• Cafeaua, jumatate din motivul pentru care ma trezesc dimineata!
Hello There, Guest! Login Register


Gaggia Clasic - sunet diferit al pompei la cuplarea rezistentei

#1
Ma confrunt de citeva zile (de la ultima decalcifiere) cu un fenomen care as zice ca indica functionare anormala: in momentul cind porneste incalzirea in timpul extractiei (si in cazul meu asta se intimpla aproape de fiecare data, indiferent cit am lasat aparatul la incalzit) sunetul pompei se modifica - devine mai slab, si deasemenea se modifica si debitul (scade, ca si cum intr-adevar presiunea ar scadea); de indata ce se termina incalzirea sunetul (si debitul) revin la normal. Pare ca si cum la pornirea rezistentei aceasta consuma mai mult curent, scade tensiunea pe pompa, si aceasta nu mai are destula forta (si pucul e diferit; e umezit in intregime dar ramine cumva umed, nu chiar milos dar nici departe - nu mai e uscat si bine presat cum era inainte, desi tamparea si gradul de risnire nu le-am modificat).

Cum am zis, asta a aparut dupa ultima decalcifiere; dar n-am sesizat modificari de debit/presiune in cazul cind nu cupleaza rezistenta, si nu vad cum ar fi putut decalcifierea sa afecteze curentul consumat de rezistenta. E posibil sa fie doar o coincidenta, si fenomenul sa indice ca ar trebui sa ma pregatesc pentru arderea rezistentei? Are cineva idei cum sa identific/repar problema? Multumesc!
Kinu M47 (Lelit PL043MM in curs de pensionare) + Gaggia Classic
 
Reply
  


Forum Jump:


Browsing: 1 Guest(s)