Hello There, Guest! Login Register


Poll: Ceado E5P vs Macap M4D
You do not have permission to vote in this poll.
Ceado E5P
62.50%
5 62.50%
Macap M4D
37.50%
3 37.50%
Total 8 vote(s) 100%
* You voted for this item. [Show Results]

Macap M4D sau Ceado E5P

#1
As dori sa ma adresez comunitatii Espressoman cu privire la un sfat de achizitie pt un incepator in arta espresso-lui de calitate.
Am citit mai tot ce se putea pe forum cu privire la aceste rasnite ( pt M4D nu am gasit prea multa informatie totusi) si nu ma pot hotara.
Am inteles ca espresso de calitate nu se poate fara o rasnita de calitate si m-am hotarat sa investesc pana la nivelul acestor 2 rasnite, desi initial am pornit de la combinatia Gaggia Classic + MDF. Eram cat pe-aci sa merg pe Vario Home, insa dupa ce am citit forumul dedicat de 2 ori am decis ca exista riscul ca aceasta rasnita (de altfel performanta) m-ar da peste cap cu dereglajele specifice raportate de multi useri, eu nefiind antrenat sa fac fata acestor provocari ca alti useri experimentati.
Mentionez ca m-am decis la un espressor Lelit PL81T.
Doresc sa achizitionez echipamentele folosind reducerile acordate Espressoman de importatori, multumindu-i pe aceasta cale lui Liviu pt facilitatile excelente oferite membrilor.
As fi mers pe M4D (2460 RON) pt ca era inclus si un tamper dinamometric de valoare aproximativ 450 ROn, dar e pe dimensiunea de 57.5 si nu cred ca e compatibil cu port filtrul de la espressorul ales de mine si nici nu doresc sa ridic stacheta pt modelul 91T. Am vazut pe postari mai vechi pretul de 399 EUR pt Ceado E5P, insa  acum e 2150 lei.
Va multumesc,

Cred ca am gresit cu tamperul dinamometric cadou la M4D, vad ca oferta e pt M5D care totusi nu apare la oferta de rasnite MACAP .
Brewtus 4, Niche Zero, Eureka Zenith 65, IMS 17g, SmartScale II
 
Reply
#2
Legat de experienta directa cu Macap M4D, chiar vorbeam zilele astea cu Radu Carutasu, care sarise la birou de la MDF la M4D. Nu vreau sa-i rastalmacesc din cuvinte, poate scrie el cate ceva despre experienta in utilizare.

M5D are cosul de boabe mai mare, in rest stiu ca este identica.   

Tamperul de 57.5 e chiar mai bun pe Lelit decat 57.00

Despre Ceado poti citi mai multe pe topicul dedicat.

Multe review-uri gasesti si pe forumurile internationale (ex. google dupa "Macap M4D forum")
#Lelit Bianca V3 Black #EK43S + SSP & Titus carrier #Honne Slim #Kinu Titan
 
 
Reply
#3
(06-10-2016, 18:54)Costa79 Wrote: ...sfat de achizitie pt un incepator in arta espresso-lui de calitate.....
...As fi mers pe M4D (2460 RON) ....si nici nu doresc sa ridic stacheta pt modelul 91T......

Pornind de la experiența personală in utilizarea modelului M4D, pot sa afirm ca este o râșnița plăcută la vedere, ușor de reglat si de manevrat, solda, silențioasă, rapida iar rezultatele in ceașca sunt bune.
De când am luat aceasta râșnița am început sa beau si eu cafea la birou (cu râșnița veche MDF nu).
In ciuda celor de mai sus nu as recomanda-o pentru acasă din cauza retenției mari si a faptului ca livrează o macinatura cu destul de mulți bulgari.
Deși credeam ca introducând o perie subțire pe jgheaburi de curgere vom curați resturile de cafea, se pare ca acest mod de lucru nu a dat rezultate si ne-am trezit cu râșnița blocată efectiv, adică nu se mai rosteau cuțitele de cât de multă cafea măcinată se acumulase in vreo doua luni.
Sa nu îți imaginezi ca s-au râșnit multe Kg de cafea! Cu grinz s-a rezolvat rapid.

La birou retenția nu deranjează deoarece se fac mai multe extracții pe parcursul unei zile, cafeaua circulând permanent. Acasă însă, la sesiuni rare, s-ar acumula si ar rezulta destul de multă cafea veche la prima macinatura.
Ar fi buna o râșnița cu retenție cât mai mica. Deoarece am luat K30-ul destul de demult, înainte ca pe piața noastră sa fie atâtea modele ca astăzi, nu am experiența prea mare la râșnite si nu as sti ce sa recomand.
Criteriile mele, in afara de calitatea macinaturii desigur, ar fi: retenție minima, ușurintă in utilizare, silențiozitate, rapiditate, curățenie in jur după rasnire si o întreținere ușoară.
Nu sunt un fan al râșnițelor manuale, dar multe dintre aceste criterii le regăsim îndeplinite in aceasta categorie.
Compromisul ar fi la rapiditate in macinare si ușurintă in utilizare ( nu vreau sa m-a gândesc ce as face când as avea de preparat de doua ori câte 6-10 cafele la o singura sesiune !).
Automatele rezolva aceste situații loarte bine, dar retenția, la multe dintre acestea este destul de mare (in opinia mea si in cazul M4D).
Sunt colegi, pe forum, cu mai multă experiența in zona râșnițelor si care te vor putea sfătui.
Personal as merge spre Sette, de la Mahlkoenig (nu cred însă ca a apărut in Europa; parca din ianuarie).

In ceea ce privește espresorului, dacă tot nu este modelul cu grup pentru portfiltru de 58 mm, eu as rămâne la un PL41 TEM. Ce se economisește ar putea fi cheltuit pentru o râșnița mai buna si pentru accesorii.
Desigur, design-ul lui 81T este mult mai atractiv, iar asta contează. Eu am avut acasă, pentru vreo doua luni, modelul 91T si, sincer, am fost încântat de modul in care arată, de ușurintă cu care se lucra dar si de calitatea extracțiilor.
Stiu, acum, voi exprima o opinie pe care unii colegi nu o împărtășesc dar, din proprie experiența, apreciez ca preinfuzia nu ajuta in cazul cafelelor proaspăt prăjite si dacă prepararea pucului este corecta. Eu constant, in raport cu percepțiile mele, ca am shot-uri mai bune la gust in extracții normale si asta, cred eu, din cauza macinaturii mult mai fine, necesare la extracția cu preinfuzie.
Chiar si la GS3 am dezactivat aceasta funcție. O mai reactivez, din când in când, ca sa verific dacă nu cumva s-a mai schimbat câte ceva cu gusturile mele.

Documentează-te cât mai bine, întreabă si lămurește tot ce te frământa si încearcă sa alegi in cunoștința de cauza.

Succes!
 BUGSTER; Honne S; EK43S; Buckeye BC2; Kinu M47; Cafflano
 (Ex: LM-GS3/AV; PL41TEM; Expobar-DB; VBM-2B; Hottop-2k+; Flair; MK-Vario; MK-K30; Macap M4D; Kinu M68)
 
 
 
Reply
#4
As putea incepe cu o rasnita manuala si astepta pana in Ianuarie (pt mine cred ca va fi chiar Mai-Iunie 2017) pt Sette mai ales varianta W care desi e un pic mai scumpa s-ar justifica prin economia de a cumpara un cantar bun ( am vazut unul Hario e cam 250 lei).
E un sfat foarte bun sa incep cu una manuala si cuprins de euforia microbului, am trecut de la o rasnita Gaggia MDF, la Lelit 43MMI, Acaso I1 Steel si in cele din urma la cele de mai sus.

Sette l-as putea lua si din SUA pe la sfarsitul lui octombrie insa nu cred ca se merita, ar fi problema voltajului in primul rand apoi a garantiei mai greu de rezolvat dc va fi cazul...

Achizitia in trepte mai are un avantaj: nu sperie sotia asa tare de la inceput si daca dau dovada de seriozitate (plus sa invat sa fac un capuccino cu inima  si unul lalea) poate deveni si ea mai indulgenta cu timpul!
De' pasiunile sunt costisitoare iar omul cand se apropie de 40 ani...descopera ca a sarit peste cateva!

@Liviu: se apropie Black Friday si oricum nu ajung in tara mai repede de 1 Decembrie, am vazut ca intrecut s-au organizat niste sesiuni speciale, totusi preturile pt utilizatori negociate cu dealerii sunt f bune, crezi ca exista sansa ca sa mai scada de Black Friday?
Brewtus 4, Niche Zero, Eureka Zenith 65, IMS 17g, SmartScale II
 
Reply
#5
pt cantarit cafeaua din portafiltru nu-ti trebuie un cantar ca si hario, e suficient orice cantar electronic cu o zecimala. hario se foloseste si isi merita banii pt a cantarii shoot-ul in timpul extractiei datorita timpului de raspuns scurt. dar ideia sa incepi cu o manuala nu-i una rea, daca nu te deranjeaza sa dai la manivela, calitatea macinaturii la rasnitele Kinu e una foarte buna.
Expobar Leva DB pompa rotativa, Mühle M68, Mazzer Major, Huky 500
Home coffee roasting is as fun and easy, or as exacting and technical, as you want to make it.
 
Reply
#6
De Black Friday nu se intampla lucruri spectaculoase in domeniul espressoarelor bune. De obicei ne mai lipim la importatori de 5-10% suplimentari, dar nu la toate modelele.
#Lelit Bianca V3 Black #EK43S + SSP & Titus carrier #Honne Slim #Kinu Titan
 
 
Reply
#7
Acum mi-a picat fisa... la bugetul total pe care il estimez din ceea ce scrii, nu ai luat in considerareun HX cu E61+ Kinu M38 spre exemplu?  De la 880-900E ai deja HX-uri cu E61 (Lelit PL62S, Expobar Office Leva) care performeaza net superior unui SBDU. Iar daca spui (in topicul celalalt) ca iti doresti sa te perfectionezi in latte art, atunci chiar ai nevoie de un espressor HX sau DB, care sa iti ofere aburi concomitent cu espresso, fara timp de asteptare. O diferentiere simpla a aparatelor facusem pe aici.

Cand vei avea timp si chef, ii pui HX-ului un termometru Eric in capul grupului (sau alternativa coreeana mai ieftina) si ai citire instant a temperaturii la grup. Cu DB-ul se lucreaza mai simplu, dar pretul se duce mai sus...

Pentru rasnita mergi pe o manuala Kinu caci performeaza cot la cot cu multe rasnite pana in 500E, poate si mai sus. Avantajul e ca o sa o poti lua cu tine pe vas si te si incadrzi in buget. Daca sotia va prepara singura acasa espresso, ii poti lua inca o electrica medie mai ieftina...

De obicei noi punem rasnita inaintea espressorului, asta s-a spus de sute de ori. Dar in acest caz si odata cu aparitia lui Kinu, tind sa cred ca la un buget maricel cum este al tau, ai mai multe de castigat in ceasca cu un HX si o manuala buna decat cu un SBDU si o electrica peste medie.
#Lelit Bianca V3 Black #EK43S + SSP & Titus carrier #Honne Slim #Kinu Titan
 
 
Reply
#8
Vreau sa zic ca e trecut de miezul noptii aici si exact la asta ma uitam: Expobar Office Leva si cred ca pt inceput o rasnita Kinu, dar am citit parca ca sunt mai "neinblanzite" HX-urile.
Voi studia mai amanuntit, dar mai am un pic si ajung la Brewtus IV....Si cand ma gandesc ca plecasem de un Gaggia Classic...
Ma duc la culcare....Maine de la capat!
Brewtus 4, Niche Zero, Eureka Zenith 65, IMS 17g, SmartScale II
 
Reply
#9
Inseamna ca articolul asta e pentru tine  Smile
#Lelit Bianca V3 Black #EK43S + SSP & Titus carrier #Honne Slim #Kinu Titan
 
 
Reply
#10
M-am decis sa investesc in echipamente corecte de la inceput, cu un efort financiar pe mai mare , dar voi elimina pierderile pe viitoare upgrad-uri.
Castigatorul este Expobar Brewtus IV, ma lasa acum insa cu buget doar pt Kino, dar oricum aveam  nevoie si de rasnita manuala caci adoresc ceva de calitati si portabila ceva portabil la nava.
Sa vedem acum unde-l gasim la pretul cel mai bun..pe Brewtus....asteptam Black Friday! Pana atunci am timp sufient sa-l studiez pe forum! As fi tentat si de o varianta SH de pe bursa, dar in principiu am fost mereu adeptul lucrurilor cu garantie, mai ales celor scumpe, dormi noaptea linistit!
Multumesc mult pt pareri si sfaturi!
Brewtus 4, Niche Zero, Eureka Zenith 65, IMS 17g, SmartScale II
 
Reply
#11
E un Brewutus pe olx. Cei drept cam scump, dar poate te intelegi cu proprietarul. Banuiesc ca e forumist de al nostru. Incearca.
Brewtus, Honne, Mazzer Major, Kinu M47 Classic
 
Reply
#12
Daca imi amintesc bine, in Romania, Brewtus nu a coborat niciodata mai jos de cat este acum, nici de Black Friday nici cu alta ocazie.
#Lelit Bianca V3 Black #EK43S + SSP & Titus carrier #Honne Slim #Kinu Titan
 
 
Reply
#13
Chiar am facut o oferta domnului, dar s-a simtit jignit. Dumnealui doreste sa vand un aparat folosit 2 ani la pret de nou sa ma rog 150 lei mai putin. In orice caz am preluat ideea unui utilizator, care l-a cumparat de la un magazin din Olanda, on-line, (www.espresso-machines.nu) acum e 1149 Eur (aproximativ 5170 lei )  si e cel mai bun pret gasit de mine. El a avut si o mica problema si a beneficiat de garantie in Romania. Colegul de forum spune ca a beneficiat si de o reducere de 15%, intrucat a astepta mai mult de o luna. Acum nu am inteles dc la pretul de catalog a obtinut aceasta reducere, el a cumparat aparatul acum 2 ani, e posibil sa mai fi scazut pretul putin.

Vestea buna pt mine, e ca sotia a fost foarte intelegatoare, si am primit Ok-ul pt Brewtus!!!  Ma asteptam sa se lase cu negocieri, dar probabil nu am scapat de asta! Liviu , crezi ca se poate discuta cu importatorul din Romania sa alinieze pretul la cel din Olanda?
Acum sincer, daca si garantie e valabila in Romania,  iar pretul e cu 115 eur mai mic...eu zic ca macar de Black Friday un 10%  e onorabil.  Costul transportului e 30 eur din Olanda in Romania, e standard.

Cineva care ajunge sa cumpere un astfel de aparat , va sti sa caute si cel mai bun pret. Ca roman vreau sa ramana banii in Romania, dar sufar cand vad cum mai in orice domeniu, desi salariile la noi sunt cum sunt, in general avem preturi mai mari aproape la orice. Pana la urma voi alege ce este cel mai bine pt mine, clar.
Brewtus 4, Niche Zero, Eureka Zenith 65, IMS 17g, SmartScale II
 
Reply
#14
Uite si un brewtus second hand tot din Olanda http://www.marktplaats.nl/a/witgoed-en-a...babe740c1b&previousPage=lr&pos=1
Izzo Alex Duetto 3,La Pavoni Europicola, Bentwood v63, Nuova Simonelli MDJ+SSP, Felicita Arc
 
Reply
#15
A mai avut loc o discutie de gen, si tot ce s-a putut face a fost sa se ajunga la cei 1260e din prezent (fara nicio facilitate de Black Friday), asta si dupa scaderea TVA. Pana in martie 2014 a fost chiar mai mult. Diferentele vin din cantitatile comandate de importatori, cel mai probabil. Este si normal avand in vedere tarile comparate. La noi auzi un forumist o data pe luna ca si-a luat un Brewtus iar in Olanda, la ce salarii sunt acolo, banuiesc ca a-ti lua un Brewtus e un efort relativ minim.

Garantia internationala nu prea se aplica in domeniul espressoarelor, indiferent de marca. Sau mai precis doar corporatiile prezente si aici cu birouri au aceasta posibilitate, gen Philips, Rowenta, Bosch etc.
Si iau un exemplu concret - daca tie ti se strica PID_ul espressorului in perioada de garantie, pt un espressor luat de aici, service-ul local va avea costuri interne de 100E cat e o piesa de asta, si ti-l va inlocui si se va socoti el mai departe cu fabrica. Dar, daca un olandez se muta in Romania ca ii place Transilvania si isi aduce espressorul de acasa, inca in garantie acolo, si arzandu-se PID_ul vine la service, va plati si manopera si costul piesei. Totul pleca de la faptul ca producatorii nu deconteaza garantii intre importatori din tari diferite, spre deosebire de domeniul auto, unde daca ti s-a stricat masina ai asistenta gratuita in toata Europa si reparatie gratuita la reprezentanta, in orice tara UE, daca problema tine de garantie. In acel caz, daca masina s-a stricat in Germania, Peugeot sa spunem, va deconta dealer-ului neamt  costurile reparatiei. La espressoare si rasnite nu se intampla asta nici macar pe un La Marzocco GS3 de 5000E. Cazul cu Cristian de pe forum (la el cred ca te refereai) a tinut de  bunavointa lui Stefan Farago de la service, care l-a ajutat doar cu manopera intr-o chestiune simpla, nu mai retin exact...  

De obicei, decizia legata de cumparare din afara tine de cat pretuieste fiecare garantia in raport cu diferenta de pret. Uneori merita, alteori nu. In cazul exemplului tau, raman cam 60E diferenta, avand in vedere transportul si costul transferului international bancar (aprox. 20E). Deci 260 lei sau doi ani de garantie in tara, cam asta e ipoteza de lucru. Olandezii au mai avut chestii promo pentru aparatele utilizate in showroom.
#Lelit Bianca V3 Black #EK43S + SSP & Titus carrier #Honne Slim #Kinu Titan
 
 
Reply
#16
Vreau sa spun ca apreciez foarte mult implicarea ta, practic esti sufletul acestui forum.
In anumite conditii intotdeauna e loc de negociere, vorbesc din propie experienta (nu ma refer neaparat la espressoare). Fiecare firma tinteste un anumit profit. Acesta poate fi atins printr-un adaos mai mare si vanzari mai slabe sau printr-un pret mai mic si volum mai mare de vanzare. Ultima metoda e cea sustenabila pt termen lung, incat te va face mai competitiv pe piata.
Voi deschide un topic pe achizitie de grup sa vedem cati potentiali cumparatori de Brewtus sunt si vom incerca  cu ajutorul tau  sa contactam importatorul din Romania in vederea unei oferte imbunatatite.
Se poate plati prin PayPal si comisionul e mult mai mic, iar daca vom face achizitie de grup si vom plati un singur transfer vom reduce costurile si in directia aceeia. Ma voi interesa la producator exact treaba cu garantia. Multe firme asigura garantia WorldWide (Apple, Samsung, Asus etc) si asa se promoveaza un business de calitate, in cele din urma cumperi din UE si nu din Mozambic.
Daca voi fi singurul, ai dreptate,  nu prea merita deranjul, asta daca garantia nu e valabila in Romania. Desi la o reparatie de 100 eur merita sa-l trimiti in Olanda ( sa zicem salvezi 40 eur). Sunt adeptul stilului german, ca banul muncit cu sudoare trebuie tratat  cuvenit, ca e 1 eur sau 100 e vorba de atitudine si resptect pt munca depusa. Daca as fi castigat la loterie poate nu mi-ar pasa de 260 lei.
Brewtus 4, Niche Zero, Eureka Zenith 65, IMS 17g, SmartScale II
 
Reply
#17
Discutabil, cu a doua metoda... vanzari mai multe inseamna saturarea pietei, prea putini sunt in cautarea unui produs electrocasnic de peste 1000 $/E-uri, si mai putini se mai uita la upgrade dupa ce l-au luat...
Mai poti avea si surprize cu un producator care nu poate tine pasul cu cererea...

Comision mult mai mic la Paypal decat ce ?
Din contra, as zice ca il are cel mai mare de pe piata, 3.9%, si este preferabil doar la achizitii riscante, datorita protectiei.
La 1000 euro asta inseamna 39 euro comision.
In comparatie o plata bancara, prin ING de exemplu, are comision de 50 lei = 11 euro, plus diferenta de schimb valutar cam 0.5% = 5 euro, care schimb valutar este zero daca ai cont in Euro la ei.
Iar prin servicii online specializate poti iesi chiar in castig, nu odata am realizat transferuri la un curs mai bun ca al BNR-ului !

Stilul german de apreciere al banului pe mine nu ma lasa sa iau telefoane de 850 Euro... Wink
 
Reply
#18
Sufletul petrecerii suntem cu totii. Un forum de acest calibru nu exista printr-un user sau altul ci prin implicarea si pasiunea tuturor celor activi. Si pasivi. Ma inspira de exemplu peundemerg.ro  [Image: smile.gif] 

In principiu, pe forum ne mai sfatuim ce echipamente sa alegem, dar sa discutam negocieri despre ce ar face altii, e prea mult. Poti sa le adresezi direct intrebarea. Dar de la inceput mi-am dorit sa evit acest lucru, rugand prajitorii si importatorii sa ne acorde tuturor, din prima, un discount pe masura posibilitatilor lor maxime si a importantei noastre ca si comunitate, sa nu ajungem in situatii in care sa le scriem pios "imi dati mai ieftin cafeaua X sau espressorul Y?!". Ideal ar fi sa avem acces cu un discount public la toate brand-urile si se va intampla asta usor, usor mai nou Beantec aducand si Rocket, Bezzera si Slayer, pt La Marzocco avand intrare direct unde trebuie (Afshin), s-ar putea si pe Baratza sa se intample ceva etc. Dincolo de aceste limite, eu nu cred ca se poate face nimic in Romania, chiar daca se aduna doi sau 7 forumisti la un loc.

Cu garantia, repet, la aproape nicio marca celebra in cafea nu exista un sistem de decontare a reparatiilor interstate sau interdealeri. La masini abia te asteapta la garantie, oriunde, pt ca factura se trimite direct la Skoda / Peugeot etc. si ii este decontata instant service-ului. La espressoare, rasnite si nu numai, nu exista acest sistem (poate doar la o anume marca).  Asus, Samsung sunt corporatii cu reprezentante in toate statele. Cum ziceam, espressoare ca Philips / Bosch beneficiaza fara probleme de garantie internationala pt ca sunt multinationale cu birouri in mai toate tarile.
#Lelit Bianca V3 Black #EK43S + SSP & Titus carrier #Honne Slim #Kinu Titan
 
 
Reply
#19
@Liviu: OK am inteles, nu voi mai insista pe treaba cu  pretul, cele de pe forum sunt foarte bune comparativ cu piata de retail din Romania. Modestia e un lucru mare, dar e un fapt dovedit ca nici o organizatie nu functioneaza bine fara un leadership de calitate. Iar treburile functioneaza exemplar aici, desigur toti userii au aportul, cum la fel de dovedit e ca munca in echipa e cheia succesului.
Ma inclin in fata tuturor!

@renatoa: am asa un sentiment ca  o anumita companie care produce telefoane de 850 eur oduce foarte bine si in Germania! Ideea e sa cumperi  produsul de care ai nevoie la cel mai bun pret. Referitor la costuri bancare probabil comisioanele difera de la banca la banca ( nu sunt client ING, dar am imprumutat o data un coleg cu cont la ING cu niste valuta, el mi-a returnat banii on-line din contul lui in  al meu, a cam plans dupa cand a vazut costul total, dar treaba e de acum 3 ani, or mai fi  evoluat serviciile bancare desi mi se par in Romania printre cele mai proaste si mai scumpe din cauza renuntarii la munca riscanta de bancher( a trai din acordarea de credite) si axarea pe venituri mai mici dar sigure (comisionare), (cand am povestit colegilor mei din UK, Suedia,  ca avem comision la retragere 0.5%  chiar si comision la depunere, nu le venea sa creada)). Cam multe paranteze!!!

Acum la subiect: parca as baga si i1 steel in competitie, chair mi-a placut mult rasnita asta si mi se pare un "steal" sa fac asa un joc de cuvinte. Sa vedem cu ce imbunatatiri vine modelul nou, iar strict la cele doua as alege acum Ceado, m-a speriat Radu cu experienta de la birou cu Macap. Oricum partea de portabilitate e adjudecata de Kino M47.
Brewtus 4, Niche Zero, Eureka Zenith 65, IMS 17g, SmartScale II
 
Reply
#20
un pic de presiune pe preturile comerciantilor nu strica, ca si ei traiesc intr-o oarecare masura de pe urma noastra, dar nici ei nu sunt prosti si pot sa faca niste calcule si pot sa aprecieze cam cat valoreaza pt noi garantia in romania cand isi fac pretul. pana la urma poti sa nu cumperi de la el, dar nu poti sa-i obligi sa lase pretul unde vrei tu.
Expobar Leva DB pompa rotativa, Mühle M68, Mazzer Major, Huky 500
Home coffee roasting is as fun and easy, or as exacting and technical, as you want to make it.
 
Reply
#21
Pai nu am obligat pe nimeni cu nimic zic eu, doar ca am ceva experienta cu furnizorii si stiu cum se lucreaza cu ei. La nava pe care sunt avem un buget de aproximativ 900 000 USD/an. O parte a atributiilor mele e "ship purchasing officer". Adica eu ma ocup de achizitii, evaluez o situatie , ce piese imi trebuiesc si trimit cererea catre companie. Ei trimit cereri de cotatie la diversi furnizori si revin cu ele catre mine, iar eu aleg varianta pe care o cred cea mai buna, avand in vedere si bugetul alocat in care tb sa ma incadrez. Pt acelasi produs poti obtine preturi diferite, depinde de furnizor si relatia acestuia cu producatorul. Cateodata lantul de furnizori e mai mare, adica sunt mai multi intermediari pe fir si implicit pretul final e mare. Alteori cineva poate detine monopolul si asta e , platesti cat cere. Cand comand constant consumabile sa zic, creez o relatie cu furnizorul, el stie ca poate voi reveni si sa cimentam relatia, imi da un discount. Am pus o intrebare , am primit un raspuns, am inteles ce am de facut in continuare si nu mai insist. In business nu exista sa nu se negocieze ceva, credeti-ma, insa depinde f mult la ce nivel porti discutia si puterea de decizie a acelei persoane, se prea poate sa fie peste atributiile ei ( nu poti de exemplu negocia pretul la magazinul de paine cu vanzatoarea, dar poti negocia cand te duci sa-ti cumperi un ceas, o masina sau chiar un frigider la Altex ( desi pare mai greu de crezut la ultimul caz). Daca Liviu a zis ca discountul oferit  e maxim, si ca nici 7 bucati comandate o data nu schimba situatia, mie imi pare om serios, inseamna ca asa e si treaba e clara aici. O intrebare nu strica nici un Olanda, pe mine nu ma sperie achizitia de acolo asa mult, dar in anumite conditii mai avantajoase. Astept insa doritori pe partea de achizitie de grup pana spre sf lui noiembrie, cand voi lua hotararea de unde achizitionez produsul. Mai multi furnizori au cutii cu Brewtus in depozite, eu am niste bani la mine in cont, mai vedem ce directie iau acestia. Oricum treaba e clara, un numar mai mare de doritori cresc sansele pt un pret mai bun.  Dar am deschis pe bursa un topic, nou mai potrivit e sa mutam acolo discutia despre achizitii.
Brewtus 4, Niche Zero, Eureka Zenith 65, IMS 17g, SmartScale II
 
Reply
#22
...si am ales Eureka Zenith 65...s-a ivit o ocazie pe Bursa, de la un coleg si pt o perioada aceasta plus Kinu M38 vor fi parteneri in inceputul meu in espresso!
Brewtus 4, Niche Zero, Eureka Zenith 65, IMS 17g, SmartScale II
 
Reply
  


Forum Jump:


Browsing: 1 Guest(s)