Hello There, Guest! Login Register


Informatie espressor levier

#1
Sunt din ce in ce mai intrigat de leviere si m-ar bate gandul sa il iau unul. Nu-mi permit o Strega sau altceva mai nou si m-as orienta spre ceva old -style. Are cineva vreo informatie despre levierul din anuntul asta ? Eu nu gasesc nimic [Image: undecided.gif] . http://www.subito.it/vi/180323942.htm
 
Reply
#2
E ceva artizanal, facut probabil de un mic atelier fara nume, "Italian Style", in Italia sunt nenumarate copii similare cu primele Faema, care au creeat conceptul, ca si Pavoni.
Este si pe ebay, acolo are si imaginea unei etichete din talpa, care confirma statusul de noname:

http://i.ebayimg.com/00/s/OTAwWDE0NDA=/z...wZJBYBS9i/$_57.JPG

La 160-180 euro mai bine gasesti pavoni in stare buna, pe al meu l-am luat cu 100+50 transport.
Baga pe ebay.it o cautare "caffe leva vintage"

Uite Pavoni intre 80 si 130 vezi daca gasesti ceva sa iti placa:
http://www.ebay.it/sch/i.html?_udhi=130&_mPrRngCbx=1&_from=R40&_sacat=0&_nkw=pavoni%20europiccola&rt=nc&_udlo=80

Manometrul este 18 Euro, si l-ai facut Pro Wink
 
Reply
#3
http://www.francescoceccarelli.eu/m_ital...le_eng.htm . Aici gasesti infromatii despre toate leverele mici de casa. Modelul linkat de tine nu e privit cu ochii buni. Din categoria de leviere mici recomand cele full manual (pavoni sau caravel daca nu vrei abur) pt ca cele cu arc din categoria asta nu duc la 9 bari (cred ca elektra urca maxim pe la 7-8 dar incepe de la 500 euro sh).

PS: un manometru e 2 euro din china si adaptor faci la strungar. Dar e mai putin important. Strip de temperatura pe group e must have la orice espressor de genu.
Strietman CT1/ Elektra MCAL + Honne;   Flair Signature Pro/Aeropress + Kinu Pheonix;  V60 + Kinu m68.
 
Reply
#4
"The main feature of these machines is that they are the ugliest among all those produced in Italy." lol Big Grin

7-8 bari nu ar fi tragedie... sunt baristi apreciati care sustin ca optimul este sub 5 bari... pretul in schimb este... Smile

Gheorghe, daca iei Pavoni, te pot ajuta cu reconditionarea.
 
Reply
#5
http://m.subito.it/vim/185491319.htm. Intre cea din primul post si asta care ar merita mai mult ?

Multumesc Renato pt disponibilitate si Neuromancer pt link ! Forma grupului la prima masina ma duce cu gândul la arc. Care ar fi diferenta intre un levier cu arc si una manuală , aparte arcul ? Pretul ar fi 150 € transport inclus pana la un amic in Italia care mi l-ar aduce gratis de sărbători. Ma refer la prima masina.
 
Reply
#6
Doar arcul e diferenta. In rest functioneaza la fel. A 2-a masina cred ca e destul de ok dar e o cumparatura riscanta: unele modele (daca nu chiar toate) au boilerul din aluminu: e posibil sa cumperi si sa vezi boileru corodat daca proprietarul nu s-a ocupat de el (la espressoarele de casa cu boiler din alumini se recomanda sa scoti toata apa din el dupa folosire :-s)

Ps: daca leveru sta in sus atunci e pe arc daca sta in jos atunci e manual
Strietman CT1/ Elektra MCAL + Honne;   Flair Signature Pro/Aeropress + Kinu Pheonix;  V60 + Kinu m68.
 
Reply
#7
Masina care merita cel mai mult este cea la care gasesti setul de service Wink
La piston sunt niste garnituri profilate in V care nu cred ca pot fi inlocuite cu orice O-ring Wink
 
Reply
#8
(16-11-2016, 10:12)Neuromancer Wrote: http://www.francescoceccarelli.eu/m_ital...le_eng.htm . Aici gasesti infromatii despre toate leverele mici de casa. Modelul linkat de tine nu e privit cu ochii buni. Din categoria de leviere mici recomand cele full manual (pavoni sau caravel daca nu vrei abur) pt ca cele cu arc din categoria asta nu duc la 9 bari (cred ca elektra urca maxim pe la 7-8 dar incepe de la 500 euro sh).

PS: un manometru e 2 euro din china si adaptor faci la strungar. Dar e mai putin important. Strip de temperatura pe group e must have la orice espressor de genu.

Salut,
Poti sa detaliezi un pic realizarea acesti strip de temperatura pe grup?
Multumesc frumos.
MK Brasilia ■ MK K22S SSP ■ MK K32SB & Aeropress 
 
Reply
#9
Se cumpara si se lipeste pe grup.
http://www.orphanespresso.com/Group-Temp..._2133.html

Exista si alte solutii: sa folosesti un termometru de bucatarie
Strietman CT1/ Elektra MCAL + Honne;   Flair Signature Pro/Aeropress + Kinu Pheonix;  V60 + Kinu m68.
 
Reply
#10
Este musai daca faci in cascada mai multe cafele, pentru ca de la a doua se supraincalzeste grupul Wink
Deci strip-ul este doar indicatia, urmeaza sa gasesti metoda de racire... de la banala carpa uda cu apa rece pus pe grup, pana la radiatoare inelare ca la pc-urile de gaming Big Grin
 
Reply
#11
(16-11-2016, 12:21)Neuromancer Wrote: Se cumpara si se lipeste pe grup.
http://www.orphanespresso.com/Group-Temp..._2133.html

Exista si alte solutii: sa folosesti un termometru de bucatarie

Super interesante strip urile respective.
Cat despre racire carpa umeda sau un castronel cu apa merg de minune Big Grin
MK Brasilia ■ MK K22S SSP ■ MK K32SB & Aeropress 
 
Reply
#12
Gata m-am linistit ! Masina se numeste Enrico of Italy si nu am gasit macar unu sa vorbeasca bine de ea Smile. Asa ca o sa privesc leverele old style de la distanta si ma bag la cautat un Oscar Nuova Simonelli de reconditionat. Daca vedeti ceva ....dati-mi un semn. Multumesc pt ajutor.
 
Reply
#13
La Pavoni ce nu iti place ?
Ai citit istoria firmei? au creat primul esspresor de bar, in 1901... iar europicolla este prima solutie de home espresso cunoscuta, aparut prin anii '60.
Cu un pic de modare poti face chiar si profilare de presiune, care pare acum cel mai trendy...
 
Reply
#14
(16-11-2016, 09:37)renatoa Wrote: Manometrul este 18 Euro, si l-ai facut Pro [Image: wink.gif]
MiniPro, ca ramane tot de 0.8 fata de 1.6l.  [Image: tongue.gif]
Izzo Alex Duetto III|La Pavoni Pro|Cafflano® Kompresso|Aero Press|Honne|Anfim Lusso|Kinu M47|MYY47 Aerolite|Sözen Değirmen|Aillio R1 Bullet|.
 
Reply
#15
Sa il racordezi la reteaua de apa e usor Tongue
Sa avem noi cafea sa bem...
 
Reply
#16
Cum mi-a ramas in gandul la o masina cu levier am gasit espressorul di foto. Mi mi se pare modelul asta doar ca nu vad butonul ala lateral . Credeti ca merita 100 euro ? Ar fi de recondizionare si lustrire. [Image: cuwVZZC.jpg][Image: aVX1EUB.jpg]
 
Reply
#17
Da unde o fi fost ținut? În garaj, sub gaura din acoperiș? Dacă e funcțional merită 100 dar la cum arată nu prea cred că pornește.
Lelit PL162T, Lelit PL72, Pavoni`70, Honne, Varia VS3&Hypernova Ultra, Kinu M47, Rok espresso, Hario V60, Gene 101, Kaleido M10PRO
 
Reply
#18
Arată foarte bine cel din linkSmile dacă ai cu ce sa iti prepari cafeaua in perioada următoare merita sa il pui pe acesta la punct


Gaggia Evolution | K6
Brasilia Mini SB | Macap M42M
Elektra Leva S1 '85 | Kinu M 47
 
Reply
#19
Nu cred ca te poti lua dupa cum arata pe exterior. De exemplu, eu mi-am cumparat Elektra-ul, care arata superb si era dat ca "in stare de functionare" - ceea ce era adevarat, DAR: am constatat ca spirala de incalzire nu era etansa, si anume scapa pe la surubiri extrem de putin, minimal, dar trebuia inlocuit, daca nu vroiam sa compromit espressorul din cauza ruginirii in soclu. De asemenea, presostatul (care functiona si el) nu era un model potrivit acestei masini, avea o plaja mare de lucru, un histerezis mare si ca atare era dificil de reglat. Dar functiona! In plus, la asemenea masini, vechi de o suta de ani, trebuie inlocuite din start toate garniturile.
Nu mai vorbesc de arc, care, chiar daca pare OK, este aproape sigur obosit rau, sau nu "da" ceea ce trebuie, si trebuie si el inlocuit.
Pe mine toate acestea, inclusiv surprizele, m-au costat ca. 170€ in plus - dar a fost o experienta buna in a imi cunoaste espressorul si mi-au dat satisfactii si pe planul "minitehnicus". In plus am rezolvat si niste puncte legate de tuning.

Concluzia mea este ca, asa cum arata, il poti face luna, astfel incit sa arate excelent (pe dinafara). Daca te asiguri ca gasesti si piese de schimb (imi inchipui ca au folosit ceva standard, Pavoni sau similar), si esti OK sa te bagi in el, atunci merita 100€.
Succes in luarea deciziei si eventual la proiect!
LM GS/3 AV, Elektra Micro Casa Leva, MK ProM E, Lagom P-64 SSP HU, Kinu M47
 
Reply
#20
Multumesc tuturor pt comentarii. Dar in mod deosebit lui Vlad Smile. Urmaresc cu interes discutiile despre Elektra si sincer speram sa am opinia ta ,văzând ca te pricepi. Mi-as dori o Elektra dar 300 plus eventuale cheltuieli suplimentare nu-mi permit. Masina as lua-o mai mult din placere ,ca obiect de design nu ca sa o folosesc zilnic . Sunt constient ca o sa fie mult de lucru la ea dar poate ca si asta vreau . Satisfactia ar fi si mai mare sa o reconditionez singur. Piese se gasesc ...lamacchinadicaffe.it. Deci cred ca ma bag Smile
 
Reply
#21
(12-12-2016, 12:25)Gheorghe Wrote: Multumesc tuturor pt comentarii. Dar in mod deosebit lui Vlad Smile. Urmaresc cu interes discutiile despre Elektra si sincer speram sa am opinia ta ,văzând ca te pricepi. Mi-as dori o Elektra dar 300 plus eventuale cheltuieli suplimentare nu-mi permit. Masina as lua-o mai mult din placere ,ca obiect de design nu ca sa o folosesc zilnic . Sunt constient ca o sa fie mult de lucru la ea dar poate ca si asta vreau . Satisfactia ar fi si mai mare sa o reconditionez singur. Piese se gasesc ...lamacchinadicaffe.it. Deci cred ca ma bag Smile

daca asa este, atunci nu cred ca faci o mare greseala! Si nu este asa de mult de lucru, de fapt "merge" - iar cind proiectul se termina, o sa ai o satisfactie mare. Dar apoi incepe invatatul capriciilor masinii.
Succes!

PS. À propos, masina pe care o ai in colimator are vulturul cu aripile in jos - exact ca Elektrele Micro Casa care se vand pe piata din USA - si toti americanii sint inebuniti (nu stiu de ce) sa cumpere ca piese de schimb si pe bani relativ multi, vulturul cu aripile in sus, adica ca la mama ei, in Europa...
Funny!
LM GS/3 AV, Elektra Micro Casa Leva, MK ProM E, Lagom P-64 SSP HU, Kinu M47
 
Reply
#22
(12-12-2016, 00:09)mihneasusan Wrote: Da unde o fi fost ținut? În garaj, sub gaura din acoperiș? Dacă e funcțional merită 100 dar la cum arată nu prea cred că pornește.

in general toate modele care sunt din alama sufera de aceasta deteriorare (pierdere de luciu) daca nu sunt intrtinute corespunzator. Dupa cum spunea si Vlad, asta este una din cele mai mici probleme. In general sunt espressoare care nu au moarte dar le trbuie totusi un miminm de mentenanta sa numai vorbim de trecerea timpului. Si sa nu uitam ca toate micile chichite care trbuiesc rectificate costa timp si bani.


Toate cele bune.
MK Brasilia ■ MK K22S SSP ■ MK K32SB & Aeropress 
 
Reply
#23
@Gheorghe, dacă te bate gândul de o comandă de pe lamachinadelcafe, as lua câte ceva pt Pavoni, putem împărți transportul.
Cunill tauro, Philips Saeco 8323, French press, Aeropress, Hario mini
 
Reply
#24
Inca sunt in tratative. Vanzatorul nu prea vrea să lase din pret iar eu nu sunt dispus să dau mai mult de 100. Oricum daca o s-o iau schimbul de piese o sa mai astepte. Am luat o OSCAR Simonelli , sper sa ajunga săptămâna viitoare si o sa ma concentrez pe restructurarea HX-ului. Deci ,daca ai graba nu sunt "asociatul " just Smile
@Vlad Abia acum ,dupa ce mi-ai zis am observat pozitia vulturilor Smile
 
Reply
#25
Nu mă grăbesc, aparatul funcționează. Din păcate nu am văzut să aibă temp-strips, deci pt alea trebuie din altă parte.
Cunill tauro, Philips Saeco 8323, French press, Aeropress, Hario mini
 
Reply
#26
temp strips sunt 8 dolari + 2 transportul de le orphan espresso
Strietman CT1/ Elektra MCAL + Honne;   Flair Signature Pro/Aeropress + Kinu Pheonix;  V60 + Kinu m68.
 
Reply
#27
Nu pot sa cred !!! Acum ca am luat Riviera ,gasesc masina care mi-am dorit-o (Elektra) la 135 euro [Image: blush.gif] !! Acum ce fac ??? [Image: huh.gif] [Image: huh.gif] [Image: confused.gif] Aparte garniturile pare ca alt defect e capacul boilerului un pic crapat. 
[Image: ZHzVMYm.jpg][Image: VZqRuLx.jpg][Image: MECxmZM.jpg]
 
Reply
#28
Vreau eu Elektra


Gaggia Evolution | K6
Brasilia Mini SB | Macap M42M
Elektra Leva S1 '85 | Kinu M 47
 
Reply
#29
opa.. fain fain... cam ieftin 135 pt elektra :-s

p,s: daca nu o cumperi poti da linku Big Grin
Strietman CT1/ Elektra MCAL + Honne;   Flair Signature Pro/Aeropress + Kinu Pheonix;  V60 + Kinu m68.
 
Reply
#30
Parte nasoala ca si eu o vreau ...si stau cu degetul deasupra butonului care ar face plata. Daca apas ma fac cu doua leviere si un mare scandal de sarbatori ( cu nevasta) [Image: confused.gif] [Image: undecided.gif]
 
Reply
  


Forum Jump:


Browsing: 1 Guest(s)