• Bun venit pe forumul Espressoman
Hello There, Guest! Login Register


Latte cu foarte mult lapte si putina cafea

#1
buna , am cumparat recent un saeco poemia

obisjnuiam sa beau cafea de la filtru si anume , o cana mare compusa din jumatate cafea si jumatate lapte, rezultand un lichid destul de dulce fara a adauga zahar.

am reusit sa gasesc o cana de 250 ml alungita care sa incapa sub espresor
http://rbdecor.ro/produs/ceasca-cappucin...bleumarin/

nu folosesc cafea multa si incerc sa mentin extractia sub 8 secunde si totusi shotul iese prea tare
cat despre panarello , nu reusesc sa fac lapte pentru latte , mereu obtin o spuma buna pentru cappucciono (am incercat sa tai aerul ridicand pitcherul mai sus si degeaba)

una peste alta nu stiu cum as putea obtine un shot mai putin tare care in combinatie cu lapte sa fie dulceag.
                                                          
                                    Vario Mahlkoning Home | Expobar Office Leva (HX) | Tamper Tidaka Epico | IMS basket                                               Timer KitchenKraft | Latiere Motta Europa | Cafelat Knockbox & Tamping Mat | d'Ancap & Inker cups | Cantar On Balance 
 
Reply
#2
ce cafea folosesti?
ce rasnita ai?
ce filtru?
8 secunde?!?!
aia e ceasca de latte, nu de cappuccino.
La Spaziale 3000 (2 grupuri) | Mazzer Mestre (Super Jolly) | naked PF | 53mm steel/wood tamper | Aerobie Aeropress | Mahlkönig Vario | Bodum Frenchpress | Hario V60 dripper| Kalita kettle 0,7l | Tiamo K01 dripper | Butlers Moka 1 cup | Incalzitor apa Electrolux | etc...
 
Reply
#3
(31-08-2014, 22:45)Ernest Valentin Wrote: ce cafea folosesti?
ce rasnita ai?
ce filtru?
8 secunde?!?!
aia e ceasca de latte, nu de cappuccino.

imi cer scuze , sunt cat se poate de incepator

cafea premacinata Lavazza
nu detin rasnita
este portafiltrul presurizat de la poemia

m-am mai jucat cu masina si am obtinut urmatoarele rezultate

-extractie 25 de secunde , cafea acra si amaruie la sfarsit

-extractie 15 sec , cafea acra

m-am jucat si cu dozajul .dupa 7 secunde acel maroniu dispare , culoarea se modifica deja , dupa 15 secunde de extractie mi se pare mult prea deschisa culoarea obtinuta

de asemenea cafeaua curge prea repede , in 25 de secunde am scos peste 130 ML in ceasca

nu reusesc nici sa obtin o cafea buna si nici o spuma buna pentru latte.acel panarello pare bun doar pentru cappuccino.
                                                          
                                    Vario Mahlkoning Home | Expobar Office Leva (HX) | Tamper Tidaka Epico | IMS basket                                               Timer KitchenKraft | Latiere Motta Europa | Cafelat Knockbox & Tamping Mat | d'Ancap & Inker cups | Cantar On Balance 
 
Reply
#4
ai primit in pachet si sita nepresurizata? daca nu, comanda o astfel de sita de la magpro.
cauta pe bursa pentru o rasnita manuala sau cumpara una.
foloseste cafea proaspat prajita pentru a gasi si arome in ceasca si nu doar ceva nebaubil.
incearca sa scoti acea bucata de plastic numita panarello ca sa incerci sa obtii o crema pe placul tau, insa daca baza bauturii (espresso) nu este corect extrasa, nu are rost sa iti bati capul cu laptele.
La Spaziale 3000 (2 grupuri) | Mazzer Mestre (Super Jolly) | naked PF | 53mm steel/wood tamper | Aerobie Aeropress | Mahlkönig Vario | Bodum Frenchpress | Hario V60 dripper| Kalita kettle 0,7l | Tiamo K01 dripper | Butlers Moka 1 cup | Incalzitor apa Electrolux | etc...
 
Reply
#5
La poemia portafiltrul este presurizat parcă, nu sita. Ii poți scoate mecanismul de presurizare...găsești tutoriale pe Youtube. De ce mai ai nevoie în rest a enunțat Ernest foarte bine.
Dip Dks65 || Nuova Simonelli Oscar 
 
Reply
#6
Ca posesor de poemia, iti zic sa nu-ti mai bati capul,cu cafea din comert n-ai sa obtii niciodata ceva sa-ti placa.Ia-ti o rasnita manuala si cafea proaspat prajita si lucrurile vor arata mult mai bine.Fara acestea, te chinui degeaba.
Philips Saeco Poemia, tamper motta 53mm + rasnita manuala veche, reconditionata
 
Reply
#7
multumesc tuturor pentru raspunsuri

imi poate recomanda careva o rasnita manuala , sa fie pana in 200 lei max si sa faca treaba?

o sa caut cafea proaspat prajita in brasov si o sa depresurizez portafiltrul

totul in speranta ca nu am aruncat banii pe acest poemia si se poate scoate o cafea baubila din el Sad
                                                          
                                    Vario Mahlkoning Home | Expobar Office Leva (HX) | Tamper Tidaka Epico | IMS basket                                               Timer KitchenKraft | Latiere Motta Europa | Cafelat Knockbox & Tamping Mat | d'Ancap & Inker cups | Cantar On Balance 
 
Reply
#8
Hario cu doua modele Mini (140)/Skerton (160) - la PapaJacques
Porlex Mini sare putin de 200 (220?) iar Tall se duce in 240-250.

Ca idee, variantele mini sunt cam de 20g de cafea o data, celelalte de 40g (Skerton/Tall).
PL043MMI, M38, Brikka, ibric, AeroPress... and V60/Hario Buono
 
Reply
#9
Un topic ajutator aici - http://www.espressoman.ro/forum/Thread-R...ala-Porlex
Expobar Brewtus IV, Mahlkonig Vario K30, rasnita manuala Kinu M47, VST 18g, Tamper Concept Art dinamometric, Tidaka Tamper Cube 
 
Reply
#10
ok , am urmat sfaturile tuturor

- am cumparat cafea proaspat prajita
- am facut rost de o rasnita automata veche
- am depresurizat portafiltrul

- am facut o cafea , a iesit mult mai buna in acest fel

spuma nu am obtinut deloc
am tampat cu plasticul pe care il avea espressorul (provizoriu)
am extras 25 de secunde

cafeaua a fost bunicica dar am ramas cu praf de cafea in ceasca ...
am macinat prea fin?

[Image: 15095320736_5db3cfdf63_c.jpg]
                                                          
                                    Vario Mahlkoning Home | Expobar Office Leva (HX) | Tamper Tidaka Epico | IMS basket                                               Timer KitchenKraft | Latiere Motta Europa | Cafelat Knockbox & Tamping Mat | d'Ancap & Inker cups | Cantar On Balance 
 
Reply
#11
rasnita aia este buna doar sa faci cafea la ibric, avand si pentru acea metoda neajunsuri.
Cauta macar ceva de genul: http://www.okazii.ro/ustensile-bucatarie...a152427997 daca momentan nu iti poti cumpara mini mill de la hario.
La Spaziale 3000 (2 grupuri) | Mazzer Mestre (Super Jolly) | naked PF | 53mm steel/wood tamper | Aerobie Aeropress | Mahlkönig Vario | Bodum Frenchpress | Hario V60 dripper| Kalita kettle 0,7l | Tiamo K01 dripper | Butlers Moka 1 cup | Incalzitor apa Electrolux | etc...
 
Reply
#12
(02-09-2014, 18:21)Ernest Valentin Wrote: rasnita aia este buna doar sa faci cafea la ibric, avand si pentru acea metoda neajunsuri.
Cauta macar ceva de genul: http://www.okazii.ro/ustensile-bucatarie...a152427997 daca momentan nu iti poti cumpara mini mill de la hario.

a fost doar un test pentru a vedea daca se va merita investitia sau nu
o sa cumpar un porlex mini cat de curand Smile
                                                          
                                    Vario Mahlkoning Home | Expobar Office Leva (HX) | Tamper Tidaka Epico | IMS basket                                               Timer KitchenKraft | Latiere Motta Europa | Cafelat Knockbox & Tamping Mat | d'Ancap & Inker cups | Cantar On Balance 
 
Reply
#13
as dori sa le multumesc tuturor pentru sfaturi !
tocmai am scos cea mai buna ceasca de cafea din acest Poemia

-depresurizat filtrul
-cafea proaspat prajita
-porlex mini
-demontat ansamblul panarello cu totul (a ramas doar teava)
-pitcher de la saga professional

nu am inca tamper , am folosit plasticul aparatului

ma deranjeaza ca mai trece putina cafea prin sita portafiltrului si ajunge in cana

de asemnea cand am vrut sa reglez porlexul am strans prea tare filetul si sper ca nu s-a intamplat nimic rau

multumesc inca o data !
                                                          
                                    Vario Mahlkoning Home | Expobar Office Leva (HX) | Tamper Tidaka Epico | IMS basket                                               Timer KitchenKraft | Latiere Motta Europa | Cafelat Knockbox & Tamping Mat | d'Ancap & Inker cups | Cantar On Balance 
 
Reply
  


Forum Jump:


Browsing: 1 Guest(s)