• Bun venit pe forumul Espressoman
Hello There, Guest! Login Register


Hottop KN-8828B-2K+

#1
Mi-a sosit jucaria:

   

Si prima prajire auto :

   

Va tin la curent Smile
Expobar Brewtus IV DB - cu profilare de presiune, Orphan Espresso Lido E,IMS Competition 10, 18 și 20 g, Shower Screen IMS Competition, Tamper dinamometric Concept Art., Hottop KN-8828B-2K+ 
 
Reply
#2
nice... cate ture o sa-l rodezi?
Expobar Leva HX (rotary pump), MK Vario, Hario scale, Aeropress
 
Reply
#3
Stiu eu ???

Miine sper sa trec pe la Yume pentru primele indrumari. Am citit tot ce a scris Radu Carutasu, Razvan(Yume), si citesc in continuare.

Dar deocamdata parca umblu cu oo ...
Expobar Brewtus IV DB - cu profilare de presiune, Orphan Espresso Lido E,IMS Competition 10, 18 și 20 g, Shower Screen IMS Competition, Tamper dinamometric Concept Art., Hottop KN-8828B-2K+ 
 
Reply
#4
(08-09-2016, 21:34)nicusors Wrote: Mi-a sosit jucaria !

Felicitări si sa o stăpânești sănătos (jucăria)!
LaMarzocco GS/3-AV, K30 Vario, Kinu M68, Hottop P
 
Reply
#5
Multumesc Radu!
Expobar Brewtus IV DB - cu profilare de presiune, Orphan Espresso Lido E,IMS Competition 10, 18 și 20 g, Shower Screen IMS Competition, Tamper dinamometric Concept Art., Hottop KN-8828B-2K+ 
 
Reply
#6
Inca ma acomodez cu prajitorul. Azi am dat drumul si la Artisan si am urmatorul profil (automat asa cum vine cu masina):

   

Cafeaua mi se pare prea prajita, in momentul in care am dat eject cred ca am auzit primele SC, dar temperatura boabelor inca nu ajunsese la 200. Ca si culoare a boabelor cel mai mult mi-a placut o sarja pe care am oprit-o la 192 de grade. Miine face trei zile si o sa incerc o extractie sa vad cum iese ca si gust.

Cafeaua folosita este yrga de la ecuator cafe.

Orice sfat este bine primit.

Multumesc!
Expobar Brewtus IV DB - cu profilare de presiune, Orphan Espresso Lido E,IMS Competition 10, 18 și 20 g, Shower Screen IMS Competition, Tamper dinamometric Concept Art., Hottop KN-8828B-2K+ 
 
Reply
#7
Neavand Hottop, ma raportez doar la timpi si nu la temperaturi. Mi se pare ca uscarea a durat un pic cam mult, pe cale de consecinta si FC a inceput mai tarziu, iar apoi a trebuit sa bagi dezvoltarea lunga ca sa iti iasa developmentul in procente peste 20%. Poate de aia pare prea prajita.  Eu am incercat la Yrga development de la 1:45 pana la 3 minute. Personal imi place mai mult cum iese in jur de 2 minute, 2 si un pic si timpi totali de prajire de 10-11 minute.
Si poate ar fi bine sa pui si ROR-ul sa se afiseze pe Artisan Smile
Lelit PL41TEM, Honne (stripped down)/Ceado E5P/Kinu M47, HUKY 500
 
Reply
#8
Procedez cam la fel ca si Liviu.
Cu referire stricta acum la Hottop, programul cu care ai prăjit este un program de învățare.
Așa cum il văd eu nu este potrivit pentru o cafea din grupa celor SHB. Timpul prea lung in care s-a derulat prăjirea îmi formează aceasta părere.
Boabele având densitate ridicată au nevoie de temperaturi mai mari pentru a se prăji.
Dacă vei prăji cu acest program niște cafele provenind din plantații de joasa altitudine, cu densitate mai mică s-ar putea sa ai rezultate diferite, chiar bune.
Nu știu câte grame ai prăjit, probabil 250g. In opinia mea este o șarja cam mare pentru acest profil . Încearcă cu 200 de grame si vei obține un timp mult mai scurt.
Ca sa ai o dezvoltare corecta, in momentul in care a început FC ( pe la minn8-9), coboară manual valoarea temperaturii pana la nivelul celei la care au început primele pocnete. Datorită inerției rezistența nu vă reacționa imediat, însă efectele se văd in 15-20 de sec. Procesul devenind exoterm vei avea creștere de temperatura pe care o vei regla la nivelul dorit acționând butonul rezistentei, funcție de viteza de creștere pe care o dorești.
Încearcă sa nu depășești 11-12 min.
Succes!
LaMarzocco GS/3-AV, K30 Vario, Kinu M68, Hottop P
 
Reply
#9
Va multumesc !

Da, au fost 250gr.

Incerc sa va urmez sfaturile la urmatoarele prajiri.

Daca aveti cumva grafice de la prajirea voastra pentru yrga, m-ar ajuta mult (cred).
Expobar Brewtus IV DB - cu profilare de presiune, Orphan Espresso Lido E,IMS Competition 10, 18 și 20 g, Shower Screen IMS Competition, Tamper dinamometric Concept Art., Hottop KN-8828B-2K+ 
 
Reply
#10
@Nicusor, ramasesem dator cu un exemplu de profil de yrga
   
Nu zic ca e bun sau rau, dar este cam ce folosesc in ultima vreme. Vezi ca ET-ul meu de fapt este un fel de MET, adica este o sonda plasata in interiorul prajitorului, dar in afara tamburului, undeva in partea de sus, deci nu e neaparat relevant ca si ET. Pe mine personal ma ajuta ca sa imi dau seama cam cata energie am inmagazinata si cam care e trendul in f de setarile curente.
Lelit PL41TEM, Honne (stripped down)/Ceado E5P/Kinu M47, HUKY 500
 
Reply
  


Forum Jump:


Browsing: 1 Guest(s)