• Bun venit pe forumul Espressoman
Hello There, Guest! Login Register


Incepator - am nevoie de ajutor

#1
Salutare,

Am luat un expresor Deloghi EC145, pe care l-am facut cadou unei cunostinte. Problema e ca nu face renumita spuma deloc. Am citit si rascitit manualul ala, l-am preincalzit si nimic. Am incercat cu 3 tipuri de cafea si tot nimic. A 2-a problema, care cred ca eu ca are legatura cu prima este ca aparatul vibreaza destul de tare cand il pornesti - pleaca cestile daca nu tii de ele.
Eu ma gandesc ca ar putea fi ori ceva legat de sitele alea ( sunt site cu multe gauri ) ori cu surubul ala din mijloc.

Ceva sfaturi ?
 
Reply
#2
Uite aici un topic asemanator - http://www.espressoman.ro/forum/Thread-A...69#pid5569
Expobar Brewtus IV, Mahlkonig Vario K30, rasnita manuala Kinu M47, VST 18g, Tamper Concept Art dinamometric, Tidaka Tamper Cube 
 
Reply
#3
(26-03-2013, 11:39)Lyvyoo Wrote: Uite aici un topic asemanator - http://www.espressoman.ro/forum/Thread-A...69#pid5569

Salut Colegu,

Am citit tot topicul respectiv, insa pornind de la cunostintele mele zero in acest domeniu pare complicat.

Prin urmare ce am inteles eu: daca iau o sita presurizata, folosind cafea din comert obtin renumita spuma ? Am inteles ca gustul poate suferi, insa vreau sa discutam doar de aspect.
Astept de asemenea un raspuns in legatura cu vibratia. E normala, sau ar trebui sa apelez la service ?
 
Reply
#4
Ti-am raspuns si la email-ul tau daca nu ma insel.

Sita VST nu se potriveste la chinezariile astea (Krups, Philips Saeco, Gaggia Gran Prestige, DeLonghi etc.), insa oricum nu aduce plusuri vizibile pentru un incepator si trebuie sa o radiezi din memorie. La genul tau de espressoare nu poti schimba nimic cand vine vorba de site, pentru ca nu exista compatibilitate cu profesionalele. Deci trebuie sa profiti la maxim de putinul tehnologic pe care il ai. Asta inseamna o rasnita si cafea proaspat prajita.

Cum scriam si in topicul recomandat, ca sa intelegi cum functioneaza mecanismul, fa-ti timp pentru abc-ul domeniului:

- vezi aici de ce rasnita este elementul principal, cu toate explicatiile de care ai nevoie.
- aici despre clasificarea espressoarelor
- vezi aici de ce Illy (sau alte marci) nu este o cafea buna pentru espresso si ce tip de cafea ar trebui sa folosesti
Expobar Brewtus IV, Mahlkonig Vario K30, rasnita manuala Kinu M47, VST 18g, Tamper Concept Art dinamometric, Tidaka Tamper Cube 
 
Reply
  


Forum Jump:


Browsing: 1 Guest(s)