• Bun venit pe forumul Espressoman
Hello There, Guest! Login Register


Expresoare HORECA

#1
Buna, sunt utilizator nou, cautand cat mai multe info despre cafea am descoperit acest site.

De 2 ani am si eu un expresor acasa (Krup... Smile am citit articolul despre aceasta marca si expresoarele lor) si imi doresc sa descopar si sa beau o cafea cat mai buna.

Mi-as dori sa am o cafenea mica in care sa servesc o café buna si sunt la faza de research ce echipamente profesioniste si cu raport bun calitate/pret ar fi recomandate.

Puteti oferi cateva sfaturi in acest sens , am vazut recomandari de expresoare/marci in postarile pe site dar cred ca sunt prezentate modele pentru acasa.

Multumesc
Gaggia Clasic 2015, Lelit PL43MMI
 
Reply
#2
La echipamente de horeca, problema e sa ai banii in buzunar. Cand ii ai si doar cauti optiunea potrivita, orice dealer de profesionale isi manifesta flexibilitatea. Acum, ca si planuri, se pot da sfaturi, dar ce e valabil azi s-ar putea sa nu fie valabil maine, iar preturile afisate ici colo pot fi extrem de respingatoare. 

Ce buget ai pt espressor? Cat pt rasnita? Cate grupuri sa aiba? Cate mese vei avea? Ce cafea vei folosi? Un curs de barista ai luat in calcul inainte sa te apuci de toata afacerea asta?
Expobar Brewtus IV, Mahlkonig Vario K30, rasnita manuala Kinu M47, VST 18g, Tamper Concept Art dinamometric, Tidaka Tamper Cube 
 
Reply
#3
http://www.caffea.ro/aparate-cafea.html

Si nu va uitati numai la super aparate espresso, luati in calcul si metode de preparare alternative, la ultima vizita in Bucuresti doi prieteni trageau de mine in doua directii diferite cu acelasi argument "... daca ai stii ce V60 fain prepara acolo..."
Eu daca as porni asa ceva as baga 1 sifon, 2-3 french/aero-press, pe langa 3-4 V60 ca dotare minimala.
 
Reply
#4
A fost unul centrat doar pe asa ceva, si a dat faliment (pe Magheru, era bagat Cosmin Mihailov, am uitat cum ii spunea...)
Expobar Brewtus IV, Mahlkonig Vario K30, rasnita manuala Kinu M47, VST 18g, Tamper Concept Art dinamometric, Tidaka Tamper Cube 
 
Reply
#5
(19-10-2015, 18:28)Lyvyoo Wrote: La echipamente de horeca, problema e sa ai banii in buzunar. Cand ii ai si doar cauti optiunea potrivita, orice dealer de profesionale isi manifesta flexibilitatea. Acum, ca si planuri, se pot da sfaturi, dar ce e valabil azi s-ar putea sa nu fie valabil maine, iar preturile afisate ici colo pot fi extrem de respingatoare. 

Ce buget ai pt espressor? Cat pt rasnita? Cate grupuri sa aiba? Cate mese vei avea? Ce cafea vei folosi? Un curs de barista ai luat in calcul inainte sa te apuci de toata afacerea asta?

2 grupuri, 2-3000 Euro pt expresor si rasnita, 100 clienti/zi, 
furnizorul de cafea investigez stiu ca sunt provideri HORECA gen Bristot care dau si echipamente in comodat dar iti impun consum minim si cred ca sunt si mai scumpi. m-as uita si la oferta prajitoriilor locale.
Da m-am gandit de curs de barista am facut un search pe net, daca stiti un curs mai bun astept recomandari
Gaggia Clasic 2015, Lelit PL43MMI
 
Reply
#6
Vadul l-ati studiat ? Desi... daca oferi ceva deosebit, pare sa nu mai conteze...  Confused

Aparent Bucurestiul ar fii cam plin de cafenele, dar daca amicul imi spune ca merge 15-20 minute cu masina la o anume cafenea, pai inseamna ca respectivii nu gasesc acel ceva la ei in cartier...
V60 de exemplu Smile
 
Reply
#7
Si ai hotarat daca bagi 3000E in scule cu o cafea de prajitorie sau mergi pe aparate in comodat la pret impus per kg? Hotarea de fapt este intre a avea o cafea buna, adica de acest tip sau a cadea prada tentatiei "diavolului", sa accepti cafea de marca oxidata contra scule in comodat, eventual bani (buget de marketing) desi la incput nu prea se da asa ceva.

Mai exista varianta 3, prajitorii care iti ofera scule in rate, la fel pe exclusivitate. Prajitorii ce merg pe comodat, cred ca va fi mai greu sa gasesti, daca nu te angajezi la un consum serios.

Pentru curs, nu stiu daca am o recomandare anume, dar chiar daca as avea ti-as trimite-o pe privat, ca sa nu creez animozitati in lumea barista, inca la inceput in Romania.

Cand preconizezi deschiderea si in ce stadiu esti acum?
Expobar Brewtus IV, Mahlkonig Vario K30, rasnita manuala Kinu M47, VST 18g, Tamper Concept Art dinamometric, Tidaka Tamper Cube 
 
Reply
#8
(19-10-2015, 23:35)Lyvyoo Wrote: Si ai hotarat daca bagi 3000E in scule cu o cafea de prajitorie sau mergi pe aparate in comodat la pret impus per kg? Hotarea de fapt este intre a avea o cafea buna, adica de acest tip sau a cadea prada tentatiei "diavolului", sa accepti cafea de marca oxidata contra scule in comodat, eventual bani (buget de marketing) desi la incput nu prea se da asa ceva.

Mai exista varianta 3, prajitorii care iti ofera scule in rate, la fel pe exclusivitate. Prajitorii ce merg pe comodat, cred ca va fi mai greu sa gasesti, daca nu te angajezi la un consum serios.

Pentru curs, nu stiu daca am o recomandare anume, dar chiar daca as avea ti-as trimite-o pe privat, ca sa nu creez animozitati in lumea barista, inca la inceput in Romania.
Cand preconizezi deschiderea si in ce stadiu esti acum?


Sunt doar la stadiul de idee si imi dau seama ca poate dura mult deoarece nu cunosc domeniul si trebuie sa ma informez foarte bine. De asemenea trebuie gasita o locatie buna, acest aspect este important.

Ma informez acum la ce investitie ar fi necesara: echipamente (marca, furnizor, pret), cafea (furnizor, pret), locatie (chirie, amenajari), in functie de o estimare a acestor preturi/optiuni o sa pot contura mai bine un plan de afaceri.
Gaggia Clasic 2015, Lelit PL43MMI
 
Reply
#9
In 3 mii euro poti sa iai ceva gen La SanMarco (Bibas SRL - distribuitori). Sau ceva mai superior, dar cu acesti bani nu stiu daca iti ajung si pentru second-hand.
Am doua espressoare La SanMarco - dar, dupa mai bine de 1 an de utilizare, la urmatoarea cafenea la sigur imi iau ceva mai bun... E ca si la automobile - din punctul A in punctul B ajungi si cu Dacia, dar e mai confortabil cu un Mercedes Smile))
 
Reply
#10
(20-10-2015, 11:01)AlinaD Wrote:
(19-10-2015, 23:35)Lyvyoo Wrote: Si ai hotarat daca bagi 3000E in scule cu o cafea de prajitorie sau mergi pe aparate in comodat la pret impus per kg? Hotarea de fapt este intre a avea o cafea buna, adica de acest tip sau a cadea prada tentatiei "diavolului", sa accepti cafea de marca oxidata contra scule in comodat, eventual bani (buget de marketing) desi la incput nu prea se da asa ceva.

Mai exista varianta 3, prajitorii care iti ofera scule in rate, la fel pe exclusivitate. Prajitorii ce merg pe comodat, cred ca va fi mai greu sa gasesti, daca nu te angajezi la un consum serios.

Pentru curs, nu stiu daca am o recomandare anume, dar chiar daca as avea ti-as trimite-o pe privat, ca sa nu creez animozitati in lumea barista, inca la inceput in Romania.
Cand preconizezi deschiderea si in ce stadiu esti acum?


Sunt doar la stadiul de idee si imi dau seama ca poate dura mult deoarece nu cunosc domeniul si trebuie sa ma informez foarte bine. De asemenea trebuie gasita o locatie buna, acest aspect este important.

Ma informez acum la ce investitie ar fi necesara: echipamente (marca, furnizor, pret), cafea (furnizor, pret), locatie (chirie, amenajari), in functie de o estimare a acestor preturi/optiuni o sa pot contura mai bine un plan de afaceri.

De ce spui caci cafeaua de marca este oxidata, imi vine greu sa cred caci o marca/brand cunoscuta HORECA isi permite sa vinda cafea de proasta calitate, mai précis ce inseamna ca e oxidata?

Eu chiar vreau sa procur  local deoarece am ajuns sa importam mult prea multe lucruri cand si noi le putem face, dar as decide sa cumpar din oferta prajitoriilor locale numai dupa ce as analiza ambele optiuni si as decide ca asa e mai bine. Sunt patita cu servicii locale de proasta calitate.
In plus m-am uitat putin pe cateva prajitorii din Bucuresti si preturile mi se par destul de mari: 35-50 RON/250 g, asta inseamna undeva la 30-45 Euro/kg, ramane de vazut ce discount ofera pentru cantitati mai mari achizitionate.

Eu nu vreau sa furnizez o cafea prohibitiva numai pentru cei cu multi bani, ci o cafea de calitate dar si accesibila la un numar cat mai mare de clienti, adica la un pret undeva 5-7 lei/cafea
Gaggia Clasic 2015, Lelit PL43MMI
 
Reply
#11
Te-ai speriat de cafelele de specialitate... Big Grin

Uzual gasesti la 70-80 lei/kg, chiar mai bine la cantitati mari.

Cafeaua incepe un proces de oxidare dupa prajire. Se pierd arome, gust. O cafea "de marca" presupune cel putin cateva luni pana ajunge pe raftul magazinelor, deci exclus sa mai fie proaspat prajita.

L.E. Si da, sunt cafenele bune in Bucuresti care ofera espresso bun la 6-7 lei. Deci se poate.
Cu siguranta insa castigul lor nu se compara cu cel din Horeca.
PL043MMI, M38, Brikka, ibric, AeroPress... and V60/Hario Buono
 
Reply
#12
Intr-adevar unuia venit "din matrix", cum e Alina acum, ii va veni greu sa creada ca toata industria mamut a cafelei, cu numele ei sonore Lavazza, Illy and co este o imensa pacaleala, care poate eventual sa dureze o zi doua dupa deschiderea pachetului.

Sunt multe asemenea realitati paralele in ce ni se baga fortat pe gat la consum azi... atat alimentar, cat si tehnologic.
 
Reply
#13
toate produsele de larg consum sunt de fapt niste porcarii comparate cu produsule initiale de unde s-a pornit
asa e cand toti vrem produse de care am auzit ca ar fi smechere Smile
daca toti vrem costume ,,de calitate'' si avem fantasmele de marketing in cap normal ca X-mani-uci  pun ,,chinezii'' sa lipeasca plasticul pe banda rulanta
asa e si la cafele....si la orice....si mai ales la produsele agricol-alimentare care nu au vazut pamant decat daca le scapi tu pe jos.

daca te sperie costul retail al unor boabe cat de cat bune nu are rost sa ceri sfat pe espressoman probabil.
Sigur se pot gasi variante financiare, dar nu trebuie sa renunti la cafea de calitate proaspat prajita din sursa sigura. Fara suparare, dar pseudo cafea de brand comercial la 9 lei se gaseste peste tot.
Sper ca Romania a ajuns la etapa in care sa trebuiasca si produse de calitate la orice (desi nu sunt sigur).
 // i-steel-1 , m7k-c83-r |T| cellini-evo-2 \\

                                                 
 
Reply
#14
Poate Alina ar trebui sa dea un tur de informare/spionare al cafenelelor de specialitate din oras, ca sa vada cum se descurca altii, ai caror clienti isi propune sa ii atraga...

Am constatat personal ca nu prea sunt secrete in bransa, aparatura e la vedere, iti poti face singur un buget, chiar si cafeaua, daca barista iti zice ca ai de ales intre 4 cafele de prajitorul X, ale caror preturi, cam intre 150-200 lei kg le poti gasi apoi singur ulterior pe site-ul prajitorului, si apoi iti faci socoteala ca ai dat 12 lei pe o cafea, si arunci o privire si vezi ca 15 mese din 20 sint ocupate duminica seara la ora 19:30, poti avea o idee mai exact despre cash flow...

Nu stiu daca socoteala de a oferi ceva ieftin poate fi castigatoare... parierea pe cafea sub 100 lei/kg ca sa iti iasa ceasca la 6-7 lei, ar putea avea ca rezultat surprinzator toate mesele goale Smile
 
Reply
#15
multumesc pentru sfaturi, sunt bine venite. Shy
Gaggia Clasic 2015, Lelit PL43MMI
 
Reply
#16
Ce prajitorii recomandati cu raport bun calitate/pret?
Gaggia Clasic 2015, Lelit PL43MMI
 
Reply
#17
Greu de spus. Mergi pe alt palier de cantitate, nu ne putem compara...
PL043MMI, M38, Brikka, ibric, AeroPress... and V60/Hario Buono
 
Reply
#18
calitativ, probabil ca toate prajitoriile partenere espressoman sunt bune
ar trebui sa te focalizezi tu pe cateva si sa discuti direct si vezi care-ti face cea mai buna oferta pentru situatia ta
poate ar trebui sa te decizi pe ce gusturi vrei sa mergi, apoi sa cauti originile care se preteaza la ele unde le gasesti si apoi intri in discutie cu cei la care le-ai gasit.
 // i-steel-1 , m7k-c83-r |T| cellini-evo-2 \\

                                                 
 
Reply
  


Forum Jump:


Browsing: 1 Guest(s)