16-12-2016, 17:06
(This post was last modified: 16-12-2016, 17:28 by mihneasusan.)
M-am chinuit din primele zile cu un gust ciudat din expresorul grup E61. Am dat vina pe apa folosită, sita murdară, faptul că expresorul e nou. Mi-a luat ceva timp să fac legătura dintre gustul si mirosul apei cu mirosul aparatului din primele zile când acesta se încingea. Pornind de la ideea că acea vaselină/ulei se află și pe undeva pe traseul apei, fără să deschid aparatul am încercat să înțeleg ce se întâmplă. Apa din retur si cea din rezervor aveau gust bun. Șocant a fost să văd că apa din boilerul de abur/apa caldă, după o săptămână de neutilizate era impecabilă la gust în timp ce cea din cel de cafea, cu tot flush-ul agresiv, (circa 2 litri pe zi cu tot cu cei 240 ml pentru cafele si 2 flushuri la sfârșit de zi), își recăpăta gustul chimic a doua zi.
Am tras concluzia că s-ar putea ca problema să fie de undeva de după boiler, deci din grup.
O fi bine, o fi rău iată ce am făcut. După principiul ce îmi face mie bine când am arsuri expresorului s-ar putea să-i facă bine când are ,,gaze" am luat o jumătate de linguriță de acid citric (pentru mine folosesc lamaia) si o jumătate de bicarbonat de sodiu. Am facut 5 backflushuri si inca 8 de clătire. Acum apa e cristal la gust.
Am folosit în prima fază detergent de la Puly. Nu am avut aceleași rezultate. Sunt curios cum va evolua si daca nu cumva a fost o vaselina prin grup pe care acidul citric cu bicarbonatul au dizolvat-o.
Oricum, până acum am avut gust ameliorat indiferent de metoda de spălare( litri de apă trecuți prin grup/backflush cu Puly/flushuri lungi cu apă). Acum, după acid citric+bicarbonat gustul este impecabil. Sper sa rămână așa.
Am tras concluzia că s-ar putea ca problema să fie de undeva de după boiler, deci din grup.
O fi bine, o fi rău iată ce am făcut. După principiul ce îmi face mie bine când am arsuri expresorului s-ar putea să-i facă bine când are ,,gaze" am luat o jumătate de linguriță de acid citric (pentru mine folosesc lamaia) si o jumătate de bicarbonat de sodiu. Am facut 5 backflushuri si inca 8 de clătire. Acum apa e cristal la gust.
Am folosit în prima fază detergent de la Puly. Nu am avut aceleași rezultate. Sunt curios cum va evolua si daca nu cumva a fost o vaselina prin grup pe care acidul citric cu bicarbonatul au dizolvat-o.
Oricum, până acum am avut gust ameliorat indiferent de metoda de spălare( litri de apă trecuți prin grup/backflush cu Puly/flushuri lungi cu apă). Acum, după acid citric+bicarbonat gustul este impecabil. Sper sa rămână așa.
Lelit PL162T, Lelit PL72, Pavoni`70, Honne, Varia VS3&Hypernova Ultra, Kinu M47, Rok espresso, Hario V60, Gene 101, Kaleido M10PRO