14-09-2014, 14:10
De foarte putin timp m-am alaturat acestui forum iar de atunci nu ma mai opresc din citit si aflat informatii noi.
Printre altele am vazut intr-una din poze un knock-box pentru golirea pucului dupa extractie.
Pentru ca nu vreau sa lovesc toata ziua portafiltru de cosul de gunoi am hotarat ca trebuie sa am asa ceva. Pretul gasit pe net trece binisor de 100 de lei asa ca m-am hotarat sa construiesc unul.
Am cumparat un ibric cu 22 de lei (exista si mai ieftine -5 lei- dar asta mi s-a parut ca este destul de gros in carne ca sa nu se descentreze tot cand il utilizez). Aveam pe acasa o bara filetata de 10 mm, din care am taiat un capat, astfel ca a trebuit sa mai cumpar doar doua "piulite cu capul acoperit" (s-au cum le-o fi zicand) - cost vreo 2 lei- si niste furtun care sa se potriveasca ca si diametru pe bara filetata (asta a fost gratis ca mi-a trebuit doar 10 cm).
A trebuit sa cumpar un disc special pentru taiat inox astfel incat sa nu se roseasca zona unde urma sa tai ibricul(cost 6,5 lei)
Am luat ibricul, i-am dat jos coada, l-am taiat cu polizorul unghiular incercand sa ii dau o forma asemanatoare cu cele din comert.
Am dat apoi doua gauri si am introdus bara si furtunul. Am infiletat la capete si gata.
A iesit dupa cum vedeti in poze.
Cost total max 25 lei (ca discul o sa il mai folosesc si in alte lucrari)
Apropo de colturile expresomanilor... a trebuit sa mai fac un corp de mobilier ca sa am unde sa pun echipamentele dedicate cescutei de 30/60ml de cicoare.
Dar a inceput sa arate bine...
Printre altele am vazut intr-una din poze un knock-box pentru golirea pucului dupa extractie.
Pentru ca nu vreau sa lovesc toata ziua portafiltru de cosul de gunoi am hotarat ca trebuie sa am asa ceva. Pretul gasit pe net trece binisor de 100 de lei asa ca m-am hotarat sa construiesc unul.
Am cumparat un ibric cu 22 de lei (exista si mai ieftine -5 lei- dar asta mi s-a parut ca este destul de gros in carne ca sa nu se descentreze tot cand il utilizez). Aveam pe acasa o bara filetata de 10 mm, din care am taiat un capat, astfel ca a trebuit sa mai cumpar doar doua "piulite cu capul acoperit" (s-au cum le-o fi zicand) - cost vreo 2 lei- si niste furtun care sa se potriveasca ca si diametru pe bara filetata (asta a fost gratis ca mi-a trebuit doar 10 cm).
A trebuit sa cumpar un disc special pentru taiat inox astfel incat sa nu se roseasca zona unde urma sa tai ibricul(cost 6,5 lei)
Am luat ibricul, i-am dat jos coada, l-am taiat cu polizorul unghiular incercand sa ii dau o forma asemanatoare cu cele din comert.
Am dat apoi doua gauri si am introdus bara si furtunul. Am infiletat la capete si gata.
A iesit dupa cum vedeti in poze.
Cost total max 25 lei (ca discul o sa il mai folosesc si in alte lucrari)
Apropo de colturile expresomanilor... a trebuit sa mai fac un corp de mobilier ca sa am unde sa pun echipamentele dedicate cescutei de 30/60ml de cicoare.
Dar a inceput sa arate bine...
Lelit Elizabeth | Fiorenzato AllGround | Kinu M47
Ex: La Cimbali M21S Junior | Gaggia Classic
Eureka(Nuova Simionelli) Mondial | Porlex Mini.
Ex: La Cimbali M21S Junior | Gaggia Classic
Eureka(Nuova Simionelli) Mondial | Porlex Mini.