• Bun venit pe forumul Espressoman
Hello There, Guest! Login Register


La Marzocco Mini, pentru acasa, alternativa la GS3

#1
Stiam de la un amic din Germania ca La Marzocco va lansa o versiune casnica, GS3-ul fiind undeva intre prosumer si cafenea micuta.

Si vad azi pe pagina de fcb a colegului stefandinescu, marea veste: " La Marzocco Unveils a Mini Model of the Linea Classic for High-End Home Use "

Stirea este aici


Aparatul arata asa (full size):

[Image: LineaMini.jpg]

Nu gasesc momentan detalii tehnice, dar din poza pare-se ca s-a pastrat grupul saturat, cu paddle. Din pacate nu vad niciun afisaj electronic. Pe un Londinium nu tii la asa ceva, dar pe un asemenea espressor parca l-as fi vazut obligatoriu. 

Marea surpriza (neplacuta) este pretul, 4500 de dolari. Pe orice site nemtesc gasesti GS3 cu 4000 si ceva de euro...

Ramane sa vedem mai multe in perioada urmatoare.
Expobar Brewtus IV, Mahlkonig Vario K30, rasnita manuala Kinu M47, VST 18g, Tamper Concept Art dinamometric, Tidaka Tamper Cube 
 
Reply
#2
Deocamdata un meh rasunator din partea mea, sa vedem dupa review-uri..
La Scala Butterfly, OE Pharos, Gino Rossi RR45, AeroPress, V60, prajitor tip corretto
 
Reply
#3
Strict ca design zici ca e facut de Lelit Smile))
Expobar Brewtus IV, Mahlkonig Vario K30, rasnita manuala Kinu M47, VST 18g, Tamper Concept Art dinamometric, Tidaka Tamper Cube 
 
Reply
#4
Exact la el m-am uitat acum o oră. Prețul e prohibitiv , mai ieftin iese VBM super 2B, care are si PID si cel mai masiv grup E61 (deși La Marzocco au tehnologia alternativa cu care se lipsesc de E61)
Quamar Q13 E, Bezzera Strega
Bodum Bistro French Press, Hario (concediu si la munca)
 
Reply
#5
au iesit si celelalte forumuri cu informatii, thread-ul de pe CofeeGeek mi se pare chiar lamuritor, desi nu e un review;

ceva "brain", multa calitate si mult marketing (de, odata au cucerit Starbucks cu Linea):
pretul e pentru cei la care nu conteaza prea mult, dar important e ca se situeaza intr-o nisa neacoperita pana acum;
e un grup saturat (175 ml boiler in grup si HX in boilerul de abur), dar nu si MP - paddle!
e doar un gadget de inmuiat inimile slabe; adica, acel fake paddle putea fi foarte bine inlocuit cu un buton, pentru ca tot ce face este sa angajeze un intrerupator, care declanseaza prin BB un proces de preinfuzie fixa si apoi extractie;
controlul temperaturii de extractie se opereaza cu un... buton rotativ in trepte, deci o interfata electromecanica, nu afisaj digital; care presupun, e extrem de precis, dar atat - nu pressure, nu temperature... profiling;
ce-i drept, iei asa ceva pentru calitatea extractiei, nu pentru un afisaj de PID...

thread-ul citat mai sus are si o multime de poze;
sunt unii gata sa-si vanda rinichii pentru asta Smile

ca interfata, nu ca performante (!), o La Spaziale Dream T mi se pare mai aratoasa;

un dual boiler cu E61 nu e de luat in comparatie; chiar daca e VBM si cu tot respectul ce-l am pentru VBM Replica (spring lever cu HX) si celelalte, cu convingerea ca VBM DB face mult mai usor si probabil mai bine decat Magica mea, un shot excelent, totusi:
un dual boiler cu E61 ramane un compromis in comparatie cu un grup saturat; acesta, grupul saturat, este chiar boilerul si extractia, comandate de brain box/PID!
in timp ce un DB cu E61 are comanda pe boiler si are de luptat (prin termosifon si flush-uri manuale) cu "personalitatea" si inertia grupului E61;
Bezzera STREGA (PID grup, dimmer pompa, dataloger), rasnita Macap M7 (900rpm), site IMS, Hario V60, prajitor DIY cu Artisan
 
Reply
#6
Nu ca ar avea efecte negative asupra rezultatelor, sunt convins ca performantele vor fi de top, dar strict principial vorbind, la 4500 dolari "fake paddle"?
La acest nivel nu poate fi nimic "fake", trebuie sa reprezinte esenta tehnologiei Marzocco la scara redusa, pentru uz casnic, dar nu fake. Mai bine buton, macar ar fi sincer, nu ar incerca sa induca in eroare.

"-- most baristas don't know or realise about preinfusion control, ramping up, and other nice cool super advanced things you can get from La Marzocco's advanced paddle technology (...) -- they just like the act of sliding over a paddle"

 - seamana cu principiul filtrelor presurizate, majoritatea utilizatorilor nu stiu sa "scoata" un shot cu nepresurizate, le dam noi unele care fac singure. Numai ca modelul in cauza nu este destinat "majoritatii utilizatorilor".

In fine, eu am o problema cu imitatiile in general, dar nu ar trebui sa sperie prea multi cumparatori, eu nefacand parte din target, oricum.
Gaggia Evolution + Rancilio Silvia steam wand, Fiorenzato F5
 
Reply
#7
Nu am avut intenția să compar tehnologiile. Mă gândeam numai la raportul preț /calitate , care contează , mai ales pentru un home user din România .
Quamar Q13 E, Bezzera Strega
Bodum Bistro French Press, Hario (concediu si la munca)
 
Reply
#8
E drept ca suntem "prea mici" noi sa tragem concluzii asa online, fara sa fi testat " macar" un GS3, ca sa vedem ce doreste La Marzocco de fapt cu tehnologiile sale. Dar in cazul modelului Mini, se desprinde usor aceasta aparenta de carlig de pescuit bi(bani). Probabil se va mai ieftini si in Europa, va ajunge cam 3500E la un moment dat, insa chiar si asa e scump pentru ceea ce (nu) este. "Scump" e un termen destul de subiectiv, insa atunci cand ai un nume mare in profesionale, e greu sa lasi coada jos cand scoti ceva pentru prosumeri.

Pe partea de E61, RaduCarutasu spunea ca a fost intr-un showroom in Austria si cei de acolo au retras Vesuvius-ul de la vanzare pana la noi upgrade-uri din cauza ratei mari de defectare. Deci si concurenta pentru La Marzocco e slaba (nu ca s-ar bate direct cu E61).
Expobar Brewtus IV, Mahlkonig Vario K30, rasnita manuala Kinu M47, VST 18g, Tamper Concept Art dinamometric, Tidaka Tamper Cube 
 
Reply
  


Forum Jump:


Browsing: 1 Guest(s)