• Cafeaua, jumatate din motivul pentru care ma trezesc dimineata!
Hello There, Guest! Login Register


La Pavoni Gran Romantica + Kit profilare presiune

#1
Vand La Pavoni Gran Romantica (1400 RON) si Kit profilare presiune naked-espresso.com (1000 RON) impreuna sau separat. Preturile sunt fixe.

Asa cum il folosesc acum: https://www.flickr.com/photos/148937562@...ed-public/

Fara cooling fin (aveam temp stripes, le-am dat jos intre timp, prefer sonda k): https://www.flickr.com/photos/148937562@...ed-public/

Espressorul a fost cumparat de pe forum in ianuarie 2017 cu 1500 RON, la care am adaugat urmatoarele piese si am facut urmatoarele modificari:

- portafiltrul original modificat bottomless,
- ornament cu vultur (nu e original Pavoni, insa se potriveste atat ca fixare, cat si ca finisaj cromat),
- tavita metalica cromata (in loc de cea de plastic),
- protectie de sightglass noua (cea veche era oxidata),
- manerul de la portafiltru schimbat cu unul nou, tot negru.

Functioneaza perfect si am rezultate repetabile cu el. Il vand pentru ca sunt curios sa lucrez si cu altceva, probabil o sa ma orientez spre o Bezzera Magica, insa inca citesc.

Estetic, are urme de utilizare normala si niste zgarieturi fine pe grouphead (probabil de cand am pus/scos cooling fin-ul), insa nimic deranjant sau foarte vizibil.

L-am decalcifiat o data acum vreo doua luni, fara sa trec apa cu solutia de decalcifiere prin grup si prin teava de abur (pentru protectia garniturilor).

Parerea mea e ca kit-ul de profilare e extrem de util, sigur ca se poate "simti" presiunea pe levier si fara acest kit, insa cu kit e mult mai usor sa repeti un profil de presiune. Cu kit-ul, devine foarte usor sa experimentezi extractii cu profil de presiune liniar cu 6 bar, cu 9 bar sau orice tip de profil de presiune, stiind exact la ce presiune extragi.

Cooling fin-ul din poza este luat de la Tije din Olanda (stiu ca se poate confectiona usor si la noi, insa am vrut sa cumpar de la cineva care a mai facut asa ceva, daca tot urma sa asez piesa pe grupul Pavoni-ului meu, sa nu experimentez aiurea cu zgarieturi pe grup, care e o piesa destul de scumpa).

Mie mi se pare extrem de util in extractii sa am acest cooling fin. Practic, timpul de asteptare intre extractii e de cateva minute (racirea grupului), se stabilizeaza pe la 85-87 de grade (in functie de cata vaselina termoconductoare folosesc la asezarea lui pe grup).

Din acest motiv, cooling fin-ul mi se pare un must la orice Pavoni si nu il vand decat ulterior vanzarii espressor-ului sau impreuna cu acesta, la un pret de 250 de RON pentru cooling fin.

Am uitat sa adaug accesoriile pentru La Pavoni: baza tamper 51.5 mm (70 RON), inel Tidaka pentru sita Pavoni (100 RON).

Scuze, site-ul corect pentru kitul de profilare a presiunii este naked-portafilter.com.
Quamar Q13/75 E, Kinu M47, La Pavoni
 
#2
Retrag momentan espressor-ul si accesoriile de la vanzare, mi-ar placea sa il tin pe acesta pentru teste comparative. Scuze de razgandire!
Quamar Q13/75 E, Kinu M47, La Pavoni
 
#3
Inteleapta decizie Smile
 
#4
Din pacate, nu intelepciunea m-a caracterizat la aceasta initiativa de a vinde Pavoni-ul si dupa de a il retrage, ci mai degraba o nehotarare vizavi de calea de urmat, daca sa merg spre HX si care HX. Cum spuneam, mai citesc...

Ce am observat e o anumita delicatete/calitatea "matasoasa" a shot-urilor pe E61, ceea ce ma face sa imi doresc asa ceva, pe cand, la Pavoni, desi cu un plus de claritate, gustul e cumva mai puternic, e ca si cum profilul de temperatura al Pavoni ar sacrifica aciditatea in favoarea claritatii.
Quamar Q13/75 E, Kinu M47, La Pavoni
 
#5
(30-05-2017, 09:23)cradun Wrote: Ce am observat e o anumita delicatete/calitatea "matasoasa" a shot-urilor pe E61, ceea ce ma face sa imi doresc asa ceva, pe cand, la Pavoni, desi cu un plus de claritate, gustul e cumva mai puternic, e ca si cum profilul de temperatura al Pavoni ar sacrifica aciditatea in favoarea claritatii.

Ceea ce spui priveste corpul cafelei. Pe E61, fata de Pavoni, shoturile sunt mai vascoase, mai matasoase, asta pentru ca au mai mult corp. Nu temperatura e cea care da asta, ci presiunea mai ridicata.

Este greu sa constati lipsa corpului cand lucrezi doar pe Pavoni, insa, vei vedea, cand vei face upgrade si vei avea parte de corp, cand te vei obisnui cu el, dupa aceea cand vei face shoturi pe Pavoni vei simti lipsa acestei componente, importanta pentru espresso.

Asta nu inseamna ca Pavoni nu scoate cafea buna, e doar o constatare asupra unei componente (corpul cafelei). Mi se pare o idee buna sa pastrezi o perioada aparatul.
La Marzocco GS/3 AV, Mahlkonig K30 Vario, Kinu M47
 
#6
Multumesc pentru informatii!
Quamar Q13/75 E, Kinu M47, La Pavoni
 
  


Forum Jump:


Browsing: 1 Guest(s)