Hello There, Guest! Login Register


Gaggia Brera sau Philips HD8834/19

#1
Buna seara,

Va rog, daca ma puteti ajuta cu un sfat in legatura cu acestea. O sa il cumpar pentru mine, 1 sau maxim 2 cafele pe zi dar vreau sa fie cu rasnita iar acestea au ambele.

Multumesc! Smile
 
Reply
#2
nu fac ele espresso.. am avut (am) KRUPS EA8000...
<< echipament La Marzocco Linea (Slayer mod), La Pavoni Europiccola, Mazzer, Sette, filtrare apa pro Brita Purity >>
 
Reply
#3
Buna seara si bine ai venit...

- Mai ales ca doresti sa-l cumperi pentru tine ( sanatatea ta ) , nu pot sa-ti recomand nici unul dintre cele doua , in schimb pot sa - ti spun ca in acesti bani , chiar poti sa cumperi un espresor adevarat ( ar fi bine daca ai arunca un ochi si pe pagina de reduceri a forumului )
- Ce se va intampla cu rasnita , cand vei dori sa schimbi espressorul , din terte motive , vechime , model etc...va trebui sa renunti la ea...( solutia - rasnita trebuie sa fie separata de espressor ).Lucrul amestecat [...] insemna nici rasnita ca lumea , dar nici espressor...= bani aruncati. ( Scrie unul care a avut Krups EA 9000 )...Decizia i-ti apartine...
Bosco P - Honne S / LM Micra - Pico / Pavoni Expo - Baratza ESP / C40 MK III / Gene CBR 101
 
Reply
#4
Va multumesc foarte mult pentru raspunsuri, Levo, intr-adevar argumentele sunt contra cumpararii si iti multumesc ca m-ai lamurit dar totusi eu plec de la un Tassimo (gust nu prea bun) iar aici cred ca aceasta trecere se face simtita daca as lua unul dintre cele mentionate. Nu sunt pretentios, doresc doar ceva mai bun decat ceea ce am acum iar ca si buget ele sunt in jurul sumei de 1500 RON, nu cred ca ma incadrez aici sa cumpar un expresor cu tot cu o rasnita buna.
 
Reply
#5
cumperi Smile

un espressor si o rasnita iai sigur la banii astia, SH.
<< echipament La Marzocco Linea (Slayer mod), La Pavoni Europiccola, Mazzer, Sette, filtrare apa pro Brita Purity >>
 
Reply
#6
Daca nu exista posibilitatea  ( intr-un viitor apropiat ) sa ma pui 300 RON peste , atunci poti opta pentru o rasnita manuala si te incadrezi cu succes , dar daca posibilitatea exista iata o oferta pe forum :
    - Pachetul Barista Home Classic - espressor Gaggia Classic complet + rasnita Lelit PL43MMI + sita single nepresurizata + picurator metalic de portafiltru - 1800 lei  ....nou noute si pentru inceput sunt suficiente , bineinteles cu o cafea boabe proaspat prajita...( altfel , degeaba mai....).
Bosco P - Honne S / LM Micra - Pico / Pavoni Expo - Baratza ESP / C40 MK III / Gene CBR 101
 
Reply
#7
Chiar acum am trimis un email in legatura cu acel pachet, multumesc. Smile
 
Reply
#8
Buna seara,

M-am hotarat sa trec la unul automat, din pacate nu prea am timp de el dimineata, nu pot sa postez la bursa deoarece nu indeplinesc conditiile dar daca cineva este interesat pot sa imi vand espressorul Gaggia classic plus rasnita. Le am din decembrie anul trecut. Va multumesc
 
Reply
#9
Ce Gaggia?
Ce rasnita?
Sunt cumva cele din pachetul Barista Home Classic (care este amintit mai sus)?
La ce pret vrei sa le dai?
Rancilio Silvia (cu PID)/Macap M42M/Portafiltru naked/VST 20g/Sita dus IMS/Tamper 58.5 Etolia
Past: Mahlkonig Vario/Hario Skerton/Saeco Poemia
 
Reply
#10
O sa iti scriu un email sa nu continuam discutia aici deoarece nu cred ca este permisa vanzarea prin aceste subiecte.

Multumesc
 
Reply
#11
(19-04-2017, 20:32)iadrian Wrote: M-am hotarat sa trec la unul automat, din pacate nu prea am timp de el dimineata...

Nu ai timp dimineata acasa, dar poate cand ajungi la locul de munca ai putea face un brew. Obtii o cafea mult mai buna decat la automat. Cu un buget mai decent, cu timp de invatare si intretinere iarasi decent.
 
Reply
#12
+1 pentru brew, aeropress, orice altceva decat automat... daca e vorba doar de tine.
Daca trebuie sa multumesti o duzina de colegi... e de discutat Smile
 
Reply
#13
sa-i invete si pe restul colegilor sa isi prepare brew, poate toti au nevoie si acasa de asa ceva
 
Reply
#14
Neah... e greu sa dezveti lumea de la a apasa un buton...
Ar trebui sa iti fac un film sa vezi cu cata "admiratie" sunt urmarit cand imi prepar eu... si au trecut 6 luni de cand a fost luat automatul...
"Asta numesti tu rasnita..." Rolleyes replica la rasnirea la ceva gen Porlex... Smile
 
Reply
#15
Renato, pana si rasnita ta gen Porlex face macinatura mai buna decat rasnita incorporata in automatele uzuale.
Ai facut shot-uri comparative pe automatul vostru? Bineinteles daca permite sa ia cafea gata rasnita. 
De fapt nu are rost sa convertesti automatistii, trebuie sa-si dea seama singuri, daca reusesc cumva.
 
Reply
#16
Macinatul e una... nu mai zic de tampat, care e o mangaiere...
Pucul care cade in recipiuentul colector, cat de bine arata si inchegat pare, este pentru ca ajunge acolo pe un tobogan... dar orice incercare de a lua unul sa ii fac poza este imposibila, se sfarama Smile
 
Reply
#17
Va multumesc pentru detalii, oricum cred ca o sa mai raman o perioada cu el, "problema" mai mare este ca nu am un loc al meu pentru facut cafea dar in viitor sper sa imi fac unul special pentru el astfel incat sa imi fie mai usor. Acum situatia e diferita dar o sa ma mai chinui putin.  [Image: biggrin.gif]
 
Reply
#18
Buna ziua,
Am postat aici intrebarea mea deoarece are legătură cu Gaggia Brera din subiect.
Am cumpărat un aparat Brera din motive de economie de timp. Am avut un manual cu rostită pe elice, nu conică.
Ideea este următoarea. Brera e setat pentru un espresso mic la 20 sec. de funcționare a pompei. Are 3 nivele de gramaj 7/9/10.5 g. După risnire, zațul este destul de fin (am urmărit pe net despre regarea risnirii inclusiv din interiorul aparatului) si nu cred că este cazul.
Eu cu cafea Jacobs boabe (supermarket) la 10.5 g (setare 3 boabe) am scos 50 ml zeama.
Ce cafea sau setare sa folosesc / fac ca sa îmi iasă cu 7 g / 20 sec. un espresso se 30 ml???
Bănuiesc că este fe la cafea si nu are suficientă consistență / ulei in boabe. Sau altfel spus am vreo șansă sa scot cumva ceva accepabil?
Mulțumesc anticipat.
 
Reply
#19
Nu poți s-o scoți din priza la 30ml?
 
Reply
#20
Ba da... Dar nu asta e principiul. Daca extagi 30 ml in 10 sec de exemplu nu e un espresso corespunzător.
Exista un balance intre timp, finețea risnirii, cantitatea cafea si cantitatea obținută de espresso.
Oricum, mulțumesc pentru sugestie.
 
Reply
#21
Daca pornești de la premisa că automatul face espresso, mă tem că m-ai pierdut.

Că să fiu totuși mai explicit, aparatul tau are niste valori volumetrice setate într-un microprocesor. Faptul că poți manipula gradul de râșnire nu afectează presetarea de x ml fiindcă inexistența unei site adevărate sau al unui tamper, nu mai vorbim de distribuție, face ca apa să-și găsească drumul destul de ușor prin patul de cafea și să ajungă la acei x ml chiar și la o râșnire foarte fina.
 
Reply
#22
(25-12-2018, 19:10)redian_japo Wrote: Exista un balance intre timp, finețea risnirii, cantitatea cafea si cantitatea obținută de espresso.
S-a vorbit mai sus si in alte topicuri despre rasnite ieftine cu cuțite ceramice sau chiar rasnite vintage care produc macinatura mai fina decat rasnitele incorporate in automate. Nu stiu Brera daca accepta cafea gata măcinată. Doar atentie ca intri in risc de blocare a extractiei daca rasnesti prea fin.
 
Reply
#23
Mulțumesc pentru lamuriri. Credem doar că o cafea mai bună, orice ar însemna asta, poate mai neuscată
..., ar face ceva puțin mai bun. Chiar și vechiul manual (stricat acum) si cu risnita cu elice dar cu o obișnuință la finetea risnirii, cu tamper ok facea un "espresso" mai ok decit asta.
 
Reply
#24
Automatele, super ultra automatele, etc sunt niste invenții care folosesc cuvântul espresso extrem de liberal. Dincolo de variantele și interpretările moderne, espresso cere o oarecare disciplina in preparare pe care un aparat automat nu o poate satisface.

Primul element e o râșniță, capabilă espresso, după care urmează aparatul și cafeaua. Daca adăugăm și îndemânarea utilizatorului deja intrăm într-o zonă destul de complexă.

Există mai multe articole pe site foarte utile dar mai greu de digerat la început daca se caută "o apăsare pe un buton" într-un buget limitat.
 
Reply
  


Forum Jump:


Browsing: 1 Guest(s)