• Bun venit pe forumul Espressoman
Hello There, Guest! Login Register


Gaggia Pure pentru un incepator

#1
Buna seara.
In primul rand salut si apreciez initiativa si modul de expunere al informatiilor de aici vis a vis de tot ce tine de un espresso facut bine !
Ma numesc Tudor, Bucuresti.
De cateva zile tot citesc informatiile de aici de pe forum si sincer, incep sa ma simt din ce in ce mai bine de cand ma gandesc la urmatoarea achizitie de pe un site cunoascut din Ro de vanzari:

Espressor Gaggia Pure
Folosit de 1 an, zilnic 2-3 cafele pe zi.
Decalcifiat regulat, schimbat valva de grup.
Se vinde cu sita nepresurizata de 14g La Marzocco Strada.
Impreuna cu espressorul se vinde un tamper Motta de 58mm.
As vrea sa adaug la achizitie, daca voi gasi, Porlex Mini, cea la aprox. 200 de lei si putin.
Pretul cerut de vanzator, la ce am descris mai sus, 500 de lei.
Pareri, sfaturi....le primesc cu mult drag.
Mentionez ca sunt incepator, de asemenea un baiat care bea in fiecare dimineata cafea cu sotia, facuta la aparat Moka, si sincer, m-am saturat si vreau ceva mai mult din placerea de a savura o bautura energizanta si placuta, everyday.
Stima.
 
Reply
#2
Bun venit Tudor! Eu zic sa-l iei!
Expobar Brewtus IV, Mahlkonig Vario K30, rasnita manuala Kinu M47, VST 18g, Tamper Concept Art dinamometric, Tidaka Tamper Cube 
 
Reply
#3
Multumesc Liviu pentru raspuns.
Saptamana care urmeaza il voi cumpara 100%, este deja rezervat.
Totusi, ma intreb in sinea mea...cum il pot testa cel mai bine acasa?
La inceput voi folosi cafea mai de proasta calitate, clar, gata macinata, tinand cont de faptul ca inca nu am rasnita de cafea. Cum am spus mai sus, cred ca voi cumpara o Porlex.
Am citit cum folosesc tamper-ul, am citit de cele 25 de secunde magice.
Aparatul este decalcifiat, are valva schimbata, are sita dubla de 14 grame, toate detalile de acest gen le-am specificat mai sus.
Presupun ca la un espresso intra cam 7 grame de cafea ,,macinata" si cam 14 grame la double espresso...sper sa nu gresesc.
Mentionez ca am cantar de bucatarie electronic, deci voi putea cantari cu exactitate.
In rest daca aveti ceva sfaturi, le primesc cu cea mai mare apreciere si respect.
De exemplu, daca trebuie sa pornesc aparatul cu mult inainte de inceperea efectiva a procesului de facere a espresso-ului.
Este doar un exemplu, asa parca citisem la un moment dat, respectiv sa dau sansa aparatului sa ajunga la temperatura optima de lucru.
Stima.
 
Reply
#4
Aparatul trebuie pornit cu 10-20 de minute inainte de a face o extractie, pentru a putea permite grupului si celorlalte elemente metalice sa ajunga la temperatura optima; astfel incat, pe timpul extractiei, sa nu "fure" caldura de la apa...

Si eu l.as lua, mai ales daca mai are garantie un an. Pana nu iti vine rasnita poti folosi sitele presurizate...alta varianta nu ai.

Ce valva de grup zici ca e schimbata...? Nu reusesc sa o identific..


P.S. Am vazut-o. Eu ma raportam la classic/evolution si, in mod gresit, aveam impresia ca au acelasi grup. Pare totusi o piesa care se poate inlocui usor...nu cred ca isi poate da cineva seama ca a fost schimbata, cu atat mai putin de catre cineva autorizat sau nu. Eu am presupus ca are garantie deoarece ai zis ca a fost folosit un an si, din cate stiu, la noi in tara toate aparatele electrocasnice au garantie 2 ani. Bineinteles ca nu este un capat de tara daca nu are...doar sa iti spuna de ce....
Dip Dks65 || Nuova Simonelli Oscar 
 
Reply
#5
Daca vei cauta pe google : Gaggia Espresso Group Valve Cleaning, vei da peste un video. Cred ca aceea este piesa care a fost schimbata.
Nu am intrebat persoana care imi vine aparatul daca aceasta din ruma mai are garantie sau nu.
Oricum, omul imi pare foarte serios si cumsecade. A zis ca facem si o proba, sper ca se referea la un espresso, poate fur si eu cateva idei de la el.
Daca imi va da si sita presurizata cu care vine aparatul din fabrica, voi incerca asa pana vine rasnita.
Stima si mersi de interesul acordat.
 
Reply
#6
(06-10-2013, 22:28)decadurabolin Wrote: Daca imi va da si sita presurizata cu care vine aparatul din fabrica, voi incerca asa pana vine rasnita.

Bine ai venit!
Ai grija la sita presurizata ca vine cu un tamburus care se tot pierde...Smile. Fara el espresorul "scuipa" cafea peste tot.
 
Reply
#7
Atentie insa, daca reparatia nu a fost facuta de unicul service autorizat, garantia s-a anulat de la sine.

Un tutorial despre cum sa faci un espresso ai aici.
Expobar Brewtus IV, Mahlkonig Vario K30, rasnita manuala Kinu M47, VST 18g, Tamper Concept Art dinamometric, Tidaka Tamper Cube 
 
Reply
#8
Daca voi folosi sita nepresurizata de 14g La Marzocco Strada, nu voi avea problema descrisa de tine astinga, nu?
Il voi intreba pe proprietar de garantie si de reparatia efectuata la aparat. Nu stiu de ce dar am impresia ca aparatul nu are garantie.
Ar fi o problema atat de mare? Piese sunt sigur ca voi gasi, in caz de ceva, plus ca am vazut ca voi, userii, imediat dati ajutor si specificati site-uri de unde pot fi achizionate.
Multumesc pentru tutorial Liviu. Toata stima pentru toti.
 
Reply
#9
Va salut.
Dupa modul in care anuntul a fost formulat, se pare ca banuiala mea s-a adeverit.
Proprietarul aparatului este un membru al forumului.
Astazi voi achizitiona acest produs si sa vedem ce va iesi Smile
Eu unu abia astept.
Am consulatat destul de mult forumul pentru a vedea de unde sa cumpar cafea proaspat prajita.
Am inteles ca trebuie sa o consum in max 30 de zile, asa ar fi indicat.
Cat despre ce tip voi cumpara, sincer nu stiu. Pana vad cum sta treaba cu rasnita, cu marimea cafelei macinate etc. mai am...
Toata stima si va multumesc pentru ajutor.
 
Reply
#10
Se pare ca am devenit espressoman cu acte in regula.
Detin acum acel Gaggia Pure.
Primul espresso dublu baut a fost de o mie de ori mai bun decat orice cafea Moka pe care a baut-o vreodata...ce sa mai, sunt fericit de noua jucarie !
Multumesc Radu, multumesc voua pentru sfaturi.
Am niste cafea nemacinata prin casa pentru teste, sper sa iasa totul ok, cu rabdare si multe teste.
Stima la toti.
 
Reply
#11
Sper ca nu gresesc daca incep sa pun cateva intrebari, tot de ,,incepator" din pacate, despre acest aparat.
1. PF-ul de la Pure este sau nu sub presiune? Sita pe care o folosesc acum este nepresurizata de 14g La Marzocco Strada,deci am gandit astfel ca nici PF-ul nu este sub presiune, sper sa nu gresesc.
2. Cum aflu presiunea de lucru actuala a aparatului? Am citit despre niste modificari, respectiv adaugarea unui manometru, dar personal ma simt depasit de astfel de modificari.
3. Pot avea pe Pure un PF bottomless? Daca da, cat costa, intrucat am vazut ca astfel vezi clar cum iese espresso-ul si vezi clar daca extractia este una reusita sau nu.
4. Inainte de folosire este ok sa pornesc pentru cateva secunde steamer-ul? Am citit ca da, dar intreb ca sa fiu sigur.
5. Daca se insurubeaza greu PF-ul, inseamna ca am pus prea multa cafea? Am vazut si pe centru acel cerc, cred ca inseamna ca am pus cam multa totusi.
6. Am facut cateva probe cu niste cafea Iulius Meinl gata macinata, dar nu este fina, pana acum cam in apox 25 de secunde imi scoate un espresso dublu (80 ml), problema este ca nu are pic de spuma iar gustul este super amar. Ceva idei ce sa modific si ce sa incerc?
 
Reply
#12
1. PF nu este presurizat.
2. Ai nevoie de un manometru pe care sa-l insurubezi la capatul portafiltrului, fara sita. Dar nu iti bate capul la inceput. Oricum e mai dificila modificarea pe Pure. Uite.
3. Da. Vezi aici, unde poti continua si discutia.
4. Las pe altii mai priceputi, cu SBDU in dotare
5. Nu neaparat. Poate fi semn ca sunt garniturile bune. Dar evident, daca vei pune mult prea multa cafea, se va insuruba greu. Un cantar de bijuterii de 30 de lei este foarte bun in acest caz. Uita-te si in clipurile youtube sa vezi cam pana la ce nivel se pune cafea in sita dubla.
6. Un espresso dublu are 60ml si se obtine din 14/15g, iar unul clasic are 30ml din 7/8g. Sunt si aici mici variatii. Cu o cafea gata macinata nu ai ce sa indrepti. Ia lucrurile asa cum sunt...

Pe cat posibil, incearca sa pui intrebarile pe topicurile deja existente sau sa faci pe aria de tehnici de preparare un topic cu problemele de extractie.
Expobar Brewtus IV, Mahlkonig Vario K30, rasnita manuala Kinu M47, VST 18g, Tamper Concept Art dinamometric, Tidaka Tamper Cube 
 
Reply
#13
(08-10-2013, 18:23)decadurabolin Wrote: Se pare ca am devenit espressoman cu acte in regula.




(08-10-2013, 21:47)decadurabolin Wrote: 6. Am facut cateva probe cu niste cafea Iulius Meinl gata macinata, dar nu este fina, pana acum cam in apox 25 de secunde imi scoate un espresso dublu (80 ml), problema este ca nu are pic de spuma iar gustul este super amar. Ceva idei ce sa modific si ce sa incerc?

Pai ori suntem espressomani ori nu mai suntem...?Smile Lasa cafeaua macinata, hotaraste-te la o rasnita si cumpar-o, alege o cafea boabe buna, de preferat prajita intr-un interval de 3 - 14 zile (dupa standardele mele), regleaza-ti rasnita dupa gust si apoi...apoi discutam de celelalte probleme care mai apar. Fa acesti pasi si...cu siguranta nu o sa mai ai o zeama lunga si amara in ceasca.
Dip Dks65 || Nuova Simonelli Oscar 
 
Reply
#14
Nu nu, sunt espressoman veritabil Nickso!
Acel Iulius Meinl a fost asa, de proba, de curiozitate, de...habar nu am.
Ideea e ca ma tot uitam la aparat si nu puteam sa nu incerc sa fac ceva, orice, numai sa-l vad in functiune in casa mea, asa e cand cumperi jucarii noi.
In weekend voi incerca sa cumpar rasnita si cafeaua cat mai proaspat prajita, si abia atunci sa vad ce iese si ce nu.
De vreme ce PF-ul nu este presurizat, ceea ce am si verificat in dimineata asta, tamparea este importanta si trebuie facuta corect, conteaza mult.
Multumesc de ajutor si voi incerca sa postez Liviu asa cum mi-ai sugerat.
Stima si extractii reusite !
 
Reply
  


Forum Jump:


Browsing: 1 Guest(s)