• Bun venit pe forumul Espressoman
Hello There, Guest! Login Register


Mahlkonig K30 ( Vario )

#1
Azi am vrut sa curat se eu K30-ul .
Nu am mai facut asta de prin august , anul trecut , iar Grinz nu a mai mancat de vreo 3-4 luni.

Am desfacut capacul am dezsurubat cutitul superior iar partile active aratau asa: 
   
Si eu am fost surprins ca , practic , nu am ce curata ! 

De pe traseu am scos resturile acestea care reprezinta retentia :
   

le-am cantarit si Hario s-a incapatanat si nu a vrut sa-mi arate greutatea :
   

In final, dupa ce am intors rasnisa cu susul in jos, am periat-o , am suflat-o , am scos  resturile cazute peste tot inauntru si le-am cantarit : 
   

Cam asta am constatat eu la operatiunea de curatire in detaliu a rasnitei mele .
Eu cantaresc boabele inainte de rasnire , le pun in rasnita si actionez butonul de pornire de 3 ori .
La prima pornire care dureaza cam 4 sec curge cam toata cantitatea , la a doua las cam 5-6 sec pana nu mai curge aproape nimic , asez cafeauain sita si mai pornesc inca 5 sec pentru a treia oara cand nu mai iese nimic.
Constat ca procedand asa retentia este aproape zero . 
LaMarzocco GS/3-AV, K30 Vario, Kinu M68, Hottop P
 
Reply
#2
Dupa ce m-am obisnuit cu ea mai bine, am observat si eu ca sta foarte bine pe retentie. Confirm tot ce ai scris mai sus. 

Indoielile mele sunt doar asupra modului de macinare single dose. Mai trebuie experimentat, insa e posibil sa fie afectata calitatea taieturii bobului atunci cand ai doar 19g sa zicem si se comporta ca un popcorn, fata de o macinare "linistita" in regim on demand (cosul "plin"). Sunt de acord ca iti raman boabe sparte pentru a doua zi, deasupra cutitelor, dar sunt premise care ma fac sa cred ca proiectantii rasnitelor profesionale garanteaza performantele maxime in modul on demand, nu single dose, care de fapt este o "inventie" a prosumer-ului casnic  luat de al treilea val  Smile 
Expobar Brewtus IV, Mahlkonig Vario K30, rasnita manuala Kinu M47, VST 18g, Tamper Concept Art dinamometric, Tidaka Tamper Cube 
 
Reply
#3
(30-05-2015, 23:39)Lyvyoo Wrote: ...e posibil sa fie afectata calitatea taieturii bobului atunci cand ai doar 19g sa zicem si se comporta ca un popcorn, fata de o macinare "linistita" in regim on demand (cosul "plin"). 
+1
folosirea rasnitei in modul single dose - raspandita printre colegi - asigura constanta dozei, dar nu si a rasnirii (distributia dimensionala a particulelor rasnite); e adevarat, Mahlkonig-urile mari sunt cunoscute, in special re-mobilizatul EK43, ca foarte bune la single dosing, dar Vario Home?  
in rasnirea single dose fluxul mediu al boabelor e mai mic, boabele genereaza mai putine fines (praf), dar mai ales la rasnitele mici, in proportie variabila fata de particulele mari; variabila, pentru ca si tiparul de preluare boabe de catre cutite, e variabil; de unde si o lipsa de consistenta;
iar cand mai intervine si o zi distanta intre macinaturi, restul ramanand neschimbate... nici nu e normal sa ai aceleasi rezultate;

in rasnirea 'din hopper', eventual on demand, boabele se 'ajuta' intre ele la zdrobirea in stadiul I pe cutite, rezulta mai multa macinatura fina, iar rezultatele, la o rasnita buna, sunt riguros consistente;
de altfel, lucrul cu o rasnita cu hopperul mai plin era indicat ca o prima cale de a obtine un randament de extractie mai bun (Kaminsky);

rasnitele mari sunt proiectate fiecare, pentru un anume mod optim de utilizare; de aceea si comparatia intre performantele lor e greu de facut pentru barista de casa, pentru ca sunt greu de definit conditii de test echivalente;
astfel, cu unele exceptii - ma gandesc la rasnitele folosite pentru WBC - rasnitele mari, profesionale, sunt destinate utilizarii in mediu comercial; folosite acasa, pentru cateva cafele pe zi, va fi intotdeauna greu de facut un compromis intre obtinerea macinaturii optime si exploatarea economica;
exploatarea economica inseamna de regula doserless si single dosing, plus acces la, si periere, guri de intrare si iesire;

in ce priveste folosirea de hopper-e mici, tubulare, pe gatul rasnitei, cu o greutate deasupra - in ciuda raspandirii modificarii respective, mi se pare o falsa solutie la problema: apasarea unei coloane de boabe ajuta la uniformitatea macinaturii - fortele de apasare se redistribuie intre boabe; pe de alta parte, in cazul greutatii de presare boabe, efectul nu mai e acelasi, iar pentru ultimele cca. 5-7 g si acel popcorning nu poate fi evitat; la o doza de 18g, sa zicem, 5g neuniforme si inconsistente inseamna ceva...

cresterea debitului pe un puc preparat cu ultima macinatura din hopper, comparativ cu un puc preparat cu macinatura din hopper umplut macar la jumatate, se datoreaza prafului mai putin (fines) - IMO;
ceea ce ar insemna ca simpla "strangere" a macinaturii rasnitei, nu compenseaza diferenta; 
distributiile dimensionale sunt diferite, la fel si randamentele de extractie;
problema single dosing-ului nu e - dupa mine - numai aceasta modificare a distributiei dimensionale a particulelor, cat mai ales, inconsistenta acestei distributii; manifestata in special la boabe mai dure, prajite mai usor;
Bezzera STREGA (PID grup, dimmer pompa, dataloger), rasnita Macap M7 (900rpm), site IMS, Hario V60, prajitor DIY cu Artisan
 
Reply
#4
Inca nu am putut trage niste concluzii legate de gust, dar ce imi este clar este ca in modul single dose (doza cantarita in rasnira goala) reglajul pentru o cafea anume era 5-5.5, iar dupa ce am "umplut" hopperul cu boabe, sub gradatia 7 n-am mai putut rasni, fiind prea fina granulatia si blocand espressorul. Deci cu siguranta sunt niste treburi aici de studiat si experimentat.
Expobar Brewtus IV, Mahlkonig Vario K30, rasnita manuala Kinu M47, VST 18g, Tamper Concept Art dinamometric, Tidaka Tamper Cube 
 
Reply
#5
La k30 se regleaza timpul de macinare pentru 1/2 doze , nu vad de ce cu rasnita goala sa se cantareasca 18 gr de exemplu si daca stiu ca acestea se macina in 5 sec , setez controlerul pe 10-15 sec si-i dau drumul
In primele 5 curge cafeaua si in restul se curata rasnita deci retentie zero !!! Corect ?

Alta cafea si o iau de la capat 5 sec curge cafea restul se 'spala' rasnita , ce ar fi incorect in asta ????
Vibiemme Domobar Super 2B PID , Eric Termometru , Mahlkonig K30 Vario , Tamper dinamometric Macap CPM 2, 57.5mm (14kg forta)  , Hottop kn 8828p 2k , filtru BWT bestcare s , BWT bestmax SOFT | Coffee & Vending , Brewista Smart Scale 
 
Reply
#6
Azi am facut cateva poze la sesiunea de curatare a k30-ului Vario din dotare.  Cu ocazia asta il lamuresc si pe Adrian T, care ma intreba in privat de schema constructiva facuta de Mahlkonig, pentru imputinarea retentiei.

Intr-adevar, canalul este scurt si cu inclinare vizibila, nu in stilul clasicelor italiene, o constructie ce ar trebui adoptata pe scara cat mai mare. 

As spune ca in cazul K30, pentru a evita colmatarea partiala a canalului scurt ce contine paletele pentru spargerea bulgarilor, ar fi indicat sa o curatam mai des. Acum s-au adunat si la mine ceva luni (cred ca 6) , de aceea e ceva aglomeratie pe acolo. Alffel, ce a postat RaduCarutasu in primul post e sugestiv.

Cum m-am grabit sa plec, nu am facut si testul retentiei. Maine, la prima cafea, revin cu rezultatul, sa vedem cat inghite dupa curatare.

[Image: QPNbJ5M.jpg]

[Image: GZF07LJ.jpg]

[Image: aI8JpjU.jpg]

[Image: aOlsiTk.jpg]


[Image: bwJLh9U.jpg]

[Image: h5hlOBD.jpg]
Expobar Brewtus IV, Mahlkonig Vario K30, rasnita manuala Kinu M47, VST 18g, Tamper Concept Art dinamometric, Tidaka Tamper Cube 
 
Reply
#7
Cam la cate Kg/gr de cafea ai bagat-o la curatenie ?
Vibiemme Domobar Super 2B PID , Eric Termometru , Mahlkonig K30 Vario , Tamper dinamometric Macap CPM 2, 57.5mm (14kg forta)  , Hottop kn 8828p 2k , filtru BWT bestcare s , BWT bestmax SOFT | Coffee & Vending , Brewista Smart Scale 
 
Reply
#8
Cea de acum a fost la aprox. 7-8
Expobar Brewtus IV, Mahlkonig Vario K30, rasnita manuala Kinu M47, VST 18g, Tamper Concept Art dinamometric, Tidaka Tamper Cube 
 
Reply
#9
Era ceva cafea pe canal!
Expobar Brewtus IV | Kinu-Die Muhle M47 | VST 20gr ridgedless | tamper dinamometric Concept Art 58,5 mm | pitcher Motta 35cl | Aeropress + Kohi filter | V60
 
Reply
#10
Poate pare din poza facuta de aproape, dar gaura aceea din poza 3 e micuta si ca diametru si ca lungime, iar pe canal efectiv sa fi fost 1g. Daca e ceva in acest sistem care aduna cafea, atunci este reprezentat de paletele din  silicon pentru spargerea bulgarilor. De asta zic ca trebuie sa ne ingrijim des de rasnita, pentru a nu se colmata acea zona.

Data viitoare cantaresc si resturile, iar maine la testul de retentie vedem si ce ramane prin interior.
Expobar Brewtus IV, Mahlkonig Vario K30, rasnita manuala Kinu M47, VST 18g, Tamper Concept Art dinamometric, Tidaka Tamper Cube 
 
Reply
#11
Eu macin de 3 ori cate 6 secunde 18,5 gr de cafea si obtin cam tot pe acolo
In prima tura in vreo 4 sec se termina de macinat si dupa primele 6 sec obtin aprox 16 gr
Dupa inca 6 sec mai curge cca un gram si dupa ultimele 6 sec 0,2-0,3 pe acolo pe undeva 
Si asa am rezolvat retentia , folosind tot timpul cafele diferite sunt obligat sa fac asa insa m-am obisnuit si e foarte ok .Acest incovenient e compensat din belsug de calitatea macinaturii .
  Cantaresc cate boabe bag si trag de ea pana le scoate pe toate ,,, o s-o desfac si eu de curiozitate sa vad ce are pe canal teoretic ar trebui sa nu insa practic !
Vibiemme Domobar Super 2B PID , Eric Termometru , Mahlkonig K30 Vario , Tamper dinamometric Macap CPM 2, 57.5mm (14kg forta)  , Hottop kn 8828p 2k , filtru BWT bestcare s , BWT bestmax SOFT | Coffee & Vending , Brewista Smart Scale 
 
Reply
#12
(16-05-2016, 14:49)Lyvyoo Wrote: Azi am facut cateva poze la sesiunea de curatare a k30-ului Vario din dotare.  Cu ocazia asta il lamuresc si pe Adrian T, care ma intreba in privat de schema constructiva facuta de Mahlkonig, pentru imputinarea retentiei.
[...]
Imaginile sunt extrem de sugestive. Firesti, pana la urma.

Dpmdv, acea cantitate de cafea "retinuta" de diafragma de silicon, cum am mai scris si in topicul Mazzer Major, este necesara, pentru evitarea altei probleme. Ma asteptam sa existe.

Imaginile arata o data in plus faptul ca mai multe detalii (unele cu aport minim) insumate, duc in final catre un rezultat remarcabil.

Multumesc pentru postare. Lamureste/confirma aspecte esentiale.

PS:
Oare nu ar avea sens rotirea difragmei cu cateva grade (30-40), a.i. sectoarele de cerc (decupate din diafragma de silicon) sa fie orizontale?
Pur teoretic, imi imaginez ca ar fi pozitionate paralel si centrat cu fanta de separatie dintre cutite. Poate s-ar obtine un flux mai consistent (probabil greu de observat in realitate, diferentele nefiind majore).
rasnita: Mazzer Major
espressor: Lelit PL62 (HX)
prajitor "DIY"
 
Reply
#13
17.3g scoase din 19g băgate, după curățarea de mai sus, cu 3 rasniri în gol de cate 6 secunde. O retentie de bun simt zic, pentru o profesională. Intre rasniri, cu aceeași procedură, ar trebui sa iasă cantitatea băgată fără probleme, doar ca nu poti fi sigur ca e 100% cafeaua ta, fiind si resturi prin interior, ca la orice profesională electronică.
La a doua rasnire, din 19g, dupa 3 actionari in gol, am scos cu 0.3g mai putin. 

@AdrianT - nu am incercat sa vad daca se roteste sau nu, dar la urmatoarea curatare o sa tin cont.
Expobar Brewtus IV, Mahlkonig Vario K30, rasnita manuala Kinu M47, VST 18g, Tamper Concept Art dinamometric, Tidaka Tamper Cube 
 
Reply
#14
Salutare,

As avea nevoie de ajutor in legatura cu o rasnita K30 Vario. Am desfacut-o recent pentru curatare (am desfacut capacul, cutitul superior si cel inferior. Nu am desfacut si camera aia in care stau cutitele, care sta pe motor). Am periat si aspirat pe acolo. Dupa curatare am montat-o la loc, dar nu mai reusesc sa obtin o curgere ok pentru espresso, indiferent de cafeaua prajita si reglajul folosit. Curgerea este foarte rapida chiar si cand reglajul este aproape de a se atinge cutitele intre ele.
Ce mi se mai pare ciudat ca atunci cand desfac surubul pentru reglaj mi se pare ca are un joc destul de mare si nu stiu daca e ceva normal sau nu. Am pus aici un filmulet in care sa arat comportamentul.

A mai intampinat cineva aceasta problema? Orice ajutor este binevenit

Am atasat si cateva poze ca sa se vada reglajul:            

Mersi fain,
Ovi
Expobar Brewtus IV | Eureka Olympus 75E Titanium Burrs
 
Reply
#15
Am verificat si eu si are joc cand desfac sububul .A mea e nedesfacuta inca nu am curatat-o niciodata .E ciudat ca rasneste grosier , ai incercat sa vezi diferente vizuale de rasnire la extreme , la 0 si la 8 , e posibil sa fi defazat reglajul de rasnire , am citit in manual ca sunt niste repere pe acolo !
Vibiemme Domobar Super 2B PID , Eric Termometru , Mahlkonig K30 Vario , Tamper dinamometric Macap CPM 2, 57.5mm (14kg forta)  , Hottop kn 8828p 2k , filtru BWT bestcare s , BWT bestmax SOFT | Coffee & Vending , Brewista Smart Scale 
 
Reply
#16
"As avea nevoie de ajutor in legatura cu o rasnita K30 Vario.
.....dar nu mai reusesc sa obtin o curgere ok pentru espresso, indiferent de cafeaua prajita si reglajul folosit.....
Orice ajutor este binevenit...."

Plec de la premisa ca totul a fost asamblat si strans corect.
Spui ca orice cafea ai folosi curge rapid.
In mod normal acest lucru nu se poate intampla decat din cauza cafelei si a prepararii.
Ce cafea folosesti?
Ce doza?
Cand a fost prajita?
Intreb toate astea deoarece si eu, atunci cand foloseam o cafea mai veche ( peste 4-5 sapt) si doze mai mici (single sau duble 14-16 g), nu reuseam sa scot o curgere corecta.
Eu zic sa incerci cu doze mai mari (20-22g) sau, daca nici asa nu iese sa pui mai multa cafea in hopper si sa cantaresti macinatura.
Imi este greu sa cred ca acest lucru se intampla cu orice cafea dar, daca este asa refă montajul.
Jocurile cappacului, cu surubul desfacut, nu au legatura cu precizia macinaturii .
LaMarzocco GS/3-AV, K30 Vario, Kinu M68, Hottop P
 
Reply
#17
(15-07-2016, 20:25)RaduCarutasu Wrote: "As avea nevoie de ajutor in legatura cu o rasnita K30 Vario.
.....dar nu mai reusesc sa obtin o curgere ok pentru espresso, indiferent de cafeaua prajita si reglajul folosit.....
Orice ajutor este binevenit...."

Plec de la premisa ca totul a fost asamblat si strans corect.
Spui ca orice cafea ai folosi curge rapid.
In mod normal acest lucru nu se poate intampla decat din cauza cafelei si a prepararii.
Ce cafea folosesti?
Ce doza?
Cand a fost prajita?
Intreb toate astea deoarece si eu, atunci cand foloseam o cafea mai veche ( peste 4-5 sapt) si doze mai mici (single sau duble 14-16 g), nu reuseam sa scot o curgere corecta.
Eu zic sa incerci cu doze mai mari (20-22g) sau, daca nici asa nu iese sa pui mai multa cafea in hopper si sa cantaresti macinatura.
Imi este greu sa cred ca acest lucru se intampla cu orice cafea dar, daca este asa refă montajul.
Jocurile cappacului, cu surubul desfacut, nu au legatura cu precizia macinaturii .
Sanatate si felicitari pentru Marzocco , am fost prin concedii si n-am mai postat , esti cred super multumit de el !!!!
Mie imi pare rau ca n-am aflat ca exista decat dupa ce comandasem VBM 
Acum merge bine (dupa service) chiar ireprosabil as putea zice 
O zi frumoasa in continuare !
Vibiemme Domobar Super 2B PID , Eric Termometru , Mahlkonig K30 Vario , Tamper dinamometric Macap CPM 2, 57.5mm (14kg forta)  , Hottop kn 8828p 2k , filtru BWT bestcare s , BWT bestmax SOFT | Coffee & Vending , Brewista Smart Scale 
 
Reply
#18
(15-07-2016, 20:25)RaduCarutasu Wrote: "As avea nevoie de ajutor in legatura cu o rasnita K30 Vario.
.....dar nu mai reusesc sa obtin o curgere ok pentru espresso, indiferent de cafeaua prajita si reglajul folosit.....
Orice ajutor este binevenit...."

Plec de la premisa ca totul a fost asamblat si strans corect.
Spui ca orice cafea ai folosi curge rapid.
In mod normal acest lucru nu se poate intampla decat din cauza cafelei si a prepararii.
Ce cafea folosesti?
Ce doza?
Cand a fost prajita?
Intreb toate astea deoarece si eu, atunci cand foloseam o cafea mai veche ( peste 4-5 sapt) si doze mai mici (single sau duble 14-16 g), nu reuseam sa scot o curgere corecta.
Eu zic sa incerci cu doze mai mari (20-22g) sau, daca nici asa nu iese sa pui mai multa cafea in hopper si sa cantaresti macinatura.
Imi este greu sa cred ca acest lucru se intampla cu orice cafea dar, daca este asa refă montajul.
Jocurile cappacului, cu surubul desfacut, nu au legatura cu precizia macinaturii .

Va multumesc de raspunsuri.

Referitor la montaj, am desfacut-o si refacut-o de doua ori si m-am uitat la cateva clipuri pe youtube si as zice eu ca am procedat corect.

Cafeaua folosita a fost in principal diferite sortimente de la Yume (atat prajita cu o saptamana inainte cat si cu doua saptamani inainte). Momentan mai o rasnita Eureka Olympus 75E cu care din doze similare si aceeasi cafea obtin curgerea dorita.
Dozele cu care am incercat sunt 16-17g, in sita VST de 15g. Am incercat inclusiv cantarirea cantitati puse cat si a celei scose dupa macinare. O sa incerc si varianta cu mai multa cafea in hopper, in loc de single dose. Momentan am folosit-o in mod single dose si cu 3 rasniri in gol pe urma.
Expobar Brewtus IV | Eureka Olympus 75E Titanium Burrs
 
Reply
#19
La mine la Quamar e diferenta semnificativa intre rasnirea single dose si cafea in hopper in favoarea ultimei variante. Am si renuntat la cantarire.
Brasilia Club;Gaggia Espresso; Quamar T80
Ex: Saeco Poemia, Gaggia Color, Dip DK30.
 
Reply
#20
Crezi ca este un update de la Eureka Olympus 75E Titanium Burrs la Mahlokig K30? Ai obtinut shot-uri mai bune cu M k30?
Izzo Alex Duetto 3,La Pavoni Europicola+PID, Mahlkonig Vario, La San Marco SM95, Kinu M68, cantar Brewista, V60, Aeropress, Hario mini  
 
Reply
#21
repost Sad
Expobar Brewtus IV | Eureka Olympus 75E Titanium Burrs
 
Reply
#22
Incearca sa atingi cutitele si sa pleci de acolo. Regleaza capacul astfel incat la 0,5 sa se atinga. Dupa seteaza rasnita la 1 si vezi ce obtii. In cazul in care nu e ok, demonteaza cutitele, curata foarte bine spatele acestora si locul in care se așează, pune-le la loc si ia-o de la capat.
Spor.
Dip Dks65 || Nuova Simonelli Oscar 
 
Reply
#23
Am reusit azi sa mai fac cateva teste:
  1. am dat jos capacul si am reglat in asa fel incat cutitele sa se atinga la pozitia 1.5
  2. la fiecare extractie am cantarit ca in sita de 18g VST sa fie 19g de macinatura
  3. am setat rasnita pe pozitia 2 si am cantarit in sita de 18g VST - 19.5g boabe dintr-o cafea prajita putin mai tare, care necesita o rasnire mai grosiera pe rasnita Eureka. Am reusit sa obtin o curgere ok
  4. am repetat procesul anterior punand mai multe boabe in cos, in asa fel incat la o macinare sa mai ramana boabe. Fara sa modific pozitia 2, dar cu mai multe boabe am reusit sa obtin o curgere si mai lenta.
  5. m-am gandit sa verific ce se intampla daca cresc pozitia, daca curgerea va fi mai rapida, adica macinarea mai grosiera. Am pus pe pozitiile 3 si 4 si am obtinut curgeri rapide.
  6. dupa testele la pozitiile 3 si 4 am revenit pe pozitia 2, supriza, curgerea era ca si la pozitia 4, foarte rapida, nu am mai reusit sa obtin curgerea ok. Confused

Nu am mai reusit sa o desfac de tot si sa o curat si sa o montez la loc, dar tind sa cred ca si facand asta, ceva nu e ok... pare ca si cum ar fi decalibrata, dar nu imi dau seama din ce cauza... deoarece nu mi se pare ca are un sistem foarte complex de reglaj.

(15-07-2016, 21:59)Cosmin Wrote: Crezi ca este un update de la Eureka Olympus 75E Titanium Burrs la Mahlokig K30? Ai obtinut shot-uri mai bune cu M k30?
Cosmine din pacate inca nu am reusit sa le compar shot-urile. Dupa ce va functiona cum trebuie K30, voi incerca sa fac si o comparatie. Am facut in schimb o comparatie intre Vario Home si Eureka Olympus 75E Titanium Burrs si diferenta era semnificativa la gust, am simtit arome care nu le-am intalnit la Vario Home din aceeasi cafea. Ceea ce poate e normal, tinand cont de diferenta de pret intre ele.
Expobar Brewtus IV | Eureka Olympus 75E Titanium Burrs
 
Reply
#24
magicianu :
" Dupa ce va functiona cum trebuie K30......"
Mie mi se par foarte curioase problemele cu care te confrunți! Parca ar fi cutitele de vina .
Rasnita este una noua?
Daca da, mai are garantie?
Care este starea cutitelor?
Am marit una din pozele postate de tine si, mi se pare ca, profilul unor zone active ar putea fi deformat (al cincilea profil, de la stanga la dreapta, dupa cel mai scurt primul cel lung).
   
Imaginea este neclara si s-ar putea sa ma înșel.
LaMarzocco GS/3-AV, K30 Vario, Kinu M68, Hottop P
 
Reply
#25
(17-07-2016, 22:52)RaduCarutasu Wrote: magicianu :
" Dupa ce va functiona cum trebuie K30......"
Mie mi se par foarte curioase problemele cu care te confrunți! Parca ar fi cutitele de vina .
Rasnita este una noua?
Daca da, mai are garantie?
Care este starea cutitelor?
Am marit una din pozele postate de tine si, mi se pare ca, profilul unor zone active ar putea fi deformat (al cincilea profil, de la stanga la dreapta, dupa cel mai scurt primul cel lung).

Imaginea este neclara si s-ar putea sa ma înșel.

Rasnita nu este noua, dar din cate am inteles cutitele au fost schimbate recent...
Expobar Brewtus IV | Eureka Olympus 75E Titanium Burrs
 
Reply
#26
(18-07-2016, 07:59)magicianu Wrote: Rasnita nu este noua, dar din cate am inteles cutitele au fost schimbate recent...

Indiferent ce zice cel care a vandut-o, te confrunți cu o problema de calitate a macinaturii.
Eu cred ca o examinare atenta a geometriei cutitelor ar fi binevenita.
Rasnita are importator si service in Romania. Ai putea sa comanzi la acesta un set nou si sa le înlocuiești.
Cred ca asta ar rezolva problema.

Succes!
LaMarzocco GS/3-AV, K30 Vario, Kinu M68, Hottop P
 
Reply
#27
(18-07-2016, 08:26)RaduCarutasu Wrote:
(18-07-2016, 07:59)magicianu Wrote: Rasnita nu este noua, dar din cate am inteles cutitele au fost schimbate recent...

Indiferent ce zice cel care a vandut-o, te confrunți cu o problema de calitate a macinaturii.
Eu cred ca o examinare atenta a geometriei cutitelor ar fi binevenita.
Rasnita are importator si service in Romania. Ai putea sa comanzi la acesta un set nou si sa le înlocuiești.
Cred ca asta ar rezolva problema.

Succes!

Mersi fain Radu. O sa revin cu un update dupa mai multe investigatii.
Expobar Brewtus IV | Eureka Olympus 75E Titanium Burrs
 
Reply
#28
(18-07-2016, 09:35)magicianu Wrote:
(18-07-2016, 08:26)RaduCarutasu Wrote:
(18-07-2016, 07:59)magicianu Wrote: Rasnita nu este noua, dar din cate am inteles cutitele au fost schimbate recent...

Indiferent ce zice cel care a vandut-o, te confrunți cu o problema de calitate a macinaturii.
Eu cred ca o examinare atenta a geometriei cutitelor ar fi binevenita.
Rasnita are importator si service in Romania. Ai putea sa comanzi la acesta un set nou si sa le înlocuiești.
Cred ca asta ar rezolva problema.

Succes!

Mersi fain Radu. O sa revin cu un update dupa mai multe investigatii.

Ai rezolvat ceva pana la urma? Am desfacut si eu capacul pentru curatare si dupa ce l-am pus la loc curgerea este mult mai rapida. Mentionez ca am folosit aceeasi cafea inainte si dupa curatare. Mi se pare ciudat pentru ca nu am facut decat sa desfac acel surub care elibereaza capacul, nimic mai mult, deci nu cred sa fie cutitele de vina...
Vario K30|VBM Domobar Super PID|Sita dus IMS|Site IMS 14g&17g
|Aeropress|Kinu M47|Brewista&ConceptArt scales|ibric alama
 
Reply
#29
Nu ai scos capacul?
Dip Dks65 || Nuova Simonelli Oscar 
 
Reply
#30
(23-10-2016, 10:27)nickso Wrote: Nu ai scos capacul?

Ba da, am scos doar capacul si l-am pus la loc.

(23-10-2016, 10:29)mishu3113 Wrote:
(23-10-2016, 10:27)nickso Wrote: Nu ai scos capacul?

Ba da, am scos doar capacul si l-am pus la loc.

Nu inteleg daca atunci cand il pun la loc sunt mai multe pozitii dau doar una.
Vario K30|VBM Domobar Super PID|Sita dus IMS|Site IMS 14g&17g
|Aeropress|Kinu M47|Brewista&ConceptArt scales|ibric alama
 
Reply
  


Forum Jump:


Browsing: 1 Guest(s)