• Bun venit pe forumul Espressoman
Hello There, Guest! Login Register


Gaggia Clasic ?

#1
Buna,

Ma gandesc de ceva vreme sa imi iau un espressor pentru acasa. Nu am experienta in preparat cafeaua la genul acesta de aparate insa nu sunt antitalent. M-as putea descurca cu gaggia clasic?

Ma gandeam in prima faza sa cumpar espressorul si rasnita sa o iau in pasul 2, adica peste vreo 3 luni. in aceasta perioada as cumpara cafea rasnita dar cantitati mici, gen pentru o saptamana. stiu ca nu e ideal, insa ca intotdeauna e si problema bugetului..

Ce alte achizitii ar trebui avute in vedere? Aici ma gandesc la accesorii etc etc.

Multumesc mult pentru ajutorSmile
 
Reply
#2
Salut si bun venit pe espressoman! Classic esote un espressor foarte bun pentru inceput. Va fi nevoie sa verifici sa aibe site single si double nepresurizate si sa iti cumperi un tamper de 58mm. (70-100lei) dupa care rasnita care e musai si abia apoi daca bei si bauturi cu lapte sa iti cumperi si montezi o teava de aburi de Rancilio Silvia. Dar primul pas dupa espressor e sa cumperi cafea proaspat prajita.
San Remo Treviso LX, Mazzer Super Jolly, DIP DK-30, IMS 12-18gr,VST 9gr, VST 15gr,  sita dus IMS E61-200um, tamper dinamometric.
"Sa iti urmaresti termometrul nu doar cu parcel tracking number la curier ci si cu flightradar, asta inseamna sa fii espressoman!"

 
Reply
#3
Aparatul este excellent,problema este sa il mai gasesti in varianta ce s-a comercializat pana acum.Da, iti grebuie rasnita neaparat,tamper si site nepresurizate (duble),de 14 ,16 sau 18 grame.Despre restul imbunatatirilor ai sa tot citesti pe acest forum in sectiunile dedicate(modificare presiune,teava de abur si eventualPID).Pofta vine mancand.
Expobar Brewtus IV, Mahlkonig Vario,tamper Lelit 58 mm,sita VST 18 grame,pahare test espresso Concept-Art, ,sita blind,latiera 350 ml Concept-Art.
 
Reply
#4
Bun venit,

Maine ma duc la showroom sa-l vad pe cel nou si revin cu info. Suntem curiosi ce s-a schimbat in varianta 2015. Daca e grav, "te punem" sa te reorientezi  Smile

Daca bugetul nu va permite sub nicio forma rasnita in acest moment (nici manuala) sa nu te astepti la shot-uri cremoase ca acestea, fiind mai mult un lichid ceva mai consistent decat alte moduri de preparare si fara proprietatile unuio espresso veritabil. Cel mai probabil, nici tamper nu are rost sa cumperi momentan, cel de plastic din pachet fiind suficient pentru gaurica sitei presurizate pe care o are Classic. Daca iti vei cumpara de acum o sita nepresurizata, cafeaua gata macinata folosita pana la venirea rasnitei va fi si mai chioara si amagirea probabil si mai mare.

Cand va fi buget si de rasnita, si trebuie neaparat sa fie altfel ai luat degeaba espressor de 1100 de lei (in loc sa iei mai ieftin + o rasnita), poti adauga si accesoriile care vor netezi drumul spre mult cautatul espresso perfect: tamper, sita de 14g nepresurizata, lattiera, schimbarea tevii de aburi (cum spunea si Stefandinescu), sita blind pentru backflush, iar lista poate continua in functie de preferinte si buget mai ales.
Expobar Brewtus IV, Mahlkonig Vario K30, rasnita manuala Kinu M47, VST 18g, Tamper Concept Art dinamometric, Tidaka Tamper Cube 
 
Reply
#5
In locul sitei blind eu folosesc un capac de cauciuc pus pe fundul sitei duble nepresurizate si o transforma in blind.
Sper ca "noul" Classic sa nu fie un downgrade fata de variantele anterioare.
San Remo Treviso LX, Mazzer Super Jolly, DIP DK-30, IMS 12-18gr,VST 9gr, VST 15gr,  sita dus IMS E61-200um, tamper dinamometric.
"Sa iti urmaresti termometrul nu doar cu parcel tracking number la curier ci si cu flightradar, asta inseamna sa fii espressoman!"

 
Reply
#6
Multumesc mult pentru toate informatiile si pentru primire Smile.

De rasnita va fi cu siguranta buget - de fapt asa era planul insa intre timp mi-a crapat telefonul si s-au redirectionat fondurile Sad.

Mai am o intrebare: voi ce apa folositi? adica eu nu am vreo jena referitor la apa de la chiuveta - pentru consum am o cana din aceea filtranta si sunt multumita de ea. Dar ma gandesc ca poate espressorul e mai sensibil decat mine, care asta am baut toata viata Smile
 
Reply
#7
Bucovina e o alternativa. Cauta pe forum discutia referitoare la apa pt espresso. Sunt si solutii de filtrare. Espressorul are nevoie de apa dedurizata pt evitarea depunerilor dar o apa lipsita de minerale se va simti in ceasca. Ai grija sa cauti intai pe forum si apoi sa intrebi pt ca multe probleme sunt deja dezbatute aici.
San Remo Treviso LX, Mazzer Super Jolly, DIP DK-30, IMS 12-18gr,VST 9gr, VST 15gr,  sita dus IMS E61-200um, tamper dinamometric.
"Sa iti urmaresti termometrul nu doar cu parcel tracking number la curier ci si cu flightradar, asta inseamna sa fii espressoman!"

 
Reply
#8
Vorbind din experienta proprie:
Am inceput cu GC si cafea gata macinata. Rezultate meritorii peste solutia anterioara (asa zisul expressor de aragaz)
A urmat rasnita, dar care fara site nepresurizate aduce un spor de performanta destul de mic. De aceea rasnita e bine sa o iei cu site nepresurizate + tamper (jucaria de plastic ce insoteste GC) e mai mult ca sa nu zici ca nu ai tamper.
Dupa poti sa te uiti dupa o sita blind + detergentul aferent.

Nu te grabi cu rasnita. Mai bine rezisti cateva luni in + cu cafea macinata decat sa faci compromisuri.

PS Sunt mari sanse ca distribuitorii sa aibe in continuare GC (pre 2015) care-i un catar bun de povara.
Apa?
Clar Bucovina, este cea mai economica solutie.

Toate de mai sus pentru varianta expesso simplu. Pentru alte "specialitati" e posibil ca GC sa trebuiasca upgradat sau sa te uiti dupa altceva.
Raul, consumator zilnic de cafea (si de vin rosu!)
Gaggia Classic, Home Vario Mahlkonig, tamper Concept-Art, Filtru Bezzera nepresurizat pt 2 cesti, 14g, 58mm
 
Reply
#9
Buna din nou!
M-am uitat de curiozitate pe cateva review-uri pentru modelul nou si m-am cam dezumflat...era chiar cineva care zicea ca dupa parerea lui philips a reusit sa strice modelul...
Este chiar asa de tragic?

Am sunat si la kfea.ro azi, mi-au spus ca nu mai au pe stoc si ca vor primi modelul nou...
 
Reply
#10
Sa-l asteptam pe Lyvyoo cu un feedback ca zicea ca astazi merge la importator sa vada modelul nou ca si eu vroiam sa-l cumpar. Daca nu e ok cred ca ma orientez spre Lelit PL41E sau Lelit PL41EM dar intind bugetul la maxim.
 
Reply
#11
Am plecat azi cu surubelnita la mine si aparatul foto...degeaba  Smile

Noroc ca am sunat la importatorul gaggia.com.ro  inainte,  pentru a-l avertiza pe omul de la showroom sa nu se sperie ca am o surubelnita in mana si ma bag in aparat. Din pacate, atat de mare a fost presiunea pe Classic, incat "prototipul" a disparut de acolo (vandut). Asa ca pot spune doar din auzite doua vorbe. Cica:
- sitele presurizate au ramas, iar portafiltru are aceeasi constructie solida, cu deosebirea ca in loc de tumburus acum e un fel de palnie sau ceva de genul, care se scoate la fel de usor ca si tumburusul, pentru a ne cumpara si monta site nepresurizate. Picuratorul / streasina / jgheabul, spuneti-i cum vreti, este acum similar cu Dose / Baby, din plastic.
- logo-ul este pozitionat altfel  Smile
- colturile sunt mai rotunjite, ca o masura de securitate UE
- pretul acelasi pentru forum, 1160 de lei (era culmea sa se scumpeasca).

Alte opinii mai tehnice nu am, iar italienii cica s-ar fi intins cu livrarea pana saptamana viitoare. Cum ajunge ma duc sa-l vad.
Expobar Brewtus IV, Mahlkonig Vario K30, rasnita manuala Kinu M47, VST 18g, Tamper Concept Art dinamometric, Tidaka Tamper Cube 
 
Reply
#12
De ce saracie sa strici ceva ce e bun si se vinde bine? Evolutie?! Nu cred
Gaggia Classic, Tamper Motta, Milk Jug 0,35ml, rasnita Iberital Challange, teava abur Silvia V1, sita nepresurizata, cantar Dimond 0-200 gr, to be continued
 
Reply
#13
Sa cresti profitul.
Pana la urma se vor bucura cei ce vor vinde modelul vechi pe bursa. Valoarea modelului ante2015 va creste...  Big Grin

Din pozele de pe siteul producatorului picuratorul pare la fel.
Raul, consumator zilnic de cafea (si de vin rosu!)
Gaggia Classic, Home Vario Mahlkonig, tamper Concept-Art, Filtru Bezzera nepresurizat pt 2 cesti, 14g, 58mm
 
Reply
#14
Da..sunt zvonuri multe si cel mai bine ar fi sa nu ne facem nici imagini bune, nici rele pana nu stim exact. Inca o saptamana si o sa-l desfac bucati...

Daca e de rau, cum spuneam, o sa pisez importatorul sa ne acorde o reducere mare pentru Lelit PL41E, astfel incat sa nu simta nimeni lipsa Classic-ului. Altfel, daca dispare si Dose in curand, Baby Black nu e neaparat preferatul multora (desi la 1000 de lei are sistem de incalzire similar cu CLassic), Baby Twin e un rateu... se va umple forumul de probleme cu plasticurile si thermoblock-urile de pe DeLonghi, Krups, Philips si Electrolux, ceea ce nu conduce in niciun caz la evolutie pentru segmentul entry level. Tineti aproape..
Expobar Brewtus IV, Mahlkonig Vario K30, rasnita manuala Kinu M47, VST 18g, Tamper Concept Art dinamometric, Tidaka Tamper Cube 
 
Reply
#15
(12-01-2015, 18:57)Lyvyoo Wrote: - colturile sunt mai rotunjite, ca o masura de securitate UE

Era mai "adecvat normelor UE" in 1977: http://www.gaggia.com/content/dam/master...e/1977.jpg Smile

1991: http://www.gaggia.com/content/dam/master...e/1991.jpg
2014: http://images.philips.com/is/image/Phili...6;jpglarge$

O fi vreo "evolutie" .... din 20 in 20 de ani.
 
Reply
#16
din review-urile negative de pe amazon.de - asta la versiunea RI9403/11:
-se pare ca s-au modificat butoanele si parerea userului este ca cele vechi erau mai robuste si ca astea noi nu au un "veritabil" punct in care sa apesi ca sa se treaca de pe on pe off
-teava care face spuma de lapte (nu stiu care e termenul) este de plastic si ca nu se mai poate schimba cu alte versiuni
-iesirea aia care e ca un picurator e de plastic
-iesirea de aburi nu mai e reglabila -e on/off

sfatul lui e sa ia lumea modelul vechi (9303...), cat mai exista...

Eu astept cu interes saptamana viitoare ca sa vad daca trebuie sa mai strang bani si sa ma reorientez Smile
 
Reply
#17
Doamne, un zvon pluteste in aer ca nu mai are electrovalva si nici sistemul actual de incalzire cu boiler de aluminiu si doua rezistente exterioare, in favoarea unui boiler de inox ceva mai mare + o functie ECO (neoptionala, care ar intrerupe rezistenta la 15 min. sau ceva pe acolo) . Cica UE ar avea niste clasificari gen casnic / semipro / pro (cu niste taxe de rigoare probabil), si Classic-ul a ales sa fie in prima categorie. Lelit e la semipro de exemplu.
Expobar Brewtus IV, Mahlkonig Vario K30, rasnita manuala Kinu M47, VST 18g, Tamper Concept Art dinamometric, Tidaka Tamper Cube 
 
Reply
#18
Las ca asa-s fericiti cei ce fugeau de boilere de aluminiu (anodizat / eloxat ca-i aceeasi marie).
Asta cu normele ue sunt o scuza penibila. Adicalea pana acum nu era conform dar se putea vinde pe piata ue?! (Asta pentru ca-s la moda intrebarile retorice Tongue ).
Principalul motiv al schimbarilor ii "cost reduction" nu intotdeauna in avantajul clientului final.
Raul, consumator zilnic de cafea (si de vin rosu!)
Gaggia Classic, Home Vario Mahlkonig, tamper Concept-Art, Filtru Bezzera nepresurizat pt 2 cesti, 14g, 58mm
 
Reply
#19
Salut,

A reusit cineva sa cumpere/analizeze modelul Gaggia Classic 2015. Am inteleg ca ajunge spre sfarsitul saptamanii la importator dar ma intereseaza daca toate modificarile ce s-au discutat mai sus sunt adevarate si care mai este raportul calitate/pret in cazul asta. Vroiam sa cumpar GC dar momentan sunt in stand-by...

Mersi.
Gaggia Classic 2015 + MAHLKÖNIG Vario
 
Reply
#20
Din motive de subtiere buget eu am renunțat la Classic pentru Dose. Sunt si eu curios cum e classicul nou.
Lelit PL81T + Kinu 47
 
Reply
#21
Gata, maine e ziua cea mare! A ajuns transportul in Romania. L-am pus pe importator sa trimita o unitate la service si bagam surubelnita. Doamne ajuta, desi cred ca Dumnezeu a avut treburi mult mai importante decat sa-i bata la cap pe astia de la Philips sa tina stacheta sus pentru Gaggia...

Revin pe dupa amiaza / seara
Expobar Brewtus IV, Mahlkonig Vario K30, rasnita manuala Kinu M47, VST 18g, Tamper Concept Art dinamometric, Tidaka Tamper Cube 
 
Reply
#22
(19-01-2015, 23:18)Lyvyoo Wrote: Gata, maine e ziua cea mare! A ajuns transportul in Romania. L-am pus pe importator sa trimita o unitate la service si bagam surubelnita. Doamne ajuta, desi cred ca Dumnezeu a avut treburi mult mai importante decat sa-i bata la cap pe astia de la Philips sa tina stacheta sus pentru Gaggia...

Revin pe dupa amiaza / seara

Asteptam vesti de la tine Smile
Gaggia Classic 2015 + MAHLKÖNIG Vario
 
Reply
#23
Bai...ghinionul naibii. Chiar eram si eu tare curios. S-a intamplat ceva cu transportul / tirul nu stiu exact si transportatorul a dat termen joi. Chiar vorbisem cu service-ul sa disecam o bucata azi. NIci ei n-au stiut. Deci...joi speram Smile Pana una alta, deja mi s-a transmis de la Lelit Romania ca PL41E a coborat la 1400 de lei pentru noi, deci ceva, ceva se stie despre Classic... Smile
Expobar Brewtus IV, Mahlkonig Vario K30, rasnita manuala Kinu M47, VST 18g, Tamper Concept Art dinamometric, Tidaka Tamper Cube 
 
Reply
#24
Mersi de update Smile
Chiar ma miram ca poti testa astazi avand in vedere ca am primit un mail de la importator ca joi ajunge transportul in Romania.

Mai asteptam...
Gaggia Classic 2015 + MAHLKÖNIG Vario
 
Reply
#25
Liviu astia stiu ce vrei sa faci si acuma schimba schimbarea Smile si de aceea intarzie
Gaggia Classic, Tamper Motta, Milk Jug 0,35ml, rasnita Iberital Challange, teava abur Silvia V1, sita nepresurizata, cantar Dimond 0-200 gr, to be continued
 
Reply
#26
tocmai ce am citit impresiile despre noul model .. Sad. prin urmare mai astept si mai cresc bugetul ...
 
Reply
#27
(23-01-2015, 11:34)spencea01 Wrote: tocmai ce am citit impresiile despre noul model .. Sad. prin urmare mai astept si mai cresc bugetul ...

Bine zis, eu sunt chiar dezamagit de situatie.
In loc sa savurez un espresso de calitate stau si caut pe net / citesc reviewuri Sad
Gaggia Classic 2015 + MAHLKÖNIG Vario
 
Reply
#28
idem....ce variante avem acum?
 
Reply
#29
Ca si espressoare noi care sa merite in aceasta gama de pret entry level, din Romania, a ramas la 1000 de lei  Baby Black simplu  (nu Twin, CLass, Baby Dose caci nu au report-uri ok pe afara) care isi mentine sistemul de incalzire a lui Classic, cu doua rezistente de 1450W si grupul cu acel element suplimentar de dispersie, fara OPV reglabil dar compatibil cu cel de la vechiul Classic daca ar fi de inlocuit, compatibil si cu teava de Silvia, cu electrovalva la locul sau, cu portaifltrul avand picuratorul metalic nu din plastic. Altfel se sare direct la nivelul de 1400, Lelit PL41E. 

Un inginer de la fabrica Lelit a spus ca teava profi de pe PL41TEM se potriveste pe PL41E, deci si aici se pot face modificari. Legat de presiune, pe forum s-a reusit usor scaderea ei la 9bar, desi lumea vad ca nu prea se incumeta in numar mare sa faca asta, in comparatie cu userii de Classic care au plimbat acel manoemtru prin toate colturile tarii.
Expobar Brewtus IV, Mahlkonig Vario K30, rasnita manuala Kinu M47, VST 18g, Tamper Concept Art dinamometric, Tidaka Tamper Cube 
 
Reply
#30
mda....complicat deci..daca mai sunt stocuri de clasic pre 2015 pe undeva astept pm...
 
Reply
  


Forum Jump:


Browsing: 1 Guest(s)