• Bun venit pe forumul Espressoman
Hello There, Guest! Login Register


Iberital Challange

#1
Azi a ajuns si rasnita mea, Iberital Challange MC2. Are 600 de rotatii cutite de 38 si este destul de.grea avand in vedere marimea ei(aprox. 5kg)
A ajuns am deschis pachetul am bagat stecherul in priza , am pus butonul de alimentare pe 1 si pauza. Apoi mi-am adus aminte ca trebuiesc citite instructiunile Smile Avand acel timer pentru a porni, se apasa cu portafiltrul butonul din fata rasnitei si incepe.sa macine in functie de timpul setat. Inca nu am reusit sa reglez macinatura desi am stricat cam 100 gr.de cafea Angry. Sper ca alegerea facuta sa fie buna
Gaggia Classic, Tamper Motta, Milk Jug 0,35ml, rasnita Iberital Challange, teava abur Silvia V1, sita nepresurizata, cantar Dimond 0-200 gr, to be continued
 
Reply
#2
[Image: b8cfacbf950b67829e867e3b6944bfed.jpg]
Gaggia Classic, Tamper Motta, Milk Jug 0,35ml, rasnita Iberital Challange, teava abur Silvia V1, sita nepresurizata, cantar Dimond 0-200 gr, to be continued
 
Reply
#3
Felicitari si sa-l folosesti la cat mai multe cafele de la foarte bune in sus. Cum ti se pare pana acum? Nu imprastie cafeaua pe langa portafiltru cand macini?
La Scala Butterfly, OE Pharos, Gino Rossi RR45, AeroPress, V60, prajitor tip corretto
 
Reply
#4
Wink 
poti sa ne spui pretul?si cum ti se pare in raport cu alte rasnite tzstate de tine?
Am inteles ca are cutite conice de 38mm la fel ca Lelitul, chiar as fi curios sa stiu cum se compara intre ele.
felicitari, si cafele cat mai reusiteSmile
Expobar Brewtus IV, Quamar Q13(75mm flat), Espro Calibrated Tamper, Pitcher - Espro, site: VST 18g, IMS 14/21 etc
 
Reply
#5
E primul lui rasnitoi asa ca nu prea are cu ce sa compare.
In general pleci de la gradul maxim de macinare (cafea f fina) si cobori pana curge cafeaua.
Raul, consumator zilnic de cafea (si de vin rosu!)
Gaggia Classic, Home Vario Mahlkonig, tamper Concept-Art, Filtru Bezzera nepresurizat pt 2 cesti, 14g, 58mm
 
Reply
#6
O sa incerc sa raspund la.toata lumea, de aruncat nu arunca pe langa in timpul macinarii ci doar daca pui prea multa cafea boabe si se umple portafiltrul. Asa cum spune Amarok e prima mea rasnita deci din parti comparatii Smile . Nu stiu cat de solida este rasnitq de la Lelit dar asta e destul de solida, nu se compara cu Mazzerul lui csabitec dar e grea. Aseara am tot facut incercari si cred ca aproape am ajuns unde trebuie. Pretul a fost 670 lei cu tva garantie 1 an
diferenta. fata de Lelit este ca la aceasta setezi timpul de macinare, apesi butonul cu portafiltrul si ea macina cat a fost setata din potentiometru, fara sa tii respectivul buton apasat
Gaggia Classic, Tamper Motta, Milk Jug 0,35ml, rasnita Iberital Challange, teava abur Silvia V1, sita nepresurizata, cantar Dimond 0-200 gr, to be continued
 
Reply
#7
(30-10-2014, 08:19)diabloviciu Wrote: Fata de Lelit este ca la aceasta setezi timpul de macinare, apesi butonul cu portafiltrul si ea macina cat a fost setata din potentiometru, fara sa tii respectivul buton apasat
Rasnita aceasta se aseamana mai mult cu Ascaso I-mini decat cu Lelit, ca si pret (fix acelasi dar un an de garantie in plus) reglaj, timer si mod de declansare a curgerii, fabricatie tot in Barcelona.

Probabil toate 3 au rezultate similare, avand in vedere cutitele identice si constructia asemanatoare. Ce ar fi interesant, retentia. Adica desfaci rasnita, o cureti bine de cafea, si cantaresti 14g de ex., macini si cantaresti ce ai rasnit.
Expobar Brewtus IV, Mahlkonig Vario K30, rasnita manuala Kinu M47, VST 18g, Tamper Concept Art dinamometric, Tidaka Tamper Cube 
 
Reply
#8
Sa o stapanesti sanatos.
Rasnita este identica, la interior, cu Lelit MM. Singurul avantaj este ca dupa garantie gasesti piese, la Mag-Pro sau in germania.
 
Reply
#9
Nu ma gandesc inca atat de departe
Rezultatul la care am ajuns dupa aprox 200 gr de cafea rasnita : [Image: 01f9cd6f545288c1ee2b64cbf5d17e51.jpg]
[Image: c011fdfa3175de5c6b9cfcf10a10ff75.jpg]
Obtinut in 30 sec. Este bine, rau, acceptabil?
Gaggia Classic, Tamper Motta, Milk Jug 0,35ml, rasnita Iberital Challange, teava abur Silvia V1, sita nepresurizata, cantar Dimond 0-200 gr, to be continued
 
Reply
#10
Gustul conteaza.
Eventual un clip al extractiei ar ajuta mai mult.
Expobar Brewtus IV, Mahlkonig Vario K30, rasnita manuala Kinu M47, VST 18g, Tamper Concept Art dinamometric, Tidaka Tamper Cube 
 
Reply
#11
(30-10-2014, 20:16)diabloviciu Wrote: Obtinut in 30 sec. Este bine, rau, acceptabil?
E cam lung timpul extractiei. Poti creste o treapta.
Raul, consumator zilnic de cafea (si de vin rosu!)
Gaggia Classic, Home Vario Mahlkonig, tamper Concept-Art, Filtru Bezzera nepresurizat pt 2 cesti, 14g, 58mm
 
Reply
#12
(29-10-2014, 20:52)diabloviciu Wrote: Azi a ajuns si rasnita mea, Iberital Challange MC2.  Are 600 de rotatii cutite de 38 si este destul de.grea avand in vedere marimea ei(aprox. 5kg)
A ajuns am deschis pachetul am bagat stecherul in priza , am pus butonul de alimentare pe 1 si pauza. Apoi mi-am adus aminte ca trebuiesc citite instructiunile Smile Avand acel timer pentru a porni, se apasa cu portafiltrul butonul din fata rasnitei si incepe.sa macine in functie de timpul setat. Inca nu am reusit sa reglez macinatura desi am stricat cam 100 gr.de cafea  Angry. Sper ca alegerea facuta sa fie buna

Salut Am si eu o rasnita cumparata la fel dar nu reusesc sa o reglez la modul corect de rasnire sa scoata crema aceea deasupra cand fac cafea am un expresor de 15 bari delonghi te rog frumos sa ma sfatuiesti si pe mine sa stapanesti sanatos rasnita multumesc
 
Reply
#13
In cate secunde iese shot-ul si ce cafea folosesti? Posibila problema poate fi cafeaua si apoi espressorul. Deci sa incepem cu acestea
Gaggia Classic, Tamper Motta, Milk Jug 0,35ml, rasnita Iberital Challange, teava abur Silvia V1, sita nepresurizata, cantar Dimond 0-200 gr, to be continued
 
Reply
  


Forum Jump:


Browsing: 1 Guest(s)