Dupa ce ani de zile am sorbit cafea la filtru, acum ceva ani am luat un automat Krups, care parea ca e Sfantul Gral fata de sorbeam pana atunci acasa. Nefiind un consumator zilnic, ci sporadic la tigara, mai multe luam prin baruri si cafenele, care parea cafea fata de cea de acasa. Cu ceva spatamani in urma un amic si "tras" un Rancilio Epoca. Si nu la birou, ci ACASA! Shoc, ditaimai hardughia de bar acasa, cu tot deranjul aferent: modificat mobilier, legaturi directe la apa, la canalizare... Dupa care, a mers la un barman sa invate sa-si faca cafea, mi-a servit si mie, scepticul [in a-ti lua expresor de bar casa], o cafea... Alt shoc! Era altceva, ce iti venea sa bei, sa bei si iarasi sa bei...si sa contempli.
Asa ca dupa lungi deliberari, citiri pe formuri [inclusiv aici la voi] am decis ca am nevoie de un aparat care sa indeplineasca mai multe conditii: Cafea buna [daca nu ptr mine consumatorul sporadic, macar ptr invitati si restul familiei]; sa nu trebuiasca sa schimb/extind mobilierul; sa nu necesite legaturi directe la apa si canalizare si sa si cadreze cu designul unitar clasic al mobilierului. Nu are rost sa spun cate am rumegat pana sa decid ce si cum sa iau...
Decizia finala: Elektra Microcasa Semiautomatica SX si rasnita Elektra MS. Sper sa ma ridic intr-un final, macar la un nivel acceptabil in prepararea unei cafele.
Asa ca dupa lungi deliberari, citiri pe formuri [inclusiv aici la voi] am decis ca am nevoie de un aparat care sa indeplineasca mai multe conditii: Cafea buna [daca nu ptr mine consumatorul sporadic, macar ptr invitati si restul familiei]; sa nu trebuiasca sa schimb/extind mobilierul; sa nu necesite legaturi directe la apa si canalizare si sa si cadreze cu designul unitar clasic al mobilierului. Nu are rost sa spun cate am rumegat pana sa decid ce si cum sa iau...
Decizia finala: Elektra Microcasa Semiautomatica SX si rasnita Elektra MS. Sper sa ma ridic intr-un final, macar la un nivel acceptabil in prepararea unei cafele.