Hello There, Guest! Login Register


Intrare in lumea espesso

#61
Pentru inceput, o gaggia classic 2015 și o rasnita gaggia MDF . Cam asa am si eu de 2 ani (deocamdata ) si sunt multumit. Plus cafea proaspat prajita . Restul se invata mai ales  de pe forum
Quick Mill QM67, tamper Lelit PL100 plus, latiera 350 ml inox, rasnita electrica Fiorenzato F64E, 
 
Reply
#62
MDF are dozator si pentru inceput e mai greu de lucrat cu ea.
Daca ai buget mic, mai bine asteapta black friday caci sigur trebuie sa apara alternative.
#Lelit Bianca V3 Black #EK43S + SSP & Titus carrier #Honne Slim #Kinu Titan
 
 
Reply
#63
In 2000 de lei oricum nu are cum sa obtina ceva decent. Un SBDU cu pid si un M47, de exemplu, cam sar de 2000 de lei in orice confirguratie.
 
Reply
#64
Eu cred ca PID-ul este supraevaluat. Am facut masuratoari pe aparatul meu Brasilia Club cu PID-ul in mod on/off si desi temp pe pid varia cu 15grd, pe grup varia cu 3-4grd. Adica un grup suficient de masiv atenueaza fluctuatiile de temperatura din boiler.
Brasilia Club, Kinu Simplicity, Comandante, Kingrinder P0, Mignon Specialita.
ex: Gaggia Espresso, Color; Quamar T80, Macap M2D, Feldgrind 2.
 
Reply
#65
La un SBDU, actiunea PID_ului in timpul extractiei este mai putin relevanta, primand setarea unei temperaturi de plecare pe care sa o cunosti. Acolo se vede "forta" PID-ului.
#Lelit Bianca V3 Black #EK43S + SSP & Titus carrier #Honne Slim #Kinu Titan
 
 
Reply
#66
Mulțumesc mult pentru răspunsuri!
PID, SBDU, PSI, SRI... cred ca e cam mult pentru un începător...
La 2.000 lei e imposibil să găsesc ceva "decent"?!
 
Reply
#67
Lelit pl41tem ca si prim espressor, sunt doua la vanzare acum in stare perfecta cu 1000-1200ron.

De banii ramasi comandati o rasnita manuala, de tipul kinu m47 sau daca nu va convine rasnita manuala, atunci puteti merge oricand pe o rasnita second hand, de tipul macap mx/m4, fiorenzato f64, mazzer super joly, sau eventual un quamar t80, desigur second hand, pt ca de noi costa mai mult de 800-1000ron.
 
Reply
#68
(12-11-2017, 16:28)idan Wrote: Salutare tuturor,

Care ar fi recomandarea voastră pentru un începător, sătul de capsule Nespresso...
Buget 1500-2000 lei.
Mulțumesc.

Redau ma jos o bucata din articolul scris de fondatorul forumului. Poate te ajuta. Citez :
 "In final va sfatuiesc sa nu va grabiti si sa nu aruncati banii pe fereastra, chiar daca aveti de unde. Analizati cu atentie diferenta de pret dintre categoriile de mai sus, cereti o parere, si daca voi credeti ca in viitorul apropiat veti avea ocazia sa va cresteti bugetul dedicat unei rasnite, atunci mai bine asteptati si luati un lucru mai avansat decat sa constatati repede ca aveti nevoie de un upgrade.

 Este insa (din pacate) primul articol din blogosfera nationala care trateaza teoretic si practic, achizitia unei rasnite de cafea, obiect neglijat de multi atunci cand se gandesc la achizitia celor necesare prepararii unui espresso. De aceea a aparut si Forumul Espressoman, unde va invit cu mare placere si unde veti gasi o comunitate frumoasa de pasionati ai cafelei! In limita timpului disponibil raspund si la intreba..."

Valbil pt rasnita...
Pt espressor...merge si un saeco pomia pt inceput
Macap MC42 Stepless, Kinu M47, Magica, VST 18, IMS Competizione 22.
 
Reply
#69
(12-11-2017, 18:45)idan Wrote: Mulțumesc mult pentru răspunsuri!
PID, SBDU, PSI, SRI... cred ca e cam mult pentru un începător...
La 2.000 lei e imposibil să găsesc ceva "decent"?!

Ca si espressoare noi, asteapta black friday, va fi un topic separat pe undeva pe aici prin forum... POate gasesti loc pentru o rasnita si un PL41TEM caci are PID, teava de aburi profesionala si manometru. Dintre toate, PID_ul ajuta cel mai mult pt ca stii de la ce temperatura a apei pleci, iar aceasta dicteaza gustul in ceasca, pe langa alti factori. Daca ai o cafea prajita putin cam tare si pleci de la 96 de grade, s-ar putea sa ai surpriza unui gust si mia amar decat te-ai fi asteptat. Astfel, reglezi PID-ul pe 91-92 si poate reusesti sa mai tai din amareala. Daca nu ai PID, termostatul se plimba pe o plaja de la 88 la 97 sa spunem, iar temperatura apei la pornirea extractiei va fi una aleatorie pe aceasta plaja. Exista tehnici de "temp. surfing" prin care poti intui temperatura de plecare, dar iti taie din placerea prepararii.

@traumen  - articolul respectiv trebuie sa intre curand la modificat, caci a ramas mult in urma.
#Lelit Bianca V3 Black #EK43S + SSP & Titus carrier #Honne Slim #Kinu Titan
 
 
Reply
#70
(12-11-2017, 18:45)idan Wrote: Mulțumesc mult pentru răspunsuri!
PID, SBDU, PSI, SRI... cred ca e cam mult pentru un începător...
La 2.000 lei e imposibil să găsesc ceva "decent"?!

Decent e un termen extrem de relativ si foarte personal. Iar bugetul poate fi ok daca esti dispus sa investesti timp si efort in imbunatatirea unui echipament inferior. Atat timp cat intelegi limitarile unui echipament inferior. 

Pe de alta parte daca aloci toti bani spre un aparat si-ti spui ca rasnita nu e importanta la inceput s-ar putea sa te intrebi de ce ai cheltuit niste bani daca rezultatul nu difera foarte tare de capsule sau e chiar mai prost.
 
Reply
  


Forum Jump:


Browsing: 1 Guest(s)