Hello There, Guest! Login Register


Expresoare Saeco

#1
Buna ziua,

As dori sa achzitionez un expresor de cafea, si as dori cateva sfaturi din partea celor care se pricep.
Multumesc
imi iubesc fetele
 
Reply
#2
nu sunt dintre cei care vin cu sfaturi pentru cumparare, mai ales pe un teren atat de... blanc Smile
vor fi colegi care te pot sfatui, cu siguranta;

dar...
se pare ca, la primul tau post, n-ai avut inca timp sa rasfoiesti putin forumul, macar cele "Sfaturi la cumparare";
pentru ca o recomandare care sa-ti foloseasca, tine cont de banii ce vrei sa-i dai, sau de tipul de espresso care-ti place, sau de regimul de shot-uri zilnice, de faptul ca nu prea ai timp cu preparatul, sau, din contra iti face placere sa mai bricolezi cate ceva etc. etc.

un espressor de casa rezonabil poate costa intre 1000 si... 14.000 lei;
dar nu-l poti lua in calcul fara sa incluzi si investitia pentru o rasnita rezonabila, care poate costa intre 1000 si...7000 lei;

si ca sa merite investitia respectiva, trebuie neaparat sa iei in considerare cheltuielile cu - probabil cel mai important component, peste 90% in toata ecuatia - cafeaua de calitate, proaspat prajita!

altfel, fata de scurta intrebare initiala, nu trebuie sa te descurajeze cat de mult am scris eu, fara sa-ti raspund la intrebare Smile
________________________________________________________________________________________
Strega_mod(esp32)/ MaraX_mod(esp32)/ Sette_270/ Macap_m7/ prajitor_fluid_bed_diy_(4Kg/luna)
 
Reply
#3
Bun venit Mirela,

Philips Saeco produce automate  in special, cu vreo cateva exceptii in gama de entry level china town. Daca te gandesti la un automat, acest forum nu te va ajuta cu prea multa informatie caci sunt espressoare inferioare, facute pentru comoditate, nu pentru calitate in ceasca si fiabilitate.

Altfel, poti incepe cu un articol simplist mai vechi de pe blog, in care explicam babeste diferentele intre tipurile de espressoare existente.
#Lelit Bianca V3 Black #EK43S + SSP & Titus carrier #Honne Slim #Kinu Titan
 
 
Reply
#4
Fara nici un dubiu, nu arunca banii pe aparate automate gen Saeco sau pe porcarii cu capsule (nu am avut niciodata, dar le-am folosit in diferite ocazii - rezultate proaste, mai bine ibric sau filtru traditional!)

Incepe prin a cumpara niste cafea buna, proaspat prajita si neaparat boabe (vezi reducerile aici http://www.espressoman.ro/forum/Forum-Pa...comunitate)

apoi o rasnita buna. Pentru inceput una manuala este OK (Porlex, de exemplu)  cu care sa rasnesti chiar inainte de a pregati cafeaua. O rasnita buna trebuie sa produca o macinatura omogena fara a o supraincalzi.

Daca ai un buget redus experimenteaza  intai cu aparat manual gen Aeropress (http://aerobie.com/products/aeropress.htm) sau Hario v60 (http://www.hario.jp/coffee/dripper.html)
Am dat linkurile producatorilor dar se gasesc si in Romania.

Avantajul lor este ca ele cu nu fierb cafeaua (prin fierbere multe arome se pierd), dar nu sunt expresor pentru nu lucreaza la presiuni mari.

Daca vrei sa incepi direct cu un expresor sunt multe postari pe forum care sa te ajute sa alegi, iti trebuie numai timp sa citesti.
 
Oricum ordinea importantei este (cel mai important primul item):
- cafea de calitate proaspat prajita
- rasnita buna
- expresorul
Bezzera BB005 TM, Aeropress, Hario v60 Icecoffee Maker, Lelit PL41TEM
 
Reply
#5
Eu am doua variante pentru cele mai bune espressoare Saeco:
1) rasnita si ibric= 80 lei
2) rasnita si french press=80 lei
Ma refer la rasnitele electrice pe care le aveau parintii nostri.
Dupa aceasta etapa parcursa musai cu cafea proaspat prajita, iti vei da seama daca iti place cu adevarat cafeau. Urmeaza etapa in care iti rezervi o zi in Bucuresti pentru a face un raid prin cafenele: Steam, Origo si celelalte pe care le gasesti in topicul dedicat. Dupa aceasta etapa iti vei da seama daca vrei sa bei espresso si daca esti pregatita sa o faci asa cum trebuie: rasnire, distributie, tampare, flush, cesti incalzite, lapte frotat, cantar, cronometru etc. Daca nu, poti obtine rezultate foarte placute pentru papile cu ibric si french press.
La Marzocco GB5, La Marzocco Vulcano, Eureka Mythos, La Marzocco GS3, La Spaziale Mini Vivaldi II
 
 
Reply
#6
Și eu am cochetat cu ideea unui automat de cafea...dar am dat un search pe Google mai întâi ... Și am dat de forumul Espressoman.
Am aprofundat o lună, am învățat termenii de specialitate (OPV, PID, șamd ); apoi m-am înscris și am cerut o părere.
Și așa a apărut prima ustensilă, rașnița Quamar , care împreună cu cafea boabe proaspete a încercat să colaboreze cu espressorul De Longhi (pe care îl aveam de 14 ani) și a fost ceva mai bine.
În cele din urmă, în disperare de cauză, am cumpărat și un espressor Lelit PL41 TEM ( foarte mulți dintre noi avem acest model) și un tamper.
Și s-a schimbat radical totul. Acum pot spune că savurez un espresso .
Oricum, în Sibiu, în afară de cafeneaua de unde mă alimentez cu cafea proaspăta , Stravagante , nu se poate degusta un espresso de calitate.
Total am investit în jur de 4000 lei , un superautomat de cafea nu e cu mult mai ieftin (unele sunt mult mai scumpe) iar cafelele pe care le prepara nu se compara cu un espressor clasic .
Succes !
Quamar Q13 E, Bezzera Strega
Bodum Bistro French Press, Hario (concediu si la munca)
 
Reply
#7
Va multumesc pentru sfaturi! Pana la urma m-am decis si am cumparat acest expresor: http://www.domo.ro/Electrocasnice_mici/P...3_slash_09 si sincera sa fiu, sunt multumita de el.
imi iubesc fetele
 
Reply
#8
Big Grin Big Grin Big Grin
 
Reply
#9
La Marzocco GS/3 AV, Mahlkonig E65S, Kinu M47
 
Reply
  


Forum Jump:


Browsing: 1 Guest(s)