• Bun venit pe forumul Espressoman
Hello There, Guest! Login Register


Informatii de baza

#1
Lightbulb 
Am descoperit acest forum de cateva zile si am aflat o gramada de informatii utile (si unele complet noi, cum ar fi de exemplu cafeaua proaspat prajita si importanta rasnitei - astept cu nerabdare sa fie livrata o comanda cu ambele Wink).
Pentru mine (si probabil nu sunt/nu voi fi singurul) ar fi interesanta pentru inceput o descriere a procesului de la cap la coada (fie si cu minime dezvoltari, dar macar sa stii in ce zona te afli). Momentan mi se par prea tehnice unele discutii (VST, PID, tamper cu diverse forme, EX, HX, etc), iar cei "proaspeti" in domeniu e greu sa fie atrasi. Pur si simplu nu se leaga informatiile daca iti lipseste baza.
De asemenea, in cursul descrierii si eventuale paliere de pret pentru echipamente (la nivel informativ e OK) ar ajuta pe cei mai putin cunoscatori. Ulterior pot aprofunda (exista destule topicuri) sau pot cere informatii suplimentare, evident.
Acum cateva zile spunea PapaJacques pe forum/facebook ca este nevoie de educarea consumatorului. Sunt sigur ca o traducere in limbaj profan ar ajuta multa lume. Poate s-ar putea organiza niste intalniri la o cafenea unde sa se poata vedea tot procesul, gusta produsul final si explica. Tot ca un pas in educarea viitorilor espressomani.
In momentul de fata eu am o singura experienta "ET" la activ, cu un expresso baut la Roma. Efectiv mi-a bulversat simturile si tot ce stiam despre espresso, a fost o experienta incredibila. Mi-ar place sa o pot repeta si aici. Poate nu acasa in viitorul apropiat, dar si aici e de studiat.Big Grin
PL043MMI, M38, Brikka, ibric, AeroPress... and V60/Hario Buono
 
Reply
#2
In primul rand bun venit!

Tocmai ca poti repeta experienta din Roma, acasa, fara probleme. Ba chiar se poate si mai bine de atat, in functie de anumiti parametri.

Ceea ce spui tu este corect si s-a mai discutat candva acest lucru, solutia fiind conturarea unui "Wiki Cafe" de care nu prea am avut timp. Dar in mare parte, pe blog sunt explicate aceste lucruri. Cred ca sub bannerul forumului voi posta o banda gen crowl-ul CNN, cu link-uri spre articolele de baza.

Asadar, articolul despre importanta si alegerea rasnitei este aici, cel despre alegerea si diferentierea espressoarelor este aici, despre prepararea unui espresso aici, despre decalcifiere aici.

Sunt active si topicurile de pe Softpedia, acolo unde ne-am intalnit multi dintre forumisti, topicuri care contin foarte multe informatii utile, insa amestecate in sute de pagini.
Expobar Brewtus IV, Mahlkonig Vario K30, rasnita manuala Kinu M47, VST 18g, Tamper Concept Art dinamometric, Tidaka Tamper Cube 
 
Reply
#3
Super! Eu ma declar satisfacut de articolele indicate de tine. Recunosc ca am cautat mai mult pe acest forum, dar am citit si o parte din blog. Se pare ca mi-au scapat mare parte din articolele importante...

P.S. Am inceput deja sa ma gandesc la varianta unui espressor. Macar ca idee.Shy
PL043MMI, M38, Brikka, ibric, AeroPress... and V60/Hario Buono
 
Reply
  


Forum Jump:


Browsing: 1 Guest(s)