• Bun venit pe forumul Espressoman
Hello There, Guest! Login Register


Poll: ce alegeti ? gaggia classic vs lelit pl41em
This poll is closed.
gaggia classic
12.50%
1 12.50%
lelit PL41EM
87.50%
7 87.50%
Total 8 vote(s) 100%
* You voted for this item. [Show Results]

Gaggia Classic VS Lelit PL41E /PL41EM

#1
Buna expressomani ,
pentru ca sunt novice in domeniu as vrea sa pun o intrebare zic eu pertinenta pentru un incepator care vrea sa achizitioneze un expressor de maxim 1500-1800 ron .

ofertele de pe piata la ora actuala in limitele de pret sunt Gaggia Classic sau Lelit PL41E / EM -varianta cu manometru .

As vrea sa stiu :

Care sta mai bine la capitolul fiabilitate, garantie ,postgarantie ...piese schimb etc ?
Accesorii : portafiltre fara fund , site nepresurizate se gasesc usor ?
Boiler alama( lelit) vs boiler aluminiu (gaggia) ?
OPV reglabil (gaggia) vs OPV -nu foarte usor reglabil (Lelit ) ?

Din ce am observat la modele relativ asemanatoare pl41E si gaggia classic diferentele de pret sunt ± 200 ron - sa fie diferenta de boiler alama vs aluminiu ?

exista probleme la gaggia classic legat de combinatia intre boilerul de aluminiu si grupul din alama ?
http://www.coffeegeek.com/forums/espress...nes/135970



multumesc
1.gaggia vs 2. lelit
 
Reply
#2
La cat costa un gaggia...pare o gluma.
La cat costa un lelit...pare un best buy.
Dar, eu sunt mai transant din fire...asteapta si parerea altor colegi de forum. Smile
Rasnita ai? Ca fara aia... nu rasare soarele.
 
Reply
#3
(06-12-2012, 00:33)hateganul Wrote: La cat costa un gaggia...pare o gluma.
La cat costa un lelit...pare un best buy.
Dar, eu sunt mai transant din fire...asteapta si parerea altor colegi de forum. Smile
Rasnita ai? Ca fara aia... nu rasare soarele.

totusi un gaggia nu este foarte ieftin si nici nu este mare diferenta pana la lelit ....dar mai mult ma intereseaza cat de versatil este unul fata de celalalt ...accesorii , service

pt rasnita deocamdata ma incadrez ca buget la un hario mini - daca sunt alte sugestii astept cu nerabdare
 
Reply
#4
Am votat Lelit pt. calitatea materialelor (carcasa - inox, boiler - alama)
Despre fiabilitate nu pot sa ma pronunt, il am de prea putin timp.
Lelit PL 41 TEM + Lelit PL 043 MM + pitcher + tamper Motta + tamper dinamometric Concept-Art, Kinu M-47
 
Reply
#5
Eu as alege Lelit. Dar mai stringi un pic si iei PL41TEM.
Bezzera Strega, Mazzer Major, Lelit PL41PlusT, Mahlkonig Vario.
 
Reply
#6
Dupa cum am si votat as merge pe Lelit, de ce : dupa cum a precizat Sorin, calitatea materialelor si as mai adauga eu, portafiltru nepresurizat(la gaggia am inteles ca portafiltru este presurizat).
Din pacate nici eu nu am de mult timp lelitul ca sa ma pot pronunta la fiabilitate dar pana acum(1 luna) nu am avut nici o problema.
Foarte importanta va fi rasnita, la inceput eu nu am avut asa ceva si a contat enorm, acum am un hario mini mill insa nu e chiar asa o placere sa faci munca manuala in fiecare dimineata Wink si m-am decis sa trec pe una electrica.
In final alegerea va fi a ta.

Bafta
Expobar Office Leva EB-61 1 GR + Eureka Mignon + Hario Mini Mill + Concept Art:c.espresso, c.cappuccino + Latiera Motta 50cl + termometru lapte concept art+ IMS 16/20g +IMS E61 200IM
 
Reply
#7
Eu am plecat cu Gaggia Classic pentru ca nu am avut curajul sa imi propun un buget pentru Lelit.

La un moment dat am facut si o analiza pe forum legata de alegere http://www.espressoman.ro/forum/showthread.php?tid=166.

Sa nu intelegeti ca nu sunt multumit de Gaggia. Chiar sunt. Si imi bucura fiecare dimineata cu un espresso bun.
Din punctul meu de vedere sigurul model de Lelit care ar fi tentant este varianta cu PID. In rest e cam acelasi lucru. Totul tine de cati bani vrei tu sa dai.
Un alt lucru care este foarte important de inteles cand iei o decizie de achizitie intre cele doua espresoare este ca fara cafea proaspat prajita si fara rasnita buna nu vei obtine ceea ce cauti.
Gaggia Classic |PID |OPV Modificat |Rancilio Steam Wand |15-18-20 gr. VST |Pitcher Motta Europa |Tamper Alex |Lelit PL043MM |
 
Reply
#8
(06-12-2012, 15:51)Mircea Wrote: Eu am plecat cu Gaggia Classic pentru ca nu am avut curajul sa imi propun un buget pentru Lelit.

La un moment dat am facut si o analiza pe forum legata de alegere http://www.espressoman.ro/forum/showthread.php?tid=166.

Sa nu intelegeti ca nu sunt multumit de Gaggia. Chiar sunt. Si imi bucura fiecare dimineata cu un espresso bun.
Din punctul meu de vedere sigurul model de Lelit care ar fi tentant este varianta cu PID. In rest e cam acelasi lucru. Totul tine de cati bani vrei tu sa dai.
Un alt lucru care este foarte important de inteles cand iei o decizie de achizitie intre cele doua espresoare este ca fara cafea proaspat prajita si fara rasnita buna nu vei obtine ceea ce cauti.
Buna Mircea ,

poti sa-mi mai spui daca inainte de a face alegerea ai vazut expresoarele live - daca a contat constructia, feelingul ? daca a contat ca gaggia are OPV reglabil ? accesorii mai usor de gasit pentru gaggia ?


pentru rasnita de inceput ce mi-ai recomanda , eu m-am gandit la un hario mini ...crezi ca este de ajuns !?

iar cafeaua ....Dumenezeu cu mila ....nu stiu inca o sursa de incredere ....am vazut ceva prin Metro -un brand al lor se numea Rioba -parca si erau si unele pachete cu cafea prajita cu mai putin de 2 luni inainte !....ce zici ?
 
Reply
#9
(06-12-2012, 17:37)catabej Wrote: iar cafeaua ....Dumenezeu cu mila ....nu stiu inca o sursa de incredere ....am vazut ceva prin Metro -un brand al lor se numea Rioba -parca si erau si unele pachete cu cafea prajita cu mai putin de 2 luni inainte !....ce zici ?

Daca ai sa cumperi cafea din magazin, ai sa bei "ciorbica fara gust, fara miros" Big Grin
Comanda-ti cafea adevarata, ai de unde sa alegi, Sarkis, Papa Jackues, etc.
Lelit PL 41 TEM + Lelit PL 043 MM + pitcher + tamper Motta + tamper dinamometric Concept-Art, Kinu M-47
 
Reply
#10
Eu am inceput un invers fata de tine. Aveam un espressor de doi ani Electrolux, cumparat fara sa stiu nimic despre espresso, pe care l-am folosit pana a inceput sa ma deranjeze gustul; folseam cafea Lavazza gata rasnita si ambalata. In momentul ala am inceput sa citesc si eu cate ceva in legatura cu espresso si espressoarele si am gasit blogul si forumul (multumesc Liviu si Google). Si m-am hotarat ca vreau o rasnita si cafea proaspat prajita. M-am hotarat sa caumpar ceva care sa intre intr-un buget decent si mi-a placut mult cum arata Lelit PL043MM (stiam ca e stepless dar ca iti poti face niste marcaje referitor la gradul de rasnire pe rotita dintata in asa fel incat sa nu stai la fiecare fel de cafea sa faci prea multe incercari).

Am ajuns acasa cu rasnita si cu o cafea de la PapaJacques (El Buey parca). Am rasnit de cateva ori si am facut un espresso. Am gustat. Soc si bucurie in acelasi timp. Diferenta era maxima fata de ce imi iesea inainte si ce savuram acum.

Dupa doua zile m-am hotarat sa schimb si espressorul. Nu puteam sa iau sita nepresurizata pentru diametru portafiltrului. Nu mai aveam rabdare sa mai astept. Un "ajutor" in sensul asta a fost si ca vechiul espressor incepuse sa dea semne de oboseala si curgea apa de sub el. Am noroc de o sotie intelegatoare cu noua mea pasiune si am inceput cautarile pentru noul aparat. Mi-am propus un buget de 1.000-1200 de lei avand in vedere ca deja cheltuisem 800 si ceva. Si la recomandarea colegilor de forum m-am hotarat pe Gaggia Classic, 1215 lei. La care am adaugat accesoriile aratate mai sus (sita nepresurizata, teava de abur rancilio, manometru pentru reglarea presiunii, am platit dar inca astept sa ajunga PID si sita VST) in total cam 565 de lei.

Legat de intrebarile tale:
- in principal a contat bugetul la alegerea espressorului, am cheltuit intr-o luna aproape 2600 de lei pentru rasnita,espressor si accesorii ceea ce pentru mine e o suma considerabila.
- pur si simplu nu am avut curajul de a bugeta si cumpara direct Lelit-ul cu PID si sa platesc diferenta, am hotarat ca e suficient pentru mine la momentul asta si daca pasiunea va cere mai mult la anul, peste doi ani, poate fac upgrade.
- referitor la Gaggia, stiam ca se poate modifica presiunea de extractie relativ usor, mi-am luat inima in dinti si am facut-o singur(filmuletele de pe youtube sunt suficiente); diferenta de gust este majora, desi la mine presiunea din fabrica era cam 10-10,5 bar.
- cand va veni voi monta si PID, cu toate ca va duce cel mai probabil la pierderea garantiei; cred ca va compensa asta cu bucuria de a face espresorul sa faca o cafea si mai buna, la fel ca in momentul in care am gustat prima cafea cu presiunea modificata la 9 bar.
- nu am cautat accesorii pentru Lelit dar stiu ca Gaggia respecta standardele si gasesti accesorii pentru toate buzunarele si gusturile.
- din punct de vedere al aspectului exterior Lelit arata mai bine in mod absolut evident;
- din punct de vedere al interioarului nu pot sa ma pronunt ca nu am vazut pe interior decat gaggia si nici nu sunt un specialist; din ce am inteles de la colegi Lelit este superior si pe interior datorita marimii superioare a boilerului si a materialului din care e confectionat;
- nu stiu cum iese espresso la Lelit-ul cu PID, probabil va fi o intrebare care ma va macina;

- rasnita manuala nu am folosit deci nu ma pricep; eu sunt foarte multumit de Lelit-ul cumparat si desigur, la fel ca orice espressoman, visez la un Vario.

Lagat de cafea:
- putina mea experienta in domeniu mi-a demonstrat un adevar pe care toata lumea de pe forum il repeta obsesiv : Cea mai importanta componenta a unui espresso bun e cafeaua proaspat prajita si proaspat rasnita;
- intr-o luni dimineata am ramas fara cafea pentru ca am avut niste prieteni la mine duminica si am tot facut cafele si late-uri; am gasit, ratacit, un pachet de Lavazza ramas din vremurile trecute; mi-am zis sa vad ce iese ca sa imi aduc aminte pentru ce am dat atatia bani pe scule si pentru ce ma chinui sa invat sa prepar ceva adevarat in materie; dupa cum era de asteptat a fost un dezastru prin sita nepresurizata; nici macar nu am avut tupeul sa gust; am aruncat si am pus sita presurizata cu care vine echipat gaggia de la distribuitor; a doua incercare avea niste spuma deasupra, dar nu crema; la gust era mediocra spre proasta, aromele, alea putine pe care le avea, dispareau in 0,5 secunde din gura; nu trebuie sa iti mai spun ca la 2 eram la sarkis la prajitorie si cumparam cafea....
- cafea am folosit doar PapaJacques (prima punga de 250 de gr. de la care a pornit toata aventura mea) si Sarkis (inca nu am gustat toate varietatile de cafea de acolo, cand termin ma hotarasc pe una favorita); nu stiu nimic de cafeaua mentionata de tine de la Metro;
- cred ca mai ai colegi de forum cu care te poti cupla la o comanda de la o prajitorie; daca nu vrei sa te complici acum, poti sa o iei pe calea lunga si sa incerci diverse cafele pana vei gusta una de prajitorie;

Am scris cam mult, sper sa nu te plictisesc. E doar o experienta reusita, cred eu, pentru mine. Alti colegi de forum mai experimentati pe partea tehnica te pot lamuri legat de care dintre espressoare are piesele mai bune si de ce.
Gaggia Classic |PID |OPV Modificat |Rancilio Steam Wand |15-18-20 gr. VST |Pitcher Motta Europa |Tamper Alex |Lelit PL043MM |
 
Reply
#11
(06-12-2012, 17:37)catabej Wrote: iar cafeaua ....Dumenezeu cu mila ....nu stiu inca o sursa de incredere
Se vorbea pe aici de cafea buna in Brasov de la Cafeteca. Verifica pe aici ce scria si poti incerca.
Izzo Alex Duetto III|La Pavoni Pro|Brikka|Aero Press|Anfim Lusso|Kinu M47F|Aillio R1 Bullet|.
 
Reply
#12
Legat de Lelit, eu as spune ca PL41EM nu e neaparat indicat. Adica esti undeva la mijloc. Si asa manometrul acela nu iti va fi prea folositor in extractia cafelei, deci ai putea economisi banii pentru o rasnita mai buna si sa-ti iei PL41E de 1500 de lei. Pe de alta parte, daca tot luai in calcul PL41EM, atunci merita din 100 de motive sa mai cauti cateva sute de lei pentru PL41TEM. PID-ul si teava semiprofesionala de aburi fac toti banii si in timp ti le vei dori. In opinia mea, daca esti cu bugetul in aceasta zona, e mare mare pacat sa nu faci un efort (acum sau peste un timp) pentru PL41TEM. Este practic tot ce iti poti dori in materie de SBDU (pret/dotarii/calitate/rezultate).

Eu am pus mana si pe CLassic si pe Lelit si pot spune ca la Classic carcasa este mai solida, espressorul fiind mai greu si mai stabil. Probabil din cauza grosimii tablei de inox utilizate. Ca look, Lelit-ul e clar mai frumos, dar asta ar trebui sa conteze mai putin. Lupta lui Classic este cu PL41E, despartite fiind de 300 de lei. Tind sa spun ca pentru persoanele pricepute la tehnica si cu un buget mai mic, ar fi mai recomandabil un CLassic pe care sa-l modifice in timp cu un PID si cu o teava de aburi de pe Rancilio Silvia + o scadere a presiunii. Dar pentru cineva mai atehnic si doritor de rezultate inca de la scoaterea din cutie, PL41E cred ca merita efortul de 300 de lei in plus.

Boilerul de aluminiu, mai ales in configuratia cu doua rezistente exterioare, de pe Classic, nu este un dezavantaj fata de Lelit. Marimea poate, dar constructia in niciun caz.

@Mircea - vezi sa nu fie si autosugestie in "diferenta majora de la 10-10.5bar" la 9 bar Smile De la 12-15 da, dar de la 10bar.... chiar trebuie sa fii un degustator desavarsit ca sa apreciezi scaderi de 1bar presiune.
Expobar Brewtus IV, Mahlkonig Vario K30, rasnita manuala Kinu M47, VST 18g, Tamper Concept Art dinamometric, Tidaka Tamper Cube 
 
Reply
#13
(06-12-2012, 17:49)sorin2505 Wrote:
(06-12-2012, 17:37)catabej Wrote: iar cafeaua ....Dumenezeu cu mila ....nu stiu inca o sursa de incredere ....am vazut ceva prin Metro -un brand al lor se numea Rioba -parca si erau si unele pachete cu cafea prajita cu mai putin de 2 luni inainte !....ce zici ?

Daca ai sa cumperi cafea din magazin, ai sa bei "ciorbica fara gust, fara miros" Big Grin
Comanda-ti cafea adevarata, ai de unde sa alegi, Sarkis, Papa Jackues, etc.

nici cei asa-zisii importatori , care aduca cafea cu sacul si o prajesc ei -sincer nu stiu in ce conditii nu sunt de incredere ?

noi avem in brasov vreo doua locuri unde gasesti cafea zic ei proaspat macinata -la Cafeteca si inca unul nou (nu-i stiu numele) care s-a deschis -dar nu tin neaparat la acestea mai ales ca o comanda si aici si daca as lua din bucuresti ar veni de pe o zi pe alta ...
Cei de la Cafeteca zic ca dau din stocul lor de bar -si e proaspat prajita - parca 1-2 luni maxim
ceilalti au zis ca e maxim de 2 luni ... dar depozitarea cel putin in magazin m-a surprins -era tinuta in recipiente de sticla la vedere ...temperatura de magazin .Oare este ok ?
 
Reply
#14
@ Liviu
Diferenta majora pentru mine a fost legata de "amareala" cafelei si de calitatea cremei. Incerc sa nu beau shotul cu zahar pentru ca ii schimba complet gustul. La mai toate cafelele incercate capata un gust de caramel pronuntat estompand alte gusturi. Daca "amareala" este prea pronuntata e greu sa ai papilele formate dimineata pentru asta si devine o problema daca nu vrei sa adaugi zahar si sa te bucuri de shot cu adevarat.
Dupa modificarea presiunii (de la 11-11,5 bar cu portafiltrul blocat, fara cugere, la aproximativ 10 bar cu portafiltrul blocat) am observat o micsorare a gustului amar cu pastrarea celorlate gusturi care puteau fi observate mai usor. Pentru mine a fost o chestie extraordinara mai ales ca era facuta de mana mea si folosind informatiile citite aici. La fel de adevarat e ca unele tipuri de cafea au un gust amar mai pronuntat in mod natural. Dar la mine comparatia a fost facuta pe acelasi sortiment de cafea. Pentru gustul meu a fost un progres foarte bun modificarea presiunii.

Legat de zahar... recomanzi sau nu folosirea zaharului chiar si in cantitati foarte mici?
Gaggia Classic |PID |OPV Modificat |Rancilio Steam Wand |15-18-20 gr. VST |Pitcher Motta Europa |Tamper Alex |Lelit PL043MM |
 
Reply
#15
@catabej - citeste acest articol ca sa te lamuresti. Pentru cafea exista alte topicuri in sectiunea respectiva sau poti deschide orice topic separat, care te intereseaza. Oricum, dupa ce vei citi articolul vei face diferenta intre cafea ambalata din comert, cafea proaspat prajita, cafea "proaspat macinata".

@ Mircea - atunci nu pot decat sa ma bucur ca avem forumisti competenti online Smile Legat de zahar deschide un topic nou pe sectiunea cafea. Sa nu amestecam discutiile...
Expobar Brewtus IV, Mahlkonig Vario K30, rasnita manuala Kinu M47, VST 18g, Tamper Concept Art dinamometric, Tidaka Tamper Cube 
 
Reply
#16
Multumesc Mircea si sa stii ca nu ai fost deloc plictisitor ...ba din contra ,mi-ai mai lamurit o parte din nebuloasa. Dupa ce vad ca scrie si Lyvyoo classic-ul s-ar preta mai bine pentru cineva mai tehnic care este dispus sa mai investeasca ore si inca o suma rezonabila pentru a-l aduce aproximativ la nivelul lui PL41TEM . Pentru ca sunt inca un afon in ale expresso-ului nu cred ca pentru inceput o sa ma arunc la un PL41tem si as prefera sa merg cu pasi marunti .
Deocamdata singurul lucru care ma retine pentru un Pl41tem este bugetul ...asteptam mosul sa vedem ce aduce Big Grin


cata
 
Reply
#17
@ LIVIU
Multumesc de apreciere dar nu ma pot considera competent. Sunt la inceput si incerc sa imi dau seama ce pot obtine cu noile scule, deocamdata invat. Am deschis topic separat legat de zahar.
Gaggia Classic |PID |OPV Modificat |Rancilio Steam Wand |15-18-20 gr. VST |Pitcher Motta Europa |Tamper Alex |Lelit PL043MM |
 
Reply
#18
@catabej - Ai scapat Black Coffee Friday din pacate Smile Pe langa discount-ul de aprox. 100 de lei din prezent, de pe tabloul de reduceri, importatorul a mai oferit inca 100... Bani pe care ii bagai mai departe la rasnita Smile
Expobar Brewtus IV, Mahlkonig Vario K30, rasnita manuala Kinu M47, VST 18g, Tamper Concept Art dinamometric, Tidaka Tamper Cube 
 
Reply
#19
(07-12-2012, 15:21)Lyvyoo Wrote: @catabej - citeste acest articol ca sa te lamuresti. Pentru cafea exista alte topicuri in sectiunea respectiva sau poti deschide orice topic separat, care te intereseaza. Oricum, dupa ce vei citi articolul vei face diferenta intre cafea ambalata din comert, cafea proaspat prajita, cafea "proaspat macinata".

@ Mircea - atunci nu pot decat sa ma bucur ca avem forumisti competenti online Smile Legat de zahar deschide un topic nou pe sectiunea cafea. Sa nu amestecam discutiile...

Multumesc Liviu inca odata .
am urmarit si articolele cu cei care proceseaza cafea proaspata in romania.
dupa ce voi avea masina ....ma voi infiinta la Cafeteca in bv pentru material de teste !

multam

(07-12-2012, 15:40)Lyvyoo Wrote: @catabej - Ai scapat Black Coffee Friday din pacate Smile Pe langa discount-ul de aprox. 100 de lei din prezent, de pe tabloul de reduceri, importatorul a mai oferit inca 100... Bani pe care ii bagai mai departe la rasnita Smile



da din pacate de BFC ...eram cu gandurile in alte parti ...nu spre cafea ...
oricum am completat formularul pentru reduceri sa vedem ce putem gasi.
 
Reply
#20
catabej, ce ti-ai luat pana la urma? Mai este o colega forumista in aproximativ aceeasi dilema si poate motivele alegerii tale vor fi interesante, ca si constatarile dupa cumparare.
Expobar Brewtus IV, Mahlkonig Vario K30, rasnita manuala Kinu M47, VST 18g, Tamper Concept Art dinamometric, Tidaka Tamper Cube 
 
Reply
#21
1.General
Nume model: PL41E/EM Producator: Lelit
Variante de modele: Nu cu echipamente de călcat îmbrăcăminte Lelit PL041 confuz. PL41E: fara Pumpenmanometer, PL41EM: cu Pumpenmanometer
Tip: singur circuit Numărul de grupuri: 1
Productie: ? azi Preț nou [€]: PL41E: 290, PL41EM: 320
Descriere
Descriere generala: Cel mai bun aparat espresso Masini de espresso cu electrovalva si boiler și suportul pentru filtru din alamă
Construiți de calitate: bună, stabilă
Timp de incalzire: 3 minute gata / recomandat timp de 15 minute prin încălzirea dozator de cafea
Gama recomandate: la domiciliu
Specificații
Putere [W]: max. 1050 De alimentare [V]: 230
Dimensiuni (LxHxA) [mm]: 225x340x265 Greutate [kg]: 9
Pompa: Pompa de vibrații ULKA, max. 15 bar Material carcasa: Otel inoxidabil
Volumul rezervorului [ℓ]: 0.25 Material Shell: Alama
Valve de expansiune : Da Supapa de aerisire : Nu
Valve Solenoid : Da Umplerea cazanului automata: Da
Brühgruppentyp : flanșă la cazan Siebträgerdurchmesser [mm]:
Diametru ecran [mm]: 57
Echipament
Vaporizatorul: Da Alimentare cu apă caldă: Da, prin duza pentru abur
Racordul de apă: Nu Apa [ℓ]: 2.0
Pumpenmanometer: Da, numai PL41EM Kesselmanometer: Nu
Utilizare automată: Nu

2.General
Nume Model: Cafea Classic Producator: Gaggia
Variante de modele: Cafea (negru si argintiu), cafea Deluxe (argint), cafea clasică (din oțel inoxidabil)
Tip: singur circuit Numărul de grupuri: 1
Perioada de producție: din 1977 și până în prezent. (1977 lansarea inițială inițial doar în Italia.) Preț nou [€]: de la aproximativ 260
Pret agricole [€]: ca 150-250
Descriere
Descriere generala: nepretentiosi Compact mașină de pornire
Construiți de calitate: buna
Timp de incalzire: 6 min conform instrucțiunilor, a recomandat: 15-30 min
Gama recomandate: pentru uz casnic
Specificații
Putere [W]: 1425 De alimentare [V]: 230
Dimensiuni (LxHxA) [mm]: 230x380x240 Greutate [kg]: 8
Pompa: 15 bar, pompă de vibrații Carcasă: carcasa din metal robust
Volumul rezervorului [ℓ]: aprox 0.1 Material: aluminiu, extern de încălzire
Valve de expansiune : Da Supapa de aerisire : Nu
Valve Solenoid : Da Umplerea cazanului automata: Da
Brühgruppentyp : alamă cu flanșă la cazan Siebträgerdurchmesser [mm]:
Diametru ecran [mm]: 58 mm
Echipament
Vaporizator: Da (Panarello) Alimentare cu apă caldă: Da
Racordul de apă: Nu Apa [ℓ]: 2.1
Pumpenmanometer: Nu Kesselmanometer: Nu
Utilizare automată: Nu

(traducere google)
Sursa :http://www.kaffeewiki.de

Votat Lelit
Isomac Venus+Cunill Tranquilo 2
 
Reply
#22
La aceeasi concluzie am ajuns si eu : Lelit
Am ales PL41TEm si PL43MM + portafiltru fara fund

si dupa cum zicea si Lyvyoo mai bine ca am facut pasul pana la PL41TEM chiar daca diferenta de pret este considerabila .
 
Reply
#23
(18-12-2012, 19:41)Lyvyoo Wrote: catabej, ce ti-ai luat pana la urma? Mai este o colega forumista in aproximativ aceeasi dilema si poate motivele alegerii tale vor fi interesante, ca si constatarile dupa cumparare.

Ce pot sa zic ? sunt in prima saptamana de teste si nici nu am prea avut timpul necesar...dar referindu-ma stric la aparate in sine as avea cateva observatii personale

Expresorul -PL41TEM -arata foarte bine -tabla foarte bine finisata
- Comutatoarele metalice -si par destul de rezistente .
- Pentru alimentarea cu apa a rezervorului cu o palnie si un pic de atentie -se poate rezolva fara a mai scoate furtunele si rezervorul cu totul
- tavita de recuperare e dintr-un plastic nu foarte aratos dar grilajul de inox de deasupra bine finisat .


rasnita Pl41MM -rasnita stepless
-Primul lucru care te izbeste este plasticul destul de brut si nefinisat pe alocuri
-La ajustarea gradului de macinare pe roata zimtata de plastic se vad urmele melcului de alama care o invarte si fragmente de plastic taiate din dintii rotii
-chiar de cum a fost despachetata ghidajul de portafiltru de pe fata rasnitei -cu tot cu butonul de actionare erau stramb montate
carcasa de inox ii ofera totusi un aspect interesant si este destul de manevrabila.
Un dezavantaj destul de mare este ca ramane o cantitate destul de mare de cafea macinata pe traseu .conul in care cade cafea macinata nu este suficient de lin -iar jgheabul spre portafiltru are un umar si cafeaua se strange si cade in bulgari sau pur si simplu ramane pe traseu
daca vrei sa cureti trebuie sa scuturi bine rasnita -avantajul aici e ca rasnita nu e foarte grea si se poate scutura doar cu o mana .


Deocamdata sunt la partea de experimentat asadar nu pot da foarte multe date despre calitatea expresoului ....
revin cu impresii despre cafea ...dupa ce voi mai experimenta putin
 
Reply
#24
Bine de stiut.
Ai topicuri dedicate si pentru rasnita si pentru espressor. Poate mai gasesti si pe acolo alte impresii utile.
Expobar Brewtus IV, Mahlkonig Vario K30, rasnita manuala Kinu M47, VST 18g, Tamper Concept Art dinamometric, Tidaka Tamper Cube 
 
Reply
#25
Revitalizez topicul Smile

Dpdv al eficientei, cum privim diferentierea dintre PL41E si Classic la capitolele boiler si putere:
- Classic - boiler aluminiu 100ml cu rezistenta (dubla) de 1300W
- PL41E - boiler alama 250ml cu rezistenta de 1050W

In aburi care are sanse sa fie mai bun? Dar in ceea ce priveste stabilitatea termica? Dar modificate cu PID, care are potential mai mare?
Expobar Brewtus IV, Mahlkonig Vario K30, rasnita manuala Kinu M47, VST 18g, Tamper Concept Art dinamometric, Tidaka Tamper Cube 
 
Reply
  


Forum Jump:


Browsing: 1 Guest(s)