• Bun venit pe forumul Espressoman
Hello There, Guest! Login Register


Gaggia 35008 Carezza - da sau ba ?

#1
Buna ziua , sunt nou pe acest forum si descopar treptat lumea bautorilor de cafea . Incer treptat sa-mi fac o idee despre prepararea unui espresso cat mai bun acasa . Am achizitionat recent o rasnita manuala Hario Mini Mill de care sunt incantat Smile Am in localitate si o prajitorie de cafea de unde a pornit totul pentru mine...Pressco Baia Mare , pana sa beau aici cafea n-am stiut ce inseamna cu adevarat o cafea adevarata ...am ramas uimit. Si asa m-am gandit sa incerc sa-mi prepar acasa cafeluta , caci m-am saturat sa beau zeama aceea zilnic...Pasul urmator dupa rasnita si sursa de cafea boabe proaspat prajita e espressorul. Din ce am mai citit pe forum trebuie un aparat semiprofesional macar pt acasa , inteleg ca cel mai accesibil ca pret e modelul Gaggia Classic dar care cu modelul 2015 vine cu unele minusuri in loc sa vina cu plusuri....asa ca recomandarea generala ar fi gama Lelit , buget aprox 1600-2000 lei. Sincer momentan nu am bugetul asta alocat pt un espressor, deci caut o solutie alternativa daca este asa ceva. Momentan am un fel de espressor , un Ufesa Elegance fara pompa de presiune , o chestie ieftina... Am gasit un model accesibil de vanzare mai exact un aparat Gaggia Carezza model 35008 cu pompa de 17,5 bari si portafiltru bunicel din ce-am citit pe net la vreo 100 euro , nou. Daca ma puteti ajuta cu experienta voastra in acest sens mi-ar fi de mare folos. Daca merita sa-l iau , mai exact daca fac un upgrade fata de ce am momentan sau nu ? Va multumesc anticipat
 
Reply
#2
Bun venit pe forum,

New Carezza (pe afara se discuta de old Carezza) este un model venit dupa achizitia Gaggia de catre Philips, cu portafiltru non standard (nu stiu sita daca este presurizata sau daca portafiltrul are sistemele de presurizare incluse in el) si cu o constructie departe de reperele traditionale Gaggia ( Evolution, vechiul Classic etc. ) Adica ti-e frica de noul Classic (care totusi a iesit bine la gust in testul facut pe acel topic) dar te arunci in necunoscutul Carezza... Dupa parereamea este bine sa-l eviti.

Nou, cel mai ieftin espressor care sa merite a devenit Baby Black, la 1000 de lei. SH foarte ieftin, cauta Evolution.
Expobar Brewtus IV, Mahlkonig Vario K30, rasnita manuala Kinu M47, VST 18g, Tamper Concept Art dinamometric, Tidaka Tamper Cube 
 
Reply
#3
Multumesc pentru sfaturi. De fapt eu am gasit de vanzare modelul old Carezza nu modelul nou , desi aparatul e nou nout , varianta Silver nu pe negru cum e in linkul indicat de dvs , dar este identic cu acela. Si acela e la fel de contarindicat sau era mai calitativ ca modelul nou ?
 
Reply
#4
*nu vorbim cu "dvs."  pe forum, suntem intre colegi de pasiune Smile

In 2007 cand a inceput sa ne prinda flama espresso-ului, Carezza era deja scos de pe piata, deci nu l-am vazut personal. Insa din cele citite pe forumurile de afara, a fost un espressor destul de raspandit la vremea lui. Deci nou nout nu stiu cum ar putea fi, caci a iesit din productie de aprox. 10 ani daca nu ma insel. Opinii mai multe gasesti pe coffeegeek.com. E clar insa ca niciodata nu s-a comparat cu Evolution. 

Tind sa cred ca nu e nicio mare ocazie la 400 de lei.
Expobar Brewtus IV, Mahlkonig Vario K30, rasnita manuala Kinu M47, VST 18g, Tamper Concept Art dinamometric, Tidaka Tamper Cube 
 
Reply
#5
http://olx.ro/oferta/vand-expressor-gagg...2Bb6H.html , acesta e modelul in cauza. Nu stiu cat de ok este , dar pare nou desi intr-adevar e un model mai vechi...Am gasit si un model Evolution pe forum la 400 lei , nu e nou . din 2012 . Sincer nu-mi dau seama de diferentele concrete dintre ele...poate ma lamuriti cu ce e mai bun modelul Evolution fata de acest model Carezza Smile
 
Reply
#6
Nu cunosc Carezza si mai nimeni pe aici nu a avut. Deci cauta bine in link-ul dat de mine si ai sa gasesti multe raspunsuri venite din utilizare. Sunt pe google si comparatii cu Evolution.
Expobar Brewtus IV, Mahlkonig Vario K30, rasnita manuala Kinu M47, VST 18g, Tamper Concept Art dinamometric, Tidaka Tamper Cube 
 
Reply
#7
Inteleg si mersi pentru segestii. Mai caut informatii pe Internet legat de aceste modele. Gasesc opinii pro si contra pentru ambele deci...tot in ceata sunt deocamdata. Ambele modele par a fi in gama low end a celor de la Gaggia , ambele sunt modele mai vechi...diferenta e ca modelul Carezza 35008 ( care pare a fi vechiul lor model ) l-am gasit nou la 480 lei ( poate mai negociez ceva ) iar modelul Evolution gasit second hand e din 2012 la 400 lei , inteleg cu o utilizare zilnica pt 6 cafele deci are o oarecare uzura. Neavand date concrete legate de diferente majore , esentiale intre cele 2 modele , tentatia e clara spre cel nou...oricum mai caut informatii elocvente in masura in care le voi gasi sa pot alege in cunostinta de cauza .
 
Reply
#8
Nu te speria asa de tare de noul Gaggia. In combinatie cu o rasnita manuala va face treaba arhisuficient de bine. Lelit-ul de entry-level cere in plus ceva bani care vor fi mai bine investiti intr-o rasnita electrica.
GC la 1100 mi se pare o solutie foarte buna in momentul de fata, asta ar fi alegerea mea daca as fi iar la inceput.
Raul, consumator zilnic de cafea (si de vin rosu!)
Gaggia Classic, Home Vario Mahlkonig, tamper Concept-Art, Filtru Bezzera nepresurizat pt 2 cesti, 14g, 58mm
 
Reply
#9
Eu cred ca daca e nou (cam ciudat) merita 100e carezza vechi. Ar trebui sa aiba componente de evolution.
Brasilia Club;Gaggia Espresso; Quamar T80
Ex: Saeco Poemia, Gaggia Color, Dip DK30.
 
Reply
#10
L-am rugat pe proprietar sa fotografieze eticheta dedesubtul aparatului unde apare si luna si anul de fabricație...06/2001 ! Zice ca l-a primit cadou din afara tării in urma cu câțiva ani , l-a folosit de 2-3 ori iar acum sta nefolosit in cutie de vreo 3-4 ani...din poze arată ca nou dar nu știu dacă merita banii ăștia fiind de aproape 15 ani fabricat...sincer am oaresce rezerve ... Ce părere aveți ? Merita luat si la ce bani ??
 
Reply
#11
E diferenta intre "nou" si "ca nou" Smile Crezi ca pe al meu daca il lustruiesc bine nu pot sa-l fac "nou"?!

La o cafea pe zi, bine întretinute, curătate pentru vanzare, foarte multe espressoare pot fi vândute drept "noi, doar cu un espresso facut săptămâna trecută" Smile
Expobar Brewtus IV, Mahlkonig Vario K30, rasnita manuala Kinu M47, VST 18g, Tamper Concept Art dinamometric, Tidaka Tamper Cube 
 
Reply
#12
(08-02-2015, 17:07)Lyvyoo Wrote: E diferenta intre "nou" si "ca nou" Smile Crezi ca pe al meu daca il lustruiesc bine nu pot sa-l fac "nou"?!

La o cafea pe zi, bine întretinute, curătate pentru vanzare, foarte multe espressoare pot fi vândute drept "noi, doar cu un espresso facut săptămâna trecută" Smile

Smile aici ai dreptate . Anunțul era ca e nou...dupa ce l-am sunat mi-a zis ca a făcut doar de 2-3 ori cafea cu el...greu de verificat asta intr-adevăr , am doar cuvântul omului...mai tare ma îngrijorează vechimea expressorului , aproape 15 ani...uzat moral dacă nu fizic Smile
 
Reply
#13
La varsta asta probabil multe din garniturile din cauciuc ar trebui inlocuite...
PL043MMI, M38, Brikka, ibric, AeroPress... and V60/Hario Buono
 
Reply
#14
Decat sa arunci cu banii de fereastra cumparand produse de la vanzatori dubiosi mai bine-ti iei un produs nou cu garantie fabricat in romania...  Cool
Considera ca faci o datorie pentru tara si un sacrificiu pentru aceasta comunitate care asteapta cu sufletul la gura o recenzie in exploatare zilnica a GC 2015!  Big Grin
Raul, consumator zilnic de cafea (si de vin rosu!)
Gaggia Classic, Home Vario Mahlkonig, tamper Concept-Art, Filtru Bezzera nepresurizat pt 2 cesti, 14g, 58mm
 
Reply
#15
Hehe , ai dreptate aici , cu mare drag as face eu numai recenzii la lucruri nou noute chiar made in Romania ca si GC , mai trebuie sa am si bugetul aferent , care momentan ...nu e , daaar ....cochetez acuma cu un coleg de pe forum legat de al sau Gaggia Evolution model 2012 cumparat de nou de pe kfea.ro , made in Romania of course, el si-a facut upgrade al espressor . Are o problema insa GE, nu stiu cat de grava este , la teava de aburi , picura 2-3 stropi ( uneori mai multi poate din ce am inteles ) cand prepara cafeaua si robinetul de aburi e inchis...e ceva obisnuit sau ar trebui sa ma ingrijoreze ?
 
Reply
#16
Si eu patesc asta la Lelit-ul meu. In a de noi facea asa. Nu cred ca e o problema.
Lelit PL41EM, Lelit PL043MMI, Tamper Dinamometric Concept Art 57.5mm, Portafiltru bottomless, Pitcher 350ml
 
Reply
#17
Din cate stiu, acum cateva zile era disponibil ultimul Gaggia Classic model vechi, anterior 2015. E adevarat ca era un exemplar expus dar cel putin declarativ era nefolosit. Poate inca este o optiune. 

Pretul pentru membrii forumului era 1100 RON.
rasnita: Mazzer Major
espressor: Lelit PL62 (HX)
prajitor "DIY"
 
Reply
#18
M-am ales in final cu un Gaggia Evolution de pe forum la recomandarea lui Lyvyoo Smile Va multumesc tuturor pentru sfaturi si sugestii !
 
Reply
  


Forum Jump:


Browsing: 1 Guest(s)