• Bun venit pe forumul Espressoman
Hello There, Guest! Login Register


Gaggia Classic

#1
Made in Romania. Or fi mai bune ca cele din RPC ?


Attached Files Thumbnail(s)
   
 
Reply
#2
Cu siguranta.
 
Reply
#3
Am văzut și lucruri bune făcute la noi. Ce-i drept nu espressoare.
Izzo Alex Duetto III, Mahlkonig Vario, Tamper Concept Art dinamometric, baza tampare Concept Art, VST 22g + VST 18g + VST 7g, V60, Bialetti Brikka, Aerobie AeroPress
 
Reply
#4
Hai sa fim seriosi. Classicul romanesc bate la fund multe "espressoare" facute in lumea asta a consumului. Al meu merge foarte bine si sunt multumit pentru ceea ce imi ofera in gama asta de pret. Chiar imi ofera un espresso delicios. Asta inseamna totusi ca e bun.
Gaggia Classic '15 12 bar/Lelit PL043MMI/Sita IMS Competizione 14 g, 641 găurele/Tamper custom made® 58,5 mm
 
Reply
#5
Deci se poate. Ma bucur sa aud ca sunt oameni mulțumiți. Eu nu m-am exprimat pt ca nu am experiență cu a est espressor sau altele made în ro.
Izzo Alex Duetto III, Mahlkonig Vario, Tamper Concept Art dinamometric, baza tampare Concept Art, VST 22g + VST 18g + VST 7g, V60, Bialetti Brikka, Aerobie AeroPress
 
Reply
#6
Se fac și espressoare bune în România. Astoria Plus 4 You TS, folosit în WBC, se produce la Timișoara.


Sent from my iPhone using Tapatalk
Giesen W6A & OW20, KVDW Speedster, Bosco Sorrento 2 GR, Compak F10 Master Conic Red Speed OD, Mazzer Kony, Mahlkonig VTA 6ST.
 
Reply
#7
(07-06-2016, 07:19)Gozmin Wrote: Hai sa fim seriosi. Classicul romanesc bate la fund multe "espressoare" facute in lumea asta a consumului. Al meu merge foarte bine si sunt multumit pentru ceea ce imi ofera in gama asta de pret. Chiar imi ofera un espresso delicios. Asta inseamna totusi ca e bun.

De acord cu tine!
Cu o rasnita foarte buna, din categoria celor pe care multi colegi le au alaturi de DB-re, Hx-uri sau levere, cu o cafea de calitate, putina indemanare si pricepere aparatele din zona entry sunt capabile de extractii foarte bune.
Gaggia este unul dintre acestea.
Din cele citite, dublate de observatiile mele, expresorul poate fi unul mai ieftin, rasnita insa nu (cand spun ieftin ma refer la calitate si la performante, nu neaparat la marimea pretului).
Mai cred ca, decat o rasnita noua si ieftina, mai bine una SH, cu posibilitatea unei reconditionari cu costuri minime.
LaMarzocco GS/3-AV, K30 Vario, Kinu M68, Hottop P
 
Reply
#8
Asa cum spuneam acum ceva timp mă nemutumeste aburul de la espressorul meu. Ca sa mă pot folosi de el fără sa improaste peste tot, folosesc lattiera cu apa si deschid robinetul intre 30-60 secunde pana se linisteste jetul, apoi torn laptele si aburul e constant si linistit. Mai nou nu merge nici asa si crema rezultata nu e crema si nu mai stiu ce sa fac. Am mai întrebat daca o teava de Silvia ar imbunatatii procesul, dar tare cred ca baiul e in alta parte. Nu stiu de ce improasca jetul in halul asta. Am facut decalcifiere dar nicio schimbare. Ce as putea sa fac, pe unde sa-mi bag degetele ? E păcat, de multe ori stric shotul cu un lapte doar încălzit si trebuie sa curat împrejur de fiecare data pentru ca improasca tare.
Gaggia Classic '15 12 bar/Lelit PL043MMI/Sita IMS Competizione 14 g, 641 găurele/Tamper custom made® 58,5 mm
 
Reply
#9
Un filmulet face cat o mie de cuvinte Smile
Expobar Brewtus IV, Mahlkonig Vario K30, rasnita manuala Kinu M47, VST 18g, Tamper Concept Art dinamometric, Tidaka Tamper Cube 
 
Reply
#10
Daca e sistemul cu plastic problema este din interior. Poate s-a dereglat o piesa sau cum sunt asezate. Asa am patit si eu , pana mi am dat seama ca piesele din interior nu erau aezate corect. Eum am desfacut o pentru a o curata si nu le am pus la loc corect. In acest fel doar improsca laptele fara sa iasa nimic.
Gaggia New Baby - Hario Skerton, tamper Lelit PL100 plus, latiera 350 ml inox, rasnita electrica Gaggia MDF
 
Reply
#11










Acum, se poate observa ca la început improasca cu presiune mare, desi de data aceasta a nu a fost foarte rau, apoi dupa ce se stinge becul începe sa bolboroseasca înăuntru.


Dupa ce se calmează, am pus din nou apa rece si am început din nou frotarea dupa cca. 30 sec.. Se observa faptul că improasca din nou si de abia dupa 120 secunde in total pot frota lapte ca sa iasa ceva, desi nu iese cum mi-a mai iesit si zic eu ca am scos crema destul de faina. Improscarea nu se vede chiar bine dar se aude clar.


Multumesc.
Gaggia Classic '15 12 bar/Lelit PL043MMI/Sita IMS Competizione 14 g, 641 găurele/Tamper custom made® 58,5 mm
 
Reply
#12
Am dibuit o cauza care duce la frotarea anosta si anume presiunea aburului. Am încercat sa deschid robinetul putin si ultimele frotari ies destul de bine, dar problema este ca metoda e greoaie adica cu o mana tin robinetul pentru ca daca nu o fac se deschide singur la maxim si cu o mana lattiera. In acest fel nu prea pot sa frotez corect pentru ca nu pot tine fixa lattiera si nu pot sa-mi dau seama cand începe deja sa se încălzească. Stiti o modalitate de a putea deschide robinetul si sa stea acolo unde vreau fără sa mai tin de el ?
Gaggia Classic '15 12 bar/Lelit PL043MMI/Sita IMS Competizione 14 g, 641 găurele/Tamper custom made® 58,5 mm
 
Reply
  


Forum Jump:


Browsing: 1 Guest(s)