• Bun venit pe forumul Espressoman
Hello There, Guest! Login Register


Gust/miros metalic al apei din espressor

#1
Acum cateva zile am observat ca apa din ceasca in care facusem flush-ul de incalzire avea o pozghita foarte mica (nu am stiut cum sa spun altfel) transparenta asemanatoare cu cea de benzina turnata in apa dar fara acel efect coloristic si pe care am observat-o doar tinand ceasca intr-o anumita pozitie astfel incat sa se reflecte lumina in apa.
Dupa ce am gustat si am mirosit am ajuns la concluzia ca se simte un gust/miros usor metalic in apa. (nu mai gustasem niciodata apa din espressorul pregatit pentru shot)
Boilerul este de 400 ml din alama,  folosesc aproape 160 ml la fiecare espresso (2 flush-uri + espresso) si fac cam 3 espresso pe zi. Deci nu se poate spune ca apa sta foarte mult in boiler incat sa capete acest gust.
Este normal ca in  apa din espressoare sa sa se simta acest gust/miros usor metalic din cauza temperaturii mari si a presiunii din boiler?
Isomac Venus + PID Auber // Eureka Mignon // Tamper Motta Bubinga // Tamper dinamometric L-Beans // Site La Marzocco-7g, Bezzera-14g si VST-15g // Latiera Espro Toroid
 
Reply
#2
si eu simt un miros ciudatel al apei, nu stiu daca il pot numi metalic. cat despre acea pojghita cred ca e de la uleiurile din cafea ramase in grup / portafiltru
Gaggia pure , Macap MC4 
 
Reply
  


Forum Jump:


Browsing: 1 Guest(s)