• Bun venit pe forumul Espressoman
Hello There, Guest! Login Register


Marius Nica la World Latte Art Championship 2012 - Seoul

#1
Marius Nica din Cluj a obtinul locul 25 la WLAC. Felicitari pentru el!
Aici puteti urmari evolutia lui din prima zi:
http://new.livestream.com/worldcoffee/20...1950082546
Nu va speriati ca apare elvetianul mai intai, urmeaza si el Smile
Profitec Pro 700, Eureka Olympus 75E, GeneCafe CBR 101
 
Reply
#2
E bine si asa...

Flori Vlaicu scrie pe Facebook ca e pe 9!!!

Felicitari amandurora si speram ca SCAE Romania (de unde mai nou face parte si Radu Papajacques) sa traga din greu pentru a avea si Romania un mare campion. Sau poate ca inca nu ne-a sosit vremea...

   
Expobar Brewtus IV, Mahlkonig Vario K30, rasnita manuala Kinu M47, VST 18g, Tamper Concept Art dinamometric, Tidaka Tamper Cube 
 
Reply
#3
Ce anume face diferenta intre locul 25 si locul 1 ?
Expobar Brewtus IV + Mahlkönig Vario
 
Reply
#4
La intrebarea asta doar Ernest Valentin ne poate raspunde. So?
Expobar Brewtus IV, Mahlkonig Vario K30, rasnita manuala Kinu M47, VST 18g, Tamper Concept Art dinamometric, Tidaka Tamper Cube 
 
Reply
#5
E destul de greu de descris in cuvinte diferentele dintre locurile 1 si 25. Aceasta competitie este preponderent vizuala. Da, o treime din puncte iti poate veni si de pe partea tehnica, dar grosul vine de la asemanarea cu poza prezentata juratilor (aici, daca nu prezinti nicio poza, poti pierde 36 de puncte din 240. enorm). apoi mai conteaza contrastul intre ingrediente, dificultatea si creativitatea desenului, calitatea laptelui. mai sunt puncte de luat si din prezentarea propriu-zisa.
Toate astea se aduna, si punct cu punct se fac diferentele. Nu stiu in puncte cat este de mare, insa nu e foarte important.
Este foarte bine ca suntem acolo, cu toti campionii lumii, iar cei ce ne reprezinta sunt sigur ca au castigat foarte mult ca experienta generala.
La Spaziale 3000 (2 grupuri) | Mazzer Mestre (Super Jolly) | naked PF | 53mm steel/wood tamper | Aerobie Aeropress | Mahlkönig Vario | Bodum Frenchpress | Hario V60 dripper| Kalita kettle 0,7l | Tiamo K01 dripper | Butlers Moka 1 cup | Incalzitor apa Electrolux | etc...
 
Reply
#6
Sa inteleg ca aceasta competitie are legatura cu imaginea nicidecum cu gustul ? Important este la un ademenea concurs nu gustul cafelei ci capacitatea de a face " corabioare " ?
Sunt intrebari , nu doresc a fi tendentios.
Prajitor Probat, Rasnite Mahlkonig si Bunn
 
Reply
#7
Fiind concurs de latte art, cafeaua este pe locul 2.
La Spaziale 3000 (2 grupuri) | Mazzer Mestre (Super Jolly) | naked PF | 53mm steel/wood tamper | Aerobie Aeropress | Mahlkönig Vario | Bodum Frenchpress | Hario V60 dripper| Kalita kettle 0,7l | Tiamo K01 dripper | Butlers Moka 1 cup | Incalzitor apa Electrolux | etc...
 
Reply
#8
Exista si sectiune cu degustari, asa cum a fost cea pe care o prezentasem eu la Romexpo. Acolo conteaza mult cafeaua adusa de fiecare, nu?
Expobar Brewtus IV, Mahlkonig Vario K30, rasnita manuala Kinu M47, VST 18g, Tamper Concept Art dinamometric, Tidaka Tamper Cube 
 
Reply
#9
La latte art, juriul gusta doar daca doreste. La wbc exista jurati pe sensory, aici sunt dor pe tehnica si vizual
La Spaziale 3000 (2 grupuri) | Mazzer Mestre (Super Jolly) | naked PF | 53mm steel/wood tamper | Aerobie Aeropress | Mahlkönig Vario | Bodum Frenchpress | Hario V60 dripper| Kalita kettle 0,7l | Tiamo K01 dripper | Butlers Moka 1 cup | Incalzitor apa Electrolux | etc...
 
Reply
  


Forum Jump:


Browsing: 1 Guest(s)