• Bun venit pe forumul Espressoman
Hello There, Guest! Login Register


Gaggia Classic 2014: achizitie, curatare, impresie

#1
Buna ziua,

In weekend am achizitionat  un espressor Gaggia Classic de la un vanzator de pe fostul mercador. Aparatul nu a fost decalcifiat niciodata si nici spalata instalatia la interior (backflush). Am curatat cu o solutie de sare de lamaie asa cum este recomandat intr-un post pe forumul de aici. Am demontat si sita si piesa care este intre sita si espressor (nu stiu cum se cheama, ajutor) si le-am curatat in profunzime. Atasat gasiti poze cu "inainte" si "dupa". Raman totusi uimit ca in 6 luni fostul proprietar nu l-a curatat nici macar o data. Portafiltrul era negru la interior, am reusit sa il spal bine dar as vrea sa stiu daca pot desuruba micuta piesa in forma de "U" (cum se cheama, picurator?) pe unde curge espresso-ul in cele 2 cesti. As cumpara si altul care sa curga intr-o singura ceasca.

Intrebarea mea este urmatoarea:

Ce trebuie sa mai fac pentru o buna intretinere a espressorului? L-am decalcifiat si o sa ii fac si backflush imediat cum achizitionez niste detergent special. Alte recomandari? Vreau sa am grija de el si il pastrez cat mai mult timp.



Ultima poza prezinta espressorul in toata "mandria" lui.

Multumesc.

POZE:


Attached Files Thumbnail(s)
                       
 
Reply
#2
Dacă nu sunt indiscret, spune-mi te rog, cât te-a costat achiziția?
Expobar Brewtus IV-R | Mahlkonig Vario | Tamper dinam. Concept-Art | GC CBR-101
 
Reply
#3
(16-02-2015, 14:52)palado Wrote: Dacă nu sunt indiscret, spune-mi te rog,  cât te-a costat achiziția?

Am platit 1000 Ron. Credeam ca nu voi mai gasi un model 2014 asa ca am acceptat pretul acesta. Dupa mine 800 ar fi fost un pret corect. Aparatul mai are garantie pana in mai 2016.
 
Reply
#4
Este ok.Dar sunt curios ce fel naiba de apa si mai ales cum l-a folositde s-a inegritin halul asta.Chiar si dupa 6 luni fara spalare si tot mi se pare ca a acumulat prea multa murdarie pe sita.Oricum felicitari!
Expobar Brewtus IV, Mahlkonig Vario,tamper Lelit 58 mm,sita VST 18 grame,pahare test espresso Concept-Art, ,sita blind,latiera 350 ml Concept-Art.
 
Reply
#5
Sau ce cafea a folosit Smile.
La Scala Butterfly, OE Pharos, Gino Rossi RR45, AeroPress, V60, prajitor tip corretto
 
Reply
#6
trebuia sa negociezi. de la mine acceptase 850 ron dar probabil ai venit tu cu oferta mai mare si s-a razgandit.
 
Reply
#7
Pentru 6 luni nu e asa de murdar, la sita dusului nu a facut crema, e doar putin praf de cafea uscat. Lasati-le 6 luni fara curatare (cu macar 5-6 shot-uri pe zi)si sigur vor arata macar ca acesta, dar eu zic ca mai rau.
Izzo Alex Duetto III|La Pavoni Pro|Brikka|Aero Press|Anfim Lusso|Kinu M47F|Aillio R1 Bullet|.
 
Reply
#8
Da, 1000 de lei mi se pare mult pentru un SH. Putea sa aiba vreo modificare facuta si garantia nici nu mai conta.
Cu murdaria sunt in asentimentul lui baloozzy. Orice espressor folosit la 2-4 cafele pe zi arata asa dupa maxim 3 luni. Ma uit si la brewtus-ul meu ca are dusul negru la doua luni si nu se ia la robinet cu apa calda ci trebuie sa scufund piese in solutie de backflush.
Expobar Brewtus IV, Mahlkonig Vario K30, rasnita manuala Kinu M47, VST 18g, Tamper Concept Art dinamometric, Tidaka Tamper Cube 
 
Reply
#9
Bineinteles ca se inegreste. Eu il curat pe al meu cam la 2-3 luni si sita aia macar o data pe luna, cand fac back-flush-ul.
O sa va fac o poza peste 2-3 saptamani (abia l-am curatat saptamana trecuta) sa vedeti cum arata dupa o luna de folosire la 1-2 shoot-uri pe zi. In fond, asa cum stim cu totii, cafeaua contine solutii uleioase, nu?
Lelit PL41TEM + Mazzer SJ + Porlex Hall + Lelit Tamper Inox PL100 + Tamper Dinamometric Concept Art 57,5 mm
 
Reply
#10
Boiler de classic, decalcifiat regulat si vazut prin gaura de la valva de abur:
[Image: 69f8a6d4d1c790fca93ee4578fe33818.jpg]
[Image: 48286a15251c0d087e6733226971d8f5.jpg]
Dip Dks65 || Nuova Simonelli Oscar 
 
Reply
#11
Ce inseamna regulat?
Brasilia Club;Gaggia Espresso; Quamar T80
Ex: Saeco Poemia, Gaggia Color, Dip DK30.
 
Reply
#12
Stiu ca ultima a fost in weekend-ul trecut si ca se fac periodic...nu stiu perioada totusi. Poate ne-o spune proprietarul Smile
Dip Dks65 || Nuova Simonelli Oscar 
 
Reply
#13
La kettle ii dau sare de lamaie mai de des o data pe luna , pur si simplu ca se vede calcarul cu ochiul liber cum se acumuleaza pe elementul de incalzire...
 
Reply
  


Forum Jump:


Browsing: 1 Guest(s)