• Bun venit pe forumul Espressoman
Hello There, Guest! Login Register


Mahlkonig PEAK

#1
Se pare ca Mahlkonig va prezenta noul lor model de risnita PEAK - cu cutite plane de 80mm - la SCAA 2015.

Mahlkonig este si sponsor oficial la World Barista Championship 2015 - 2017.

Vlad Smile
Good coffee forever! LM GS/3 AV, Elektra Micro Casa Leva, MK ProM E
 
Reply
#2
Era timpul. Dar e de asteptat un pret de 2500-3000E
Expobar Brewtus IV, Mahlkonig Vario K30, rasnita manuala Kinu M47, VST 18g, Tamper Concept Art dinamometric, Tidaka Tamper Cube 
 
Reply
#3
Ce inseamna cast burr?
Profitec Pro 700, Eureka Olympus 75E, GeneCafe CBR 101
 
Reply
#4
(31-03-2015, 10:54)zuluafonu Wrote: Ce inseamna cast burr?

cutite din aliaj turnat...

Vlad Smile
Good coffee forever! LM GS/3 AV, Elektra Micro Casa Leva, MK ProM E
 
Reply
#5
mai bine-mi macin cafa la moara de făină atunci la banii ăia Smile
Expobar Leva Hx, Mahlkoenig Vario
 
Reply
#6
Nu e pentru noi deci nu avem de ce sa ne miram asupra pretului. Sunt sigur ca Mahlkonig nu se gandeste la prosumeri nici macar 10min. in faza de proiectare a unor astfel de rasnite.
Expobar Brewtus IV, Mahlkonig Vario K30, rasnita manuala Kinu M47, VST 18g, Tamper Concept Art dinamometric, Tidaka Tamper Cube 
 
Reply
#7
(31-03-2015, 23:57)Lyvyoo Wrote: Sunt sigur ca Mahlkonig nu se gandeste la prosumeri nici macar 10min. in faza de proiectare a unor astfel de rasnite.

... ceea ce, dupa parererea mea este de inteles si trebuie acceptat. Poate chiar ar trebui sa ne bucuram de asta (ma refer la posesorii de MK)! Ma rog, este un punct de vedere.

Vlad Smile
Good coffee forever! LM GS/3 AV, Elektra Micro Casa Leva, MK ProM E
 
Reply
#8
Uite cat costa genul asta de cutite! https://www.3fe.com/shop/ek-43-coffee-grinder-burrs
Bezzera Strega, Mazzer Major, Lelit PL41PlusT, Mahlkonig Vario.
 
Reply
#9
(01-04-2015, 14:15)Pascalau Wrote: Uite cat costa genul asta de cutite!  https://www.3fe.com/shop/ek-43-coffee-grinder-burrs

Ai pus punctul pe i!
AICI inca un link interesant.

Vlad Smile
Good coffee forever! LM GS/3 AV, Elektra Micro Casa Leva, MK ProM E
 
Reply
#10
(01-04-2015, 14:45)VladP Wrote: AICI inca un link interesant.

da, incitant si contradictoriu;
indiscutabill lectura lui (de fapt a tuturor celor 3 parti ale scrierii lui Matt Perger intru slavirea lui EK 43) este un must pentru cei interesati de inside-ul cat de cat stiintific al rasnirii!

sorry, daca interventia mea rupe o anume continuitate...
s-a mai amintit pe-aici de contributia lui Matt Perger, o stea in crestere in lumea cafelei, inclusiv de blogul sau;
as recomnda, celor doritori de o viziune obiectiva intru intelegerea spuselor lui Matt Perger, sa parcurga si proiectele home-barista Titan Grinder si Titan Grinder II, chiar daca sunt din anii trecuti, interval in care si sitele, dar si aparatura de difractometrie laser a mai evoluat (presupun ca in primul rand cea de la Ditting-Mahlkoenig):

Baratza Grinders - Particle Distribution at Various Settings
Grind Sifting for Brewed Coffee
TGP II: Particle Distribution Analysis of Grinder Adjustments - Interim Results
Titan Grinder Project: Particle size distributions of ground coffee  (2007...)

am mai recomandat lectura blogului lui Matt Perger, dar mi-e imposibil sa nu adaug multa sare si piper acolo unde se analizeaza EK43 - cutite mari, plane, in defavoarea lui Robur - cutite mari conice; daca exista vreo diferenta intre cele 2 tipuri de cutite - si se tot discuta despre asta - atunci aceste 2 modele ar trebui sa reprezinte extremele; sigur, pentru teste s-a mers pe o aceeasi rata de extractie, cu aceleasi doze, precizie etc.; dar cele 2 tipuri de cutite favorizeaza cafele diferite, prajiri diferite si pentru fiecare caz, setarile optime - doza, tip sita, rata extractie etc. - difera; in plus, si asta ma nedumereste, daca lucram cu fiecare grinder in zona sa de sweet spot, se schimba tot caracterul analizei reprezentata grafic in distributiile respective: functie de setari, mai fin - mai grosier - distributia bimodala se schimba radical;

cat am inteles eu, barza a fost invitata la vulpe si i s-a oferit mancare intr-o farfurie plata Smile
iar Matt Perger imi pare sa ilustreze notiunea aceea de care amintea Lyvyoo - Endorser

ma uit cu o anume incantare copilareasco-inginereasca la marile masini ale planetei ("Clipa, stai, opreste-ti zborul, Se pravale compresorul...") - de gaurit pamantul, de carat stanci in cariere, de mutat case etc; dar raman la o compacta pe 4 roti, de zi cu zi Smile
Bezzera STREGA (PID grup, dimmer pompa, dataloger), rasnita Macap M7 (900rpm), site IMS, Hario V60, prajitor DIY cu Artisan
 
Reply
#11
Am descoperit un video scurt la Mahlkonig USA care ne da o idee despre setingurile MK PEAK.

Vlad Smile
Good coffee forever! LM GS/3 AV, Elektra Micro Casa Leva, MK ProM E
 
Reply
#12
Dupa mai mult de un an de suspans (nu stiu cauzele) a iesit. Pret: 2800E   [Image: 121.gif]

Una de test a aterizat la Cosmin Mihailov, la Bloom

[Image: 3ft0Iy4.jpg]
Expobar Brewtus IV, Mahlkonig Vario K30, rasnita manuala Kinu M47, VST 18g, Tamper Concept Art dinamometric, Tidaka Tamper Cube 
 
Reply
#13
Asteptam feedbackul lui Cosmin & Co. despre rezultatul in ceasca!
Good coffee forever! LM GS/3 AV, Elektra Micro Casa Leva, MK ProM E
 
Reply
#14
Pana acum a scris doar atat:

Testing the @mahlkonig Peak next to its big brother, EK43. The first Peak has hit Bucharest. We thinks it is the closest thing to the EK43 but with an on demand feature.

Peak Double Espresso Time Trial 75 s
EK43 Double Espresso Time Trial 60 s
Expobar Brewtus IV, Mahlkonig Vario K30, rasnita manuala Kinu M47, VST 18g, Tamper Concept Art dinamometric, Tidaka Tamper Cube 
 
Reply
#15
(05-07-2016, 16:13)Lyvyoo Wrote: Peak Double Espresso Time Trial 75 s
EK43 Double Espresso Time Trial 60 s

Asta ce inseamna?
Profitec Pro 700, Eureka Olympus 75E, GeneCafe CBR 101
 
Reply
#16
Nu deslușesc, am dat copy paste...
Expobar Brewtus IV, Mahlkonig Vario K30, rasnita manuala Kinu M47, VST 18g, Tamper Concept Art dinamometric, Tidaka Tamper Cube 
 
Reply
#17
Eu inteleg ca cantitatea rasnita de EK 43 in 60s, este rasnita de Peak in 75s.
Good coffee forever! LM GS/3 AV, Elektra Micro Casa Leva, MK ProM E
 
Reply
#18
(06-07-2016, 11:16)VladP Wrote: Eu inteleg ca cantitatea rasnita de EK 43 in 60s, este rasnita de Peak in 75s.

Atunci la ce se refera "double espresso"?
Profitec Pro 700, Eureka Olympus 75E, GeneCafe CBR 101
 
Reply
#19
(06-07-2016, 11:18)zuluafonu Wrote: Atunci la ce se refera "double espresso"?

L-am intrebat pe Cosmin, ca asa este cel mai corect: este vorba de timpul total de preparare al unui espresso dublu cu scula respectiva, de la curatarea filtrului, pina la servirea bauturii.

Timpii de la curatarea filtrului pina la inceputul extractiei: EK 25s / Peak 35s.
Peak da rezultate in ceasca mai bune ca Mythos, atit pe consistenta, cit si pe extractie.
Dupa parerea lui Cosmin, Peak este cea mai apropiata rasnita fata de EK.
Good coffee forever! LM GS/3 AV, Elektra Micro Casa Leva, MK ProM E
 
Reply
  


Forum Jump:


Browsing: 1 Guest(s)