aproape insesizabilă, aromele afteretaste s-au aplatizat oarecum.
4. cafea 14 g, temperatura 94 gr.C, râşnire reglată mai fin, curgere 55 ml în 25 sec. - gust echilibrat, fără pic de aciditate, aromele aftertaste persistă doar 5 minute.
Am folosit apa filtrată prin osmoză şi cărbune activ, sistem de purificare Aqueena.
O primă concluzie desprinsă până acum: deşi nu pot spune că am fost "mişcat" de rezultatele obţinute până în prezent, trebuie să recunosc faptul că este un blend promiţător. Gustul este uşor înspre partea acidă, dar poate fi corectat prin dozare şi temperatură. Deocamdată nu sunt sigur că îl voi mai cumpăra încă o dată în viitorul apropiat, dar vreau să mai fac experimente cu el, pentru că sunt sigur că nu i-am găsit încă formula perfectă de extracţie. Nu sunt un expert în domeniu şi ştiu că sunt mulţi alţii care pot scoate tot ce e mai bun din această cafea.
Mulţumesc încă o dată celor care s-au implicat în cumpărarea, mixarea şi distribuirea acestui blend.
Lelit 41TEM+43MMI+XMC013+PL100, IMS CI200, Ascaso filter, Motta 35cl+thermo.
Hario Skerton, Clever Dripper, AeroPress, French press, V60, Moka pot, cezve.