• Bun venit pe forumul Espressoman
Hello There, Guest! Login Register


Gaggia Classic 2015

#1
Nu am foarte mult timp acum pentru detalieri, o s-o fac ulterior, dar am ajuns fata in fata cu noul model Gaggia Classic 2015. Pe scurt, carcasa e aproape identica. Restul nu! Cu 200 si ceva de lei in plus iti iei PL41E sau cu 160 de lei in minus iti iei Baby Black. Sunt alegeri mult mai inspirate in acest moment.

Inoxul de pe fata pare mai matuit putin fata de versiunea anterioara, si tot aici se vede picuratorul de plastic (ca pe Dose) in locul celui de metal:

[Image: front_zpsk8qpckc1.jpg]

Portafiltrul a ramas la fel de solid, sita tot presurizata, iar tumburusul este acum o palnie

[Image: P1020115_zpsuuihsuta.jpg]
[Image: P1020117_zps5xdrtk3o.jpg]

Butoanele panoului frontal nu mai sunt tip comutator ci functioneaza prin apsare

[Image: P1020087_zpsxh0zvstx.jpg]

Rezervorul cu doua furtunuri

[Image: P1020112_zps3skovxzb.jpg]

Teava de aburi mai buna clar, dar aburul e mai umed. Are si acel panarello dar se da jos imediat, putand pastra mansonul (urcat mai sus) pentru a dirija teava. Probabil nu mai merge pusa teava de Silvia.

[Image: teava%20simpla_zpsxskiv0j9.jpg]

[Image: teava%20manson_zpsp7re8ori.jpg] 

Si acum surprizele:

Interiorul in ansamblu. Se vede lipsa electrovalvei, inlocuirea valvei metalice de la roata de abur cu una plasticoasa cel putin in exterior, insa roata a devenit un fel de comutator inchis deschis (ceea ce e bine)

[Image: P1020078_zpsravljf7p.jpg]

PARANTEZA: versus interiorul vechiului Classic

[Image: old%20classic_zpsvgho5f9e.jpg]

[Image: P1020099_zpsu0lmdldm.jpg]

Valva OPV cu un arc in interior, deci posibil sa fie reglabila, dar plasata diferit fata de ce stiam noi

[Image: P1020098_zpszeaq0vut.jpg]

[Image: P1020102_zps1kpb0coy.jpg]


Boilerul de aluminiu inlocuit cu boilerul de inox de pe Dose / Pure (posibil sa fie putin mai mare?)

[Image: P1020110_zpsobiadizt.jpg]

Aparitia unui modul electric ce inchide espressorul automat in 10 minute (de fapt il pune in stand by) si il deschide cand termostatul simte ca a scazut temperatura sub X grade, apoi il mai tine 10 minute si iar...


[Image: P1020105_zpszgskj2ga.jpg]

Grupul similar cu Dose / Pure, cu disparitia acelui element de cupru de sub sita dusului, care imprastia putin mai uniform apa si contribuia si la stabilitate termica:

[Image: P1020122_zpsgldkhh4f.jpg]
Expobar Brewtus IV, Mahlkonig Vario K30, rasnita manuala Kinu M47, VST 18g, Tamper Concept Art dinamometric, Tidaka Tamper Cube 
 
Reply
#2
Ha! Ha! E un Pure in carcasa de Classic.
Nuova Simonelli Oscar; Mazzer Super Jolly
 
Reply
#3
Da, destepti astia de la Philips, caci au scos Pure / Color / Dose din fabricatie, ca sa le reinventeze in carcasa lui Classic, iar la 750 de lei au bagat trompete ca Gran Prestige.
Expobar Brewtus IV, Mahlkonig Vario K30, rasnita manuala Kinu M47, VST 18g, Tamper Concept Art dinamometric, Tidaka Tamper Cube 
 
Reply
#4
Asa ajunge un model vechi mai valoros chiar si sh fata de modelul nou. Nasol pentru un incepator acum: bugetul minim a mai crescut cu cateva sute de lei.

Mamaaaa ce-ti face expessomaniaculsoftpedelist acum... Big Grin Plastice, ha?
Raul, consumator zilnic de cafea (si de vin rosu!)
Gaggia Classic, Home Vario Mahlkonig, tamper Concept-Art, Filtru Bezzera nepresurizat pt 2 cesti, 14g, 58mm
 
Reply
#5
Deocamdata exista Baby Black la 1000 de lei, cu acelasi boiler ca si Classic-ul vechi, dar fara OPV ajustabil (insa se potriveste cel de Classic vechi), compatibil cu teava de aburi de pe Silvia, cu electrovalva, picurator metalic la portafiltru. In acest caz nu stiu de ce sa mai dai 160 de lei in plus pe Classic.
Expobar Brewtus IV, Mahlkonig Vario K30, rasnita manuala Kinu M47, VST 18g, Tamper Concept Art dinamometric, Tidaka Tamper Cube 
 
Reply
#6
Cand v-am spus ca probabil asa o sa fie noul classic, voi: batman, batman !!!
http://www.espressoman.ro/forum/Thread-S...0#pid21110

Si acum, intorcandu-ma la lucruri serioase si la confirmarea de fata reiterez ideea: RIP Gaggia Classic.

Sper ca cei de la Gaggia sa-si de seama cat mai repede de greseala făcută prin prisma vânzărilor slabe care vor urma.
Partea plină a paharului este ca sper sa se potrivească acel boler de inox pe vechiul Classic ca sa nu fiu nevoit sa-mi schimb espressorul din cauza ca are boiler din aluminiu cu un Lelit.
Isomac Venus + PID Auber // Eureka Mignon // Tamper Motta Bubinga // Tamper dinamometric L-Beans // Site La Marzocco-7g, Bezzera-14g si VST-15g // Latiera Espro Toroid
 
Reply
#7
Nu ai sa vezi asemenea potriviri, si oricum toata tarasenia ar costa foarte mult. Mai bine iti vinzi Classic-ul in glorie daca vrei sa scapi de boilerul de aluminiu caci glumind, e loc si de bisnita Smile nu de scadere.
Expobar Brewtus IV, Mahlkonig Vario K30, rasnita manuala Kinu M47, VST 18g, Tamper Concept Art dinamometric, Tidaka Tamper Cube 
 
Reply
#8
Cat de FANTASTIC e in plastic, aveau si ei o scula bunicica, da s-au gandit ca pot castiga mai mult la ea. Pacat
Gaggia Classic, Tamper Motta, Milk Jug 0,35ml, rasnita Iberital Challange, teava abur Silvia V1, sita nepresurizata, cantar Dimond 0-200 gr, to be continued
 
Reply
#9
(23-01-2015, 00:35)Lyvyoo Wrote: Deocamdata exista Baby Black la 1000 de lei, cu acelasi boiler ca si Classic-ul vechi, dar fara OPV ajustabil (insa se potriveste cel de Classic vechi), compatibil cu teava de aburi de pe Silvia, cu electrovalva, picurator metalic la portafiltru. In acest caz nu stiu de ce sa mai dai 160 de lei in plus pe Classic.
Ar mai putea fi luata in considerare si solutia cu Gaggia Evolution, care mai exista pe ... Amazon, dar punct com Smile . Daca ar putea veni de la un depozit din UE la 200$ si transport gratuit e intersant. 
Izzo Alex Duetto III|La Pavoni Pro|Brikka|Aero Press|Anfim Lusso|Kinu M47F|Aillio R1 Bullet|.
 
Reply
#10
mai bine sa cumpere Rancilio Smile
Rancilio Silvia V4 + Auber PID, Mahlkönig Vario , Brewista SmartScale
 
Reply
#11
Depinde de buget. In general, Silvia se invarte pe la 500E nou. Classic-ul acoperea zona asta de intrare furibunda in paine, la aprox. 250E, deci jumatate.
Expobar Brewtus IV, Mahlkonig Vario K30, rasnita manuala Kinu M47, VST 18g, Tamper Concept Art dinamometric, Tidaka Tamper Cube 
 
Reply
#12
Silvia e la lupta cu Lelit, nu ajunge in zona GC.
Problema trecerii la o masina de nivel mai mare e ca incepi sa te gandesti la urmatoarea treapta, si apoi lucrurile o iau razna, iar, de tot.
Probabil, pentru un incepator ca mine, si GC 2015 ar fi ok. Trebuie sa va ganditi ca eu nu am facut nici o modificare masinii si nici nu o sa fac vre-o data, asa ca si GC pentru indivizi ca mine va fi arhisuficienta.
Dar eu beu cafea neagra fara floricele...  Cool
Raul, consumator zilnic de cafea (si de vin rosu!)
Gaggia Classic, Home Vario Mahlkonig, tamper Concept-Art, Filtru Bezzera nepresurizat pt 2 cesti, 14g, 58mm
 
Reply
#13
Vad ca avem si un video cu GC 2015 filmat in RO:

https://www.youtube.com/watch?v=U_7nahTr66k
Gaggia Classic 2015 + MAHLKÖNIG Vario
 
Reply
#14
Avem si o pozitie oficiala Gaggia Milano, adoptand practic pozitia celui mai mare dealer Gaggia din Europa, un indian cu performante de zeci de mii de Classic-uri vandute in UK.:

NEW GAGGIA CLASSIC

The new Gaggia Classic [RI9403/18] has arrived. When we first talked
about this model with Gaggia Italy, I was quite excited but also
apprehensive. Why? Gaggia Classic has been a trustworthy espresso
machine for almost 30 years. In the UK and Ireland, there are tens of
thousands of Classic users and the feedback has always been exceptional.


The Gaggia Classic user hardly changes his/her machine for another; Yes,
all machines have a lifetime, but the Gaggia Classic is a CLASSIC and
they mostly live on - in your family member's kitchen after you have
gone on to get another Gaggia Classic or you have moved on to a more
professional machine. This is why I was apprehensive, to say the least,
when Italy called me to say that they had to change the Classic, if we
were to comply with the new European regulations about power consumption
and energy saving rules.

As always, there are things we could improve on machines. We know the
Classic well enough to say that we need to have some improvements on the
NEW CLASSIC within the cost structures that make the 'Classic' so
affordable to the public at large.

FEATURES OF THE CLASSIC

*STAINLESS STEEL BODY. We could not compromise on this. The shape and
the metal body needs to be there to offer continuity in design, weight
and durability.

*ALUMINIUM BOILER : This has its advantages but generally not liked by
some because of health concerns with Aluminium, although the material
used on the boiler was a food grade aluminium. We thought the proposal
to go with the STAINLESS STEEL boiler was the right one. Stainless Steel
boiler will improve also the scale problems we have on the old Classic.

*POWER RATING on the old Classic is 1300 watt. A good power rating. The
Stainless Steel boiler and complying with European regulations meant
that the proposal of 1050 watt on the new Classic was acceptable. It
takes 30 seconds more to heat from cold than the old version but still
acceptable, when you look at the benefits of Stainless Steel.

*STEAM VALVE : The Old Classic has a steam valve that is good but one of
the complaints we have about it is that it can drip after a while. This
usually happens when the steam valve is over tightened. This can be an
expensive part to be changed. The proposal to change the Steam valve to
a short turn valve was more acceptable to improve the performance.

*CREMA BASKETS AND THE CREMA PIN : These changes happened about 5 years
ago on the old model. Although the Crema baskets were a great idea, the
Crema Pin that regulates the flow was a difficult thing to manage. The
worst complaint in the past few years with the old model was that the
pin was easy to lose, when cleaning. The great improvement on the new
Classic is that the Crema Pin has been modified and more permanent and
is less likely to be lost when cleaning. The traditional baskets can
still be used with thee new model which makes it a really useful feature
for those enthusiasts and baristas who want to do all the tamping and
fine tuning of the extraction times on the new Classic. Did you know
that the Classic portafilter is made with the same quality of material
used for the professional Gaggia machines. They fit all the professional
Gaggia machines including the machines made in the 40's and 50's.

*The most controversial and difficult change to come to terms with on
the Classic is the solonoid valve. Having said this, in the last 5 years
Gaggia Classics have had a smaller SOLENOID VALVE which had a tendency
to block, if you did not descale the machine very regularly or used
water which was not filtered properly. This meant that the recent users
of the Classics were more critical of the Classics in the past few
years. Our engineers see this when we get them for a service. The
proposal was that a mechanical valve is used on the new Classic instead
of the solenoid valve and OPV. A big change for those who want to get
into the mechanics of the machine. The idea of using the mechanical
valve is not new. Gaggia has had mechanical valves in the Gaggia
Selecta, Gaggia Coffee and the like and they perform as good as a
Classic for extraction of coffee. The bonus with the mechanical valve is
that it is much easier to clean by the user as it is an external part
that can be removed and cleaned without opening up the machine and
boiler. We said we have to test the new machine properly before agreeing
to this change. We tested the samples for over 6 months and my engineers
and I were convinced that it was performing exceptionally well. I have
even done it against a professional Gaggia side by side and tested it at
some of our barista training courses as well. Yes, the decision to
change was accepted.

 *Another cosmetic difference is the PLASTIC SPLITTER used on the new
Classic filter holder. I would have liked the metal splitter but I am
happy to compromise on this on cost grounds. You can retro fit metal
splitters anyway.

We have now started selling the new Classics in our shops. Our chief
barista, Joe, in the Castleford shop loves the new Classic. He and his
team have been giving it the full works and they are very happy with the
new Classic's performance. The sales have been going well and we have
had no negative feedbacks. I love it and will be happy to sell it to
anyone, even to my bank manager!. Why not give it a go - test drive it
in our show room or in our Gaggia Shop in Castleford . Soon in other
shops.

STILL THE BEST IN IT'S CLASS
Expobar Brewtus IV, Mahlkonig Vario K30, rasnita manuala Kinu M47, VST 18g, Tamper Concept Art dinamometric, Tidaka Tamper Cube 
 
Reply
#15
Ce vor sa spuna prin "mechanical valve" in loc de electrovalva? Exista asa ceva care sa isi faca datoria in locul valvei solenoid?
Expobar Brewtus IV, Mahlkonig Vario K30, rasnita manuala Kinu M47, VST 18g, Tamper Concept Art dinamometric, Tidaka Tamper Cube 
 
Reply
#16
E posibil sa fie vorba de valva din grup...care deschide când presiunea creste peste o anumita valoare... O bila cu un arc. Nu are și Pure ceva de genul asta?
Dip Dks65 || Nuova Simonelli Oscar 
 
Reply
#17
(26-01-2015, 18:40)Lyvyoo Wrote: Ce vor sa spuna prin "mechanical valve" in loc de electrovalva? Exista asa ceva care sa isi faca datoria in locul valvei solenoid?

De este acel "grup valve" un arc cu o ciuperca de cauciuc, ce deschide la 5,5 bari. E pe Pure, Color, si Saeco Nina

http://www.crericambi.it/dett_prodotto_e...dotto=3145
Nuova Simonelli Oscar; Mazzer Super Jolly
 
Reply
#18
Sper sa se duca in cap cu noua stategie...
Strategia lul Classic de pana acum era una foarte buna pentru ca avea monopol fiind singura varianta cat de cat profi pe care o puteai gasi intr-o anumita categorie de pret.
Oricum am observat ca pretul de licitatie al espressoarelor SH Gaggia Classic de pe ebay a crescut cu 30-40 de euro.
Isomac Venus + PID Auber // Eureka Mignon // Tamper Motta Bubinga // Tamper dinamometric L-Beans // Site La Marzocco-7g, Bezzera-14g si VST-15g // Latiera Espro Toroid
 
Reply
#19
Pentru un dinosaur din jurasik,poate cineva sa sintetizeze spusele indianului din UK?In romana desigur.pentru ca acum vreo 40 de ani un pusti a protestat pentru ca era obligat ca din clasa a noua sa invete ca limba straina rusa(nu ca rusa nu merita invatata,dar pentru cine are chemare),a schimbat liceul bun la care invata si si-a cam mancat viitorul.Dar asta este o poveste prafuita ,banala si neinteresanta,mai ales ca nci engleza nu a invatat ,de germana ce sa mai zic!
Expobar Brewtus IV, Mahlkonig Vario,tamper Lelit 58 mm,sita VST 18 grame,pahare test espresso Concept-Art, ,sita blind,latiera 350 ml Concept-Art.
 
Reply
#20
@Lyvyoo
Ce inteleg eu aici e ca -si cer scuze pentru *#@-ul care a iesit Smile
Apropos de GC azi am desfacut sita la aparatul meu si am constatat ca ambele suruburi de sub sita erau destranse, unul atat de tare ca daca nu ar fi fost sita ar fi cazut afara
Gaggia Classic, Tamper Motta, Milk Jug 0,35ml, rasnita Iberital Challange, teava abur Silvia V1, sita nepresurizata, cantar Dimond 0-200 gr, to be continued
 
Reply
#21
(26-01-2015, 21:15)organon Wrote: Pentru un dinosaur din jurasik,poate cineva sa sintetizeze spusele indianului din UK?In romana desigur.pentru ca acum vreo 40 de ani un pusti a protestat pentru ca era obligat ca din clasa a noua sa invete ca limba straina rusa(nu ca rusa nu merita invatata,dar pentru cine are chemare),a schimbat liceul bun la care invata si si-a cam mancat viitorul.Dar asta este o poveste prafuita ,banala si neinteresanta,mai ales ca nci engleza nu a invatat ,de germana ce sa mai zic!
Au păstrat carcasa deoarece este elementul principal de identificare a produsului. au schimbat boilerul din aluminiu cu unul din inox, deoarece aluminiul nu este pe placul tuturor. au scăzut puterea pentru a respecta cerințele UE. au schimbat valva de abur deoarece unii o strângeau prea tare și începea sa picure. au renunțat la solenoida, deoarece cică se bloca dacă nu întrețineai bine aparatul, și la OPV și le-au înlocuit cu o valva mecanica, probabil cea de la pure...Ca cică au făcut teste și merge și asa. Picuratorul din plastic recunosc ca l-au schimbat din cauza costurilor dar ne consolează cu faptul ca se potrivesc și cele metalice.
Dip Dks65 || Nuova Simonelli Oscar 
 
Reply
#22
Mi-a venit o idee si se pare ca e bine primita si de importator! Vreau sa fac zilele acestea un experiment, ca sa observam diferentele in ceasca si lattiera, dintre vechiul si noul Classic. Adica as vrea sa le putem testa comparativ, sa filmez rezultatele si sa le afisam public pe forum,cu bune si cu rele, ca sa nu mai fie niciun fel de dubiu. Acum e o stare de plutire, in care Gaggia Italia sustine ceva, pasionatii altceva.

Ce spuneti?

Din fericire, s-a mai gasit in depozit, "ratacit", cred ca ultimul Classic vechi din Romania, deci avem material didactic. DAr daca aveti si voi unul cu teava de Rancilio ar fi si mai ok, caci e interesant sa privim experimentul din prisma pasionatilor care scot untul din ele, nu neaparat a dotarilor stock. O alta conditie este sa va pricepeti foarte bine la frotat lapte, astfel incat sa va faceti rapid o idee despre diferenta de calitate a steamer-ului nou fata de cel vechi sau fata de cel cu teava de Silvia. De asemenea, papilele gustative trebuie sa fie in regula Smile pentru a putea compara blind doua shot-uri. Bineinteles, Classic-ul nou va fi dotat cu sita nepresurizata (eu am un VST de 18 si ar fi bine daca ati avea si voi una, ca sa fie aceleasi site) si cu un picurator metalic. Vom trece peste cele 10 min. de standby si le vom lasa un sfert de ora la incins. Rasnita inca nu e stabilita dar daca nu are importatorul un Lelit, aduc VArio-ul meu.

Tin foarte mult la acest experiment, poate primul de pe net, si as vrea sa -l facem impreuna cu 2-3 forumisti care au trecut prin experienta Classic-ului vechi si il cunosc destul de bine ca potential.

Cine vine?

Ca locatie, o putem face la service-ul Spectrum din zona Mosilor, in jur de ora 17-18, caci au fost de acord cu propunerea, iar ca zi, trebuie sa fie in timpul saptamanii si ma gandeam la joi 29 ian.
Expobar Brewtus IV, Mahlkonig Vario K30, rasnita manuala Kinu M47, VST 18g, Tamper Concept Art dinamometric, Tidaka Tamper Cube 
 
Reply
#23
Foarte buna initiativa, asteptam rezultatele.

Fara legatura directa cu postarea lui Lyvyoo am primit urmatorul mail de la un importator din UK:

"Info CoffeeItalia UK Tue, Jan 27, 2015 at 2:44 PM

Hello, the model we sell the very latest version of the Gaggia Classic.
The portafilter is now, in stainless steel painted in
black.
They put also a special material on it to let coffee comes out easily.
The machine we have is a newer release which is much better than the
previous one, coffee is amazing from it and now it comes with a new
boiler in stainless steel and a save energy system incorporated.
It works better and make you save electricity.
Our technicians dismantled a machine yesterday to study all the new features in the attachment several pictures of the new machine.
you can order the machine online here:

http://www.coffeeitalia.co.uk/proddetail...=a-classic

the delivery time is 3 days by FedEX."

Ce parere aveti ?

"The portafilter is now, in stainless steel painted in
black." -> asta a fost cea mai tare !! Smile
Gaggia Classic 2015 + MAHLKÖNIG Vario
 
Reply
#24
Descrierea de acolo este pentru vechiul Classic, desi la inceput ei au pus titlul de Gaggia Classic II 2015. Nu au apucat sa actualizeze sau o fac intentionat?!
Expobar Brewtus IV, Mahlkonig Vario K30, rasnita manuala Kinu M47, VST 18g, Tamper Concept Art dinamometric, Tidaka Tamper Cube 
 
Reply
#25
(27-01-2015, 23:20)Lyvyoo Wrote: Descrierea de acolo este pentru vechiul Classic, desi la inceput ei au pus titlul de Gaggia Classic II 2015. Nu au apucat sa actualizeze sau o fac intentionat?!

Nu chiar, este pentru GC 2015 vezi "it comes with a new
boiler in stainless steel"...

Au atasat si pozele cu aparatul dezmembrat...asta poate sa fie util si aici pentru studiu Tongue

Link poze GC 2015: http://imgur.com/a/G5lU3
Gaggia Classic 2015 + MAHLKÖNIG Vario
 
Reply
#26
Ce o fi aceasta piesa alba din stanga? http://i.imgur.com/Ka9lGDx.jpg Adevarata "mechanical 3way valve" ?
Expobar Brewtus IV, Mahlkonig Vario K30, rasnita manuala Kinu M47, VST 18g, Tamper Concept Art dinamometric, Tidaka Tamper Cube 
 
Reply
#27
(28-01-2015, 00:24)Lyvyoo Wrote: Ce o fi aceasta piesa alba din stanga? http://i.imgur.com/Ka9lGDx.jpg  Adevarata "mechanical 3way valve" ?

E robinetul de abur. Asta e "mechanical valve".
Nuova Simonelli Oscar; Mazzer Super Jolly
 
Reply
#28
(27-01-2015, 22:53)Lyvyoo Wrote: Mi-a venit o idee si se pare ca e bine primita si de importator! Vreau sa fac zilele acestea un experiment, ca sa observam diferentele in ceasca si lattiera, dintre vechiul si noul Classic. Adica as vrea sa le putem testa comparativ, sa filmez rezultatele si sa le afisam public pe forum,cu bune si cu rele, ca sa nu mai fie niciun fel de dubiu. Acum e o stare de plutire, in care Gaggia Italia sustine ceva, pasionatii altceva.

Ce spuneti?
Stefandinescu a avut Pure si apoi Classic. Poate sa ne spuna el daca e diferenta .
Nuova Simonelli Oscar; Mazzer Super Jolly
 
Reply
#29
A mai achizitionat cineva Gaggia Classic 2015?

Eu am testat astazi si am cateva probleme/nelamurir:

1. dupa extractie pucul ramane foarte ud, pare namol si balteste apa deasupra
2. dupa ce opresc apa, mai curge in continuare (destul de mult) inca 10 secunde minim constant apoi picura (cu portafiltrul pus...probabil din cauza punctului 1)

Ma ajuta cineva sa inteleg daca e normal, daca e de la noul model de GC sau trebuie sa ma duc cu el la service?

Mentionez ca am incercat mai multe tampari, schimbat 3 tipuri de cafea si macinare diferita dar cu acelasi rezultat.

Mersi.
Gaggia Classic 2015 + MAHLKÖNIG Vario
 
Reply
#30
Ai luat classic-ul nou? Ar fi efectul lipsei electrovalvei. Nu afecteaza extractia practic (am avut si eu Pure) dar dupa inchidere, apa de deasupra nu mai este trasa spre tava ci ramane in portafiltru.

In alta ordine de idei, maine ma duc la service, cu inca un forumist de incredere, hotarat sa punem aparatele in paralele pe espresso si pe spumare, sa filmam testele si sa le punem pe forum.
Expobar Brewtus IV, Mahlkonig Vario K30, rasnita manuala Kinu M47, VST 18g, Tamper Concept Art dinamometric, Tidaka Tamper Cube 
 
Reply
  


Forum Jump:


Browsing: 1 Guest(s)