• Bun venit pe forumul Espressoman
Hello There, Guest! Login Register


Kopi Luwak - fața nevăzută

#1
Nu știu dacă ați observat, dar bariștii în general nu o recomandă. Motivele sunt multe, acesta e unul din ele. Merită să citiți!

http://baristamagazine.com/blog/?p=11336
Espressoare profesionale La Spaziale, Nuova Simonelli, Dalla Corte || Mahlkonig Vario, Mahlkonig VTA 6S, Nuova Simonelli Mythos, Eureka Mignon || Tamper Reg Barber || Skull tamper || Latiere Motta Europa || Probat Probatino Roaster
 
Reply
#2
(02-02-2014, 13:39)Chocollat Wrote: Nu știu dacă ați observat, dar bariștii în general nu o recomandă. Motivele sunt multe, acesta e unul din ele. Merită să citiți!

http://baristamagazine.com/blog/?p=11336

Interesant. Multumim pt. info.
Lelit PL41PLUS , Lelit PL043MM + Hario Skerton , Tamper Concept Art Knock.
 
Reply
#3
...si nu numai atat, aceasta cafea a ajuns un produs contrafacut din punctul meu de vedere, atata timp cat respectivele animale sunt hranite fortat cu cireasa de cafea si tinute in captivitate. O extravaganta ca multe alte chestii alimentare din acea zona a lumii.
Personal consider cele mai bune cafele so: Kona Hawai Holualoa si Panama Boquete.
Expobar Diamant base 2 gr, Mazzer Kony, Concept-art dinamometric, Reneka 16g+VST 7g, Espro toroid steaming picher.
 
Reply
#4
Cititi si "Kopi luwak, istoria celei mai scumpe cafele din lume"
Gaggia Evolution , Hario Skerton , Tamper RVS full inox
 
Reply
#5
Cu siguranta nu voi avea curiozitatea sa gust acesta cafea si am scris-o deja in lista neagra alaturi de pate fuagra .....
Lelit PL41PLUS , Lelit PL043MM + Hario Skerton , Tamper Concept Art Knock.
 
Reply
#6
Nici eu nu cred ca voi incerca vreodata.Poate nu ati vazut documentarul facut de BBC despre cafeaua Kopi Luwak...o adevarata mafie ca in orice domeniu.
Gaggia Evolution , Hario Skerton , Tamper RVS full inox
 
Reply
#7
Astazi la B1 am auzit de la mr. Florescu faptul ca a fost "detronat" Kopi Luwak de niste boabe care se gasesc in balegarul unui anumit elefant. In acest caz s-ar putea sa fie mai greu de crescut in gradina, cum se intampla cu celebrele pisici.
Expobar Brewtus IV, Mahlkonig Vario K30, rasnita manuala Kinu M47, VST 18g, Tamper Concept Art dinamometric, Tidaka Tamper Cube 
 
Reply
#8
Si pe blogul lui Bradut Florescu doua vorbe mai vechi, "direct de la sursa".
Expobar Brewtus IV, Mahlkonig Vario K30, rasnita manuala Kinu M47, VST 18g, Tamper Concept Art dinamometric, Tidaka Tamper Cube 
 
Reply
#9
Modul de recoltare a acestei cafele era unul din motivele care o faceau deosebita.
Pisicile erau cele mai exigente culegatoare: mancau cele mai bune cirese, coapte uniform, fara deformatii, fara puncte sau alte imperfectiuni (vorbesc la trecut, tocmai, pentru ca majoritatea loturilor se obtin prin hranirea fortata in custi).
Sunt curios cum ar culege elefantii ciresele de cafea selectiv (pe cele mai bune, si mai ales din culturi de altitudine)?
 
Reply
#10
Am o curiozitate... Daca a gustat cineva KL din asta si daca chiar are un gust deosebit.

Am vazut mai demult un film cu elefantii astia... Erau hraniti cu o pasta in erau amestecate si cirese de cafea... Nu culegeau ei nimic si pareau a fi tinuti in semicaptivitate.
Bezzera BB005 TM, Aeropress, Hario v60 Icecoffee Maker, Lelit PL41TEM, Lelit PL43MM
 
Reply
#11
http://www.animalzoo.ro/dupa-foie-gras-o...-din-lume/
 
Reply
#12
(17-09-2015, 20:51)vct1976 Wrote: Am o curiozitate... Daca a gustat cineva KL din asta si daca chiar are un gust deosebit.

surse sunt destule si e disponibila si in unele alimentare externe
probabil ca e mai greu de nimerit ceva veritabil
dar oricum dupa mai multe teste poate poti sa-ti dai seama cum sta treaba si cu asta....chiar daca sunt luate scurtaturi, daca e ceva gust deosebit iti dai seama rapid....cel putin ar trebui
 // i-steel-1 , m7k-c83-r |T| cellini-evo-2 \\

                                                 
 
Reply
#13
Am baut eu in urma cu cateva zile, dar cred ca era cumparata de pe un raft uitat de prin aeroport. Era si neunitar prajita, unele boabe blonde, altele prajite mai bine. Mi-a amintit oarecum de Panama Geisha. Aciditate destul de pronuntata, ceva iz fructat, usoare urme de nuci. Retrogust spre zero. Nu m-a impresionat.
expobar hx, vario home, vst 18 ridgeless, espro tamper & pitcher 35 cl, sotie intelegatoare
 
Reply
#14
daca e preparat cum trebuie si sortimentul nu e falsificat e cu totul altceva decat o cafea obisnuita.
nu ai cum sa nu fii dat pe spate
 // i-steel-1 , m7k-c83-r |T| cellini-evo-2 \\

                                                 
 
Reply
#15
Salut,

Intamplarea face ca acum sunt in Bali in vacanta, patria Kopi Luwak-ului si intradevar pot sa zic ca o gasesti in toate shop-urile dar am zis sa merg si la o plantatie de-a lor de cafea si pot sa zic ca am fost suprins .. in rau

Nu e nici maimuta si nici pisica... e ceva la mijloc si intr-adevar in captivitate si satula de atatea cirese

Totul e mega primitiv iar boabele de cafea sunt prajite la cratita pe foc cu o doamna care le invartea din cand in cand. Apoi macinata la un tocator manual ca si cand ai vrea sa presezi usturoi-ul. Daca pasionatii de prajitorie ar fi vazut procesul end-to-end ar fi facut infarct Smile)

Daca tot am ajuns aici am si incercat o sesiune de degustare cu mai multe tipuri + o cana de cafea .. 50.000 Rupii (aprox 4 dolari) ..  si nu am baut decat doua guri

Mai jos niste poze:

[Image: MxWQQko.jpg][Image: fiXCnU8.jpg][Image: yy9QWQo.jpg]
Lelit PL91T, Mahlkonig Vario Home, Site IMS 14g+17g, CA dinamometric, OCD
 
Reply
#16
saracele animalute,sclave fara voie huooooooooo!
lelit 41 tem powered by vladislav, sita precision competition, tamper lelit, fake OCD 3D printed, pitcher motta, rasnita msj
 
Reply
  


Forum Jump:


Browsing: 1 Guest(s)