• Cafeaua, jumatate din motivul pentru care ma trezesc dimineata!
Hello There, Guest! Login Register


Mancare

#1
Pana cand voi avea suficienta experienta in lumea espresso-ului si pentru ca exista deja topicuri distincte pentru vinuri si bere, ma gandeam ca oricare dintre cafea, vin, bere sunt un acompaniament pentru o mancare buna   Big Grin
Asa ca va propun sa postam aici, pentru inspirarea celorlalti gurmanzi de pe forum, ce am mai mancat bun, pe unde, inclusiv recomandari de restaurante. Cei care nu se sperie de cutitul de bucatarie si tigai ori oale sunt invitati sa posteze ce au mai gatit.

Si pentru ca asa e frumos (si ca sa ma si laud Tongue ), incep eu: paste de casa, bacon, galbiori, smantana de gatit, ustoroi, ardei iute, ceva patrunjel, piper 

   

Later edit: pastele de casa clasice (un ou la 100g de faina); bacon aruncat in tigaie peste putin ulei de masline si putin unt, prajit pana devine crocant, va lasa din grasimea lui; cand baconul e aproape gata am aruncat cativa catei de usturoi taiati marunt; dupa 30 de secunde au aterizat si galbiorii care au primit sotare alaturi de bacon in grasimea acumulata in tigaie pe care o absorb; dupa vreun minut a venit si smantana de gatit iar concomitent au aterizat si pastele in apa care fierbea deja; 2 minute fiind suficiente cat sa se ingriase si sosul din tigaie si sa se fiarba si pastele, se opreste focul la tigaie iar pastele le-am mutat din oala in tigaie; amestecat totul, transbordat in farfurii, presarat ceva parmezan si patrunjel, piper proaspat rasnit; din pastele mele nu lipsesc ardeii iuti in general, dar sunt optionali; cantitatile: cam din ochi Smile dar au iesit 2 portii marete Smile
Gaggia Classic, Kinu M47
 
Reply
#2
Baga si rețeta, sau astea is pozele de la rețetele de la Tour?

Trimis de pe al meu ONE E1003 folosind Tapatalk

Scuze nu am mai intrat de mult si a apărut și semnătura.
Raul, consumator zilnic de cafea (si de vin rosu!)
Gaggia Classic, Home Vario Mahlkonig, tamper Concept-Art, Filtru Bezzera nepresurizat pt 2 cesti, 14g, 58mm
 
Reply
#3
Cam liniste pe aici asa ca celor care sunt atrasi de o mancare buna acompaniata de un vin pe masura va recomand Clos de colombes. E o podgorie cu crama mica (3,5 ha) in 23 August (jud. Constanta). 
Meniul nu contine foarte multe variante (dar pentru mine asta e un semn bun in general), mancarea excelenta din bucataria franceza, preturile normale as zice raportat la calitate.
Vinurile... eh, aici chiar merita sa va luati si o noapte de cazare acolo...
Gaggia Classic, Kinu M47
 
Reply
  


Forum Jump:


Browsing: 1 Guest(s)