• Bun venit pe forumul Espressoman
Hello There, Guest! Login Register


Fara nici un pic de crema

#1
Salut! De curand mi am cumparat un expressor delonghi si nu reusesc sa fac o cafea cu crema. Este adevarat ca folosesc cafea cumparata din magazin pentru expresso am folosit mai multe marci de cafea si nimic nici un pic de crema acum folosesc lavazza dar fara nici un rezultat.Va rog sa ma ajutati cu un sfat.
 
Reply
#2
Salut. Ai rasnita sau cumperi cafeaua deja măcinată? Cumpărând cafea boabe de pe raft mai ai o șansă însă cu cea măcinată...Nu o sa găsești crema în ceașcă...
Dip Dks65 || Nuova Simonelli Oscar 
 
Reply
#3
(23-08-2014, 11:58)nickso Wrote: Salut. Ai rasnita sau cumperi cafeaua deja măcinată? Cumpărând cafea boabe de pe raft mai ai o șansă însă cu cea măcinată...Nu o sa găsești crema în ceașcă...

Nu am rasnita ca nu stiu ce fel de rasnita trebuie sa mi cumpar acum folosesc cafea macinata lavazza dar nici un pic de crema. Sa inteleg ca nu imi face crema pentru ca este cafeau macinata asta sa este singurul impediment?Multumesc pentru raspuns.
 
Reply
#4
Bun venit! Trebuie sa începi cu alfabetul. Citeste cu atenție despre importanta rasnitei http://www.espressoman.ro/rasnita-de-caf...o-perfect/ si despre cum sa alegi o cafea - http://www.espressoman.ro/care-este-cea-mai-buna-cafea/
Expobar Brewtus IV, Mahlkonig Vario K30, rasnita manuala Kinu M47, VST 18g, Tamper Concept Art dinamometric, Tidaka Tamper Cube 
 
Reply
#5
(23-08-2014, 13:00)Geaninush Wrote: acum folosesc cafea macinata lavazza dar nici un pic de crema.
Din experienta proprie (rasnitoiu fu achizitionat dupa o luna de cafa gata macinata) ai "sanse" sa nu obtii spuma nici cu rasnita daca gradul de rasnire nu-i cel optim sau apropiat. Cu cafa gata rasnita rezultatul e un + fata de orice alta solutie neexpressoista, dar cam atat.
Am vrut sa incerc un alt soi de cafea (a se citi ieftina) si rezultatul fu dezamagitor. Am amestecat-o cu Melita, dar din nou departe de ce obtineam doar cu Melita. 2 grade (mai fin) de macinare si s-a rezolvat problema. Big Grin
Asa ca si macinatoarea are rolul ei si cu cat treptele-s mai fine cu atat mai bine.
Raul, consumator zilnic de cafea (si de vin rosu!)
Gaggia Classic, Home Vario Mahlkonig, tamper Concept-Art, Filtru Bezzera nepresurizat pt 2 cesti, 14g, 58mm
 
Reply
#6
amarok, stii ca nu esti un exemplu demn de urmat pe linie de cafea Smile
Expobar Brewtus IV, Mahlkonig Vario K30, rasnita manuala Kinu M47, VST 18g, Tamper Concept Art dinamometric, Tidaka Tamper Cube 
 
Reply
#7
Asta subliniam si eu. Tongue
Raul, consumator zilnic de cafea (si de vin rosu!)
Gaggia Classic, Home Vario Mahlkonig, tamper Concept-Art, Filtru Bezzera nepresurizat pt 2 cesti, 14g, 58mm
 
Reply
#8
Eu as zice sa iti treci in profil si Melita...Big Grin
PL043MMI, M38, Brikka, ibric, AeroPress... and V60/Hario Buono
 
Reply
#9
(23-08-2014, 13:27)Lyvyoo Wrote: Bun venit! Trebuie sa începi cu alfabetul. Citeste cu atenție despre importanta rasnitei http://www.espressoman.ro/rasnita-de-caf...o-perfect/ si despre cum sa alegi o cafea - http://www.espressoman.ro/care-este-cea-mai-buna-cafea/

Am citit si despre rasnita si tot ce am inteles esta ca trebuie sa imi cumpar o rasnita cu discuri si nu lame nu prea inteleg cum este cu rasnita fara dozator si cea cu dozator.care este diferenta?eu fac cam 3-4 expreso pe zi daca se poate numi expreso ce imi iese mie in schimb am incercat si sa dau un pic sa curga apa inainte de a pune portafilitru cu cafea si cand am scos partafiltru avea apa de ce? unde gresesc?si alta problema cafeaua nu curge fluent cum am vazut in multe exemple mie aproape ca pica daca ma puteti ajuta va rog as dori sa beau acasa o cafea cu crema .
 
Reply
#10
Rasnita cu dozator nu macina direct in portafiltru, din camera cutitelor cafeaua macinata ajungand intr-un recipient (dozator) ca sa o scoti de acolo trebuie sa tragi de o maneta. Lucrul acesta reprezinta un efort in plus si un loc suplimentar de adunare a reziduurilor de cafea care in timp pot rancezi daca nu te ocupi si de curatarea periodica a dozatorului. In cafenelele "fara cap", cu trafic mare si buget restrans pentru scule, se prefera ca acel dozator sa fie mai mereu plin, iar barmanul sa nu mai macine mereu 7g (doar 3 secunde inseamna o vesnicie), tragand de acea maneta. Un exemplu de rasnita cu dozator pentru acasa aici.

Rasnita fara dozator (doserless) arunca macinatura din camera cutitelor direct in portafiltru, fara alte complicatii, si e de preferat acasa. Usor, usor, va inlocui si rasnitele cu dozator din cafenele. Un exemplu aici.

Legat de alte probleme si de comparatii cu ce ai mai vazut pe forum, tu folosesti un DeLonghi din pacate, care este mama chinezariilor in materie de espressoare. Sunt multe lucruri prezente pe un espressor de calitate dar care pe o chinezarile lipsesc. Cumva trebuie sa impovizezi mai mult pe astfel de aparate, sa le modifici etc. ca sa iti iasa ceva decent. Altfel, mult plastic si piese de slaba calitate plus un proiect gandit pentru profit maxim nu pentru rezultate in ceasca, nu au cum sa aduca shot-uri de espresso adevarate. Mai uita-te pe aria de Espressoare, in forum, caci mai sunt useri cu diverse aparate chinezesti pe care le-au mai "tunat" intr-un fel sau altul, pentru sporuri marginale de performanta.

Chiar si asa, in locul tau as lua o rasnita buna si boabe proaspat prajite pentru a vedea ce se poate scoate din aceasta scula. Oricum imbunatatirile vor fi majore fata de o "Lavazza gata macinata pentru espresso" Smile
Expobar Brewtus IV, Mahlkonig Vario K30, rasnita manuala Kinu M47, VST 18g, Tamper Concept Art dinamometric, Tidaka Tamper Cube 
 
Reply
#11
(24-08-2014, 12:50)Mihai L Wrote: Eu as zice sa iti treci in profil si Melita...Big Grin
Done! Tongue
Raul, consumator zilnic de cafea (si de vin rosu!)
Gaggia Classic, Home Vario Mahlkonig, tamper Concept-Art, Filtru Bezzera nepresurizat pt 2 cesti, 14g, 58mm
 
Reply
#12
24h apoi dam cu radiera Smile Angel
Expobar Brewtus IV, Mahlkonig Vario K30, rasnita manuala Kinu M47, VST 18g, Tamper Concept Art dinamometric, Tidaka Tamper Cube 
 
Reply
  


Forum Jump:


Browsing: 1 Guest(s)