• Bun venit pe forumul Espressoman
Hello There, Guest! Login Register


Fotografia echipamentului vostru

#1
Dupa topicul dedicat cafelei baute in fiecare zi, era timpul si pentru cel al echipamentului. Incecati sa incadrati intr-o poza cam tot ce va ajuta zi de zi in obtinerea unui "espresso perfect". 

*as fi postat eu primul dar e dezordine mare in bucatarie Smile
Expobar Brewtus IV, Mahlkonig Vario K30, rasnita manuala Kinu M47, VST 18g, Tamper Concept Art dinamometric, Tidaka Tamper Cube 
 
Reply
#2
[Image: 7403da902ea83ec4b9b035905439399c.jpg]
San Remo Treviso LX, Mazzer Super Jolly, DIP DK-30, IMS 12-18gr,VST 9gr, VST 15gr,  sita dus IMS E61-200um, tamper dinamometric.
"Sa iti urmaresti termometrul nu doar cu parcel tracking number la curier ci si cu flightradar, asta inseamna sa fii espressoman!"

 
Reply
#3
[Image: cada533bd8dcf5062c71d2c220d4d39b.jpg]
Expobar Brewtus IV | Kinu M68 si M47 | VST 20gr ridgedless | pitcher Motta 35cl | Aeropress + Kohi filter | V60
 
Reply
#4
Astazi mi-a venit si mie echipamentul mult asteptat


Attached Files Thumbnail(s)
   
Vario K30|VBM Domobar Super PID|Sita dus IMS|Site IMS 14g&17g
|Aeropress|Kinu M47|Brewista&ConceptArt scales|ibric alama
 
Reply
#5
Liviu mi-a luat-o inainte cu acest topic pe care vroiam, sa-l propun mai demult  cand am gasit pe alte forumuri postari asemanatoare. Ma apuca inima doar cand vedeam acele setup-uri... Tongue

Deocamdata, acesta este echipamentul meu Blush
[Image: 1_Shot_20150203_232019.jpg]

Cutia din spate are capacul adaptat de mine si nu e niciun sacrilegiu Angel
[Image: 1_Shot_20150203_232138.jpg]
Isomac Venus + PID Auber // Eureka Mignon // Tamper Motta Bubinga // Tamper dinamometric L-Beans // Site La Marzocco-7g, Bezzera-14g si VST-15g // Latiera Espro Toroid
 
Reply
#6
este o poza mai veche, cam de când era curățenie pe masa....


Attached Files Thumbnail(s)
   
Expobar Brewtus IV, Quamar Q13(75mm flat), Espro Calibrated Tamper, Pitcher - Espro, site: VST 18g, IMS 14/21 etc
 
Reply
#7
...cam asa arata la mine!


Attached Files Thumbnail(s)
   
Bezzera UNICA PID MN + Râşniţă Bezzera BB005 TM, Tamper dinamometric, sita VST 18g
 
Reply
#8
De ieri arată așa ...am reușit să le fac un loc al lor ![Image: 762ddaeb911cd4e60dfd53a5f002246a.jpg]
Quamar Q13 E, Bezzera Strega
Bodum Bistro French Press, Hario (concediu si la munca)
 
Reply
#9
Photo 
[Image: 985577073065278a3c7d12c629808784.jpg]
Izzo Alex Duetto III, Mahlkonig Vario, Tamper Concept Art dinamometric, baza tampare Concept Art, VST 22g + VST 18g + VST 7g, V60, Bialetti Brikka, Aerobie AeroPress
 
Reply
#10
(04-02-2015, 21:20)bogdan373 Wrote: ...cam asa arata la mine!

Ai curaj sa pleci de acasa si sa lasi chestia aia in priza? 
Eu o scot mereu cand plec, mi-e teama de lucrurile chinezesti ieftine, poate sa aiba 10 semne CE ca tot mi-e frica...
Lelit PL41TEM, Lelit PL43MM
 
Reply
#11
Cam așa arată după curățare
[Image: 5cdb4584dffe2cc6b1aaedabc2402382.jpg]
Lelit PL41EM, Lelit PL043MMI, Tamper Dinamometric Concept Art 57.5mm, Portafiltru bottomless, Pitcher 350ml
 
Reply
#12
Oglindă. oglinjoară, cine-i mai curat în țară?
Izzo Alex Duetto III|La Pavoni Pro|Brikka|Aero Press|Anfim Lusso|Kinu M47F|Aillio R1 Bullet|.
 
Reply
#13
cam asa...


Attached Files Thumbnail(s)
   
Gaggia Pure / Sage the Smart Grinder Pro / VST 15g / Hario Mini Mill /
 
Reply
#14
Mi se pare mie sau boabele de cafea, la tine, stau intr-un recipient inchis ermetic? Boabele de cafea dupa prajire elimina CO2 si de aceea recipientele/ punjile speciale pentru cafea sunt prevazute cu o supapa de degazare care permite eliminarea CO2 dar nu si intrarea aerului.
Isomac Venus + PID Auber // Eureka Mignon // Tamper Motta Bubinga // Tamper dinamometric L-Beans // Site La Marzocco-7g, Bezzera-14g si VST-15g // Latiera Espro Toroid
 
Reply
#15
(13-04-2015, 20:01)MANU Wrote: Mi se pare mie sau boabele de cafea, la tine, stau intr-un recipient inchis ermetic? Boabele de cafea dupa prajire elimina CO2 si de aceea recipientele/ punjile speciale pentru cafea sunt prevazute cu o supapa de degazare care permite eliminarea CO2 dar nu si intrarea aerului.

daca te-ai referit la recipientul meu de pastrare boabe nu este chiar ermetic intrucat nu este foarte calitativ, exista un flux din si in recipient, singura lui calitate e ca este din sticla...am in plan achizitionarea unui/unor recipiente mai serioase si totodata as vrea sa incep sa ma informez despre pastrarea boabelor, recunosc ca pana acum nu am acordat mare atentie 
Gaggia Pure / Sage the Smart Grinder Pro / VST 15g / Hario Mini Mill /
 
Reply
#16
Acaia black limited edition


Attached Files Thumbnail(s)
   
Orphan Espresso Lido 2 | Rhino | ibric de competitie Soy 3 | Hario V60 kettle + flow restrictor | Hario V60 setup | Aeropress + Able disk|  Clever dripper | Acaia scale | termometru TFA Dostmann |
 
Reply
#17
(16-06-2015, 10:32)versus Wrote: Acaia black limited edition

Foarte fain!
expobar hx, vario home, vst 18 ridgeless, espro tamper & pitcher 35 cl, sotie intelegatoare
 
Reply
#18
Multumesc frumos, intr-adevar si mie imi place mai mult decat cel alb.
Orphan Espresso Lido 2 | Rhino | ibric de competitie Soy 3 | Hario V60 kettle + flow restrictor | Hario V60 setup | Aeropress + Able disk|  Clever dripper | Acaia scale | termometru TFA Dostmann |
 
Reply
#19
(16-06-2015, 10:32)versus Wrote: Acaia black limited edition

Sa-l folosesti cu placere, de ceva vreme am si eu, tot black Smile

Ceea ce ma deranjaza (putin, ce-i drept) e ca nu are un mod de functionare timer + cantar digital cu precizie de 0.1 g afisate simultan.
Quick Mill Vetrano 2B Evo, Mahlkonig Vario, Kinu M47, Tamper Motta 9bar, Tamper Concept Art Technik, acaia pearl black, Aeropress, V60, French Press, Cold Bruer
 
Reply
#20
Va rog sa nu radeti de rasnita mea. Initial voiam sa vopsesc bolul ala, apoi am renuntat la idee si am pus un scoci negru. Nu este estetic de loc, dar si daca-l dau jos acum, va arata si mai rau. Blush

[Image: IMG_6027.jpg]
Lelit PL41TEM + Mazzer SJ + Porlex Hall + Lelit Tamper Inox PL100 + Tamper Dinamometric Concept Art 57,5 mm
 
Reply
#21
(19-06-2015, 13:57)kum Wrote: Va rog sa nu radeti de rasnita mea. Initial voiam sa vopsesc bolul ala, apoi am renuntat la idee si am pus un scoci negru. Nu este estetic de loc, dar si daca-l dau jos acum, va arata si mai rau. Blush
Nu radem, dar nu inteleg ce te deranja la el inainte de al "scociui". Este bolul de dimensiune mare cu care vine rasnita, nu?
Bezzera BB005 TM, Aeropress, Hario v60 Icecoffee Maker, Lelit PL41TEM, Lelit PL43MM
 
Reply
#22
Da, e bolul mare. Eu nu pun in rasnita doar cat rasnesc o data, ci putin mai mult. Si cum lumina, caldura si aerul grabesc procesul de invechire a cafelei, m-am gandit ca macar de lumina sa le mai feresc (boabele din ranita).
Lelit PL41TEM + Mazzer SJ + Porlex Hall + Lelit Tamper Inox PL100 + Tamper Dinamometric Concept Art 57,5 mm
 
Reply
#23
Interesant, nu stiam de chestia cu lumina ... si eu tin 100-200 grame de boabe in cos (de nevoie - Bezzera are nevoie de ceva greutata in cos ca sa rasnesca constant)
BTW: cei de la CoffeeMap tin - in magazinul lor din Dorobanti - boabele proaspat prajite in niste pungi mari (cred ca de 1- 1.5 Kg) din alea cu supapa dar care sunt complet transparente.
Bezzera BB005 TM, Aeropress, Hario v60 Icecoffee Maker, Lelit PL41TEM, Lelit PL43MM
 
Reply
#24
Mihai (de la Sarkis) trimite cafeaua in niste pungi opace (tot cu supapa):

[Image: IMG_6028.jpg]

[Image: IMG_6029.jpg]
Lelit PL41TEM + Mazzer SJ + Porlex Hall + Lelit Tamper Inox PL100 + Tamper Dinamometric Concept Art 57,5 mm
 
Reply
#25
Da, asa fac toti folosesc pungi opace, chiar si cei de la CoffeeMap ambaleaza comanda in pungi opace, cele transparente le folosesc doar in magazinul lor fizic, probabil pentru expunerea boabelor de cafea....
Bezzera BB005 TM, Aeropress, Hario v60 Icecoffee Maker, Lelit PL41TEM, Lelit PL43MM
 
Reply
#26
(19-06-2015, 20:53)kum Wrote: ... cum lumina, caldura si aerul grabesc procesul de invechire a cafelei, m-am gandit ca macar de lumina sa le mai feresc ...

foarte adevarat;

ar mai fi de adaugat inca un factor ucigas de arome: umiditatea;
ca si oxigenul, distruge componentele aromate din cafea (prin hidroliza si oxidare...);
boabele proaspat prajite sunt evident foarte uscate, dar in cateva zile refac echilibrul de umiditate, care va lucra in continuare in defavoarea calitatii; 

iar CO2-ul care se pierde - masura a invechirii boabelor - duce la scaderea efectului "espresso" - ca sa-i zic asa;
adica acid carbonic mai putin, PH mai ridicat, solubilitate mai scazuta pentru componente "gustoase" din particulele de cafea;
de unde si recomandarea de a deschide recipientul de cafea cat mai rar, iar depozitarea sa se faca in recipiente mai multe si mai mici; toate ermetice,  sau cu supapa one way ;
CO2-ul e un aliat in lupta pentru pastrarea boabelor proaspete;

 keep it away from excessive air, moisture, heat, and light -- in that order --
Bezzera STREGA (PID grup, dimmer pompa, dataloger), rasnita Macap M7 (900rpm), site IMS, Hario V60, prajitor DIY cu Artisan
 
Reply
#27
Strega, noua stapana a blatului.  Big Grin


Attached Files Thumbnail(s)
   
Profitec Pro 700, Eureka Olympus 75E, GeneCafe CBR 101
 
Reply
#28
(22-07-2015, 15:55)zuluafonu Wrote: Strega, noua stapana a blatului.  Big Grin

s-o stapanesti sanatos Smile
Izzo Alex Duetto III, Mahlkonig Vario, Tamper Concept Art dinamometric, baza tampare Concept Art, VST 22g + VST 18g + VST 7g, V60, Bialetti Brikka, Aerobie AeroPress
 
Reply
#29
Felicitari! Asteptam impresiile de rigoare Smile.
La Scala Butterfly, OE Pharos, Gino Rossi RR45, AeroPress, V60, prajitor tip corretto
 
Reply
#30
(22-07-2015, 15:55)zuluafonu Wrote: Strega, noua stapana a blatului.  Big Grin

super masina. felicitari de achizitie si spor ... si sa schimbi semnatura
Bezzera Magica, Bezzera bottomless, Mahlkönig VARIO, Motta Inox Tamping Stand, Motta tamper Bubinga
 
Reply
  


Forum Jump:


Browsing: 1 Guest(s)