Hello There, Guest! Login Register


Experiente cu furnizorii externi si nu numai

#1
M-ar interesa - cred ca ar fi util - informatii legate experientele voastre cu furnizorii externi (chiar si interni, de ce nu?) de… orice e legat de pasiunea noastra.
Personal am comandat, deocamdata, de aici http://shop.squaremilecoffee.com/ si aici http://www.unionroasted.com/. Espressorul si alte accesorii de pe amazon.co.uk, dar amazonul nu cred ca e o necunoscuta.
In schimb, de pe squaremile am comandat din auzite, iar de la unionroasted la nimereala; le-am descoperit site-ul, am vazut ca livreaza si la noi si evident n-am reusit sa am abtin.

Squaremilecoffee: nu sunt probleme cu ei, raspund la email daca ai intrebari, sunt foarte seriosi. Smecheria cu ei – si posibil nu doar cu ei – este sa nu comanzi cantitate prea mare. Cand am avut 5-6 pungi a cate 350 grame, livrarea s-a facut foarte repede, in 4-5 zile prin Royal Mail. M-am combinat cu cineva intr-un colet mai mare (8-9 pungi, aeropress, site, Hario Mini), coletul, tot cu Royal Mail, a venit in 3 saptamani, ceea ce e critic pentru cafea. Cu acea ocazie, obisnuit cu livrare in 4-5 zile, le-am scris si explicatia lor a fost legata de dimensiunea coletului. Apoi am constatat ca asa e, cu cat e mai mic, vine mai rapid.
* pretul transportului a variat intre 9 si 14 lire.

Unionroasted: efectiv am dat de ei din intamplare, am vazut ca au oferta bogata, si m-a tentat. Am mers la nimereala. Foarte seriosi, doar ca spre deosebire de squaremile, Union nu te notifica... ca ti-au trimis pachetul. Am comandat/platit sambata, prajirea si expedierea s-au facut luni, iar livrarea, Royal Mail + ceva curier, nu stiu cine ca n-am preluat eu, s-a produs vineri. Rapid, fara probleme, data prajirii pe punga.
• 6 pungi a cate 250 grame / pret transport: 14,70 lire, asta n-a sunat prea bine.

M-ar interesa cum decurg comenzile/platile/livrarile cu italienii si nemtii, cu marfa mai costisitoare, gen espressoare, prajitoare, orice de fapt.
Gaggia Classic, Macap M42M, Ridgeless VST 18g, Hario Mini
 
Reply
#2
In ultima perioada am comandat de la urmatorii:

www.caffe-milano.eu - comunicare excelenta, transport rapid in Ro prin DHL-Cargus.

www.hasbean.co.uk - comunicare foarte rapida (raspuns la mail in 15 minute), transport in Ro prin Royal Mail - GLS Romania.

www.il-mondo-italiano.de - comunicare greoaie dar foarte amabili, si-au cerut scuze ca au avut ceva probleme cu mailul. Transport in Ro prin DHL - Cargus. Au preturi foarte bune la Lelit !

www.coffee-services.co.uk - excelent, am primit produsele din UK in doar 3 zile.

Am mai cumparat de pe ebay de la diversi selleri, ultimii care imi vin in minte sunt espresso-furore si Espresso-Cirillo , transport rapid prin DHL si foarte prompti la intrebari.
Am fost placut impresionat fiindca nu mai sunt reticenti cand aud de Romania, chiar daca unii au preturi mai mari la transport, considerandu-ne zona EU-4. Pentru toate pachetele am cerut transport cu tracking number, e mult mai sigur chiar daca costa extra.

O sa completez lista daca o sa mai fie cazul.
Lelit Bianca PL 162T, Lelit William PL 72, Concept-Art knock-box, Motta tamper stand, Espro Toroid pitcher x2.
 
Reply
#3
http://www.creamsupplies.co.uk/index.php?

unele preturi mi se par necrezut de bune. site-ul pare ok, am comandat maruntisuri de vreo 50 lire, sunt curios daca e teapa ori ba.
Gaggia Classic, Macap M42M, Ridgeless VST 18g, Hario Mini
 
Reply
#4
Revin cu precizari pentru ca au facut livrarea. Ma refer la magazinul din linkul de mai sus.
Oameni seriosi, produsele sunt cele afisate, nu e facatura. Motta e Motta., de exemplu, ambalaj original.
Livrarea s-a facut in termen normal, 6 zile, Royal Mail, dar livrare prin curier. Nu reusesc sa inteleg de ce uneori Royal Mail ma trimite la oficiul postal, uneori pachetele sunt preluate de curieri. Am patit la fel si cu Amazon. Am stiut din start ca ma cauta curierul, pentru ca la confirmarea expeditiei mi-au dat tracking number.
Produsele fragile le-au ambalat excelent, nici o deteriorare, cu maxima atentie, cu "Fragile" pe pachet. De fapt, mi-au impartit comanda in doua colete desi ar fi incaput in unul, pentru a proteja suplimentar paharele.
Mi-am luat si un cantar de 500g x 0.1. Pret f bun, dar aspectul e de ieftineala, plastic urat, chinezarie, dar la 4,99 n-am pretentii cat timp isi face treaba. (Acu vad ca e 5,99). Restul produselor comandate sunt exact cum le asteptam, ma refer la calitate.

P.S Pret transport a fost 12 lire. Asta a fost partea "naspa", dar cred ca se poate face realiza o eficientizare, mai ales ca pretul transportului apare, evident, inainte e click-ul final la plata.
Gaggia Classic, Macap M42M, Ridgeless VST 18g, Hario Mini
 
Reply
#5
https://www.baresta.com/
De aici mi-am comandat espressorul Rocket.Primul chiar daca a fost foarte bine ambalat a sosit cu DHL cu picioarele deteriorate de la o cazatura.Au fost foarte ok si dupa ce l-am trimis inapoi in Germania cu GLS mi-au trimis altul la schimb, acesta ajungang la destinatie fara nici o paguba.
Rocket Espresso Cellini Evoluzione V1,Compak E8 on demand,VST 18g ridgeless,Espro VST tamper,Mypressi Twist v2
 
Reply
#6
Nu vreau sa creez vreo polemica visavis de ofertele cu reduceri de pe forum, insa pentru doritorii de ascaso le recomand site-ul din Spania, distribuitor oficial la prima mana de...pret, desigur pt Romania includem si taxele postale sau daca aveti pe cineva sa va trimita, este 1,5€/kg din Spania in Romania, sunt destule firme romanesti de curierat.
Un Ascaso steel uno PID costa 537€, transportul duce undeva la maxim 70 € cu DHL care este cel mai scump...

http://www.cafessole.com/
Expobar Diamant base 2 gr, Expobar Brewtus IV, Baratza sette 270W, Mazzer Kony, Concept-art dinamometric, Reneka 16g+VST 7g, Espro toroid steaming picher.
 
Reply
#7
Nu creezi nicio polemica. Acest topic este creat special pentru orice pont sau experienta cu furnizorii straini. Cine isi doreste neaparat Steel Pid il poate lua la Black Coffee Friday cu 562E si garantie in Ro.
#Lelit Bianca V3 Black #EK43S + SSP & Titus carrier #Honne Slim #Kinu Titan
 
 
Reply
#8
Azi am cumparat o latiera Motta, un portafiltru fara fund si o sita oarba de la perfectespresso.ro. O experienta foarte placuta. Am admirat vre-o 5-6 modele de Bezzera printre care si Mitica cu manete in loc de robineti si un Alex Duetto 3 superb. Se pare ca au si ceva oferte de Black Friday. Poate intra Ionut, cel cu care am vorbit, si ne explica despre ce e vorba. Am inteles ca are cont aici si ne urmareste din umbra.
Brewtus, Honne, Mazzer Major, Kinu M47 Classic
 
Reply
#9
Da, Ionut a fost foarte amabil si ne-a oferit si anul acesta reduceri destul de consistente, cu ocazia Black Coffee Friday - http://www.espressoman.ro/black-friday/
#Lelit Bianca V3 Black #EK43S + SSP & Titus carrier #Honne Slim #Kinu Titan
 
 
Reply
#10
Pascalau, si eu sunt incantat ca te-am cunoscut, lafel cum mi-a facut placere sa intalnesc si alti membri activi ai forumului. Probabil ca pasiunea uneste suflete =)).

Legat de interventii, daca sunt discutii care ma privesc si pot sa intervin fara sa fiu subiectiv, o s-o fac. Iti dai seama ca si mie mi-ar conveni sa-mi fac reclama, mai ales intr-un forum unde gasesti oameni pasionati ai cafelei, pe care sa-l umplu de link-uri sau pareri subiective. Forumul e frumos asa cum e acum, fara interventii "comerciale" si nu vreau sa-l stric.
 
Reply
#11
Si eu am numai cuvinte de lauda pentru perfectespresso.ro
Puteti sa discutati cu Ionut (chetiv) la telefon sau pm. Totul decurge perfect, fara incidente sau neintelegeri !
Bravo Wink
 
Reply
#12
Confirm !
Experienta foarte placuta !
Apropo , Alex Duetto are si rezervor pentru apa sau trebuie legat la retea ? Am vazut pe net si varianta cu pompa rotativa si rezervor .
M-a impresionat , mi-a facut cu ochiul si ma tenteaza , mai ales ca am vazut ca are o " slabiciune " pentru forumisi si are propuneri interesante legate de pret !
 BUGSTER; Honne S; EK43S; Buckeye BC2; Kinu M47; Cafflano
 (Ex: LM-GS3/AV; PL41TEM; Expobar-DB; VBM-2B; Hottop-2k+; Flair; MK-Vario; MK-K30; Macap M4D; Kinu M68)
 
 
 
Reply
#13
Radu, care ar fi diferenta fata de expobarul tau? La alex duetto 3 ma refer...
Mazzer Major RPM variabil || San Marco Flexa cu DC brew boiler
 
Reply
#14
Confirm eu, Alex Duetto III are si rezervor si conectare la reteaua de apa si pompa rotativa.
 
Reply
#15
(29-11-2013, 19:36)nickso Wrote: Radu, care ar fi diferenta fata de expobarul tau? La alex duetto 3 ma refer...

Buna intrebarea !
Am studiat problema cand am luat Expobarul .
La acea data am facut numeroase comparatii .
Raportul pret calitate a inclinat , net, in favoarea achizitiei facute.
Am lasat doar rationalul sa lucreze . Am exclus , complet , latura emotionala a deciziei de cumparare .
Am pornit de la diferente !
In materie de calitate a shotului niciuna .
In ceea ce priveste repetabilitatea la fel , niciuna ( poate un mic minus , pentru Duetto , la stabilitate termica in conditiile de cursa foarte lunga , din cauza boilerului pentru cafea mai mic 0,8 l fata de 1,5 )
Amandoua sunt solid construite , deci nici fiabilitatea nu face diferenta .
Diferentele apar la viteza de preparare a cremei . Duetto are boiler de 1,8 l si o rezistenta de 1400 W fata de 1,5 l si 1200 W la Expobar . Doar viteza difera nu si calitatea cremei . In contrapartida o viteza mai lenta la frotare ofera posibilitatea unui control mai bun asupra procesului . Odata tehnica insusita nu mai este nevoie de acest atu .
Pompa rotativa de la Duetto este silentioasa , in contrast cu cea vibratoare de la Expobar . Cunascatorii apreciaza , insa , ca pompa vibratoare este mai indulgenta cu imperfectiunile aparute la prepararea shotului . Fluxul progresiv de apa inunda usor pucul , il umfla si nu provoaca spargere sau accentuarea eventualelor fisuri , cum este posibil in cazul unui flux abundent , puternic si uniform aplicat instantaneu asupra pucului , de pompa rotativa .
Ambele au aceleasi posibilitati de reglare a presiunii de extractie si a celei de abur .
Finisajele difera insa , iar de aici si pretul mai mare la Izzo .
Deci emotionalul incepe sa roada si sa-si faca loc !
Vad ca toti pasionatii de pe forum au facut derogari mai mici sau mari de la bugetele initiale , cand nu se asteptau sa se confrunte pe langa placere si cu pasiunea de a depasi limite . O alta sita , un alt portfiltru , o alta latiera ,o alta rasnita , un cuptor de cafea samd , au completat usor , usor , arsenalul multora .
Si mai cred ca sunt multi cei care vor insa ezita sa mearga mai departe pe calea pasiunii spre un epresso perfect .
Dar si in cazul meu nu inseamna ca daca ma interesez de acest nou aparat il voi si cumpara. Nu am deloc convingerea ca acesta este un upgrade !
Poate un pret surpriza m-ar tenta , nu stiu !
 BUGSTER; Honne S; EK43S; Buckeye BC2; Kinu M47; Cafflano
 (Ex: LM-GS3/AV; PL41TEM; Expobar-DB; VBM-2B; Hottop-2k+; Flair; MK-Vario; MK-K30; Macap M4D; Kinu M68)
 
 
 
Reply
#16
Buna seara, numele meu este Manu si vreau sa va spun ca va urmaresc de foarte mult timp forumul.
Astazi am avut norocul sa aflu de o oferta la espressoare Gaggia si citind sfaturile voastre am facut comanda pentru un Gaggia Classic pe site-ul buyvip.com.
Sper sa nu se creada ca e reclama dar cand prinzi un astfel de aparat la 209 euro, eu zic ca merita impartasita o astfel de oferta. Plus ca ma simteam dator intrucat chiar am invatat o gramada din acest forum.
In oferta sunt mai multe modele iar doritorii se pot inscrie pe acest site prin linkul meu
xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx
Atasez o captura de ecran cu oferta de pe site ca sa va faceti o parere, in prima instanta...
Am cautat regulile de postare pe forum dar nu le-am gasit si de aceea sper sa nu fie nicio problema cu aceasta postare.
PS: Oferta dureaza pana duminica iar in ceea ce priveste trasportul si seriozitatea lor sunt foarte ok. Cu toate ca aceasta este si prima mea comanda prietenul de la care am primit si eu invitatia si-a cumparat o gramada prin ei.


Attached Files Thumbnail(s)
   
Lelit Bianca V3// Compak E8 // Eureka Atom 64// Kinu m47 Phoenix // Cafflano Kompresso
History: Gaggia Classic, Isomac Venus, Eureka Mignon, Mazzer MiniE with SuperJolly burrs, Expobar Brewtus IV
 
 
Reply
#17
Sorry, miroase a link afiliat gen emag profitshare/altex... Cautand pe site-urile italiene, mai sunt magazine unde Classic-ul este intre 210 si 250E si nu exista restrictii in a le posta pe forum. Dar in cazul tau e link affiliate, adica trebuie sa intri in link-ul indicat sa treci printr-un filtru de recunoastere si apoi sa vezi pagina, ceea ce nu e ok. Puteai spune direct, acesta este link-ul, cum e cazul aici.

Ca si eficienta a demersului, pe Classic nu prea mai este mare afacere pentru ca la importator costa 1160E (cu reducerile noastre) si pentru 100-200 de lei diferenta (neincluzand transportul din Italia pe care si-l descurca fiecare cum poate), multi prefera 2 ani de garantie in Romania.
#Lelit Bianca V3 Black #EK43S + SSP & Titus carrier #Honne Slim #Kinu Titan
 
 
Reply
#18
Salut,
Scuze pentru situatie..
Era link afiliat. Asa am luat si eu invitatia pentru ca mi s-a spus ca doar pe baza de invitatie se poate inregistra mai usor... (Romania... bla - bla - bla... site doar in limba spaniola, germana si italiana, etc.) Dc am fost indus in eroare am indus si eu in eroare si scuze pentru asta...
Oricum pretul total o sa fie de 960 ron ( transport gratuit). O sa fac poze cu produsul cand o sa imi ajunga Smile. Nu m-am gandit la garantie dar sper sa nu am probleme. Din review-uri ar fi cel mai fiabil model... Ramane de vazut...
Lelit Bianca V3// Compak E8 // Eureka Atom 64// Kinu m47 Phoenix // Cafflano Kompresso
History: Gaggia Classic, Isomac Venus, Eureka Mignon, Mazzer MiniE with SuperJolly burrs, Expobar Brewtus IV
 
 
Reply
#19
(07-03-2014, 00:13)Lyvyoo Wrote: Ca si eficienta a demersului, pe Classic nu prea mai este mare afacere pentru ca la importator costa 1160E (...) multi prefera 2 ani de garantie in Romania.

Is lei nu "E".
Intru si eu la cei multi. Wink
Pentru cumparaturi interne e mai usor de dedus TVA-ul (pentru cine are posibilitatea). Pe de alta parte daca analizezi diferenta de TVA dintre Ro si alte tari reducerea nu e data de vanzator ci de taxe. Dodgy
Raul, consumator zilnic de cafea (si de vin rosu!)
Gaggia Classic, Home Vario Mahlkonig, tamper Concept-Art, Filtru Bezzera nepresurizat pt 2 cesti, 14g, 58mm
 
Reply
#20
Corect, lei nu euro Smile Sunt pe cale sa vand BZ10 al meu si cautand alternaitve pe E61 eram doar cu Euro in cap Smile
#Lelit Bianca V3 Black #EK43S + SSP & Titus carrier #Honne Slim #Kinu Titan
 
 
Reply
#21
Hai ca sunt foarte curios, sa vedem pe ce espressor te hotaresti !!! Ai ajuns in situatia multora,cu multe ore de SEARCH,calitate...pret...Cum am zis,curios la ce te opresti.Bafta.
Expobar Brewtus IV, Mahlkonig Vario, site La Marzocco,VST 15g,tamper dinamometric Concept Art, Knockbox Metal M-Concept Art,Tamping Station ConceptArt, Mahlkonig Peak
 
Reply
#22
Ce ziceti de acest site? Parca au preturi prea bune ca sa fie adevarate. Cum as putea sa iau ceva de la ei fara sa risc o teapa? Exista vre-o metoda de plata prin care sa nu-si primeasca banii pana nu dau eu ok-ul?
Brewtus, Honne, Mazzer Major, Kinu M47 Classic
 
Reply
#23
Video 
un raspuns mai "interesant " gasesti :aici :
Bellezza Francesca | G-iota | Bezzera Unica | La Pavoni | Ceado E5P | Kinu M38 | Gene Cafe 
 
Reply
#24
Da, cum banuiam, sunt tepari.
Multumesc.
Brewtus, Honne, Mazzer Major, Kinu M47 Classic
 
Reply
#25
@Bcc, parca am retinut ca ai cumparat de la www.docklands-coffee.de/. Cat ti-au luat pe transport?
Gaggia Classic, Macap M42M, Ridgeless VST 18g, Hario Mini
 
Reply
#26
Prea mult: http://www.docklands-coffee.de/shipping.php
 
Reply
#27
Pentru cine a comandat de afara, as dori cateva recomandari de prajitorii din zona UE care livrează în România la preturi rezonabile. În afara de square mile.
 
Reply
#28
Am facut o simulare si la RightSideCoffee: la o comanda de 20 pungi ar iesi cam 5 Lei/punga costul de livrare
Vesuvius Evo Leva + Bentwood Vertical 63, Pullman BigStep Custom 54.9mm, Lunar 2021, V60/Orea/April Brewer, Pearl 2021, Cafflano Kompresso+Kinu M47
 
Reply
#29
Eu sunt interesat.
Dalla Corte Mina + Kit 58mm | M68, M47, Titan, Traveler, Simplicity, Phoenix | Bravo Tools | Europiccola + radiator
 
Reply
#30
deschid un thread de achizitie de grup
Vesuvius Evo Leva + Bentwood Vertical 63, Pullman BigStep Custom 54.9mm, Lunar 2021, V60/Orea/April Brewer, Pearl 2021, Cafflano Kompresso+Kinu M47
 
Reply
  


Forum Jump:


Browsing: 1 Guest(s)