• Bun venit pe forumul Espressoman
Hello There, Guest! Login Register


Lelit 41 tem - channeling dupa jumatatea extractiei

#1
Am o problema cu extractia pe Lelitul meu, in a doua jumatate, cam pe la sec 17, curgerea devine agitata, nervoasa pana la final.
Acelasi lucru se intampla si cu portafiltru fara fund, se formeaza conul si dupa cam 10 secunde totul o ia razna.
Am incercat cafele diferite, grade diferite de macinatura, cantitate diferita de cafea, metode de distributie diferite, rezultatul e cam acelasi, sau mai rau.

In partea de sus a pucului se vad de obicei 5 gaurele concentrice care corespund gaurilor din dus. E normal pentru Lelit ? Am atasat imagini cu pucul pentru 15.5, 16.5 si 18 grame de cafea in sita dubla ..

Cafeaua are gust bun, crema, dar mi-ar placea sa am o curgere constanta pentru 25 sec .. si cred ca s-ar simti si in gust.

Multumesc anticipat pentru orice sugestie !


Attached Files Thumbnail(s)
           
Nuova Era Altea , Compak K6
 
Reply
#2
Cum adica corespund gaurilor din dus?
Expobar Brewtus IV | Kinu-Die Muhle M47 | VST 20gr ridgedless | tamper dinamometric Concept Art 58,5 mm | pitcher Motta 35cl | Aeropress + Kohi filter | V60
 
Reply
#3
Pai am vazut ca daca vrei sa cureti grupul si dai sita de la dus jos, dusul are 5 duze de apa .. Nu-i asa ?
Nuova Era Altea , Compak K6
 
Reply
#4
Pai e simplu. Schimba cafeaua si / sau prajitorul. Revino apoi cu o concluzie.

Gaurile sunt din cauza suctiunii electrovalvei, care imprima forma gaurilor de pe discul de alama de sub sita dusului. Se intampla pe mai multe espressoare si e normal.
Expobar Brewtus IV, Mahlkonig Vario K30, rasnita manuala Kinu M47, VST 18g, Tamper Concept Art dinamometric, Tidaka Tamper Cube 
 
Reply
#5
La ce presiune e setat expresorul?
La Scala Butterfly, OE Pharos, Gino Rossi RR45, AeroPress, V60, prajitor tip corretto
 
Reply
#6
Aha, deci gaurile se formeaza la oprire si n-au legatura cu un eventual channeling ..pot sa le exclud.
Cafeaua am mai schimbat-o si in general e cafea buna de la prajitorii prezenti pe forum.

Presiunea e 9 bari la extractie acum, am modificat recent, dar la fel se intampla si inainte..
Nuova Era Altea , Compak K6
 
Reply
#7
(22-03-2015, 15:41)adita76 Wrote: Aha, deci gaurile se formeaza la oprire si n-au legatura cu un eventual channeling ..pot sa le exclud.
Cafeaua am mai schimbat-o si in general e cafea buna de la prajitorii prezenti pe forum.

Presiunea e 9 bari la extractie acum, am modificat recent, dar la fel se intampla si inainte..
Ca sa fii sigur ca nu este o problema cu modul în care curge apa prin dus verifică, fără portafiltru, dacă nu cumva țâșnește cu presiune pe undeva. Ar trebui sa curgă uniform, ca o ploaie, pe toată suprafața dusului.
Dip Dks65 || Nuova Simonelli Oscar 
 
Reply
#8
Am verificat si exact asa curge. Dar oare in timpul extractiei, cand presiunea ajunge la 9 bari, se mai distribuie la fel de uniform apa prin sita ? Sau tot centrat e presiune mai mare .. ?
Nuova Era Altea , Compak K6
 
Reply
#9
E o problema de distributie, tampare, poate si cafea, aproximativ similar cu ce se vorbea pe aici.
Expobar Brewtus IV, Mahlkonig Vario K30, rasnita manuala Kinu M47, VST 18g, Tamper Concept Art dinamometric, Tidaka Tamper Cube 
 
Reply
  


Forum Jump:


Browsing: 1 Guest(s)