Salut espressomani,
Detin un espressor Gaggia Evolution impreuna cu o rajnita Gaggia MDF si un tamper Lelit.
De la cumparare (2012) si pana in prezent pot sa spun ca niciodata nu mi-a iesit espressoul asa cum mi-as dori sa-mi iasa.
Cateva informatii legate de cafea:
Cafeaua pe care merg de mult timp este Gourmet Coffee Crema Italiei sau Premium 2, si incerc s-o cumpar cat mai proaspata.
In momentul de fata am Crema Italiei produsa pe 14.02.2017 si o am de aproape o luna. Indiferent ca achizitionez cafea proaspata de 2 zile, ea oricum face o luna pana o termin eu.
Cu toate ca la final espressoul are destula crema, pe mine ma deranjeaza textura si flowul espressoului cat si la durata de preparare a lui. Oricate modificari am facut atat la rajnita (settings de la 1 la 7), si oricate incercari de tampare usoara, puternica sau chiar facuta pe cantar la 15Kg, nu reusesc sa obtin 60ml double shoot in mai mult de 15 secunde.
Am incercat boabe si de la alte firme, am incercat sa umplu pucul cu 19/18/17/16 grame de cafea, rezultatul fiind acelasi.
Espressorul cat si rajnita au curatarile lor periodice. Cert e ca rezultatul dorit nu l-am avut nici in primele luni ale espressorului.
De ce vin si scriu dupa 5 ani de la achizitionarea espressorului ? Pai simplu, gustul espressoului este pe placul meu atunci cand pun 17grame cafea, rajnita la setarea 5. Dar totusi ma oftic ca nu obtin acel flow de macar 20 secunde, cremos, siropos. Precizez ca beau doar latte, si ca nu pot sa-mi dau seama daca espressoul simplu este ok sau nu deoarece nu il agreez in acest fel.
De unde sa incep cu corecturile ?
Multumesc anticipat.
Detin un espressor Gaggia Evolution impreuna cu o rajnita Gaggia MDF si un tamper Lelit.
De la cumparare (2012) si pana in prezent pot sa spun ca niciodata nu mi-a iesit espressoul asa cum mi-as dori sa-mi iasa.
Cateva informatii legate de cafea:
Cafeaua pe care merg de mult timp este Gourmet Coffee Crema Italiei sau Premium 2, si incerc s-o cumpar cat mai proaspata.
In momentul de fata am Crema Italiei produsa pe 14.02.2017 si o am de aproape o luna. Indiferent ca achizitionez cafea proaspata de 2 zile, ea oricum face o luna pana o termin eu.
Cu toate ca la final espressoul are destula crema, pe mine ma deranjeaza textura si flowul espressoului cat si la durata de preparare a lui. Oricate modificari am facut atat la rajnita (settings de la 1 la 7), si oricate incercari de tampare usoara, puternica sau chiar facuta pe cantar la 15Kg, nu reusesc sa obtin 60ml double shoot in mai mult de 15 secunde.
Am incercat boabe si de la alte firme, am incercat sa umplu pucul cu 19/18/17/16 grame de cafea, rezultatul fiind acelasi.
Espressorul cat si rajnita au curatarile lor periodice. Cert e ca rezultatul dorit nu l-am avut nici in primele luni ale espressorului.
De ce vin si scriu dupa 5 ani de la achizitionarea espressorului ? Pai simplu, gustul espressoului este pe placul meu atunci cand pun 17grame cafea, rajnita la setarea 5. Dar totusi ma oftic ca nu obtin acel flow de macar 20 secunde, cremos, siropos. Precizez ca beau doar latte, si ca nu pot sa-mi dau seama daca espressoul simplu este ok sau nu deoarece nu il agreez in acest fel.
De unde sa incep cu corecturile ?
Multumesc anticipat.