29-01-2013, 10:57
Am descoperit acest forum de cateva zile si am aflat o gramada de informatii utile (si unele complet noi, cum ar fi de exemplu cafeaua proaspat prajita si importanta rasnitei - astept cu nerabdare sa fie livrata o comanda cu ambele ).
Pentru mine (si probabil nu sunt/nu voi fi singurul) ar fi interesanta pentru inceput o descriere a procesului de la cap la coada (fie si cu minime dezvoltari, dar macar sa stii in ce zona te afli). Momentan mi se par prea tehnice unele discutii (VST, PID, tamper cu diverse forme, EX, HX, etc), iar cei "proaspeti" in domeniu e greu sa fie atrasi. Pur si simplu nu se leaga informatiile daca iti lipseste baza.
De asemenea, in cursul descrierii si eventuale paliere de pret pentru echipamente (la nivel informativ e OK) ar ajuta pe cei mai putin cunoscatori. Ulterior pot aprofunda (exista destule topicuri) sau pot cere informatii suplimentare, evident.
Acum cateva zile spunea PapaJacques pe forum/facebook ca este nevoie de educarea consumatorului. Sunt sigur ca o traducere in limbaj profan ar ajuta multa lume. Poate s-ar putea organiza niste intalniri la o cafenea unde sa se poata vedea tot procesul, gusta produsul final si explica. Tot ca un pas in educarea viitorilor espressomani.
In momentul de fata eu am o singura experienta "ET" la activ, cu un expresso baut la Roma. Efectiv mi-a bulversat simturile si tot ce stiam despre espresso, a fost o experienta incredibila. Mi-ar place sa o pot repeta si aici. Poate nu acasa in viitorul apropiat, dar si aici e de studiat.
Pentru mine (si probabil nu sunt/nu voi fi singurul) ar fi interesanta pentru inceput o descriere a procesului de la cap la coada (fie si cu minime dezvoltari, dar macar sa stii in ce zona te afli). Momentan mi se par prea tehnice unele discutii (VST, PID, tamper cu diverse forme, EX, HX, etc), iar cei "proaspeti" in domeniu e greu sa fie atrasi. Pur si simplu nu se leaga informatiile daca iti lipseste baza.
De asemenea, in cursul descrierii si eventuale paliere de pret pentru echipamente (la nivel informativ e OK) ar ajuta pe cei mai putin cunoscatori. Ulterior pot aprofunda (exista destule topicuri) sau pot cere informatii suplimentare, evident.
Acum cateva zile spunea PapaJacques pe forum/facebook ca este nevoie de educarea consumatorului. Sunt sigur ca o traducere in limbaj profan ar ajuta multa lume. Poate s-ar putea organiza niste intalniri la o cafenea unde sa se poata vedea tot procesul, gusta produsul final si explica. Tot ca un pas in educarea viitorilor espressomani.
In momentul de fata eu am o singura experienta "ET" la activ, cu un expresso baut la Roma. Efectiv mi-a bulversat simturile si tot ce stiam despre espresso, a fost o experienta incredibila. Mi-ar place sa o pot repeta si aici. Poate nu acasa in viitorul apropiat, dar si aici e de studiat.
PL41TEM, Eureka Mignon Specialita, M47 Phoenix, ibric, AeroPress, Kompresso... and V60/Hario Buono